ארז, אתה מפורסם

YHS

New member
האם אפשר להניח, מתוך מה שכתבת

שיש לך מספיק ידע לגבי מה שעשו עם מטוסי ח"א "המתפרקים והמיושנים" כך שניתן לפרסם באופן חופשי תמונות שלהם? האם אתה יודע מה יש על הקרנפים והראמים ה"מיושנים"? האם אפשר להניח שאתה דורש שכמו שנותנים לצלמי חיל האוויר לצלם בבסיסים "באופן חופשי" - לקבל גם את ה"זכות" הזו? האם אתה חושב שחיל האוויר בשיקוליו צריך להתחשב ב"הנאה" של הצלמים או לשקול שיקולים סובייקטיבים לגבי מה הוא מוכן לחשוף ומה לא?

השאלה היא לא מה עושים עם המטוסים

אלא מה ניתן להסיק מצילום מבחינתי שחיל האוויר יתקין עותק של מפעל הטקסטיל מדימונה בתוך 707 מתפרק או חצי מיליון אנטנות או שיעבירו אליו את כל המיכלים של פי גלילות. אבל ברגע שה707 ממריא ויוצא מהשטח האווירי של נתב"ג מותר לכל אחד לצלם אותו וכמובן לפרסם את התמונות. אם מה שמותקן עליו הוא סודי אז צריך לדאוג שלא יהיה ניתן להסיק מה מותקן על המטוס מצילום חוץ שלו ממרחק של כמה עשרות מטרים. לעומת זאת אסור בתכלית האיסור לצלם בתוך בסיסים צבאיים (וחבל שאין באמת אכיפה על כך).

soloavia

New member
אתה פשוט לא צודק!

מותר לך לצלם כל מטוס אם אתה עושה זאת מרשות הרבים ומבלי שאתה חודר לאזור בו הצילום אסור (למשל לצלם אל תוך שטח המוגדר כשטח צבאי אסור בצילום וכד'). אתה יכול לצלם כך גם את מערכות הנשק, המודיעין וכו' המסווגים ביותר אבל אסור לך לפרסם את המידע הנ"ל בכל אמצעי שהוא או להעבירו לידי גורמים שאינם מוסמכים. זו פשוט לשון החוק. כל דבר שהינך מצלם, ואתה יודע שהוא צבאי - אתה חייב לקבל אישור צנזורה כדי לפרסמו. את כל הדברים האלו אני אומר לך מנסיון אישי, כי גם אני אחד מאלה שמצלמים בבסיסים באישור, ואגב - תגלה שבצנזורה הם די נחמדים ולא מנסים לעשות חיים קשים שלא לצורך...

שאלה

איך מי שלא בקי במספרי המטוסים ובמה שעומד מאחוריהם... היה יכול לזהות שהמטוס שארז צילם הוא מטוס צבאי ולא מטוס פרטי ? עפ"י מה שאתה אומר אולי היה עדיף שהמטוס הנ"ל יצבע בצבעי הסוואה מכוערים בשביל שיהיה מרור לחלוטין שהמטוס צבאי ואסור לפרסמו...

YHS

New member
שאלה

אתה רוצה שגם את הבואינגים יצבעו בצבעי הסוואה?

ישה לא הבנת אותי...

איך חובב מטוסים עם מצלמה ממוצעת שצילם תמונה יפה של המראת בואינג יכול לזהות שהבואינג שהוא צילם הוא צבאי ולא אזרחי ? או שהוא מצלם את המטוס החביב שארז צילם איך ניתן לדעת שהמטוס הנ"ל הוא צבאי ? הרי הוא נראה אזרחי לכל דבר לא ?

soloavia

New member
אפשר להיתמם....

כאשר מטוס נושא מספר זנב ולא רישום בינלאומי - משמע שמדובר המטוס צבאי. זו גם היתה הסיבה לכך (או אחת מהן) שממטוסי חיל האויר הסירו את הרישום הבינ"ל. אז למה היתממות? מי שמעלה תמונות לפורום תעופה או צילומי מטוסים, תוך ציון המטוס, דגם המטוס או אפילו מספר היצרן - יתקשה להוכיח שאינו יודע להבדיל בין מטוס צבאי לאזרחי. מדובר באתר שמשמש בעיקר קהל של חובבים ומקצוענים היודעים מניין זורחת השמש. ואם לשיטתך אכן מדובר במקרה של ספק - הרי שבמקרה של מטוס בז שמצולם בבסיס חיל אויר - הספק פוחת במידת מה. נכון?

אני לא מבין

שעכשיו הם אומרים שהם מנסים להסתיר? כל בן אדם שהיה במסדר כנפיים, ראה את מיטב מטוסי חיל האוויר וגם המטוסים החדשים, וגם היה בתוך בסיס חיל האוויר והיה יכול לצלם הכל. אם הם איפשרו את זה איך הם רוצים לשמור על סודיות?

eagle701

New member
תגיד לי גל אתה לא מכיר את התקשורת??

סתם מזבלת לנו את השכל בשטויות עם חיל האוויר לא היה רוצה שיצלמו את המטוסים שלו הוא היה יודע טוב מאוד איך להסתיר סתם כתבה של עיתוני שמשעמם לו...

e dor

New member
לא מסכים איתך

ציטטו שם איש ח"א אז זו לא המצאה של התקשורת. אז אולי התיאורים שלהם מוגזמים אבל עדיין ... לגבי הטקס כנפיים - חשבת על זה שלא מראים שם דברים סודיים בכוונה ? וסומכים על מי שנכנס שלא יפרסם את פני הטייסים או מערכות נשק (ששוב, לא חושב שמראים שם את הדברים הבאמת סודיים). לגבי הסודיות - מה אתם רוצים ? שכל המטוסים של ח"א ירוכזו בחור בדרום ויטוסו עם כיסוי שחור עליהם כדי להסתיר אותם ? אי אפשר ! צריך פריסה, כמו בכל דבר בצבא.. בכל אופן - גם אם אין נזק ממשי, הנה שמעתם מה אמרו בח"א - תתחשבו. זה הכל, עד עכשיו חשבנו שזה בסדר, עכשיו אמרו לנו בח"א שלא אוהבים את זה - אז נעשה להם דווקא ?

yoav6969

New member
בתור איש בטחון שדה לשעבר

אני יכול לומר ש: א. תמיד צריך להפעיל שיקול דעת. אם יש ספק - אין ספק. אם אתם לא בטוחים תתיעצו עם מישהו שמבין (לא אני כי אני מה"ירוקים" בכלל). ב. זו לא חוכמה גדולה לחשוב שבגלל שמטוס בזה או אחר ביקר באנטבה או נוחת בנתב"ג אז אפשר לצלמו ולהפיץ. אני בטוח שעדיין יש התקנים מסווגים שאף אחד מאיתנו ירצה שהמפרטים שלהם או צילומים שלהם יגיעו לידיים הלא נכונות. ג. דוגמא: לפני תקופה מסויימת קראתי באתר ROTTER הודעה של חובב תעופה שגר בסמוך לשדה דב שתוכנה היה כדלהלן (בערך): "4 צופיות המריאו בערב משדה דב. בטח יש איזו שהיא פעילות." אני שואל את עצמי ואותכם, למה זה טוב? מה זה תורם לנו? איפה ההגיון והשכל הישר? שורה תחתונה - פרסום של אמל"ח מסווג, בין אם הוא מעופף ובין אם הוא נייח, זה גול עצמי. זה גורם ההפתעה שלנו וחבל שהוא יתמסמס וחלילה ישכול חיי אדם.

בחייכם מגזימנים

לא יודע מה עבר בראש של העיתונאי הזה אבל חיל האויר דווקא רוצה שיראו את הכח שלו בעולם. תחשבו על זה! אחרת היו מאשרים למשל לעופר צידון לפרסם את התמונות שלו? ולגל וליובל שגם מצלמים בחיל האויר? אתם סתם עושים פאניקה מכלום.

ארזS

New member
תגובה נוספת שלי שמכוונת לכמה מאלה

שהגיבו בשירשור הזה, ובמיוחד לעמיתי רמי מזרחי שאיכזב אותי מאוד היום בתגובתו. אז ככה... דבר ראשון אני חושב שאני אדם אחראי ומפעיל צנזורה עצמית קפדנית. כבר צילמתי בעבר כמה וכמה מטוסים ובהם נדירים ולא העליתי אותם לאף מקום כי כך מצאתי לנכון. אז להגיד עלי שבגלל "המרוץ לתהילה" אני מעלה בלי שיקול דעת זאת טעות ! ודבר נוסף : אם חיל האוויר רוצה להסתיר את מטוס הביצ'קרפט שלו שידאג שהמטוס לא יטוס לאורך קו החוף של תל אביב, מקום שלא מעט עיניים רעות עלולות לצפות בו ולצלם אותו, ואני לא מדבר על ארז או על צלם ישראלי אחר. אז דחילק, תירגעו ותרגיעו.

e dor

New member
ושוב אני אומר

חיל אוויר לא יסתיר את המטוסים שלו, כי בת"א הם צריכים להיות ולטוס וכך יהיה. ואם אומרים לך בחיל אוויר שזה מקשה עליהם - תפסיק. אני לא מבין איפה הבעיה בכלל. אתה לא יכול להקשות על חה"א בידיעה שאתה עושה את זה (ואני מדבר מעכשיו ואילך - אני יודע שלא עשית את זה בכוונה רעה לפני, כמובן) ולהגיד שהם אשמים בזה. מי יראה ומי לא זה עניין של חיל אוויר, אבל אם אתה בעד הצבא שלך ואמרו לך שאתה צריך להפסיק, למה בכלל להתווכח ? תן לצבא להתעמת עם האוייב, לא עם מי שהוא משרת אותו. ערב טוב לכולם. הבהרה: שום דבר ממה שכתבתי לא נבע מעצבים ואני לא תוקף פה אף אחד - אני רק נותן נקודה למחשבה, מכיוון שאת האינפורמציה מחיל אוויר קיבלנו.

e dor

New member
איך אתה אוהב להתפלצף ...

תקרא את הכתבה חבריקו.

ארזS

New member
חושב שאומרים התפלספות ולא התפלצפות

אבל לא נורא. ו...כן. למה לא להתפלסף עם חוכמולוגים ?

e dor

New member
ושוב אתה ממשיך ...

למה שלא תסתכל על העובדות שבכתבה במקום לנסות לעקוץ כשאתה סתם מתחמק מהנושא...

ארזS

New member
ועוד משהו

תשאל אותם אם יש להם בעיות עם התמונות הספציפיות שלי. אני בטוח שהם מתכוונים [אם באמת אמרו משהו למישהו] לתמונות אחרות.

e dor

New member
אני חושב שהצופיות בתמונות שלך

אלה אותן צופיות של ח"א ...

למעלה