אתאיסט VS חרדי - ראש בראש

Gilliana

New member
כנראה שאני לא מצליחה להסביר את עצמי

טוב, נסיון אחרון: מעולם לא אמרתי שזה לא בסדר - להיפך, אני שואלת מה יהיה מיוחד בין בני זוג במיטה אם ממילא כולם ברחוב רואים אותם באותו אופן?

0Pandemonium0

New member
ועכשיו תגובה קצת ארוכה יותר:

לא שתמכתי בחברה עירומה מלכתחילה, אבל חשבתי על זה ויש לך טיעון די טוב. באמת לא יהיה ייחוד למין אם כולם יילכו עירומים, ואני מעדיף להתאבד לפני שזה יקרה.

MetalSinagouge

New member
למה? רק בגלל שזה אסור על פי החוק.

יש לך איזה מקרה שקשור לדת ששוכן אצלך בתת מודע או איפושהו בגבול שגורם לכל הכעס המיותר על זה על דת.

Gilliana

New member
מה??? ../images/Emo2.gif

על מה אתה מדבר??? חוץ מזה שאין לי שום כעס על דת. ולהבא, תשתדל לקרוא את מה שאני כותבת שכן ציינתי במפורש לגבי העירום שלא רק בגלל החוק. יש לי כעס רק על דבר אחד - בורות, והדתות ברוב המקרים הן תוצר ישיר של בורות, נקודה.

MetalSinagouge

New member
כן בגלל החוק.

את וריצ'ארד דוקינס צריכים לשוחח על כמה עניינים, נראה לי.

Gilliana

New member
מי זה ריצ'ארד דוקינס?

ולמה אתה חוזר שוב ושוב לחוק כשאני חוזרת ואומרת שלא רק בגלל החוק? האר נא את עיני בבקשה...

MetalSinagouge

New member
זה לא משנה, אבל..

אם את לא מכירה את ריצ'ארד דוקינס את לא יכולה להחשב כאשת מדע!!!111 הוא האיש מספר אחת בעימות עם אנשי מדע, עד שלפעמים, ממראה הפנים שלו בעת אחד ממסעות האבולוציה שלו, אחד היה יכול להסיק שהוא מפיק מזה הנאה מינית.

Gilliana

New member
וכנראה שזו בדיוק הסיבה...

... שאני לא מכירה אותו.
ביררתי קצת על הברנש - עכשיו ברור לי לגמרי מדוע אני לא מכירה אותו, ממש לא הסגנון שלי, כנראה שממש לא הצלחתי להסביר את עצמי - מילא, לא נורא.

סליידר

New member
הצלחתי להחזיר בחורה דתייה בשאלה

לפני כמה שנים, ואת אפילו מכירה אותה

Gilliana

New member
ואללה??? אז אתה באמת משהו מיוחד

מורידה בפניך את הכובע הוירטואלי שלי (כי אין לי אחד אמיתי). ואני חושבת שאני יודעת על מי אתה מדבר אבל מפאת צנעת הפרט, לא אזכיר את שמה.

Gilliana

New member
לא זה ולא זה

בוא נתחיל בזה, שחברך מתיימר לדעת דבר שהוא אינו יודע (כמו מרבית החרדים) - הוא אינו "יודע את האמת" בדיוק כשם שאף אחד מאיתנו אינו יודע, אלא אם כן הוא חייזר או שהגיע ממרחק כמה אלפי שנים בעתיד. מלבד זאת - איש באמונתו יחיה, אין שום צורך ש-"תעירו" אחד את השני - כל אחד שיעשה ויחיה כפי שהוא מבין וכפי שטוב ומתאים לו.

אני יכולה להבין את זה מאוד

יצא לי לדבר עם הרבה אנשים דתיים בתקופה האחרונה,ממש מעבר למצופה,ותמיד אני מנסה ממש להבין אותם,ואני לא מצליחה.אתה יודע מה?הלוואי והייתי דתייה,הלוואי והיתה לי את האמונה הזו,נראה לי זה הדבר הכי מחזק בעולם. בכל מקרה,בקשר לתנ"ך עצמו אני לא מוצאת למה להאמין ועל סמך מה. לגביי אלוהים...זה כבר יותר מורכב.אני אישית מרגישה שכן יש משו,ושכן יש חיים לאחר המוות (ראה את כינויי) גם,בתק' האחרונה יצא לי לדבר עם אנשים שראו רוחות,שחוו מוות קליני.כשאתה שומע את זה מבחינה אישית אז זה נראה לך אחרת.הייתי מתה להתנסות בכזה דבר כמובן כדי לדעת בבטחון,אך דבר זה עוד לא קרה לי לצערי. וחוץמיזה,שלאחרונה נחשפתי לגישה תמוהה ומשונה כמהה-אנשים שמאמינים שכן יש חיים אחריי המוות אבל לווא דווקא מאמינים באלוהים.יעני שכן יש מצב תודעתי שונה שהוא מופרד מהמצב היומיומי שלנו שבו אנחנו מאמינים בחמשת החושים,אז בחיים לאחר המוות התודעה/רוח/נשמה או איך שלא תרצה לקרוא לזה,מופרדת מהגוף ומהחושים והיא במצב שהיא יכולה לעשות הכל.אבל זה מצב לגמרי שונה מימה שאנו מכירים,אך מצב קיים.וכל זה לא מוכיח שיש אלוהים,אלא פשוט שיש...את זה. גישה מעניינת דווקא
זהו כתבתי הרבה סורי,אני הולכת לחזור לחרוש לפסיכומטרי.

Gilliana

New member
מדוע גישה תמוהה?

משום שחינכו אותך להאמין שיש קשר בין חיים לאחר המוות לבין אלוהים? הרי מבחינת חשיבה לוגית, לא אמור להיות שום קשר בין השניים ולכן, לא ברור לי מה תמוה בגישה הזו. לגבי האמונה של הדתיים - לא רואה בכך שום דבר מחזק, להיפך - רק בריחה מהמציאות.

למעלה