אתאיסט VS חרדי - ראש בראש

סליידר

New member
אתאיסט VS חרדי - ראש בראש

יש לי חבר שלפני יותר משנה חזר בתשובה. החבר הזה, היה לו את כל מה שהיה צריך כדי להתקדם לעתיד ולהיות... איך אני אגדיר את זה.. נורמלי? היה מאוד חכם, יכל ללמוד כל נושא שירצה ולהצליח בו, לא נראה רע בכלל, קצת ביישן, אבל גם על זה היה מתגבר. קרה מה שקרה והוא חזר בתשובה. (בן 20, הוא עכשיו בצבא). אבל לא סתם חזר בתשובה, מתחיל להיות ממש חרדי. הצבא מאוד קשה לו, הוא חושב רק איך לצאת ממנו או לשרת מאוד קרוב לבית. לפי מה שדברתי איתו בשנה האחרונה, העתיד שלו הוא בלהיות בישיבה כלשהי (ולא ללמוד באוניברסיטה, לעבוד ו"להצליח"). יופי לו. השבוע, דיברתי איתו בטלפון, ניסיתי להניע אותו ממחשבתו, "לפתוח לו את הראש". ואז הוא אמר לי משפט מעניין: "אני יודע את האמת, אתה זה שיש לו אמונה". זה הפתיע אותי, מאוד. לפי מה שהוא אומר, יש איזשהם חיים אחרי המוות. אבל זה משהו מאוד מסובך, אי אפשר לסכם במשפט אחד. אני לא מתייחס לזה ברצינות. אני אמרתי לו, כמו אתאיסט מושלם, שהוא, כמו כל החיות, קיים כדי להתרבות ואז למות. לפחות שינצל את זה לחיים טובים ולא לשבת בישיבה עם חרדים מזיעים (מקווה שאני לא פוגע כאן באף אחד). האם נהייתי סייפריסט? אולי הוא צודק? אני בכלל לא מסוגל לחשוב על ללכת בדרך שכזו, של ללמוד תורה כל היום כי זה מה שחשוב עבור העולם הבא או whatever, ושכל מה שאני עושה עכשיו הוא לחינם. העיקר שאני נהנה, לא? אוכל את הסטייק הטעים שלי, כמו סייפר. לא נלחם, רואה מה שטוב לי, אבל עיוור לאמת. האם אני צריך להתעורר? או שעליי למצוא דרך להעיר את חברי?

0Pandemonium0

New member
ומי אמר שאתה ישן?

מי אמר שיש "אמת" כלשהי בדמות אלוהים או חיים אחרי המוות? אולי אין כאלה ובעצם אתה צודק וחברך טועה? ואולי לא.

MetalSinagouge

New member
LOL אולי אתה באמת טועה.

אני לא נוהג לצדד בטענות על מציאת "אמת" מוחלטת, מה שמסתבר שגם אתה וגם חברך מצאתם, והן מנוגדות אחת לשנייה. מעניין. תרשה לי קודם כל למחות נגד ההשקפה שלך שהצלחה היא פונקציה של למידה באוניברסיטה. אני מכיר אנשים שבקושי יש להם בגרות שמרוויחים יותר מאנשים שיש להם תואר שלישי והם עלו לארץ בגיל מקדם. כלל המפתח כאן זה אושר. אני טוען שהחיים צריכים להיות מסע להשגת אושר בכל דרך אפשרית. אולי האמונה הופכת אותו למאושר, בצורה מזוכיסטית כזו או אחרת, בדיוק כמו שהאמונה ששום דבר לא יקרה לך אחרי המוות גורמת לך להיות מאושר? אישית אני מאמין שהתנ"ך הוא ספר שצריך להתייחס אליו בצורה סקפטית, כי ידוע שהוא הכשיל, לפחות מבחינה היסטורית, בחלקים מסויימים. שנית, בבסיס האמונה שלי באלוהים עומדת האקסיומה שאנחנו לא יכולים לדעת את אלוהים, לכן התנ"ך חסר משמעות, וגם אם הוא לא -היה- חסר משמעות, אין לדעת מה אלוהים חושב עליו עכשיו. אני לא חושב שההשוואה לסייפר כאן נכונה, אם נחשוב על זה. פה אנחנו מדברים על דברים, שיכול מאוד להיות שתחווה (גהנום), בגלל שלא ראית את האמת (כביכול אמת, אולי לא). במקרה של סייפר, הוא לא רואה את האמת (וזה בטוח, כי הוא חי בסימולציה) אבל הוא יחווה גן עדן מלאכותי שישמר כל הזמן.

סליידר

New member
אולי באמת..

בקשר להצלחה, בכוונה שמתי את זה תחת גרשיים...
כנראה שהוא מזוכיסט, יש כאלה, אני מכיר כאלה, מצד שני, אצלם אני יכול להבין שהם נהנים.. אצלו לא. נחמד מה שכתבת בקששר לתנך, אבל תנסה להגיד את זה לו, הוא יביא לך דוגמאות אינסופיות שלא תוכל להתמודד איתם ותגיע למצב שאני הגעתי - אין מוצא... בקשר לסייפר, כנראה שהדוגמא לא היתה טובה...

MetalSinagouge

New member
התנ"ך...

הבעיה עם אנשים שבטוחים באמיתותו זה שהיה להם הרבה מאוד זמן לחשוב עליהם. התנ"ך הרבה יותרעתיק משר הטבעות. יש כל מיני טיעונים על כך שבתרגום השבעים (תרגום שעשו לתנ"ך בכל מיני שפות) אין טעויות, ויש את כל הקטע עם הצופן התנ"כי וכו'. ראיתי עכשיו את הסרט "בליפ", כשבפעם הראשונה ראיתיו לפני יותר משנה והיה נחמד לראות אותו מפרספקטיבה יותר מחודשת במסורת המטריקס. אמרו שם דברים מאוד מעניינים על דת, בערך מה שאני אמרתי, או שחשבתי, או שאמרו לי לחשוב אחרי שראיתי את הסרט לראשונה. יש כמה אפשרויות: 1. אלוהים לא קיים. 2. אלוהים קיים והוא הכל, עולם חומר ולא חומרי, הכל אחד. 3. אלוהים הוא סכיזופרן. במקרה הזה הדבר הכי שפוי לעשות זה לינץ' על היישות הזו. לבצע התאבדות המונית בקנה מידה קוסמי ולפרוץ את שערי גן עדן.

סליידר

New member
אולי אני אתן לו לראות את בליפ,

הוא מאוד אוהב כימיה ופיזיקה. נראה מה זה יעשה לו.

0Pandemonium0

New member
לא מומלץ.

ראיתי את בליפ והוא די מבלבל את המוח, אפילו שהוא די נכון במובנים מסוימים. בכל מקרה היו בו כמה טעויות שאני לא זוכר כרגע, ולכן לא כדאי להסתמך על הסרט הזה. מבחינתי מספיקה טעות אחת כדי לערער את כל האמינות של הסרט. מה גם שלאחת האנשים שהתראיינו נתנו קרדיט בשם של איזה איש מת שהיא טוענת שמדובר מגופה. כן, נכון, ואני רוחו של רובין הוד.

0Pandemonium0

New member
נשתמש בתער של אוקהאם:

מה סביר ופשוט יותר: שאיש מת מדבר מגופה של אישה חיה, או שהיא משקרת/הוזה? אני הייתי הולך על דלת מספר שתיים.

MetalSinagouge

New member
אני לא יודע שכן אבל אני גם לא יודע שלא.

מעניין מה אוקהאם היה אומר לגבי זה שהתער שלו חותך את אלוהים לחתיכות?

0Pandemonium0

New member
ראיתי בוויקיפדיה, לא זוכר כל-כך.

משהו על זה שאמרו שם שגוף האדם מורכב מ-90% מים, וזה ממש לא נכון. אני בן-אדם, לא מדוזה. כל המדענים שהתראיינו שם...טוב, תמיד יש כל מיני מדענים שנויים במחלוקת שאף-אחד לא מסכים איתם. הם יכולים להיות כאלה, ואפילו סביר שכך. מחשבה לא יכולה לשנות את המציאות האובייקטיבית שסביבך, צא מזה. במימד האטומי ובמימד שלנו פועלים חוקים שונים לחלוטין: בן-אדם לא יכול להיות בשני מקומות בו-זמנית, אטום כן. הדבר היחיד שאתה יכול להשפיע עליו הוא הגוף שלך עצמך, כפי שמודגם באפקט הפלציבו, שהשפעתו מסתכמת בהרבה יותר מהבראה ממחלה על-ידי תרופת דמה.

MetalSinagouge

New member
גם אני ראיתי את זה בויקי...

כן הקטע של ה90% היה די מטומטם כי זו עובדה די טריוויאלית וחבל שהם אמרו את זה ככה. אבל הקטע עם הספינת אינדיאנים (שזו גם טעות) מעניין, למרות שזה נשמע מוזר שהם לא ראו את הספינה, אולי הם פירשו אותה בתור יצור מיתי יורק אש, אבל לא לראות בכלל... OMG.

JiyuuKi

New member
זה באמת לא הגיוני

למה שהם לא יראו את זה?? אין תקדים לדבר כזה.. אני ראיתי הרבה דברים מוזרים בחיים שלי, אבל לא קרה שלא ראיתי משהו כי לא ראיתי אותו קודם. גם שמעתי שבניסוי הזה עם המים והמילים, אז הם בחרו גבישים מאוד ספציפיים מכל בקבוק, כך שלא הייתה בעייה למצוא גביש יפה למילים יפות וגביש מכוער למילים אלימות.

0Pandemonium0

New member
בקיצור, בולשיט. טעויות כאלה יכולות לערער את

כל האמינות של הסרט, וברגע שאין אמינות, count me out.

MetalSinagouge

New member
איזה דברים מוזרים ראית? ../images/Emo2.gif

אגב לא מזמן ראיתי בדיסקאברי במסגרת איזה משו ניסויים של פרופסור יפני בקשר לאנרגית הקי אצל מתאמני צ'י קונג.

למעלה