אשמח לסיוע במיזם שאני מנסה להרים: מקווה שמתאים לפורום הזה

סינפיל

New member
אשמח לסיוע במיזם שאני מנסה להרים: מקווה שמתאים לפורום הזה

שווה, לדעתי, להקים מעין קול קורא ציבורי/עצומה, או, משהו כזה, כדי ללחוץ על הגופים בעלי הזכויות והיכולות, להוציא על DVD, למכירה מסודרת, את הבורגנים המלאה (הלא המארז שהשגתי מכיל רק שלושה פרקים) ואת החמישיה הקאמרית המלאה (המארזים שיצאו למכירה ושבבעלותי מכילים רק מבחר מהמערכונים), בתור התחלה (לאחר מכן, אפשר, גם, לבצע דברים דומים לגבי סרטים/סדרות אחרים שנשכחו עם השנים, כמו רבים מאלה שקישרתי אליהם, דלעיל): אני, לבדי, כמובן, לא יכול לעשות יותר מדי, אך, אם מספיק אנשים יצטרפו (ולאחריהם, גם, יצטרפו מספיק אנשים בעלי קשרים, למשל, עיתונאים/מבקרים, אנשים בעלי השפעה תרבותית רבה, וכולי), אולי יצא מזה משהו, אם יבינו, שם למעלה, שיש לזה ביקוש. מישהו מעוניין לסייע לי להרים את הכפפה? כי אין לי ממש מושג איך ואיפה להתחיל... בטוח, איני היחיד שמעוניין בכך? תודה! ודרך אגב, אשמח לשמוע על פורומים נוספים שיוכלו לסייע לי בזה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הטכנולוגיה מתקדמת

ומעטים בלבד משתמשים ב DVD והגיע הזמן שזה יהיה נגיש יותר במרשתת וגם נכסי תרבות ואמנות אחרים, כל הדברים האלה, שנים ספורות לאחר יצירתם, צריכים להיות נחלת הכלל ובחינם.

אספרסו2

New member
הגששים למשל

כנראה מגנים בקנאות בלתי מוסברת על זכויות היוצרים שלהם כי אותם אי אפשר למצוא במרשתת.

סינפיל

New member
בשביל רבים, אין שום תחליף למדיה פיזית

הסדרות כבר ברשת (מפורט להלן), אז, אין טעם להעלות לשירותי VOD וכדומה. ואגב, לא צריכה להיות השקעה כספית גדולה וגם, לא צריך להשקיע בפרסום (אף מארז שכזה, היום, לא זוכה לפרסום של ממש), רק להעביר לאוזן השלישית (שיכולה, גם, לשמש כמוציאה לאור וכממירת קבצים, הם עשו זאת, בעבר, פעמים רבות, כשלא תמיד היתה יותר מדי הצדקה מסחרית, המכירות תכסינה את ההוצאות של כל מה שנוגע להפקה, הקהל הנכון, ממילא, יראה את זה, שממילא, לא תהיינה גבוהות במיוחד), ישנם מספיק אספנים וכדומה שעדיין רואים ערך במדיה פיזית: יש די הרבה סרטים/סדרות, שלהם אף פחות ביקוש, שיוצאים על DVD בכל אופן ולמרות החוסר ביותר מדי הצדקה מסחרית. פשוט, השימור התרבותי חשוב יותר. שוב, אולי הקהל הרחב אינו מתעניין יותר מדי במארזים שכאלה, אך, האוזן השלישית עדיין חיה ובועטת וישנם מספיק משוגעים לדבר שיתעניינו.
מבחינה טכנית, הסדרות עדיין קיימות אצל בעלי הזכויות (במקרה דנן, ידוע לי שהן לא אבדו פיזית וגם לא נזרקו לפח!) ולא תהיה בעיה להוציאן על DVD, צריך רק מספיק אנשים שיידרשו את זה. רק שאין לי מושג איפה להתחיל בהרמת מיזם שכזה, אז, שוב, בגלל זה פרסמתי כאן, צריך להתחיל איפשהו ומקווה שמישהו שמבין יותר באיך להרים פרויקטים שכאלה יקרא את מה שכתבתי ויוכל לעזור. היש דרך להקפיץ לראש העמוד את הודעתי? כך, יותר אנשים יראו ויגדל הסיכוי שמישהו שיוכל לסייע יקרא.
מעציב אותי שההיסטוריה התרבותית שלנו נעלמה (מהמסכים ומהזיכרון) ושלא נראה שלאיש (שיכול להשפיע) אכפת לשמרה (פירטתי, בעבר, למשל, שבהבורגנים, שלהבנתי שודרה, בשידורים חוזרים, בפעם האחרונה, לפני כעשור, ניתן לצפות כיום רק באורח פירטי, באתר אחד בלבד, שצריך לפרוץ את חסימת מערכת המשפט/המשטרה כדי לגשת אליו, סדרות רבות אחרות אפילו אינן זמינות בצורה כזו). מעציב אותי, עוד יותר, להשוות את מה שיש בטלוויזיה הישראלית כיום להבורגנים ולהחמישיה הקאמרית. שני הדברים קשורים אחד לשני בבירור ומצביעים על כיוון שלילי מאוד שהחברה בכלל והטלוויזיה בפרט הולכות אליו: הדברים האלה היו פעם במיינסטרים, היום, עם כל ההתחנפויות למכנה המשותף הנמוך ביותר, לא רק שמעטים זוכרים אותם, הם לא היו עוברים מסך, אולי, אפילו לא בכבלים/לוויין. כדאי לקרוא את זה.

סינפיל

New member
לא ממש ברור לי למה כוונתך ומה הקשר ליחס מועדף

אם התכוונת לבקשה להקפיץ את ההודעה לראש העמוד, זוהי שארית מפורומים אחרים, בהם פרסמתי את הבקשה, שבהם, ההודעה נדחקה, כבר, לתחתית. השורה הזו לא היתה אמורה להתפרסם כאן והיא הועתקה משמה בטעות.

יצאו מספיק סדרות ראויות במשך השנים

תתקדם. זה שאתה תקוע לפני 20 שנה לא מעיד על איכויות כשלעצמן. זה רק אומר שאתה נוסטלגי. או תקוע בזמן.
לגבי הביקוש אין לי מושג, אבל גם לך כנראה שאין.

סינפיל

New member
לא אמרתי שלא יצאו, אך, אין זה אומר שצריך לשכוח את העבר

ואגב, המטרה שלי אינה להצית איזה ויכוח על האם הטלוויזיה באמת מתדרדרת או לא, המטרה שלי היא לנסות להגיע למישהו שיסייע לי במשהו שלי, אישית, מאוד חשוב (וכן, פירטתי למה, לדעתי, אחרים מוזמנים שלא להסכים, אך, נא לקרוא את המשפט הבא): מי שזה לא חשוב לו, מוזמן שלא להגיב, במקום לבטל בבוז את מה שאחרים חושבים ואת מה שחשוב לאחרים.

כשהיה לי חשוב בגיל 17

שהפינק פלויד יגיעו לארץ והאמרגן אמר שאין מספיק קהל בארץ להופעה מסדר הגודל הזה שיכסה את ההוצאות של הבאתם ארצה- הלכתי להחתים אנשים ברחוב על עצומה.
מסקנה 1: אתה מזכיר לי את עצמי בגיל 17.רק עם פחות חוללות עצמית.
מסקנה 2: אתה צריך לחפש עוד אנשים שחושבים כמוך ושהנושא מספיק חשוב להם, ספק אם תמצא אותם בפורום של 3 אנשים. לא כולל זהויות נוספות.
מסקנה 3: אתה צריך לדבר עם מי שמוציא לפועל סדרות ב DVD. אין לי מושג מי זה.
מסקנה 4: אתה צריך להבין שהבקשה שלך לא ממש הגיונית. לא מבחינת פניה, לא מבחינת היתכנות, לא מבחינת רצון.

trilliane

Well-known member
מנהל
אפילו בעבר אלה לא היו רבים אלא מעטים והם הולכים ומתמעטים

ספריות ההשאלה, חנויות כמו טאואר רקורדס ואפילו פורום DVD (בתפוז) נסגרו כבר לפני שנים, ולא בכדי.
&nbsp
יש בהחלט מקום לחשוב איך משמרים את התרבות הישראלית ומנגישים אותה לציבור, אבל אל תחשוב שתמצא שותפים רבים לרעיון ה-DVD. אין לו שום כדאיות כלכלית בימינו.
&nbsp
כדאי שתתמקד באיתור בעלי הזכויות, הדרך היא רק לשכנע אותם להציע עותקים דיגיטליים או בשירותי צפייה מקוונים (VOD למיניהם).

סינפיל

New member
״ספריות ההשאלה [וה]חנויות [...] נסגרו כבר לפני שנים:״ לא ממש

לא יודע לגבי כל המעגלים החברתיים, יכול להיות שישנם מעגלים חברתיים, אחרים ושונים לחלוטין (מאלה שאני מכיר), שבשבילם, העניין, כבר, מסיבות כאלה ואחרות, אינו רלוונטי (או, לצורך העניין, כדאי כלכלית), אך, אפילו אם מתייחסים לארץ בלבד, יש הרבה אספנים, עדיין. ולראיה: האוזן השלישית עודנה חיה ובועטת ואפילו ממשיכה לקבל חדשים (מהארץ ומכל העולם) כל הזמן (ואותו הדבר נכון, גם, לגבי התו השמיני והדיסק סנטר)... רק לפני כמה חודשים, הם אפילו פתחו סניף חדש... בקרי בחנות ותראי שכל הזמן הטלפון מצלצל (לגבי בירור אודות מלאי ולגבי הזמנות) ושכל הזמן נכנסים לקוחות. סרטים ישראליים שבקושי זכו למכור 10,000 כרטיסים, כשרצו בקולנוע, מהשנים האחרונות (יש לידי, בדיוק, DVD של סרט ישראלי, מלפני שלוש שנים, שמכר, לפי הנתונים הרשמיים, משהו כמו 3,000 בלבד, המארז עצמו יצא לפני כשנה בלבד) עדיין יוצאים על DVD (מה שמצביע על כך שלרבים, השימור התרבותי של המורשת שלנו, על מדיה פיזית, שמה לעשות, פשוט אין לה תחליף, יותר חשוב מכסף): זה, לדעתי, מצביע על כך שלרבים יש עניין.
ואגב, לגבי בירור מול בעלי הזכויות אודות עותקים דיגיטליים/שירותי VOD: אין ממש טעם, שכן, כפי שציינתי דלעיל, הסדרות (שוב, רובן) כבר ברשת (באורח פירטי, שוב, מפורט דלעיל) וגם, ידוע לי שהם מודעים לכך (כי דיברתי עמם, שוב, לבד, אין לי סיכוי לשכנעם לעשות דבר).

סינפיל

New member
מי זה ״לא רוצים?״ את? כי, בינתיים, רק את לא רוצה (אותי פה)

אם לא אברר, לא אדע אם אנשים רוצים, או, לא (ואגב, בפורומים אחרים, אמרו לי כל הכבוד ויפה מאוד על היזמה): ובינתיים, רק את, בבירור, לא רוצה. אותך זה, בבירור, לא מעניין. בסדר, זכותך, לגיטימי, אך, העוינות הקיצונית שלך אינה ברורה לי: יש לי הרגשה שמשהו שאמרתי (או, אולי, אפילו, כל המיזם שאני מנסה להרים) מאוד מאיים עליך, לא ממש ברור לי מה ולמה. אז, דחוף לך, מאוד, לסגור את הנושא ולהכריז שאף אחד אינו מעוניין בו, כשבבירור, בקושי התחלתי לשאול ובוודאי ובוודאי שלא קיבלתי שום תשובה שכזו. כפי שכתבתי קודם, אם זה לא רלוונטי לך, באמת שאין סיבה שתגיבי כאן, אך, קבלי את העובדה שיש אנשים השונים ממך ושהם לגיטימים בדיוק כמוך ושהניסיונות שלהם לקדם דברים שמעניינים אותם הינם לגיטימיים לחלוטין. בכל אופן, לאתר הזה יש הנחיות לגבי נימוס בסיסי. ובכל אופן, גם לאנשים עם תחומי עניין שאינם הנפוצים ביותר מגיע שיתייחסו אליהם בכבוד בסיסי ובנימוס בסיסי. ובוודאי ובוודאי, מגיע להם לנסות לקדם דברים שמעניינים אותם. יש בפורום הזה (ואגב, בכל תפוז, בכלל, שכן, פרסמתי בשלושה פורומים נוספים, באתר זה) יותר משלושה אנשים: כל הפואנטה היא להגיע למישהו שדווקא כן יודע איך ליצור קשר עם אנשים שמבינים באיך להפיק מהדורות DVD. אם מספיק אנשים יקראו, סביר שמתישהו, מישהו שמבין בכך, יקרא. שוב, אם לא אנסה, לא אגיע למישהו שכזה. את כותבת ״אתה צריך לחפש עוד אנשים שחושבים כמוך ושהנושא מספיק חשוב להם:״ זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות, אך, שוב, נראה שזה מאוד מאיים עליך. איך, בדיוק, אמצא אנשים שכאלה, אם לא אשאל? אם אין לך מה להגיד מעבר להתקפות אישיות ושלילת הלגיטימיות של תחומי העניין שלי רק מכיוון שהם אינם זהים לשלך, באמת שאעדיף שלא תגיבי אלי יותר. כל תגובה נוספת ממך באותו הסגנון תוביל לדיווח עליה מצדי כתוכן פוגעני.

סינפיל

New member
אם כך, צריך לחסום אותה/להראות לה את הדרך החוצה

לטיפולם של מנהלי האתר.

SicTransit

Active member
אוי, לא!

רק זה חסר לי, עוד פתק להורים.

הנהלה יקרה וקוראים נכבדים: אני מודיע כאן קבל עם עולם כי כל תגובותי לסינפיל היו בלתי ראויות בעליל, נגועות בערסיות מקוממת, חסרות בסיס ונטולות יסוד וכאלה שמערערות את סדר הדברים התרבותי כפי שהוא מוצג לתפארה ע"י האדון הנכבד.

למרות שמול פשעיי אלה כל עונש שיוטל עלי, מחסימה בלתי מוגבלת ועד ביטול רשיון האינטרנט שלי לנצח, יהיה בהכרח עונש מוצדק, אני פונה אליכם בקריאה נרגשת להפעיל את רגש הרחמים, עתה שכשאנחנו בפתחם של הימים הנוראים, ומבטיח שאם תמחלו לי לא אתייחס עוד לעולם להודעות מטופשות כלשהן, בין אם הן נכתבות ע"י אנשים מנומסים ומשכילים, ובין אם הן נכתבות ע"י מפלצות או סתם טמבלים.

סינפיל

New member
אני לא מבין, משעמם לך ואין לך מה לעשות בחיים?

למה אתה מרגיש צורך להתעמר ולהתעלל באחר ובשונה ולבטל בבוז ובזלזול את הלגיטימיות, באלימות מילולית, של כל מי ששונה ממך? לא מבין את זה.

למעלה