ארות ערב

bouquet garni

New member
תשובות

בנושא קינוחים אני לא כל כך חזק ולרוב עושה אותם מספר פעמים (עד שלכולם נמאס) עד שאני מצליח להגיע לטעם ולהגשה שאני מרוצה מהם. בקשר לרוטב הוא בהחלט חזק מדי לפרפה (לפחות לדעתי) התבלינים והסוכר מאוד דומיננטיים ואפילו על הפירות הם מכבידים. נראה לי שכדאי ללכת על אותו שילוב אבל בלי סוכר ובישול, כלומר פירות מושרים בבוזולה ותבלינים לכמה שעות במקרר ומסוננים. מה גם שלשרטרוז יש טעם קצת עשבי (מעניין למה) ואני לא בטוח שפירות וסירופ סוכר זה הניגוד המתאים ביותר. לגבי צורת ההגשה, אני מסכים שיש עוד הרבה מה להשתפר, בפעם הבאה אני אנסה עם טוויל. הצילום נעשה אחרי כ 2 דקות אבל הפרפה התחיל לימוס לרוטב ישר עם המגע מאחר והרוטב היה חם (עוד סיבה לדעתי לוותר על הבישול של הרוטב) לסיכום, אני חושב שיש עוד הרבה עבודה על המנה, גם בהיבט של הטעם וגם בהיבט של הבניה.
התמונות יצאו מפוקסלות כנראה כי דחסתי אותן יותר מדי, אני צריך למצא את השילוב הנכון בין איכות התמונות וגודל הקבצים
 

borntojump

New member
לגבי איכות התמונות

bouquet garni יקר ראשית תודה גדולה על השיעור המאלף והמאוייר התייחסת לנושא איכות וגודל התמונות, אז ככה: על פי גודלן של התמונות אני משער שאלה המידות שהמצלמה שלך מצלמת בהן, 3 מגה פיקסל. תמונות אלה גדולות מדי למסך, ובהכרח כבדות מדי. במקום לדחוס אותן ע"י הורדה של איכות ה-jpg, מה שגורם לפיקסול הניכר, נסה להקטין אותן למידות קטנות יותר - 800 על 600 פיקסלים יותר מיספיקו. כך תוכל לקבל תמונות קטנות הרבה יותר במשקלן, ולא תצטרך לדחוס אותן מדי על מנת לקבל גודל קובץ מתקבל על הדעת. על מנת להקטין תמונות אפשר להשתמש בכל תכנה לעיבוד תמונה, החל מ-paint shop pro וכלה ב-photoshop אני מאמין שהמצלמה שלך הגיעה עם לפחות כלי אחד המאפשר ביצוע פעולות שכאלה ____________ שמיים כחולים
 
לגבי שחרור הפרפה והדפנות

ראיתי בטלויזיה שכדי להחליק את הפרפה החוצה, אפשרלהשתמש במבער (למי שיש) או עם מטלית קטנה שנטבלה במיים חמים. מעבירים סיבוב או שניים סביב הרינג והפרפה אמור להשתחרר בקלות ועם שמירה יתרה על דפנותיו.
 

רובנס

New member
האם נעשה שימוש בשקף אם כן

חימום השקף ע'י מגבת מחוממת ישחרר את השף בקלות
 

אמרלין

New member
קצת בשוק מהפורום.

שמחתי לגלות שיש פורום חדש ,אבל
האכזבה הייתה מהירה עוד יותר. היחס המנוכר התחושה מאוד לא ידידותית המתנשאת והשחצנית, לא יחזירו אותי לכאן. השואלת, שקיבלה את התשובה : "מנה ראשונה - לובסטר על מצע של סלט סלק מנה עיקרית - פילה טלה עם רביולי ארטישוק ברוטב פורט ושמן כמהין קינוח - פרפה שרטרוז ברוטב פירות ובוזולה" ביקשה ארוחה שמתאימה לילדים ולבעל צמחוני והיא מקבלת פילה טלה (קודם זה היה חי לחלוטין) . גם הלובסטר. והקינוח : פרפה לארוחת צהריים. אכן כל אמא תשקיע כך. ארוחה צמחונית גם לא אמורה "לדרוך על היבלות" לשומרי כשרות . אני , כשומרת כשרות ( ולובסטרים ודומיהם, בשר וחלב יחד אינם עולים על שולחני) ,מבינה שכאן לא מקום בעבורי. אולי באמת תתקבץ לכם כאן קבוצת מבשלים , שלדעת עצמם מבשלים "גורמה" . אני מניחה ש"סתם אנשים טובים " שישי להם מתכונים טעימים ורצון לשתף בהם אחרים , וכמובן שומרי הכשרות ימתינו לפורום אחר להשתתף בו . מכל מקום תודה לאמיצה ששלחה מתכון של עוגת ספוג וריבת החלב. מתכון ישר פשוט וברור לכל אחד. יום טוב לכולם.
 

terroir

New member
הבנת הנקרא

הארוחה שאליה את מתייחסת מתארת ארוחה שבישל הכותב לבני ביתו, ולא כהצעה או תשובה לשאלה כלשהי, מעבר לזה, פורום גורמה באמת לא בא לטפל בהכנת פשטידות ב-5 דקות לארוחת הצהריים לילדים. אם היית טורחת לקרוא את מכתב הפתיחה, לא היית מנסה למצוא בפורום מה שאין בו.
 
למעלה