ארזs זה מהיום בבוקר האם שווה לשלוח?

ארזS

New member
לצערי לא, ואני מנצל את התגובה הזאת

כדי להסביר לטובת כולם כמה קריטריונים חשובים : שימו לב לתמונה. הנה כמה סיבות מדוע ידחו את התמונה הזאת: 1. בצד שמאל חסר חלק מהמטוס וזאת סיבה לדחיה. 2. המטוס עומד עקום. לפי הקריטריונים התמונה חייבת להיות ישרה עם אופק ישר. 3. התמונה לא באיכות שתשביע את רצונם ולא חדה מספיק. 4. יש אובייקטים מפריעים בקדמת המטוס. הם לא אוהבים את זה, פרט למקרים חריגים [מטוס נדיר, מקום נדיר וכו'...]. בואו נגיד שאם התמונה היתה באיכות מעולה והמטוס היה כולו בתוך הפריים ולא היו אובייקטים מפריעים, אפשר היה ליישר האת התמונה. אבל בגלל כל כך הרבה בעיות, אין טעם אפילו לנסות ולערוך תמונה זאת. צר לי, אבל את הדברים הנ''ל למדתי עלי עצמי...

ארזS

New member
../images/Emo41.gifעוד כמה מילים + כמה המלצות לכולם

בכל האמור לעיל אין משום הבעת דיעה שלילית על התמונה הנ''ל. התמונה עצמה בהחלט לא רעה. רק מה ? קריטריונים... אתם יודעים... [ולא תמיד מבינים אותם...] והנה המלצות לכל המצלמים מטוסים ורוצים להעלות את התמונות לאתר האיירליינרס ודומיו : תמיד תצלמו באיכות המיטבית של המצלמה וברזולוציה הכי גבוהה [את זה כבר הסברתי כמה פעמים]. המטוס חייב להיות במרכז הפריים ושיתפוס את רובו. מימין ומשמאל למטוס, וממעל ומתחת לו - הרווחים חייבים להיות שווים - כלומר שהמטוס יהיה ממש במרכז התמונה. מימין ומשמאל שלא יהיה רווח גדול מידי. ממש כמה מילימטרים וזהו. יותר מזה זאת דחיה בדרך כלל. וכפי שכבר ציינתי מקודם, אם המטוס בתנועה ורואים רקע, או אם הוא על הקרקע - הרקע [קו האופק] חיב להיות ישר לחלוטין. אחרת הם דוחים. לעולם לא לצלם מול השמש. שהתמונה לא תהיה בהירה מידי ולא כהה מידי... אז מי אמר שהחיים של הספוטרים קלים ?
לכם לפחות יש אותי שלמדתי את כל הנ''ל בדרך הקשה ורק אחרי שהעליתי 100 תמונות שנידחו ורק התמונה ה-101 התקבלה, ואני נותן לכם את הטיפים בחינם.
רק תעשו לפי ההמלצות ואל תתייאשו.

kenezok

New member
ארז, אתה טועה ומטעה ומרגיז

לא ברור לי איך הפכת להיות "גורו" של צילום, כאשר אתה בסך הכל חובב מתחיל עם הבנה אפסית. תעשה טובה, לחברים ולך, ואל תתן כאן עצות. תסתכל רק בחיפוש קצר על התמונות של המטוס הז - ELC, שכן התקבלו, ותראה עד כמה אתה טועה. אתה לא מומחה לצילום, לא מומחה לתמונות, ובודאי לא מומחה לצילום דיגיטלי כפי שאתה מנסה לעשות רושם. תעשה טובה, לך ולחברים . תתרכז בצילום שלך, ואל תשגע את כולם.

ארזS

New member
האמת ניתנת להאמר

שתגובתך לא ראויה לתגובה וברגע הראשון בא לי לענות לך שתקפוץ לי ושאתה לא ראוי לתגובה, אבל מכיוון שנראה לי שאתה סתם מתוסכל ממשהו [ולכן אתה מתנגח כמו טרול] ולי יש רצון כנה ואמיתי לעזור לאחרים אגיב כדלהלן : אתה צודק בכך שאני בכלל לא מומחה לצילום [תמיד אני טוען שאני חובבן] ולכן אני גם לא מומחה לצילום דיגיטלי. אבל עם עובדות קשה להתווכח. ואת העובדות לא אתה קובע בינתיים. והעובדות הן שחוץ מ-635 התמונות שלי שהתקבלו לאתר האיירליינרס יש באתר הזה לפחות עוד 250 תמונות של צלמים אחרים שעזרתי להם בעריכת התמונות. אבל בעצם... בעצם מה אני עושה כאן ? הרי אתה עוד תגיד שאני סתם שויצר. אז תגיד... מותר לך לכתוב כאוות נפשך כל עוד אתה מסתתר כמו שפן מאחורי איזה כינוי עלום... ושיבושם לך איש מתוסכל באשר אתה !

kenezok

New member
אתה גם חוצפן.

אני לא "מסתתר" תחת שום קינוי. השם שלי גלוי במלואו בכרטיס האיש. מה שלא ניתן להגיד עליך יש כאן מספר חברים בפורם שמכירים אותי, ואני איתם בקשר כל הזמן. .אז , תעשה עוד טובה עם עצמך, אתה עוד מספיק צעיר בשביל להרגע. קבל את הערותי או אל תקבל, אבל תפסיק להשמיץ. אם בחרת כן להגיב לתשובתי לעיל- לפחות תגיב כמבוגר.

ארזS

New member
אולי, ואנא ספר לי

מי מהחברים בפורום מכיר אותך. ואבקש שמות אמיתיים ולא כינויים למיניהם. ובינתיים, מי שהשמיץ זה אתה.

ארזS

New member
ועוד משהו

בעניין ה"גורו" שהזכרת בתגובתך הראשונה. מי אמר שאני חושב את עצמי לכזה ? אני דווקא לא חושב כך. אבל אם אתה אדם רציני ולא סתם טרול מתנגח, תנסה לחשוב לרגע מה מביא טייס מקציעי בחברת תעופה מכובדת בארה''ב לשאול אותי את השאלה שפתחה את השירשור הנ''ל. תחשוב טוב ותגיב. ואם אתה רציני ולא סתם מתנגח ובא לך דווקא ליצור קשר אישי כדי להיווכח עד כמה שאתה טועה, אתה מוזמן לכתוב לי מסר אישי, ואם אשתכנע שאתה רציני ולא מתנגח אפרסם כאן התנצלות פומבית. אני הרמתי את הכפפה. האם אתה תופס אותה ?

Matan103

New member
ארזS, אל תתייחס אליו.

סתם מושפל שמנסה להראות את החוכמה שאין לו. אל תתייחס אליו ואל תגיב לדברים שהוא אומר. שיאכל את עצמו.

Aviation Addict

New member
../images/Emo31.gif חלאס עם הירידות האישיות האלה

אל תקרא לאנשים עם כינוי גנאי מבזים, אם יש לך בעייה במה שנאמר על ידי אחרים, יש דרך איך להגיב ולהביע דיעה, אבל כינויים כמו חוצפן זה לא יעלה על הדעת. וארז כן מצלם תמונות יפהפיות! והוא בהחלט צודק בכל מילה ממה שהוא מר על התמונה הראשונה. וברור שאתה לא יכול להביא שום דוגמא מהאתר הנ"ל (שהוא לא של ארז
) מתמונות שהם קיבלו לפני המון שנים, וחוקי הקבלה שם השתנו שם בצורה קיצונית. ולצלם מול השמש הכוונה לתמונות שאי אפשר לראות את המטוס ברור בגלל שהשמש מאיר חזק מדי לתוך עדשת המצלמה.

ny22

New member
מנהל
ארז, אתה בכלל לא שוויצר

אתה תורם המון לפורום ואני בטוח שכל המשתמשים הקבועים חושבים ככה.

ronenec

New member
מה אתה רוצה מארז???

ארז אולי לא גורו אבל זאת עובדה שהוא הצלם מספר אחד מישראל באתר Airliners וזה אומר דרשני. וחוץ מזה אם ארז לא היה כזה מבין כמו שאתה טוען אז מדוע הטייס פנה אליו להתיעצות? אולי אתה הוא זה שלא מבין כלום?

HELLAS

New member
חבל...

שיש כאן כזו מריבה. ארז בסה"כ ניסה לתת מנסיונו. זו כבר החלטה של כל אחד אם מעוניינים להתחשב בזה או לא. אני לא צלם מקצועי בכלל וממש בלי שום ידע וניסיון בנושא, ונורא נהנה לקרוא את ההודעות של אנשי הפורום הזה ולשמוע גם על הניסיונות שלהם בצילום ובהצלחת העברת תמונות ל-AIRLINERS או אתרים דומים. אני חייב לציין שארז תמיד היה נחמד ואני אוסיף ואדגיש שהוא דווקא מהאנשים הכי חמים וידידותיים פה. אם הוא כותב משהו שלא מוסכם אם אחרים, אפשר להתווכח ולדון באי ההסכמה, אבל אין צורך לעשות זאת בתוקפנות והעלבות. ארז ידידי, תמשיך להיות אותו ארז כמו שהיית עד עכשיו.

אני רק רוצה לתקן ולהגיד שארז

הוא קודם כל בנאדם נפלא. ולא משנה מה הוא מבין בצילום. אני לא רוצה להתלהב אבל היו לי הרבה דיבורים איתו בנושא צילום ושמחתי לעזור לו ולעודד אותו לצלם ואני בחיים לא אשכח איך הוא עודד אותי לשלוח לאירליינרס תמונות ויש לי שם היום 41 תמונות שמוקדשות אחת אחת לארז. ורונן - מ"ס 1 אי אפשר לקבוע כי לא את כולם מכירים אבל הוא משקיע הרבה בצילום ולדעתי הוא משתפר כל פעם. ואני מסכים איתו שלא כולנו מקצועניים אבל ידע בסיסי יש לחלקנו יותר וחלקנו פחות. בהצלחה לכולם וזו ההזדמנות להודות לארז על העידוד הבלתי פוסק ועל היותו בנאדם נפלא :) כי גם מילה טובה חשוב להגיד. נ.ב רונן, גם אתה צלם מעולה ואחלה בחור :>

למעלה