ארינאה-ביקורת והפצרה ביוצרי ישראל

ארינאה-ביקורת והפצרה ביוצרי ישראל

למרות תחושה שהפורום הפך להיות קצת יותר מקום מפגש חברתי ואיחולים למיניהם, אבל בגלל שאני אוהב את ערן אביאני מקומיקום, אז הנה הביקורת שלי... נתחיל בציורים, מצויינים לטעמי! הקו קצת פשוט, אבל זה בסדר וזה ישתפר בטח בהמשך. אחרי עבודה על דמויות במשך זמן רב, מתחילים "לשכלל" את יכולת הציור של הדמויות. מה שהפריע לי מאוד היא צביעת המחשב. פשוט הורס את הציורים הטובים שם והורס את האמינות שלהם. חבל. נקווה שבעתיד יהיה שיפור בעניין (בכל מקרה, עדיף על הצביעה של אורי-און...) העלילה היא החולייה החלשה (שלום!). בואו וניקח את ההוביט ושר הטבעות, נכניס טאץ´ של רומח הדרקון, נשים את הכל באריזה של סוג´ורן ונשווק את זה בתור קומיקס ישראלי מקורי! ממש לא! שוב, כמו שכתבתי כבר בעבר על הקומיקס הבלשי ההוא ששכחתי את שמו ועל סטיב הגרב האנושית. קומיקס ישראלי לא יהיה ולא יוכל להיות אף פעם משהו אמריקאי בעברית! יש לי בראש כל כך הרבה רעיונות לקומיקס ישראלי אמיתי שפשוט עצוב לי שאין לי את הכישרון האומנותי להפיק אותו! פשוט כואב! הבעיה שלי היא שכל קומיקס ישראלי שראינו לאחרונה, היה פשוט גרסה עברית לרעיון אמריקאי ישן! למה? אפילו אורי-און, שהשתדל באמת להיות קומיקס ישראלי אמיתי חטא בזה (מי שזוכר את סצינת הפורים בחוברת השניה שבה ילדים ישראליים ברחוב מחופשים לדמויות מ-DC ו-MARVEL שאף אחד לא הכיר בארץ אז חוץ מסופרמן, ספיידרמן והענק), באוריאון למשל, אפשר היה לראות את השורשים האמריקאיים של הכותב (שהוא ערבי שהתגייר, אבל לא משנה) בעלילה שעירבה המון יצורי חלל. שם לפחות, היה שאר הסיפור ישראלי ויהודי מאוד. כאן אין אפילו את הפריבילגיה הזו! זוכרים את העליתיסטים של אורי פינק? אתם בוודאי יודעים שהעלילה מועתקת באופן כמעט מושלם מחוברות ישנות של NAMOR, ומכמה חוברות אחרות של MARVEL ואחרים. ממש עצוב, אבל לפחות העלילה היתה ישראלית אמיתית ונגעה לבעיות שישראל סובלת מהן! אורי פינק הפך כבר לאייקון כשיצר את "זבנג" שמזכיר אמנם את "ארצ´י" בעצם הרעיון הבסיסי (קומיקס הומוריסטי על בני נעורים) אך הוא מקורי לחלוטין בשאר האספקטים שלו. חשוב מזה, הציורים שלו טובים הרבה יותר משל ארצ´י לטעמי. היה גם את סברמן שאותו לא קראתי מעולם ולא אוכל לשפוט. יתכן שהיה "ישראלי" ויתכן שלא. אני מעמיד בפני כותבי הקומיקס המסחרי הישראלי אתגר! תעשו מה שהצליח קומיקס השוליים לעשות כבר לפני עשר שנים! קומיקס גיבורים/פנטזיה ישראלי אמיתי! נראה אתכם

HackMachine

New member
אם אירנאה צריכים צובע חדש

אני חושב שאני פנוי פה ושם

chatenoire

New member
תן דוגמא

לפנטזיה ישראלית? בחרנו להוציא את הסדרה הראשונה בסגנון פנטזיה קלאסית משתי סיבות: אני אוהבת לצייר את זה, ואנשים מכירים את זה. אם אנחנו רוצים לנסות לפתח תעשיית קומיקס בארץ, אנחנו צריכים - כמו שכבר הגבנו לעשרות הודעות אחרות בנושא - לפנות לכמה שיותר קהל בהתחלה עם חומר קל יותר: דברים שהם מכירים, שראו בקולנוע, קראו בספרים, שמעו באגדות. רצינו ליצור משהו קליל וכיפי, שיתפוס גם אנשים שלא מכירים בכלל את מדיום הקומיקס. כמעט כל ספר פנטזיה והרבה עולמות פנטזיה למשחקי תפקידים שואפים את ההשראה שלהם מטולקין - לא סתם הוא נקרא אבי הפנטזיה המודרנית. בחרנו ליצור משהו בז´אנר הזה, ואנחנו לוקחים אלמנטים מדברים שכבר נעשו לפנינו; מעולם לא הכרזנו שהיצירה שלנו היא משהו חדשני שמעולם לא נראה כאן.

ממש לא חסרים נושאים!

ברוך השם, יש לנו מיתולוגיה יהודית מפוארת ביותר! אם מה קוראים אותו... זה שכתב את הדיסקוורלד... טרי פראצ´ט! הצליח לכתוב ספר שלם על סיפור הגולם מפראג ולעשות אותו מצחיק ועכשווי בטירוף, אין שום סיבה שכותבים יהודים לא יצליחו לעשות משהו דומה, זה אם דיברנו על פנטזיה. אם מארבל יצרו גיבורת על שמשוייכת למוסד ומיכאל נצר הצליח לבנות דמות אמינה המבוססת על פרוייקט ביון ישראלי ושעלילתה בארצינו, גם יוצרים צעירים יכולים! וזה אם דיברנו על סופר הירו´ס. צריך רק לחפש את המקורות שלנו ולהשתמש בהם! יש לנו סיפורים מדהימים במיתולוגיה על כתות מוזרות עם כוחות מדהימים שהסתובבו פה לפני פחות מאלפיים שנה. ממש לא בעיה להחליט שהם עדיין פה, מסתירים את מקורותיהם ונלחמים באותם אוייבים שיש לנו מהם כל כך הרבה בתנ"ך! הרי יש כל כך הרבה קטעים בתנ"ך שמזכירים קומיקס פנטזיה טוב, שלא קשה לבסס עליהם עלילה! אני לא דתי, לא צם בכיפור, נוסע בשבת ואוכל שרצים ובכל זאת מגדיר את עצמי כיהודי וישראלי ומחכה לראות פה יצירה עכשווית, אמיתית, טובה ו...כן! מקורית!

טרקן

New member
מקורות יהודיים זה טוב

אבל לא חובה הנה למשל טקס ווילר הוא קומיקס מערבון איטלקי מאוד מצליח למרות שמערבונים לא קשורים להיסטוריה של איטליה

HackMachine

New member
כן הכון

האמת שאם דחוף לך שיעשו קומיקס של יהדות.. תחשוב על סיפור ותציג אותו לפנינו. או שתעשה אותו לבד.

יש לך טעות גדולה מאוד!

מערבונים הם חלק חשוב מאוד בהיסטוריה של איטליה, או ליתר דיוק, איטליה היא חלק חשוב מההיסטוריה של המערבונים! ז´אנר המערבונים בצורתו המוכרת התפתח באיטליה, לא בארה"ב כמו שהיית נוטה לחשוב. המושג "מערבוני ספגטי" שהם חלק הארי של המערבונים, בא מאיטליה! האיטלקים הם שיצרו ופיתחו את ז´אנר המערבונים המוכר לנו היום, וגם אם היום מרבית המערבונים נעשים בארה"ב, הרי שהנוסחה היא עדיין איטלקית. מפתיע, אבל נכון.

טרקן

New member
התכוונתי מן הסתם

שהמערב הפרוע הוא לא חלק מההיסטוריה של איטליה, מערבונים עשו באיטליה בלי סוף גם בקולנוע וגם בקומיקס (טקס, זאגור, טופ מיקס , קפטן סווינג תולדות המערב הפרוע ועוד רבים)

ogmios

New member
צריך להיזהר עם נושאים כאלה

יש מספיק חילונים שלא ייגעו בשומדבר שמבוסס על מקורות יהודים גם במקל של עשר מטר, בלי קשר לאיכות העבודה (כן, אני יודע, עצוב שזה ככה, אבל זה המצב בחברה המפולגת שלנו). מצד שני, תמיד יהיה איזהשהו פלד דתי שתצליח להכעיס. אדיוס, אוגמיוס סקפטי

HackMachine

New member
מה שנכון נכון

תמיד יהיה מישהו במדינה היפיפיה והדמוקרטית שלנו שיש לו מספיק קשרים בשביל להפיל את החברה שיצרה את הקומיקס.. אף פעם אי אפשר לדעת מה עורכי דין עלולים להמציא. אבל מצד שני הרעיון יכול להיות נחמד...

תלוי איך אתה מציג את החומר.

אתה לא מצהיר בריש גלי שזה קומיקס יהודי, או כזה שמבוסס על היהדות (והקומיקס גם לא חייב להיות כזה... מספיק שיהיה ישראלי במהותו, לאו דווקא יהודי.) אתה פשוט יוצר קומיקס טוב. דווקא נשמע לי הגיוני ש"שונאי דת" למיניהם ימצאו את עצמם בתוך הקומיקסים האלה כשיווצרו. שיזדהו עם הרעים מצידי... מה דעתכם על העלילה הנ"ל כמסגרת... כת האיסיים האולטרה קיצונית קיימת עדיין במחתרת, מחכה ליום שבו תוכל להשתלט על העולם ולהשליט בו את הנוסחה שלה ליהדות כפי שהם רואים אותה. חיסול טוטאלי של כל הגורמים הלא יהודים במדינה, מי יודע? אולי הם אפילו מפעילים מאחורי הקלעים גורמים טרוריסטיים מוסלמיים על מנת לעודד קסנופוביה בישראל ולכידות יהודית בלתי מתפשרת. מול הכת הסודית קמה קבוצת סוכני שב"כ ומוסד, אם תרצו יכולים להיות להם כוחות מיוחדים, למרות שאז צריכים להיות גם לאיסיים כוחות מיוחדים (אולי כאלו שמבוססים על הקבלה?). בקיצור, זה סתם משהו ששלפתי כרגע בלי מחשבה, אבל איזה חילוני שונא חרדים לא יזדהה עם הסיפור כמשקף את נסיונות החברה החרדית לכפות עלינו את רעיונותיה? אפשר גם למצוא אם ממש רוצים כת מנוגדת לאיסיים (ואני ממש לא זוכר בדיוק מי היו האיסיים ובמה תמכו, אז לא חייבים לסמוך עלי בקטע) אבל בכל אופן, יש חומר לעבוד עליו אם רק רוצים! אפשר להשתמש בתיאוריות קונספירציה של הבונים החופשיים בתל אביב (כמו שעשו כבר ב"היום השישי" עם שוורצנגר) ואפשר להשתמש בעוד מיליון וחצי גורמים אחרים כמו היהודים המשיחיים שמסתובבים פה ומנסים להחזיר את כולנו לתורת ישו! יש מיליון חומרים לחוברת קומיקס בישראל! רוצים שאני אתחיל לדבר על תיאוריות הקונספירציה שרצות פה כבר מלפני קום המדינה? יאללה! לעבודה!

ogmios

New member
כמובן

לומר לך את האמת? כמה שאני שומע יותר על הרעיון הזה, הוא נראה לי יותר ויותר מאולץ. יותר ויותר כמו נסיון לעשות קומיקס אמריקאי ובכוח לציוק לתוכו תכנים יהודים/ישראלים. בכל אופן - בהצלחה לך, גם אם זה לא בדיוק my cup of tea. אדיוס, אוגמיוס סקפטי

comicsgirl

New member
וואו!

אותי הצלחת להלהיב! אבל, כמו שציינו פה כמה מחברי המלומדים (), זה לא יתפוס בעולם החילוני... יכול להיות שבעזרת כמה וכמה תרגילי פירסום מעניינים והסתרת המקור התנ"כי (רק בהתחלה! רק בהתחלה!) זה דווקא כן יכול לעבוד. תחשבו על זה- כמה פעמים כבר ראיתם קומיקס שבדרך מסויימת מתקשר לשואה? אני יודעת שראיתי כבר כמה וכמה. והנה דוגמא: באחד הפרקים של X-men מגנטו ואקסבייר חוזרים לארץ שאותה מגנטו יצר. הם מגלים שהעם, שהיה חופשי יחסית, משועבד עכשיו במלואו לאדון חדש. בסופו של דבר הם מצליחים להפיל את השליט החזק ולברוח- ואם זה לא מזכיר לכם ת´שואה אז אני לא יודעת מה כן! (לא הסברתי את הקטע בצורה הכי משכנעת אבל מי שראה את הפרק יבין על מה אני מדברת..) חוץ מזה תחשבו איך זה יהיה, באמת, להחזיר את גיבורי התנ"ך שלנו לחיים, ואני לא מתכוונת למשה רבינו או משהו כזה... אלא לנביאים. אתם יודעים עד כמה זה מעניין? דבר ראשון- כל החזיונות שהיו להם בקשר לראיית העתיד והקטע שהעם לא הקשיב להם והם היו צריכים להאבק בכוח עליון (ה´) כדי שעם ישראל לא יושמד... תחשבו איזה סופר הירו יכול לצמוח מקטע כזה! זו באמת נקודה טובה למחשבה!

moshikgulst

New member
יש לך...

הרבה רעיונות בראש לקומיקס ישראלי??? למה שלא תשלח לי כמה... אני מחפש כותבים ואשמח לשמוע את מה שיש לך לומר, אפילו אם אלה רק רעיונות כלליים.

HackMachine

New member
תראה

אני מצייר מה שאני אוהב.. אני לא רואה סיבה לצייר מה שאנשים אחרים רוצים לראות. אין לי שום דבר נגד קומיקסים של סופר-הרוס או כל הז´אנרים הפופולרים למיניהם אבל אני חושב לא מטורף עליהם. אני לא חושב שגיבור על ישראלי יביא את ישראל להכרה עולמית בתחום הקומיקס בשום פנים ואופן. קומיקסים רציניים יותר, אולי משהו מקורי, זה מה שיכול להביא אותנו להכרה בינלאומית! תראה האמת שאני וכמה חברים שלי רצינו לעבוד על קומיקס שידבר על המצב בארץ. לא משהו מסחרי, משהו חובבני ומשעשע. קומיקס הומוריסטי על כל מה שקורא פה. אני הבנתי בסופו של דבר שלי אין את המשאבים או הכוח לעבוד על פרויקט כזה.. מה איתך?

משאבים?

אני לא מכיר הרבה אנשים שמסוגלים להוציא חוברת קומיקס לבד! לא רק בגלל כסף, אלא, כמו שציינת, גם בגלל כוח. אם אתה רוצה להוציא חוברת קומיקס מסחרית, אתה צריך גיבוי חיצוני. לא תהיה לך בעיה לרתום לעניין איזה הוצאה גדולה ולהעזר גם במלגה מיוחדת ממשרד החינוך אם תוכיח להם שיש להם אינטרס בכך!

HackMachine

New member
אתה צודק

אבל בשביל מה לי להשקיע כל כך הרבה מאמץ ועצבים בשביל להוציא משהו שבסוף גם ככה יעבור כל כך הרבה שינויים וצנזורות שהתוצר הסופי יהיה חרא של דבר? זה בדיוק מה שאני מדבר עליו.. אני לא יוציא משהו שאני אישית לא אוהב.

אתה גם לא צריך!

שוב, כמו שאמרתי, יש מספיק גופים שיעזרו לך גם בלי שתאלץ להתפשר אומנותית! FUCK! אני מוכן לעזור לך (אם אוהב את העניין) בלי לבקש ממך להתפשר אומנותית!

למעלה