ארור היום שבחרתי בשרון

baracooda

New member
אויש ברור כי יש נושאים ששונים

מה שבטוח זה שלא צריך משאל עם על משהו שהוא לא גורלי למדינה. איך הסקת שאם לא היה משאל עם על הקמת המדינה (לא מאמין שאני רושם את זה) לא צריך משאל עם על גירוש מתיישבים מהבתים שלהם?

Cornflakes

New member
אתם כל הזמן אומרים...

שאין צורך במשאל עם על הגירוש בגלל שלא היה משאל עם על הקמת ההתנחלויות. עכשיו אתה נותן את הדוגמא שלא היה משאל עם על הקמת המדינה. לפי זה, אם יחליט ראש ממשלה כלשהוא לפרק את המדינה, הוא יוכל לעשות את זה גם בלי להיות בטוח שיש לו רוב בעם. או שאצל מתנחלים הדין שונה?

טוב, אז ככה...

"...איפה בחוק מעמדה של תל אביב יותר חזקה ממעמדה של היישובים ביהודה ושומרון?..." מכיוון ששטחי יהודה ושומרון מעולם לא סופחו למדינת ישראל והחוק הישראלי לא הוחל עליהם - ואילו תל אביב נמצאת בתוך תחומי מדינת ישראל והחוק הישראלי מוחל עליה - מעמדה של ת"א חזק לאין שיעור יותר ממעמד ההתנחלויות ביהודה ושומרון. "...בגלל שלא שאלו את העם בזמנו אם מותר למתיישבים להתיישב ביש"ע, לא צריך לשאול את העם אם צריך לגרש אותם מביתם?..." כן. אותו ההגיון עובד דו-סיטרית לשני הכיוונים. כמו שכבר אמרתי - אין לעשות איפה ואיפה. אותו החוק צריך לשרור לגבי הקמת יישוב כמו לגבי פינויו. "...יש הבדל ענק בין מאחזים לא חוקיים לבין ההתנחלויות המעוגנות בחוק. גוש קטיף הייתה חוקית לגמרי. אנחנו נמצאים ב67 עכשיו אגב?..." אנחנו אחרי 1977 ואחרי 1982- אחרי פינוי יישובי חצי האי סיני והחזרתו למצרים. אחרי הפינוי ההוא, כל מי שהלך להתיישב ברצועת עזה היה חייב לקחת בחשבון שחרב הפינוי מאיימת עליו. ונכון, יש לנו ארץ נהדרת - בוא להכיר אותה, פנימה, מקרוב - שובו הביתה

baracooda

New member
עם זה שהארץ נהדרת אני מסכים

אני גר במרכז הארץ, אגב. "מכיוון ששטחי יהודה ושומרון מעולם לא סופחו למדינת ישראל והחוק הישראלי לא הוחל עליהם - ואילו תל אביב נמצאת בתוך תחומי מדינת ישראל והחוק הישראלי מוחל עליה - מעמדה של ת"א חזק לאין שיעור יותר ממעמד ההתנחלויות ביהודה ושומרון"- זאת אומרת יותר קל מבחינה חוקית להעביר הצעת חוק שמגרשת את תושבי גוש קטיף מאת תושבי אשקלון? בוא תסביר לי למה. "אנחנו אחרי 1977 ואחרי 1982- אחרי פינוי יישובי חצי האי סיני והחזרתו למצרים. אחרי הפינוי ההוא, כל מי שהלך להתיישב ברצועת עזה היה חייב לקחת בחשבון שחרב הפינוי מאיימת עליו"- נו בטח שהם ידעו, הם לא מכחישים את קיומו של השמאל
. איך ענית לשאלה שלי? למה אם לפני 40 שנה לא ערכו משאלי עם על הקמת יישובים פה ושם, צריך כעת, ב2005, במדינה שיש בה עם מפולג ומשוסע, לא לערוך משעלי עם על דברים כאלה? איפה הלוגיקה? אם לפני 40 שנה שופט זיכה רוצח, אז עכשיו צריך לזכות את כל הרוצחים?

טוב, אז ככה

מבחינתי - תושבי גוש קטיף אינם "מגורשים" אלא "שבים הביתה" - אני הייתי קורא למבצע "השיבה הביתה" - וכמובן שברור לי שאין בינינו הסכמה בנושא זה. ולמה היה צריך משאל עם גם על הקמת ההתנחלויות הוותיקו - משום שראשיתן בהפרת החוק (ע"ע סבסטיה ושות'), ומשום שלדעתי (וזכורהיטב מה שאני אומר לך היום!) לא היה צריך להקים אותן מלכתחילה ועצם הקמתן היא אחת הטעויות הגדולות ביותר שהמדינה עשתה. אגב, מראות הפינוי הנוכחי והתנהגות ודיברי המתנחלים והשב"חים רק חיזקה את דעתי זו לאין שיעור. ויש לי ים של מה להגיד בנושא, ואין לי כרגע כוח לזה.

baracooda

New member
אוקיי, אז אתה נגד ההתנחלויות

ואתה טוען כמו אחרים שהם טעות היסטורית וכו'. איך זה גורר לוגית שמעכשיו כשראש ממשלה שלא נבחר על רקע המצע הזה,לא צריך לערוך משעל עם? מה לגבי הטענה שלי שמשעל העם יוריד את הקרע והפילוג? למה יש לי הרגשה שהעמדה שלך היא בסגנון "יאללה לא מסכים איתם אז לא צריך לעשות שום פעולה שאולי תחזק אותם".

אם תחפש בפורום

בימים האחרונים תמצא את התשובות שלי על כל השאלות ששאלת כאן. פשוט, אין לי כוח לחזור על עצמי.

kobik15

New member
כל ההתנחלויות לא חוקיות לפי החוק

הבינלאומי... אז המ אם אנחנו קבענו על פי חוק שהם כן? ואם נקבע עכשיו על פי חוק את שלטון ישראל על סוריה? אז היא שלנו? מגוחך...

baracooda

New member
החוק הבינלאומי :) איזה בדיחה

האו"ם גם קבע פעם שהציונות היא גזענות וכו'

kobik15

New member
והאו"מ ביטל את זה...

ובלי החוק הבינלאומי והאו"ם לא היית פה היום. אבל זה לא חדש שאתם מצפצפים על החוק הבינ"ל (שלא לדבר על הישראלי). בגלל זה המצב שלנו כזה.

baracooda

New member
אני ציפצפתי על החוק הישראלי?

איזה עוד דברים אתה רואה בעבר שלי?

baracooda

New member
כן

יש רוב ערבי באו"ם אוטומטית על כל החלטה שקשורה לישראל.. רק מדי פעם ארה"ב מטילה וטו פה ושם

האם להקמת תל אביב היה משאל עם?

לא נראה לי..אז לא צריך לעשות משאל עם נפנה גם אותה..אהה וגם את רעננה אז נפנה גם אותה?וגם את ר"ג אז נפנה גם אותה..אממ חכה רגע..אולי צריך חלפנות את כל הישובים בארץ..לא עשינו משאל עם כדי להקים אותם...

eretzisroel

New member
מגיע לך.

מישהו כבר אמר: ליכוד, עבודה, זה נבילה וזה טריפה. לא למדת מהשקרים של נתניהו שהבטיח לפני הבחירות לא למסור את חברון. גם בגין שיקר אם "אף שעל" מארץ ישראל. צפון סיני עד אל עריש נמצא בארץ ישראל.

למעלה