ארות ערב

bouquet garni

New member
שאלה בכלל לא מעליבה

מטרתו של האלכוהול ברטבים או במנות אחרות הוא לתת טעם, אבל בשני תפקידים שונים. הראשון הוא לתת את הטעם של האלכוהול עצמו. והשני הוא לשחרר טעמים (למשוך טעמים) מהמרכיבים האחרים בתבשיל. על אף הדיעה הרווחת שהאלכוהול מתאדה לחלוטין מאחר וטמפרטורת הרתיחה שלו נמוכה מזו של המיים במציאות (וגם בתיאוריה אם בודקים טוב) נשאר אלכוהול בתבשיל באחוז של בין 10 ל 5 אחוז מהיחס המקורי. כלומר אם אם עשית רוטב עם בקבוק שלם של יין שבו היו 13 אחוז אלכוהול ברוטב הסופי יהיו לך קרוב לודאי בין 1.3 ל 0.65 אחוז אלכוהול אפילו אם הוא עבר הבערה (flambe). כמובן שזה תלוי באופי הבישול ובמשך הבישול (וכמובן שהבערה אפשרית רק באחוזי אלכוהול גבוהים יותר). אני לא מכיר את הבעיה שלך לכן לצערי לא אוכל לתת לך המלצה מלומדת. לגבי תחליפים אפשריים מאחר ואלכוהול בתהליך הבישול עובר תהליכים של חמצון (אותם תהליכים שמביאים אלכוהול לא מבושל למצב של חומץ בן יין) אני הייתי ממצליץ לך לנסות להחליף את היין בתערובת של חומץ טוב ומיים. אני מוכרח להודות שמעולם לא ניסיתי וזה לבטח ידרוש עבודת ניסוי לא קטנה וקרוב לודאי גם שינויים בתיבול, אבל יכול להיות שהתוצאה תשתלם לך.

תודה על התשובות

ואכן מעטים מכירים את הבעיה, כי רוב הסובלים ממנה לא מודעים לכך שהאלכוהול הוא זה ההורס את תאבונם כל פעם מחדש - הם מאשימים את המסעדה בטיב אוכל גרוע ש"גרם להם קלקול קיבה נורא" ותמיד מוצאים מנה שרק הם אכלו. מי שמודע לבעיה פשוט מדיר רגליו ממסעדות, או מברר מראש מהן המנות עם אלכוהול ונמנע מהן או מתעמת עם השף במקום. אני עצמי גיליתי את מקור הבעיה שלי רק כשהייתי ביפן - כי זה נורא, אבל נורא נפוץ אצל יפנים, וזו גם הסיבה שהם משתכרים כל כך מהר מיין יחסית חלש (סאקה). אם תחשבו על זה יפני יכול להשתכר לחלוטין ( אבדן הכרה הקאות והנג אובר וכו') לאחר שתי כוסיות סאקה (כוסיות חצי מלאות כמו של טקילה), בעוד אירופאי ממוצע לא ישתכר כלל לאחר בקבוק שלם של יין בורדו, וקינוח בברנדי. ראיתי, חשבתי, עשיתי שני נסיונות בבית עם בירה - ואופס.....בינגו! נפתרה בעיית קלקולי הקיבה במסעדות ואצל חברים....

terroir

New member
נכון, שאלה לא מעליבה בכלל

במקרה שלך הייתי מנסה תמיד לחשוב כיצד הופק האלכוהול המופיע במתכון, ולחשוב כיצד אפשר להפיק טעמים דומים באופן שונה, נטול אלכוהול. למשל: ננית שבמתכון מופיע ליקר תפוזים. ליקר כזה מבוסס על מיצוי של קליפות הדרים עם סוכר ואלכוהול נקי או קוניאק. אם היה עלי להכין לך רוטב שבמתכון שלו מופיע ליקר תפוזים, הייתי מנסה לחלוט קליפות תפוזים, לצמצם את החליטה כדי להדגיש את טעם התפוז, ממתיק מעט (כי גם הליקר ממותק), ומשתמש בנוזל שהתקבל לרוטב. האפקט לא יהיה אמנם אותו אפקט כמו שמתקבל מהשימוש בליקר, אבל במקרה שלך - מחוסר ברירה - זה יספיק.

bouquet garni

New member
מכינים רביולי

אחד הדברים שאני הכי אוהב להכין חייבים ללוש בידיים וחייבים ללוש הרבה זמן (15 דקות)

bouquet garni

New member
ואחרי 15 דקות

אוספים לכדור עוטפים בניילון נצמד ונותנים לנוח כשעה

bouquet garni

New member
מכינים את המילוי

טוחנים את הארטישוק ומעבירים דרך נפה (או מסננת דקה).

bouquet garni

New member
ממלאים את הרביולים

לדעתי הכלי הכי טוב לעשות רביולי זה הידיים, יש לי ניסיון עם כל מיני מכשירים, מערוכים וכו' והרביולים הכי טובים יוצאים כאשר מכינים אותם אחד אחד עם חותך רביולי. אחרי החיתוך, שמים במקרר עד לבישול (כמובן עטוף בנילון שלא יתייבש)

P i g l e t

New member
המתנה במקרר

ציינת חשש מיבוש ואילו אצלי בד"כ קורה ההפך - רביולי שממתין דווקא נרטב לי - (המילוי עושה 'עבודה' על הבצק העוטף אותו) לכן אני נותנת לו להמתין דווקא במקפיא עד שאני מסיימת עם ההכנה ומבשלת מייד.

bouquet garni

New member
תשובה

אני שם אותם על מגש שמפוזר עליו קמח תירס אם אני הולך להכין אותם בשעה הקרובה, אחרת הם בהחלט נכנסים לפריזר.

bouquet garni

New member
מגישים

שמים קצת רוטב על הצלחת (לא ניתן לראות בתמונה) עליו מסדרים את הטלה מקשטים ברביולי וגזר מבושל ומטוגן קלות

ranlevy

New member
הערה קלה להגשה

פרוסות הבשר עבות מדי. אם היית חותך אותן יותר דקות, המנה כולה היתה עדינה יותר. ושנית, הרוטב חיוני מאוד וחבל שלא רואים אותו (גם אם בטעם הרגשתם אותו). המנה נראית יבשושית משהו, והרוטב היה מאזן אותה גם בצבעים וגם בתחושה הכללית. לדעתי הצנועה. -- רן.

bouquet garni

New member
קינוח

פרפה שרטרוז עם פירות ברוטב בוזולה מה עוד יש להגיד על המנה או על השרטרוז שעדיין לא נאמר. מנה מעולה, אני ויתרתי על הטוויל, אבל בתמורה השקעתי עם המנטה (שהצרפתים לא יתאכזבו)

הערות ושאלות גם ממני

לעניות דעתי - כמות הרוטב גדולה מידי ו"גונבת את ההצגה" לפרפה. לא אהבתי את קישוט המנטה על ראש הברוש... זה נראה מאולץ. ולשאלות - - מה גודל הרינג? על פניו נראית לי המנה גדולה מידי - איך מגיעים לגימור חלק יותר בדפנות הפארפה?

bouquet garni

New member
את צודקת

גם הרוטב וגם הקישוט יירדו בפעם הבאה שאני אעשה את המנה. הרינג הוא בקוטר של 7 ס"מ ובגובה של 3 ס"מ, לדעתי הקינוח לא גדול מדי. לגבי גימור דפנות הפארפה, גם אני אשמח לשמוע טכניקות שיעזרו להתגבר על הבעיה.

ranlevy

New member
בבסיס המנה נראית עם פוטנציאל מצויין

אבל אני מסכים עם מה שאמרו לפני - ההגשה קצת "מוגזמת" מהבחינה הויזואלית, וההערות שנתנו כנראה יפתרו את הבעייה. לגבי גימור הדפנות: אתה יכול לפרט איך בדיוק השתמשת ברינג? אולי משהו בטכניקת ההכנה, היציקה או השחרור מהרינג פוגמים בצורה הסופית? -- רן.

עגת

New member
ברכות ושאלות

ראשית ברכות חמות על הפורום החדש. אפשר הסבר קצר על ההבדל המהותי בין פורום זה לפורום מתכונים? ואם אפשר גם מתכון למנה אחרונה זו, ומה הפירוש של המילה "שרטרוז" תודה מראש

genoise

New member
שרטרוז - בבקשה

שרטרוז הוא ליקר המיוצר מכ-130 עשבים וצמחים שונים בנוסחה סודית של מאות שנים, המצוייה בידיהם של נזירי מנזר שרטרוז, בסמוך לעיר Grenoble שבצרפת. פירוט כאן. הגענו לזה אחרי שחיפשנו קינוח מתאים לארוחה של bouquet garni. באשר להבדל המהותי בין פורום מתכונים לפורום זה, את מוזמנת לקרוא את מכתב הפתיחה של הפורום ואת הכללים לכתיבת מתכונים שמסבירים את מהות הפורום החדש. לדעתי הצנועה, עיון בתוכן ההודעות בפורום ממחיש את ההבדל גם כן. ברוכה הבאה

genoise

New member
שאלות והערות על הקינוח

שמע, אם לי היו נותנים מתכון לקינוח יומיים לפני הארוחה, הייתי צריך לפחות שבוע כדי לעכל את הרעיון שאני הולך להכין אותו...
זוכר שחששנו שמא הטעם של הסירופ גדול מדי על הפרפה? מעניין אותי לשמוע מה אתה חושב אחרי שטעמת. הולך טוב ביחד או לא (אם לא אז למה, ואיך ניתן לשפר/לשנות לדעתך)? יש נקודות מסוימות שכדאי לשים לב אליהן בהכנת הקינוח? דברים בעייתים? מהתמונה המנה אכן נראה מבטיחה. ברשותך אעיר כמה הערות: הפרפה עצמו לא נראה חלק. הצילום נעשה אחרי שהוא עמד בחוץ זמן מה או מיד עם הרכבת המנה? המנה נראית קצת עמוסה בסירופ והפרפה נמס אל תוך הסירופ. השילוב הצבעוני של המנה יפה. המנטה מוסיפה הרבה מאד בהבליטה את הפירות האדומים (צבעים משלימים). בעיניי, הבחירה להניח את העלים דווקא על הפרפה (ובצורה שבחרת) יוצרת מראה "מאולף/קפוא" למנה. לדעתי, היה טוב יותר לו היית מניח את עלי המנטה ישירות על הפירות (שלושה עלים מחוברים יחדיו מראש גבעול המנטה, שקצת פותחים אותם עושים את העבודה יופי). ככה היית מבליט עוד יותר את הפירות ומקנה למנה תחושה "משוחררת". אני מכבד את בחירתך לוותר על הטוויל אך חושב שהיא אינה נכונה. ולראייה: היו לך הידע והתחושה (הנכונים) שכדאי להניח על הפרפה הלבן משהו לקישוט. בחרת במנטה ובתות. לדעתי, טוויל או נוגטין (משולש נגיד - נשען על הפרפה או מוחדר אליו בחלקו) היה רק משפר את הקומפוזיציה של המנה: היא הייתה אלגנטית יותר ועם תנועה מענינת (וכמובן קונטרסט בטקסטורות).
שאלה טכנית: האם רק אצלי התמונות בהגדלה מפוקסלות?

למעלה