אשמח לסיוע במיזם שאני מנסה להרים: מקווה שמתאים לפורום הזה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
היא לא כתבה שאינה רוצה אותך

היא לא רוצה את ההצעה שלך והסבירה זאת בתגובות נוספות בדיון, אין כאן שום התקפה אישית ואין כאן שום תוכן פוגעני (לעניות דעתי).
כל אחד כותב בדיון שמשתתף בו את דעתו ודעות שונות מביאות לדיון טוב יותר, לו כולם היו בעלי אותה דעה לא היה צורך בדיונים והפורום היה מתיתר.
בתחילת דברייך כתבת שרצונך לברר מה אנשים רוצים, נראה לי שתשובתה היתה עניינית ומסייעת ועיקרה שלא כולם רוצים זאת.

סינפיל

New member
די ברור לי שלא כולם רוצים

לא טענתי שאם אציע, כל העולם יתעניין בכך ואם הייתי רוצה לדעת שלא כולם רוצים, לא הייתי צריך לשאול. הפואנטה היא שאפילו אם יש מיעוט של אנשים שרוצים (ואין לי ספק שמיעוט שכזה קיים וכתבתי למה), העניין יכול להתקדם. אני רק צריך למצוא את האנשים הללו: ולמען האמת, אין לי מושג איפה להתחיל, אז, חשבתי לפרסם מודעות בכמה פורומים בתפוז (כי כל שאר הפורומים בעברית מנוהלים בעיקר בידי ילדים וטיפוסים ילדותיים, אם כי, בעקבות האירועים האחרונים, אני מתחיל לחשוב שאתר זה אינו שונה בהרבה). ושוב, הנקודה היתה למצוא מישהו שכן רוצה ושיוכל לסייע לי, כי אין לי מושג איך להרים זאת לבדי, ברור לי שלא כולם רוצים, אך, לא ממש ברור לי מה תרומתם לדיון, בטח שבטונים שכאלה. מטרתי לא היתה לשכנע את אלה שאינם מעוניינים, מטרתי, אף, בניגוד למה שכתבת (קרא שוב את הודעתי הראשונה), לא היתה לנסות לעורר דיון בשאלה האם העניין כדאי והאם העניין מעניין את כולם (כי, שוב, ברור לי שלא, שום דבר אינו מעניין את כולם): מטרתי היתה להגיע לאנשים שחושבים כמוני (ושיכולים לסייע) וחשבתי שאולי אמצא, כאן, כמה כאלה. אולי פורום זה אינו המקום הנכון ואולי האנשים הללו אינם מסתובבים בו, אך, אם לא אשאל, לא אדע. בכל מקרה, מקווה (ומבקש!) שהיא לא תגיב שוב.

SicTransit

Active member
החלק הרלוונטי היחיד הוא שהצעת לחסום אותה

ואני הייתי מציע לחסום כל אורח לרגע שעוד לפני שהפיקסלים ששלח הספיקו להתייבש הוא כבר מעלה הצעות בקשר לניהול הפורום, חסימות של מי שלא מוצא חן בעיניו וכד'.

סינפיל

New member
מישהו כתב לי שהמשתמשת מגיבה בעוינות קיצונית בכל פורום ובכל

נושא, לכל אחד. לדעתי, זוהי אינה תרבות דיון ראויה. אם זו תרבות דיון ראויה מבחינתך, אז, באמת, כפי שכתבתי ומהסיבות שכתבתי, אני לא רואה טעם גם באתר זה ואשאיר אותו לאנשים שאוהבים לצווח בעצבנות על כל מי שקצת שונה מהם.

SicTransit

Active member
"מישהו כתב לי"

זאת באמת אסמכתא שקשה להתווכח איתה.
&nbsp
לא שאני חסיד גדול של מפלצת הבית, אבל אני חסיד גדול של חופש הדיבור (מלבד בנושאי ספאם שלדעתי ראוי להחיל על שולחיהם עונש מוות עם עבודת פרך). יש הודעות של המפלצת שלו הייתי מנהל הפורום הייתי מוחק, אבל קריאתך לחסום מגיבה קבועה בגלל שהסגנון שלה לא מוצא חן בעיניך, בערך חמש דקות אחרי שהופעת כאן היא פשוט חוצפה. המהות יותר חשובה מהסגנון, ופגיעה בחופש הדיבור היא פגיעה מהותית.
&nbsp
האם משהו במה שהיא כתבה *לך* מצדיק חסימה שלה? לדעתי לא, ומאחר ואף אחד לא מינה אותך לחנה בבלי של הפורום או של תפוז אני מוצא את קריאתך לחסימתה בנימוקים של "תרבות הדיון" צדקנית ומעצבנת. בתור אורח שהגיע הנה לעניין מסויים אחד מה זה בכלל עניינך איך הפורום מתנהל?
&nbsp
&nbsp

סינפיל

New member
טוב, חלאס

אתה חושב שבשם ״חופש הדיבור,״ צריך לאפשר הטרלה, התקפות אישיות, זלזול כלפי והתחצפויות עצבניות וצווחניות כלפי כל מי שקצת שונה מדעת הרוב ושבסך הכול ביקש בתמימות לדעת אם אנשים פה יכולים לסייע לו במשהו שחשוב לו. אני לא חושב שדברים כאלה עוזרים לי, בוודאי ובוודאי איני חושב שהמדובר בתרבות דיבור ראויה. בכל מקרה, לא מה שציפיתי לו. אפשר היה לכתוב בנימוס שהפורום אינו מתאים, מסיבות כאלה ואחרות ובזה לסיים. ובכל מקרה, לא רואה שהפורום הזה יותר מדי עוזר. כנראה שבאמת, לא מדובר בציבור המתאים. לא רואה טעם לכתוב כאן יותר ושלחתי דואר אלקטרוני להנהלת האתר (וגם, פרסמתי הודעה בפורום משוב עם תוכן זהה, מקווה שתאושר ושאקבל תשובה חיובית, גם שמה) בבקשה למחוק את חשבוני ואת כל הודעותי. מקווה שאקבל תשובה חיובית ומעתה, אחשוב על קהלים מתאימים יותר (בתקווה, מחוץ למרשתת) לקדם בהם את מה שחשוב לי. שיבושם לך עם הצעקות והצרחות הילדותיות האלה: כמבוגר משכיל, ההתנהלות הערסים והמחוצפת הזו והבוז כלפי כל מי שקצת שונה מהמכנה המשותף הנמוך ביותר אינה מתאימה לי, אין לי שום עניין להתדיין ולהתרועע עם אנשים שמתנהגים ככה (״סגנון שונה,״ כהגדרתך) ומקום כזה אינו מתאים לי. מסתבר שהאתר הזה באמת אינו שונה מאתרים כמו FXP ואשאיר אותו לציבור הזה. אבקש לא להגיב יותר לשרשור שלי (אלא אם, באורח נס, יופיע פתאום מישהו שבאמת יכול עזור) בכלל (ואם אפשר, אף למחוק את כולו), פשוט, לא רק שלא עוזר, סתם בזבוז זמן ועוגמת נפש.

SicTransit

Active member
הערס היחיד כאן הוא זה שרוצה לסתום את הפה לאחרים

אבל מאחר והפורום הזה לא מתאים לסטנדרטים שלך, אתה עושה כנראה את הדבר הנכון: הולך למקום אחר. אני מקווה בשבילך שתמצא את המקום המתאים עבור מבוגרים משכילים כמוך.
&nbsp
מנסיוני האישי עם הנהלת תפוז לא נראה לי שההודעות שלך יימחקו. במקרה הטוב הם יפנו אותך למנהל הפורום.
&nbsp

סינפיל

New member
אם אתה חושב שהתנגדות לאלימות מילולית, לשנאה ולביטול של האחר

ולהשתלטות של אנשים שכאלה על שאלות תמימות של אנשים שלא ממש יודעים איפה להתחיל הינה סתימת פיות, שיבושם לך. לא מתאים לי ודי ברור לי שעצם תחומי העניין שלי מאיימים פה על כמה אנשים. אולי אתה גם חושב שמכות, יריקות, פגיעה ברכוש ואיומים הינן חלק לגיטימי מחופש הביטוי וסתם עוד סגנון לגיטימי שונה ושזה מה שמגיע לי אם לא כולם חולקים את תחומי העניין שלי. מאחל לך שכשתשאל שאלת תם לגבי משהו שחשוב לך ושלא תדע איפה להתחיל, תזכה להתייחסויות ענייניות בלבד, אם כי יהיה מעניין, במידה וכן תזכה לתהייחסויות הדומות לאלה שאני קיבלתי ממנה וממך, לראות איך תגיב ואם תמשיך לדבר על כמה זה חשוב, בשם חופש הביטוי, לאפשר לטרולים ולשאר אנשים שנהנים להתעמר באחר מתוך איזו נבזות סדיסטית/תחושת איום הנובעת מכך שאחרים מרהיבים עוז להתעניין בדברים שאינם מעניינים אותם להשתלט. מעניין גם יהיה לראות אם תגיב ככה, עם כל אותם תירוצים על חופש הביטוי וסגנונות שונים, אם מישהו ידבר אליך, פנים מול פנים, בצורה ששניכם דיברתם אלי, במיוחד אם זה יהיה מישהו שתפנה אליו בנימוס עם בקשה לסיוע במשהו שחשוב לך. זה לא החינוך זכיתי לו: אותי לימדו שכשזר מבקש עזרה במשהו שחשוב לו, בנימוס, צריך להגיב בנימוס, גם אם אין לך ממש דרך לסייע, לא להתנהג כאחרון העבריינים (ושדווקא זה מה שאינו כשורה).

SicTransit

Active member
חשבתי שחלאס

נוסף לכל התכונות החיוביות האחרות שאתה מפגין כאן, אתה גם נודניק לא קטן. בטח עברה עליך ילדות קשה כילד כאפות, כך שדומני שלא ראוי להמשיך להציק לך כאן.
- - - - - - - -
(אוי ואבוי, גם זה ידווח. הלך עלי)
&nbsp
&nbsp

סינפיל

New member
כל סגנון ההתבטאות שלך רק מראה שאתה סדיסט שנהנה לענות אחרים

לפי מה שכתבת, די ברור לי שבילדותך נהנית להכות אחרים וגם להתעלל בהם בדרכים אחרות, ובמיוחד את השונים ממך (ושסביר שאתה ממשיך במנהג זה כיום), שאף אחד לא אמר לך שזה פסול ושזה ממשיך כיום אצלך.

1Shir

New member
מה פתאום למחוק - הפורום לא שייך לך

אין לך זכות לבקש למחוק שרשור שגם משתתפים אחרים בזבזו עליו זמן
פעם הבאה תחשוב טרם פרסום
חוץ מזה אתה גם טועה בכל מה שכתבת

סינפיל

New member
לחשוב טרם פרסום על מה?

על זה שהפורום יהווה מגנט לאנשים שנהנים להתעלל ולהתעמר באחרים ושעוד חושבים שיש להם זכות אלוהית לך ושהבעיה היא בכלל איתי ובכך שאני מתנגד לאלימות המילולית ולחוסר הכבוד והנימוס המינימלי שלהם?

1Shir

New member
לדעתי ההתנהגות המתעמרת כאן היא שלך אבל אני מבקשת לא להתדיין

על זה כי זה לא נושא הפורום
יש חוסר הסכמה לגבי התנהגות של אנשים שונים - כולם הבינו
מציעה לעבור הלאה

סינפיל

New member
מה שציפיתי

ניסיתי לבוא לפה בניסיון לבקש עזרה למשהו שחשוב לי וציפיתי שמקסימום, אם לא יוכלו לעזור, יגידו, בנימוס, שהפורום אינו מתאים, שאין יכולת לעזור, או, לכל היותר, שהנושא אינו מעניין את האנשים כאן ושעדיף לנסות במקומות אחרים (ואולי אף יפנו אותי אליהם): במקום זאת, זכיתי לרצף של אלימות מילולית, התחצפויות והתקפות אישיות צווחניות, צעקניות וצרחניות (״ילד כאפות שתקוע בעבר, תתקדם, זה לא מעניין אף אחד״ וכדומה), שמקורן אינו ברור לי, פרט, אולי, לרצון לגרוף הנאה מהסדיזם שבבוז לאחר, בזלזול בשונה ובביטול נקודת ההשקפה שלו ובהתעמרויות ובהתעללויות בחלש. וזאת ועוד: אף אמרו לי שזה סגנון לגיטימי ושהבעיה היא בכלל עמי, אם אני חושב שיש משהו שאינו כשורה בכל אלה, אם אני מצפה לנימוס ולכבוד בסיסי, גם אם אני חושב קצת אחרת, ואם אני חושב שבריונות כלפי מי שחושב קצת אחרת ממך אינה בילוי לגיטימי לשעות הפנאי. אלה דברים שבהם נתקלתי בעבר רק בפורומים הידועים כמגנטים לילדים רגזנים וערסים (FXP וכדומה). את מבקשת להפסיק להתדיין ולעבור הלאה: לא נראה לי שלפורום זה יש יכולת לעזור לי ונראה לי שמטרתו העיקרית הינה בשימוש כפלטפורמה לאלה השואבים הנאה מהתעללויות, עינויים והתעמרויות, אז, אני מסכים איתך, רק, מקווה באמת שאת והאחרים אכן תעמדו במילותיכם. עד כה, למרות הבטחות דומות, זה עוד לא קרה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש מאוד... ואירוני שהזכרת את דיסק סנטר שצומצמה לחנות פצפונת

במיקום לא בולט בקומה השנייה במקום החנות המפוארת והגדולה במרכז הבניין שהייתה שם עשורים... וגם היא שורדת רק כי היא בת"א, המעוז האחרון שנשאר בערך.
&nbsp
לומר ש"האוזן השלישית חיה ובועטת" זו גם הגזמה, גם שם המצב רחוק מלהיות מה שהיה בעבר, אבל יש להם נישה משלהם, הסניף הראשי במיקום מרכזי בת"א ואין כמעט תחרות (כי למעט קומץ קטן כל השאר פשוט נסגרו) אז אליהם מתנקזים האנשים שעדיין בעניין, אבל זו בועה.
&nbsp
אני לא טוענת שאתה אחד ויחיד, אבל אתה במיעוט וכדי שתפנים זאת. אני כותבת לך בתור מישהי שדווקא מחזיקה מאות כותרים מקוריים של DVD וגם CD (וקצת בלו ריי) והייתי גם פעילה בפורום DVD בתפוז לפני שנסגר... וכשעברתי דירה וחיפשתי מוסד לתרום לו קצת DVD ישנים (של סרטים פופולריים) לא מצאתי למי.
&nbsp
בניגוד אליך אני לא חיה באשליות ואני רואה את המציאות נכוחה. למצוא מעוניינים בציבור הרחב זה לחפש מחט בערמת שחת. אתה יכול לנסות לחפש את החבר'ה של הפורום, הם פתחו בעבר קבוצה בפייסבוק, אולי הם עדיין שם.

סינפיל

New member
יש להם סניפים, גם, בירושלים, בחיפה ובדרום העיר

וגם לתו השמיני יש סניף בירושלים (ואולי, גם, בעוד כמה מקומות). ויש עוד מספר לא מבוטל של חנויות, במקומות רבים בארץ, שמתמחות בדיסקים/בתקליטים של מוזיקה. מכיר את חלקן אישית.
בכל מקרה, גם נישה/בועה זה קהל, גם תל אביב זה קהל (כפי שציינתי במקום אחר, הקהל של הסדרות שאני מתעניין בהן שונה מהקהל של ריאליטי וכדומה וזה מתבטא גם בעניין במדיה פיזית, בגלל זה העובדה הנכונה שציינת, אודות סגירת החנויות והספריות השכונתיות מחוץ לתל אביב, אינה ממש רלוונטית, שוב, קהלים שונים לחלוטין, לא רואה, כאמור, שום ירידה בקהל שאני מדבר עליו, שהוא, ממילא, הקהל שאני מכוון אליו) וגם את מודה שהוא עדיין קיים. הדיסק סנטר אמנם עברה לחנות קטנה, כן, אך, כל מה שהיה בגדולה הועבר למחסן ולקוחות באים כל הזמן כדי לבקש מהמוכרים שיוציאו להם משמה דברים (ואגב, אמרו לי שבכוונתם לפתוח חנות שנייה עם כל מה שבמחסן). וכאמור, הם ממשיכים לקבל דברים חדשים כל הזמן. לא רואה שום ראיות לירידת קרנה של האוזן.
בכל מקרה, מעריך את זה שאת מנסה לעזור, בניגוד לאחרים פה, שכפי ששמת לב, כנראה שאין להם מה לעשות בחיים, אז, הם נהנים מלהתעמר באחרים. לי, בניגוד אליהם, דווקא יש דברים לעשות עם זמני הפנוי. אם תוכלי להפנות אותי לאנשים שציינת, אשמח. תודה רבה!

trilliane

Well-known member
מנהל
ידוע לי. ושוב, זו טיפה בים, הקומץ שנשארו אחרי כל הסגירות

והצמצומים, לקומץ האנשים שנשארו ועדיין מתעניינים... אז אולי תפרסם מודעה בסניפים או בעמודי פייסבוק של החנויות האלה ותגיע לקהל היעד. אני לא יכולה להפנות אותך לקבוצות בפייסבוק, אני לא שם. נסה לחפש בעצמך.

למעלה