תגובה שבמקרה גם מעלה את העץ ../images/Emo80.gif
טוב, בוא נסכים דבר ראשון שקומיקס צריך להיות כיף? לפני שהוא אומנותי, לפני שהוא מקורי, לפני שהוא מנוסח טוב, ולפני שהוא מביע מחאה, הוא צריך להיות כיף. רק אחר כך הוא יכול להתפתח לכל השאר, וראה דוגמת כל מדיה קודמת שהמין האנושי המציא, כגון הקולנוע, הטלוויזיה והרדיו. הנייר, משום-מה, שימש רק לדברים רציניים בהתחלה. בטח ההיסטוריה היתה נראית אחרת אם הספר הראשון שהודפס היה "רומח הדרקון". אני משוכנע שאתה מסכים איתי לגבי זה, אז נקח את זה כמובן מאליו. הבעיה שלי עם יצירת קומיקס -שעוסק- בחומרים ישרא-יהודיים, היא שזה תחום שלא מעניין אותי, אז בטח שלא יהיה לי כיף. ואני לא יחיד בתחום הזה, בדקתי קצת לפני שהעלתי את ההודעה הזאת. שמע, בטח אפשר לדוג איזה קו עלילה מבריק, אבל קו עלילה מבריק אפשר לדוג מכל דבר. אני בטוח שמי שבאמת מתעקש, יוכל לכתוב סיפור על "פינוקי מורד בממסד", שיעניין אותי וישעשע אותי. התחום של חומרים ישרא-יהודיים מעניין בעיקר אנשים מבוגרים יחסית, בגילאי השלושים ומעלה, שהוא שוק לגיטימי לגמרי ומגיע לו קומיקס משלו. אלא שזה שזה נראה לי שוק גרוע מאוד להתחיל בו את ההכנסה של קומיקסים לארץ, וכולנו נודה בכך שהמצב של הקומיקס הוא אכן "בשלבי הכנסה" בלבד. כי קומיקסים מהסוג שאתה מחפש כאן הם מהסוג של "מקורי", לא "כיף פשוט". צריך להתחיל בכיף פשוט, אני באמת מאמין בזה. אנחנו לא עם מטומטם, ובטח שלא חסר לנו תחכום וציניות, אבל עדיין, לפי כל מה שאני לומד עכשיו ולפי כל מה שראיתי בימיי על טרנדים, הכי טוב יהיה להתחיל בכיף פשוט ולהמשיך משם, וזה בדיוק מה שארינאה עושה - "מאיזה קומיקס נהנה הכי הרבה" הם שאלו את עצמם, ולא הוסיפו שום תנאי נוסף - לא מקורי, לא ישראלי, לא אתגרי - ואני תומך בזה. זה לא האידאל, ממש לא, גם אני הייתי מת לראות דברים מתוחכמים יותר. אבל אנחנו רק בהתחלה! ואם יש לך את הכסף והיכולת להוציא קומיקס בעצמך, כלומר, אתה -לא- בהתחלה, יאללה! עשה באמת את מה שאמרת כאן, תציק לכולם עד שתמצא אמנים טובים שיישמו את הרעיונות שלך, ותתחיל להפגיז. אני מבטיח שאני אקנה.