...
צ'ינה, פאני, האמת שאני לא באמת יודעת. לא מגיעה מהרקע מיקצועי שקשור, אבל עבדתי עם ילדים של עולים אתיופים לפני הרבה שנים שהייתי סטודנטית וראיתי איך הסמכות ההורית מתפוררת להם דרך הידיים. ראיתי מורות שמלגלגות על הורים כי לא יכלו לעזור לילדים בשיעורי הבית, וראיתי איך ילדים מתחילים לזלזל בהוריהם כתוצאה מהתייחסות הסביבה הישראלית הותיקה להוריהם. זה היה מאד עצוב לראות זאת, במיוחד לאור זה שפגשתי משפחות מעוררות כבוד בהן היה ערך לדברי המבוגרים, הכנסת אורחים מדהימה, והמון המון רצון להשתלבות.
כפי שכתבת גם שם היו מקרים של אלימות, אבל מצב של הגירה בלי ספק החמיר את זה. אני תארתי מצב של הזנחה ואת הקשר שהבת שלי עשתה ל"אנשים חומים" ואת הרצון שלי להסביר שאין קשר לצבע עור לבין מצב הקהילה, איך שהוא המשך השרשור התפתח לכיוונים לא משהו...
יש מידע על הקשר בין אלימות במשפחה לבין הגירה.
אפשר הסתכל גם פה: אוסטרובסקי, חוה. (2008). אלימות בקרב בני זוג החווים משבר הגירה.
וגם פה: מחקרים בקליטת העלייה: חברה ותרבות. גברים יוצאי אתיופיה: מדוע כל כך קשה להם? דר' עדנה בוסטין.
אם מקישים את הגירה ואלימות באנגלית רואים שזה לא רק אופייני לתרבויות אפריקאיות, זה אופייני למעברי תרבות.