ארמסטרונג "שיעמם" לי את הטור...

ארמסטרונג "שיעמם" לי את הטור...

מעולם לא היה טור כה משעמם בעיני. לא מספיק שארמסטרונג אינו משאיר סיכוי למתחריו, אלא שה"מלאך הטוב" אינו מרפה ממנו לרגע. וה"מלאך הרע" הרס את מאיו, זובלדיה, המילטון, הראס, אולריך עם פירנאים אומללים, בלוקי הפצוע עדיין, מילר המסומם, כריסטוף מורו עם תקלות אין סופיות, וינוקורוב שנפצע בדיוק לפני הטור.... מה קורה כאן לעזאזל????

שלומנה

New member
מבחינתי לא כי

אני לא מתיחס לארמסטרונג , או שהוא רוכב ענק או שהוא סתם מסומם , בכל מקרה אני מתייחס אליו בנפרד . לעומת זאת אולריך נאבק על מקום בפודיום נגד קלודן ובאסו ויהיה מעניין מאוד לראות את ההמשך . מבחינתי הטור הזה מעניין מאוד . אולריך לפודיום

IlanShacham

New member
זה לא ארמסטרונג ששיעמם לך את הטור

זה אולריך, המילטון, הראס ומאיו. לכל הקבוצה הזאת נתנו שנה שלמה כדי להתאמן ולתת לנו טור שופרא ד'שופרא. ארמסטרונג היחיד שהגיע מוכן, כל השאר פשוט לא עשו את העבודה שלהם. בנינו על הצגה רבת משתתפים, אבל כל השחקנים לא הגיעו ונשארנו עם הצגת יחיד. אגב, שים לב שבאלפ ד'ואז, למרות האימונים הרבים, ולמרות שהגיע רענן בלי 150 ק"מ ברגליים, לאנס לא הצליח לשבור את השיא של פאנטני - הוא בקושי שבר את השיא של עצמו - מה שמראה שלאנס לא הגיע בכושר סופר מדהים לטור - האחרים הגיעו בכושר גרוע!

טיראן מ

New member
לא בטוח ...

זו כמובן שאלה נצחית בספורט. האם המנצח היה טוב כל כך או שהיריבים חלשים ? האם המנצח ניטרל את היריבים או שחולשתם הבליטה אותו ? אבל, עובדתית, אנחנו כנראה צופים בטור-דה-פראנס המהיר ביותר בכל הזמנים. שיא המהירות הממוצעת עומד להישבר בטור הנוכחי. לדעתי, זו אחת מאבני היסוד של הטקטיקה של ארמסטרונג. פשוט לרכוב מהר יותר מהשנה שעברה. זה המתכון הטוב ביותר לחיסול כל התנגדות. ועוד "מחשבה". לאחר פרסום מסלול הטור הנוכחי שכולם קראו לו "אנטי-לאנס" אמר ארמסטרונג "זה המסלול, נלמד אותו ונתכונן בהתאם". לדעתי, אחת המסקנות של ארמסטרונג בהכנות לטור הזה הייתה שיפור יכולת הספרינט שלו. אין לי ספק שהוא התאמן על זה רבות, בחן את היכולת בתחרויות מקדימות והדבר בא לידי ביטוי "ובגדול". יאיר, בועז, מישהו... דעתכם ?

ארמסטרונג כבר אמר:

"יתנו לנו TT בעלייה- נתאמן על TT בעלייה, יתנו לנו TT בירידה, נתאמן גם לזה" לדעתי התוצאה של המסלול השנה היא שוהא היה מתאים ל- ארמסטרונג השבועיים הקשים והרצף של שלבי ההרים פשוט כיסחו למתחרים האחרוים את הצורה ארמסטורנג הצהיר שהוא מתכנן להיות בשיא בשבוע האחרון, כלומר להתאמן כך שבתחילת הטור לא יהיה בשיאו, והחידוד הסופי יהיה בשבוע האחרון של הטור לפי הרכיבה שלו באלפ-דואז והספרינט ביום שאחרי זה כנראה הצליח לו. הוא בקושי שבר את השיא שלו כי כפי ש(שוב) הוא אמר על עצמו "אני לא נהיה יותר צעיר ובטח שלא נהיה יותר מהיר" עם כל הכבוד לספורטאים המשהימים האחרים שהיו בטור, כנראה בניתוח של ארמסטרונג, ברוניל וקרמייקל בכל הקשור להכנות ספציפיות לטור הוא טוב יותר וכשזה משתלב עם היכולת של ארמסטרונג להתאמן, והיכולת הטבעית הנתונה שלו והמיקוד שלו במטרה, כנראה את זה אי אפשר לנצח - או יותר נכון, קשה לנצח וצריך הרבה מזל בדרך...

טיראן אתה די קרוב למה שאני...

חושב, וגם כתבתי את זה בכתבה האחרונה שלי (אחרי האלפ דו'אז). ארמסטרונג הבין שהוא לא יוכל לנצח בדרך הישנה. שנה שעברה הוא התקשה להכריע את המרוץ בהרים (אין לו יותר את היכולת לתת את "המבט"), הוא עדיין המטפס הכי טוב (ראו את באלפ דו'אז השנה) אבל הוא כבר לא מסוגל לייצר התקפות כמו בשנים עברו. לכן ארמסטרונג שינה שוב את אופי הרכיבה שלו, והוא התכונן לספרינטים. במורסיה (מרוץ קטעים בתחילת העונה), ארמסטרונג שימש כמוביל של ואן האסוויק במאוצים (ואן האסוויק ניצח שני קטעים), ובג'ורג'יה הוא כבר ניצח ספרינט המוני בעצמו. ארמסטרונג היה כמו תמיד מספיק חכם להבין מה המגבלות שלו, ולכן הוא הגיע לטור מוכן ואת הפערים מהמתחרים אי אפשר להסתיר. לגבי השינוי בבסגנון רכיבת ההרים, שים לב שבשני הגרנד טורס האחרונים, יש מגמה של מעבר מהתקפות הירואיות (ארמסטרונג באלפ דו'אז 2001 או הראס באנגילרו 2002) למצבים של ספרינט של 2-5 רוכבים כמעט בכל קטע הרים, ולוורדה וקונאגו שני מאיצים מדהימים, הם אלו שדוחפים לשינוי הזה. ויש לי הרגשה שבעתיד הקרוב רוב קטעיההרים יוכרעו בצורה כזו, ולצערנו לא בהתקפה הישנה והטובה של "עיזי ההרים".

erezn

New member
אם הבנתי נכון

הרי שהוא כן שבר את השיא של פנטני. בשנים קודמות בהו טיפסו את האלפ דואז לסיום קטע רכיבה ארוך מדדו את הזמן בתחתית ההר. בקטע השנה התחילו 2 ק"מ לפני. כך שהוא שבר את השיא ובגדול. האם אני צודק?

גיא ט

New member
טעות חביבי,

לאנס סביר להניח כן היה שובר את השיא של פנטאני אם היו לו 2.5 ק"מ פחות (כמו אצל פאנטני) ואם השלב היה מוקדם יותר, כמו אצל פאנטני

יש שיאים שעדיף שלא ישברו אף...

פעם. והשיא של פאנטני באלפ דו'אז הוא כזה. כל עוד השיא הזה קיים אף אחד לא ישכח את הפיראט. המדידה שלשום נעשתה מרגע תחילת העלייה, קיזזו את ה-1.5 הראשונים במישור. ועדיין ארמסטרונג רכב שניה יותר לאט מפאנטני. ואם לוקחים בחשבון, שפאנטני רכב באותו יום קטע שלם וטיפס על יותר מפסגה אחת, אז ארמסטרונג בכלל לא היה קרוב לשיא, וגם התוצאה שלו ב-2001 היא תוצאה כנראה יותר איכותית (למרות שבשני המקרים זו לא הייתה רכיבה לבד לאורך כל העלייה). אבל הזמן שבאמת חשוב הוא הפער מהמתחרים, וארמסטרונג פשוט הביס אותם.

אני לא רוצה לגרוע מהשיא של פנטאני

אבל, נראה לי שארמסטרונג עשה דרך יותר ארוכה במעלה העליה מהסיבה שההמונים שהיו שם עמדו בצידי הכביש ובכך לא היה ניתן להשתמש בדרך הכי קצרה בקטעים הקריטיים. ותחשבו על זה, מאית פה, מאית שם, 21 סוויץ'באקס, 15 קילומטר, הוא היה סוגר את השניה הזאת ובקשר לאלפ דואז, אם מישהו יכול לברר בפעם הקודמת שהם הגיעו לשם לפני שנה שעברה, אני פשוט לא זוכר אם זה היה 00, 01, או 02. גם מדדו את הזמן טיפוס. מישהו יודע כמה זה היה אז?

natyh

New member
ניהול

ארמסטרונג פשוט ניהל את המערכת הכי טוב . לדעתי אולריך לא היה פחות טוב להיפך להוציא את המחלה בהתחלה הוא הגיע מוכן ב 100 % הבעיה היתה הקבוצה והכרת המסלול . אצל ארמסטרונג אין חוכמות . הוא עבר על המסלול פעם ועוד פעם , ועוד פעם . הכין את עצמו את הקבוצה , עבר על כל הסיומות , על כל הטקויקות . זוזה אזבידו מעולם לא היה כל כך טוב , ולאחר שלושה ימים מצוינים בהם הכתיב את הקצב הוא נגמר והלך אחורה . ואז הגיע תורו של פלויד לאנדיס , המאד מוכשר ששבר לבד את ההתקפות של מורו , ווירנק , איקה פלורס וססטרה . בעוד שבלטראן שנחלש יושב מאחור, והינקאפי מחכה לתורו . במילים פשוטות לאנס חילק את הסיכונים . כמעט כל אחד ברכבת יכול לסגור לבדו כמעט כל התקפה , ולאנס פשוט הדריך הכין וניהל . העובדה המוכיחה את כישורי הניהול שלו היא הביצועים של אותם רוכבים שעזבו אותו: היראס פרש אתמול , המילטון פרש מזמן , ליפיהיימר נראה טוב אך טוב פחות מפלויד לאנדיס . בסוף הטור ילכו המתחרים לעשות שיעורי ביית וישאלו עצמם האם אפשר לנצח את לאנס בעליה ? האם אפשר לנצח במישור ? האם אפשר לנצח בירידה ? התשובה לכל השאלות תהיה לא !!! וילכו וינסו לבנות קבוצה שתחקה את הקבוצה שלו היום . ואילו לאנס הוא יעבור על המסלול שיפורסם , באופניים , גכל קטע וקטע כל סיומת וסיומת . ולאחר שיסיים יבנה ויכין את הקבוצה בהתאם לתנאי השטח !!! זה ההבדל !!! . נתי

אולריך היה חולה בימים הראשונים ../images/Emo6.gif

משום מה יש לי הרגשה של דה-ז'וו. כל שנה אנחנו שומעים שאולריך היה חולה בתחילת הטור, זה נשמע שחוק כמעט כמו הכלב אכל לי את שעורי הבית. ואחרי השנה כבר אין ספקות וכבר אין ויכוח, אולריך פשוט פחות טוב מארמסטרונג! הם פשוט לא באותה ליגה, ובגלל זה לאולריך יש ניצחון אחד בטור ולארמסטרונג 6 ניצחונות. אפשר להמשיך להתווכח אם ארמסטרונג ברמה של: מרקס,הינו,אנקטיל ואינדוראין, אלו הרוכבים שנמצאים בליגה של ארמסטרונג, יאן אולריך פשוט לא בליגה של הגדולים ביותר.

natyh

New member
בא נגיד זת אחרת

קח את אולריך וכמנהל ספורטיבי תן לו את לאנס ותכניס אותו לקבוצת הדוורים. קח את לאנס וכמנהל תן לו את אולריך ותכניס אותו לטי מובייל . ואני מהמר על התוצאה הבאה : 7 נצחונות בטור לאולריך !!! 7 פרישות ללא סיומים ללאנס . ולמרות זאת אולריך לא פורש ואפילו משתפר כל הזמן . ולכן אני חושב שהוא ענק . נתי

ilan ulman

New member
קיבלנו תשובה על הטור ב 2003

הויכוח אם ב2003 הוא היה בכושר הטוב ביותר שלו הוכרע... ב2003 אמסטרונג היה בכושר רע... אבל חזק כמו תמיד מנטלית... הטור של 2003 הוכרע בזכות הראש!!! השנה לכרישים שהריחו וחיפשו דם במים כדי לדעת עם לתקוף לא נשאר אפילו פירור... אמסטרונג הבהיר כבר בפרולוג את המצב לאשורו. אין מתנות השנה... כל כך הרבה נטחן על הסמים , יש מאות סוגים, תרשמו לשיעור אחד בווינגייט בפיזיולוגייה תבקשו את ההרצאה על חומרים אסורים בספורט ותגלו שמעל 5 כוסות קפה ביום זה כבר לא חוקי... להערכתי הלא מבוססת כל אבל כל רוכבי הדבוקה משתמשים באמצעים חיצוניים מלבד כישרונם כדי להעלות את יכולתם, מויטמנים ועד אוהלי חמצן, כדור זה או אחר לא עושה את לאנס טוב יותר מאולריך, מי שחושב שהסמים הם אלא שהופכים את לאנס לטוב יותר טועה ובגדול!!! כי לא הסמים קובעים איך יראה הטיים טרייל הקבוצתי, ולא הסמים קובעים את תוכניות האימון השנתית, והסיפורים על התאוששות מופלאה ובלתי אנושית הם מנת חלקו של כל מנצח טור... הרבה מסאזים, תזונה, מדע, כירופקטיקה, הומופתייה, שינה,ויטמינים, וכו'... יש רוכב אחד בדבוקה שמצהיר השכם וערב שהוא נקי מכל רבב, הרוכב הזה סיים את הטור אחרי כ3 או 4 ימים קוראים לו ברדלי מקאגי... דיי היה לראות את פניו של רודי פאוונגז' אחרי הטיים טרייל באלפדואז' כדי להבין שאחרי כל כך הרבה שנים הוא הרים ידיים סופית במאבק מול אמסטרונג... כאשר יצא מחדר התקשורת ומילמל "בלתי ניתן להכנעה" על אמסטרונג!!! לא הסמים נותנים לך כוח שכואב לך בכל הגוף בצורה לא אנושית, רק מי שהיה בקצה (לא חזר מהמתים- אבל ידע מה זה להיות על הריצפה) יכול לרתום את התחושות האלה והמחשבות האלה למנוף אדיר של כוח רצון אדיר, רצון לנצח בכל מחיר, לשלוט בכל מחיר, רק מי שהיה ללא שליטה באובדן מוחלט, חייב את הידיעה על כל מטר קדימה בחייו שיהיה מתוכנן ומוקפד עד המימטר האחרון, כדי שאותה תחושה של חוסר שליטה וריחוף חסר שליטה יחזור לחייו לא תחזור, אמסטרונג לא מאמין בקלישאות האלה, כמו גו'רדן, כמו עלי, כמו ניימת, כמו לו גריג, כמו מונטנה הוא חיי את הקלישאות האלה בכל ליבו מוחו ונפשו, כשאמסטרונג מסתכל בראי הוא מאמין באיש שנשקף אליו, אפשר לאהוב אותו או לשנוא אותו... אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיותר מכל רוכב אחר בהיסטוריה , כשאנשים עולים עלייה מההאלפים באירופה ועד העלייה לחדר אוכל בקיבוץ לרגע אחד על האופניים כשהם קמים לגהץ עוד מטר קדימה עולה בראשם התמונה של לאנס, לרגע אחד אתה מדמיין שאופניים זה מטאפורה לחיים ומר אמסטרונג הוא זה שבזכותו ענף האופניים בעולם נמצא בפריחה. ובעוד שנה כשהוא יפרוש משהו יכול להצביע על דמות כל כך אמתנית וכרזמתית שתחליף אותו ותיצור מסביבה כל הרבה עניין? מי? קונאגו? קלודן? מאיו? אולריך? סימוני? אין ולו אחד כמו לאנס מבחינת ההילה והכוח שסובבים לו, תראו את הפורום הזה, זה פורום טור דה פראנס אבל בפועל זה פורום טור דה לאנס... בעד או נגד הכל כאן זה לאנס לאנס לאנס. וכבר שאלה באויר האם פלוייד לאנדיס הוא יורש ראוי?

ilan ulman

New member
נתי אתה צודק!!! האופניים מהיום זה

לא רק כפי שהאריופאים האמינו בשנות ה70 וה80 שעולים על האופניים ותוך כדי לתחרויות נכנסים לכושר... היום יותר מתמיד יש התמקצעות מדהימה בענף, ודי לראות את מה שקורה אצל החובבים תעשיית התוספים החוקיים , מזרזי ההתאוששות, השילדות, תוכניות האימון הרחבות יותר, נוסחאות קרבונן להמונים, אזורי דופק, התאוששות , אימוני סל"ד בלבד, יעילות דיווש... אימוני הכוח שפתאום הם חלק בלתי נפרד מאופניים... ומעל הכל תוכנית האימונים, ניתוח כל הנתונים והמשפעים לאורך השנה , האומנות להגיע ל"פיק" בדיוק אבל בדיוק בזמן... לא יאמן אבל אמסטרונג הוא הראשון בשרשרת האבולוציונית של רוכבי המאה ה21 בעוד כשנה שנתיים כולם יעבדו לפי השיטה...ועדיין אם הוא יהיה שם נוכל לבכות שיש לו סמים טובים יותר... "אברי באדי וונט טו בי לייק מייק!!!"

למעלה