ארות ערב

bouquet garni

New member
ארות ערב

מנה ראשונה - לובסטר על מצע של סלט סלק מנה עיקרית - פילה טלה עם רביולי ארטישוק ברוטב פורט ושמן כמהין קינוח - פרפה שרטרוז ברוטב פירות ובוזולה

bouquet garni

New member
לובסטר על מצע של סלט סלק

לובסטר זה אחת החיות שסובלת מיחסי ציבור - העובדה שמשאירים את הלובסטרים חיים באקוויריומים לא תורמת מאומה לטעם, להיפך היא גורעת ממנו - והעובדה שנותנים לנו, אלה שמבשלים, את המטלה המאד לא נעימה של הריגת הלובסטר קצת מרתיעה אותי מלעשות אותו לעיתים קרובות. חוץ מזה לובסטר יכול לגדול לנצח בניגוד לשאר החיות שאני אוכלים, כאשר הלובסטרים הנפוצים הם בני כ 6 שנים. הלובסטר לא מתרבה בשבי (מזל שלו ושלנו), מה שהופך אותו להיות יקר יותר. זריקת לוסטר חי למיים רותחים היא השיטה האכזרית ביותר שניתן להרוג אותו ואני מאמין שכיום כבר אף אחד לא משתמש בשיטה זו (לפחות מקווה). לרוב אנשים לא יודעים להכין לובסטר והתוצאה בדרך כלל צמיגית ולא שווה את ההשקעה.

bouquet garni

New member
שמים את הלובסטר בסיר הכי קטן

שהוא נכנס אליו ממלאים את הסיר מיים (קרים) על מנת למדוד את כמות המיים הדרושה מרוקנים את המיים לסיר אחר ומרתיחים אותם. מחזירים לסיר ומחכים 2 דקות (לא לענות לטלפונים בשלב זה) מוציאים את הלובסטר מפרקים את הזרועות ומחזירים למיים הרותחים ל 5 דקות נוספות מפרקים את הזנב ומוציאים ממנו את הבשר אחרי 5 דקות מוציאים את הזרועות ומוציאים מהן את הבשר

bouquet garni

New member
זה מה שנשאר בסוף

מהראש ושאר חלקי השיריון עושים ציר מעולה. אפשר לשים לב ששריון הלובסטר לא שינה את צבעו בעוד שהבשר שינה.

bouquet garni

New member
מבשלים את הלובסטר בחמאה

מבשלים ב buerre monte - חמאה בטמפרטורה של עד 80 מעלות למשך 5 דקות בינתיים אופים סלק אדום וסלק צהוב בתנור, מוציאים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות מסדרים על צלחת הגשה את הסלק, מעליו הלובסטר, מוסיפים קצת חמאה (החמאה שהלובסטר בושל בה), מלח ים וטיפונת מיץ לימון.

P i g l e t

New member
אולי אפשר כמה טיפים לקניית לובסטר?

איפה ממולץ לקנות? איך יודעים שהוא טוב? כמה חוקי עשה ואל תעשה.... - המוצר הנ"ל יקר מכדי 'להמר', ולפחות איפה שאני נוהגת לקנות דגים (וסומכת עליהם) לא מוכרים לובסטרים. תודה.

bouquet garni

New member
המלצות לקניית לובסטר

לצערי אני לא יכול לעזור לך אם מקום שאפשר לסמוך עליו בארץ, אני יודע שהמעדניה ליד שצ'ופק נהגה למכור לובסטרים אבל אני לא יודע אם הם עדיין מוכרים או מה האיכות של המוצרים שלהם. בכל מקרה הלובסטר אמור להרגיש כבד לעומת גודלו מאחר והשהיה במיכל גורמת לו לאכל את עצמו מבפנים, ולובסטרים ששהו זמן רב במיים יהיו קטנים יותר.

ranlevy

New member
תוספות

קונים רק לובסטרים שלא נפגמו. אם אחת האנטנות שלו או אחת הצבתות פגומה, משאירים אותו אצל המוכר. כמו שאמר בוקה-גרני, בוחרים את הלובסטר הכי כבד שאפשר, ועדיף לבחור את הנקבה ולא את הזכר, שלה זנב ארוך יותר ובגחונה סנפירים המגינים על הביצים. טעמה של הנקבה משובח יותר. אם את צריכה להרוג את הלובסטר בעצמך, מומלץ לאפסן אותו בתחתית המקרר לכמה שעות לפני הבישול. הורדת הטמפרטורה מקהה את החושים, והיצור יסבול פחות כשתהרגי אותו (נכון, זה עדיין רצח, אבל לפחות פחות ברוטלי). -- רן.

ranlevy

New member
נראה יפה מאוד, ושאלה אחת:

המתכון אומר לבשל את הלובסטר לפי זמן. אבל בדרך כלל זמן הבישול נקבע לפי גודל הנתח שאותו מבשלים. ככל שהנתח גדול יותר, ככה צריך יותר זמן כדי לבשל אותו מבפנים. השאלה היא, לאיזה גודל של לובסטר מכוון המתכון? -- רן.

bouquet garni

New member
תשובה

אתה צודק, המתכון מיועד ללובסטר במשקל של 750 גרם, אם עובדים עם לובסטר במשקל של 900 גרם צריך להשרות עוד דקה (בשלב הראשון של הבישול) ועוד דקה בשלב השני (הבישול בחמאה) עוד עצה - לובסטר, הולך מצויין עם סלק או עם דברים מתוקים אחרים (כמו גזר) בשילוב של ניגוד חמוץ כמו מיץ לימון או ליים.

bouquet garni

New member
טלה בתוספת רביולי ארטישוק ברוטב

פורט ושמן כמהין מתחילים מנתח של פילה טלה.

bouquet garni

New member
לפני ההגשה מכניסים לתנור

לחום של 180 מעלות עד שהטמפרטורה הפנימים של הבשר מגיעה ל 55 מעלות (זה מדיום בטלה) אני מנצל את ההזדמנות להמליץ בחום לכל מי שעוד אין לו מדחום (כזה דיגיטאלי שמצפצף כשהטמפרטורה נכונה) שיקנה מדחום - והוא יופתע לגלות שהבשר תמיד יוצא בדיוק. נותנים לטלה לנוח 10 דקות לפני שפורסים.

bouquet garni

New member
מכינים רוטב

חותכים לקוביות קטנות גזר כרישה (החלק הבהיר) ושורש סלרי משחימים במחבת מוסיפים יין אדום ופורט (מוסיפים גם עלה דפנה, פלפל אנגלי, מלח פלפל וטימין) מבשלים על אש קטנה מסננים מצמצמים למרקם של סירופ מוסיפים חמאה ושמן כמהין

סליחה אם אני מעליבה, אולם שאלה

חשובה מאד ומאד מטרידה, שגורמת לי לא פעם להדיר רגלי ממסעדות, טובות ככל שתהיינה, ולהכין בבית כל כמה שהטרחה גדולה. מה עושים אם הסועד רגיש לאלכוהול? איתרא מזלי להוולד חסרת האנזים אלכוהול דהידרוגנז. משמעות הדבר היא שכשבא דבר אלכוהול לפי, הוא עובר ישירות לזרם הדם בלי שום תחנת ביניים בכבד. באופן פרקטי - זה מה שקורה לאנשים מן הישוב בעלי האנזים הנ"ל לאחר שהם משתכרים לחלוטין והאנזים שלהם רווי ומוצה. התוצאה: בחילה למשך יומיים, כאב ראש נוראי, ומידי פעם הקאות. זה קורה די במיידי, וגומר על הארוחה, ועל כל האופציות למשך יום לפחות. כמעט בכל מקום יש תיבול באלכוהול כזה או אחר. האם ניתן לוותר על זה? האם תוכלו לציין במתכונים המכילים אלכוהול, לשם מה הוא נחוץ, האם הוא מבושל ואמור להתאדות והאם ניתן לוותר עליו?

למעלה