אשר ועינב שני אנשים פשוטים ומסורתיים זה הכללל

אשר ועינב שני אנשים פשוטים ומסורתיים זה הכללל

לא רעים,לא תככנים ולא צבועים. הם מתלהבים מהמסורת ומכל אחד/ואחת שמצטרף למסורת ....סוג של חגיגה. הם ילדותיים כאלה וכל מי שמעליב את המסורת מעליב אותם...שני אנשים רודפי צדק וטובי לב. שי הוא הנחש האמיתי ומי שלא מבין זאת מתבלבל בכלללללללללללללללללללללללל הוא שולט בהם כמו רודן הוא מדליק ומכוון את האש בוילה בדיוק איך שהוא רוצה אבל בדיוקקק פשוט מדהים איך שהם כולםםם אוכלים אותה ,רק עינב מההתחלה הייתה חשדנית כלפיו וגם היא הפעם טעתה שלא שמה את שי ושיפרה על הגריל.שי בגלל שהוא רודן,ושיפרה בגלל שהיא מתנשאת. לא להתעצבן על אשר ועינב,הם בכלל לא מה שאתם אומרים. הכל פשוט אצלם,הכל ענין של אהבת המסורת וגם המשחק עצמו. מי שהרגיז אותם העלו לגריל ככה פשוט.

אנשים שלא מכבדים אורח חיים של האחר, הם ממש

אבל ממש לא דוגמא לאנשים מסורתיים, אם הם לא היו כלכך קצרי אופקים, הם היו מכבדים אנשים שלא צמים בכיפור ולא מאיימים שגם אם מישהו לא יצום אחרי שהם נענשו הם יעשו את זה שוב. הם אנשים דוחים מהדרגה הנמוכה ביותר שקיימת במדינת ישראל...חוץ מזה שקיבלתי כאב אזניים מהעינב הזו...והיא גורמת ללאון להראות לא טוב...

ShukyD

New member
ככה זה האליטיסטים התל אביבים

אבל שימי אותם יום אחד בעיירת פיתוח ותראי אותם מתחילים להתחרפן כמו רנין וזה אנשים שבטוחים שהם יכולים להסתדר מצויין עם כל אחד

erez87

New member
בלה בלה בלה?

וזה מלודאי. עינב סתם מתלהמת וברברית ואשר... אשר רק עוד דתי שמנסה להשליט את אמונותיו על כל דיירי הבית בעזרת השקר המוחלט של "תן כבוד". תן כבוד לחילוניים, הם אלו שזה מגיע להם.

ShukyD

New member
שקר מוחלט של תן כבוד?

איך אתה יכול לקרוא לדרישה בסיסית לכבוד שקר ועוד לדרוש את זה בתור חילוני אתה בתור לודאי אמור להבין את העיקרון של "כבוד" ואצל מי הוא עובד הכי חזק מעבר לזה אין "תן לי ולא תקבל כלום" אתה רוצה כבוד? תן כבוד אין אחד שמגיע לו יותר וכולנו בני אדם.

erez87

New member
לא הייתה שם דרישה בסיסית לכבוד

כבוד זה לתת לאנשים לעשות רצונם (בגבול הפגיעה האישית) ולא לעמוד בחוקים המפגרים שלהם כי הם דורשים את זה ממך. לשיפרה יש את הזכות לעשות כרצונה בבית בדיוק כמו שלאשר יש. אם הוא לא רוצה לבשל בשבת שלא יבשל, אבל שלא יתלונן כשאחרים מבשלים. זה זכותם.

ShukyD

New member
ומי אתה? משטרת התלונות?

מותר לו להתלונן כי להתלונן זה לתקוע למישהו בפרצוף את מה שאתה חושב בדיוק כמו שיפרה שמבשלת בשבת מול אשר אף אחד לא מונע מהשני לעשות כלום ולכן אין פה שום כפייה והכבוד נשמר יש דיבורים, יש מתחים על הרקע הזה אבל כפייה אין לא לכאן ולא לכאן אותי מעניין מאיפה הסקת את המסקנה הטיפשית ש"לחילונים מגיע יותר כבוד" הוא לא דורש מאף אחד כלום כמו שאף אחד לא דורש ממנו כלום כל אחד עושה מה בזין שלו כל עוד זה לא הורס חיים של אנשים אבל אפשר לפעמים להגדיל ראש, משני הצדדים... שיפרה היא מקרה קלאסי של "אני מוציאה את התסכולים שצברתי מהבית ומההורים על אשר כי הוא הדבר הכי קרוב למה שגרם לי את כל הבלאגן בחיים"

Jason2

New member
יש כפייה ועוד איך

ברגע שאשר מצהיר שכל מי שיחלל שבת יועמד להדחה בלי קשר לבן אדם (והוא אמר את זה כמה פעמים), זו כפייה דתית כי הוא בבירור אומר להם "תשמרו על השבת או שאני אעמיד אתכם להדחה בכל שבוע". אין כאן כבר כל אחד יעשה מה שהוא רוצה. ובקשר לדברים שלך על התל אביבים, אתה באמת מאלה שחושבים שבת"א כולם חילונים שאוכלים חזיר כל היום וכל הזמן מבלים ושותים, נכון? אולי אתה חושב גם, כמו עינב, שאנשים מתים ברחובות בת"א ואנחנו צועדים עליהם.

ShukyD

New member
לפי מה שאני הבנתי

הוא התכוון למי שיעשה לו קטעים כאלה, זאת אומרת - שיפרה. ולא כל מי שיחלל שבת כי גם יוסי מעשן בשבת וכולם עושים מה שבא להם בשבת וזה לא מפריע לו. אני יודע איך אנשים בת"א, אני גדלתי בהוויה הזאת ואני יודע גם את החוסר הבנה וקבלה שלהם לאנשי הפריפריה ולא, אני לא חושב כמו עינב.. ונראה לי שלקחת את זה קצת יותר מדי במובן המילולי, אבל אני מבין טוב מאוד למה היא התכוונה. שבת"א כל אחד מכונס בעצמו. ואיכפת לו רק מהתחת שלו.. ויש שם אולי מאות אלפי תושבים, אבל בעצם כל לבד וחי את החיים שלו. לעומת ערים של עשרות אלפי אנשים שחיים כמו משפחה אחת גדולה. אני לא אומר שאני מעדיף את המעברות של הפריפריה על הניתוק של ת"א, אבל בהחלט צריך למצוא את האיזון אי שם באמצע.

Jason2

New member
לא הבנת נכון

הוא אמר את זה לצבר שאפה עוגות בשבת מחומרים שהם קיבלו במסגרת התקציב ואז הוא אמר את זה בצורה מפורשת ביותר ואפילו חזר על זה פעמיים. ובקשר לשפרה ולמה שהיה אתמול, אתה יכול לקרוא לזה צביעות או אמת או מה שאתה רוצה, אבל בסופו של דבר הרוחות נרגעו ואנשים התחילו לדבר ולהבין, דבר שהיו צריכים לעשות קודם במקום לפתח שנאה. ואת האיזון אתה מוצא ביחידים ולא באוכלוסיה שלמה ולכן אתה לא יכול להכליל, כל אדם הוא עולם שונה.

erez87

New member
אני אמרתי שאסור לו להתלונן?

מותר לו להתלונן כרצונו... מותר לו אפילו להצביע לשיפרה רק כי היא חוזרת בתשובה - רק שלא יצפה להיחשב לאדם חכם, או אינלטגנט, או חושב בכלל... אבל על החוקים הוא עבר בצורה ברורה ועל זה הוא יענש.

droriko

New member
עינב מתנשאת לא פחות משיפרה

מבחינתה כל מי שהוא אשכנזי הוא נחות וראויי ללעג(ככה זה אצל רוב המזרחים ) ככה שהיא גרועה בדיוק כמו ה"אליטיסטים התל אביבים"(עוד משפט מכליל ומתנשא) אז שתמשיך לחיות בבועה שלה באשקלון עם חבריה הצ'חצ'חים , ותמשיך לצחוק איתם כל היום על האשכנזים ה"כוזרים" האלה. לי לא ממש אכפת מהתינוקת הזו.

עינב אתמול כעסה על איתי שהוא מזלזל בעצמו

היא כעסה עליו שהוא מראש מוותר על עצמו ועל הסיכוי שלו להצליח עינב בעד שכולם יהיו עם בטחון עצמי ויעריכו את עצמם כמו שהיא מרגישה כלפי עצמה ולא חשוב אם זה ספרדי אשכנזי,תל אביב או אשקלוני דווקא היא הבחורה הפשוטה מאשקלון,המסורתית והלא משכילה אומרת בפשטות תאהבו את עצמכם תאמינו בעצמכם תפרגנו לעצמכם היא הצעירה מכולםםםם יכולה ללמד את כולם מה באמת חשוב ונכון ועל זה היא מקבלת ממני את כל ההערכה והכבוד כל הכבוד עינב
אה והיא בכלל גרה בתל אביב לא?

אריאל5

New member
שני דברים:

א. יש הבדל בין לכבד אנשים לבין להצביע אליהם. אשר יכול לכבד מישהו שאוכל ביום כיפור אבל הוא עדיין יכול להחליט שנוח לו בבית יותר אם מי שלא אוכל ב. אשר אמר שאם כשהכוא יצא מבית הכנסת מישהו יבשל לו מול הפרצוף בצורה פרובוקטיבית הוא יעשה הכל להדחתו גם אם הוא יענש שוב וגם הוא יעוף. המסקנה שהוא אדם שנלחם על האמת שלו בלי לפגוע בכבוד של אחרים אבל אם מישהו פוגע בכבוד שלו אז אולי הוא מתעצבן יותר מאחרים.

מה קשור אורח חיים של אחר למסורתיים לא הבנתי

הוא מתכוון שהוא שלם עם עצמו ועם הבחירה שלו להדחה...שהוא לא מתנצל על ההצבעה שלו....ואם זה יקרה שוב ואותם אנשים יבחרו לא לכבד אותם (אשר+עינב) הוא שוב יבחר להדיח אותם. הוא חושב שדווקא שניהם מכל האחרים בגלל שהם כן מכירים את חוקי הדת/מסורת מצופה מהם לכבד יותר מאחרים שלא מכירים את חוקי הדת/מסורת. הם לא דוחים בכלל ,הם אנשים פשוטים,מסורתיים וישרים יותר מרוב דיירי הבית. כל אדם יש בו תכונות טובות ואחרות לא טובות עינב קולנית אבל הפשטות והתבונה שלה דווקא מרגשים אותי אלה דברים שלא לומדים באף אוניברסיטה ,קיבלה מתנה הכי חשובה וזכתה לאהבה רבה בבית ובגלל זה הבטחון והאסרטיביות. הלואי על כולםםםם

למעלה