ארינאה-ביקורת והפצרה ביוצרי ישראל

עזוב.

לפי השאלה אני מבין שאתה מתלונן אבל לא עושה הרבה מעבר לזה. אם אתה מבקש ממני לנצל משאבים אבל אין לך אפילו חומר שאתה מעוניין לעבוד עליו, אני מושך את ידיי מהעניין. מהצד השני, אני מרים את הכפפה! אם למישהו יש דוגמאות לעבודות שלו וכן תסריט לסדרת קומיקס ישראלית מקורית שתהיה טובה, מסחרית, ויש לו חומר לפחות ל-12 חוברות, אני מוכן לשקול לעזור לו בעניין. פרטים בפרטי, ואני לא מבטיח לענות מייד, ואפילו לא מהר. מה לעשות, אני אדם עסוק. מאוד.

HackMachine

New member
אוקי...

ואני חשבתי שאתה מתלוצץ
נראה גם אני אדם עסוק מאוד.. אם יהיה לי זמן לעבוד על זה אני יצור איתך קשר.

HackMachine

New member
תגיד מה עם הרעיון של באני?

הסתכלת על מה שהוא רוצה לעשות? זה נשמע ממש טוב.

moshikgulst

New member
למען האמת...

אני כרגע עובד על משהו קצר (5 עמ´) שמדבר על המצב בארץ. אמנם הוא לא הומוריסטי אלא ריאליסטי, אבל אני אשמח להראות לך את זה כשזה יהיה גמור...

ailag

New member
הכרה בינלאומית?

לא עבדנו קודם על הכנסת הקומיקס לישראל? זה דבר לדעתי יותר חשוב ופחות קשה (קצת). בחו"ל יש שוק. כאן אנחנו צריכים להזמין את החוברות שלנו. ולהסביר לאנשים מה זה קומיקס.

HackMachine

New member
כן אבל

אולי אם יהיו יותר קומיקסים בארץ אז אנשים יתחילו להכיר אותם.

comicsgirl

New member
אם אין...

קהל עכשיו... אז למה נראה לך שיהיה? כל עוד אנשים במדינה שלנו לא יקלטו עד כמה מדיום הקומיקס הוא ריווחי ומעניין (וזול יותר!!!) הם לא יקנו קומיקס ולא יתעניינו בזה בכלל! צריך לעניין אותם בקומיקס! איך? ע"י טלוויזיה, קולנוע בלה בלה בלה... באמת! אני לא צוחקת! רק שתדעו שבעקבות הסרט "ספיידרמן" ידיד שלי (שחי כיום בארה"ב) התחיל להתעניין בקומיקס! אז נכון שאצלו יותר קל למצוא אבל אפשר גם להחדיר את אותו הדבר למוח הישראלי!!! ד"א:בקשר לטלויזיה- יש סיכוי לשלוח מכתב לדודו טופז ולעדכן אותו במתרחש? אולי דרכו נוכל להעביר משהו... באמת! ערן ואביב יכולים להתארח אצלו ולספר קצת על ארינאה ושטויות כאלה... אם זה לא יפתח לאנשים ת´עיניים אז אני לא יודעת מה כן!

illustrator

New member
Time for my reply

I tried to stay out of this discussion, partly because the computer I´m using doesn´t allow me to write in Hebrew. Still, with everything I´ve read here, and over the last couple of months, there are a couple of things I just have to say. I apologize for writing in English, but I won´t have a chance to do this in Hebrew for at least 3 more weeks, so bear with me I have read a lot of comments about Arinea and Comicom studios over the past couple of months. Some say we´re clinging to stereotypes and resemble previously published fantasy stories too closely (especially Tolkien). Some say we´re in it for the money, and betrayed our "principles" by working with fink on Zbeng. People suggested we compromised the quality of our books to appeal to a larger crowd. And then there´s everything that was written above... So here´s the way I see things The studio, as you all should know, is made up of Aviv and myself, despite a long and tedious search for talented people willing to share our vision, and long work hours. That means that the entire creative process, plus production, advertising and distribution, has to be done by only two people. So the question we ask ourselves most of the time is: What the hell were we thinking?! And the answer is: we wanted to make good comic books The one, definitive principle of the studio is: Comics should be fun! First of all, they should be fun for us. That means the genres, characters and settings we put to use are the ones we enjoy the most, as creators and readers. Working on Arinea, however hard it might be, is fun. Having long discussions about our characters is fun. They´re anything but stereotypical! We made Godar feisty and passionate because it´d enable us to have fun! I´ve read about a lot of dwarves in Tolkien´s works, and none of ´em even closely resembles Godar. And the same goes for the rest of ´em. Doing Zbeng was also fun, enabling us to do things a little differently, and to show off our characters and art Second, it should be fun for the readers. It´s obvious one could never please everyone, but the major rule is - if we have fun making it, others will have fun reading it People seem to deny themselves a great deal of fun. They don´t seem able to pick up Arinea and see it for what it is. They always compare it to other works, or to their own visions of what it should be. If people think they can make good comics, I´d be the first one to support them in any way I can!!! I´ve put together a catalog of Israeli comics in my site for that purpose, and by now I have a lot of experience which I am willing to share with other creators. But if I´m putting in a great deal of work and money, I will make the kind of books I want to make! All I´m asking is that you give ´em a try. If it made you smile, or kept you interested, or got you dreaming ´bout far off places - what more do you need? If it didn´t, at least you gave it a fair chance, which is all I ever asked for Arinea #1 was just the introduction. Arinea #2 was already sent to print, and will be in stores - as promised - on January 1st, with #3 and 4 following in three-month intervals. I have no intention of straying from our original story, believing that it is a good, enjoyable story, and far from what many expect it to be at the moment. You can read countless reviews of Arinea #1, and I´m sure that many will take it upon themselves to review Arinea #2 as soon as it comes out. I invite you all to judge it for yourselves I hope I get a chance to meet and talk with most of you in person at one time or another, not as creator, but as an old fan of comic books. Right now, I´ve gotta go back to Miluim. Hope I didn´t bother anyone with my long post Eran Aviani

comicsgirl

New member
וואו!

זאת תגובה ארוכה! :) מגניב! חוץ מזה- בקטע של זה שאתם רק שניים... אני מאמינה שבאו אליכם המווון אנשים שרוצים לעזור לכם (אהמאניאהמ) ואתה כנראה לא מצאת אף אחד טוב מספיק.... (
) אז תמשיך בחיפושייך אחר הבן-אדם המתאים... ושיהיה בהצלחה....

comicsgirl

New member
אה! ועוד משהו....

אני חושבת ש´ארינאה´ הוא אחד הקומיקסים המוצלחים ביותר שיצאו במדינה שלנו. רוב הקומיקסים הישראליים הם הומוריסטיים, פוליטיים או לא מוכרים לקהל הרחב ואני חושבת שערן ואביב פתחו אפיק חדש לקומיקס הישראלי- הם מראים שלמרות שאנחנו חיים במדינה שמצבה הפוליטי מדורדר לא חייבים להוציא קומיקס פוליטי או סאטירי!!! אפשר גם לתת לדימיון להשתולל, לצאת למקומות אחרים, לברוח קצת (ואפילו אם זה רק לרבע שעה) למקום אחר וקסום. אני לא יודעת איך אתם מסתכלים על ארינאה אבל אני לא משווה את ארינאה לשום קומיקס אחר- ואתם גם לא יכולים להשוות! אביב היא לא סטן לי וערן הוא לא (לא עולה לי עכשיו שם בראש...) הם פשוט עצמם והם מביאים לנו את הכי טוב שהם יכולים! תנו להם קרדיט ואל תרמסו אותם בגלל שהם ישראלים. אני מאמינה שהם לא מתיימרים להיות יוצרי קומיקס אמריקאי אלא חלוצי הקומיקס הישראלי- וזה אינו דבר של מה בכך! צריך המון כישרון,המון כריזמה ובמיוחד הרבה אומץ כדי להיות יוצר ישראלי (במיוחד שלך קומיקס). ערן, אביב- אני מחזקת את ידיכם ומבטיחה לנסות ולהכניס עוד אנשים לתוך תרובות הקומיקס! מי יודע... אולי בסוף ייצא מזה משהו! בהצלחה בהמשך הדרך ואני כבר מחכה לארינאה 2!!! רעות.

gewitter

New member
היי, היי, היי!

אני בטוח שאביב וערן יודעים שכבר יש קומיקסים ישראליים, והיו כבר מזמן. לכן הם יודעים שהם לא חלוצים, וכדאי שתדעי זאת גם :) אין צורך לכעוס עלי. הבנתי למה התכוונת בתגובה. אולי כדאי לקרוא לזה "קפיצת מדרגה", בגלל הנושא החדש, הסגנון והלא יודע מה שגורם להם לבלוט עכשיו. הם בהחלט עושים עבודת קודש, וכל הכבוד! יונתן, מקנא.

ailag

New member
עזרה

אמנם אני לא ערן או אביב, אבל אני מתארת לעצמי שאם תכתבי סיפור מההתחלה עד הסוף (ציורים והכל) זה יעזור. זה גם מה שהם מבקשים בסוף החוברת. הרי כך יתפרסם קומיק בלי שהם יצטרכו לעבוד הרבה .. את ארינאה לדעתי כדאי שהם ימשיכו בעצמם, כי לסיפור כולל הציורים יש אופי. ואפילו אם אחרים מבקרים אותו, כמו שערן אמר, זה האופי שהכותבים אוהבים. (אם הם לא יאהבו אותו, הסיפור ייראה נורא) מה שאני לא מבינה.. נניח שארינאה גרוע. הדבר הכי גרוע שיצא. אז מה? יהיו סיפורים אחרים. הביקורת - הרעה וגם הבונה - צריכה להלקח ולהנתן בפרופורציה. (ובקשר להנחה שהנחתי בפסקה הקודמת, אתם יודעים מה אני חושבת באמת
ו"גרוע" לא נכלל בזה) נ.ב. יונתן - יש קומיקסים ישראליים אבל לא כמו שהיינו רוצים. שזה אומר מהרבה מחברים שונים, וכאלה שיוצאים לעתים קרובות והם נפוצים בחנויות. חוץ מזבנג.

moshikgulst

New member
מסכים עם כל מילה של ערן!

הבנאדם אמר דברים חשובים ונכונים... אני לא מבין למה בארץ אנשים כ"כ אוהבים לא לפרגן???? כלנסיון להוציא חוברת קומיקס בארץ הוא מבורך לדעתי וצריך רק לחזק ולפרגן... יאללה קומיקום, שחקו אותה!

למעלה