וול, זה לא קשה במיוחד...
(קודם כל- הדמות האהובה עליכן*
האמת שעליכם כי גם יש בנים בפורום. מה שפרפקציוניזם עושה לבנאדם... Too bad I don't own Katniss Everdeen) טוב, קודם כל, לזכותי יאמר שאני שפוטה של סופרים. מה שנותנים לי אני לוקחת באהבה ובחום. (אני תמיד מציינת את זה כהוכחה לכך שהסוף גרוע כי שום דבר שנכתב בו לא שכנע אותי
) ונתנו לי את
קטניס אוורדין. ילדה בת 16 שנאלצת לקרוע את עצמה מהחיים שלה, מהמשפחה שלה, מהשגרה שלה, מהאהבות שלה- רק כדי להציל את אחותה. אז תצפו ממנה להיות הגיבורה הטראגית? לא, ממש לא. קטניס היא כלבה אנוכית שעושה הכל מאינטרס, המטרה היחידה שלה היא לדעת שאחותה ואמא שלה בסדר אי שם בבית, ויש בה גם תקווה מינמלית לשרוד. כל דבר שהיא עושה פועל מייצר אנוכיות. ובדיוק בגלל זה אני אוהבת אותה. כי היא לא הדמות המושית שאני צריכה לומר "וואו, איך הייתי רוצה להיות כמוה". והיא גם לא הילדה המסכנה שאני מרחמת עליה ורוצה בטובתה. היא כל כך אנושית שפשוט מצאתי את עצמי מתחברת אליה. מאמינה שיש בה גם משהו ממני ומכל אחד. אז כן, אני אוהבת אותה. -כי- היא מטומטמת. -כי- היא אנוכית. -כי- היא לא פיטה המושלם, ולא גייל המתוחכם, ולא היימיץ' השנון. היא פשוט קטניס, וזה מה שכובש בה. אני חושבת שאם קטניס לא הייתה כתובה בצורה בה היא כתובה היה לי מאוד קשה להתחבר לספר. אבל בגלל שיש בה משהו כל כך אמין ואנושי, אני מבינה אותה. אני רוצה לקרוא עוד. מישהי כאן פעם אמרה לי שהיא לא אוהבת את קטניס כי אם היא הייתה אדם אמיתי היא לא הייתה מתחברת אליה. וול, אני חושבת שאם קטניס הייתה אדם אמיתי די היינו שונאות אחת את השניה. אבל בתור הדמות הראשית שלי, היא החברה הכי טובה שלי. ובתכלס, אולי במציאות הנוראה שהיא חיה בה היינו החברות הכי טובות. מכאן והלאה ספוילרים לMJ
... ... ... ... ... ... אחד הדברים שכל כך שנאתי בסוף זה שקטניס הפסיקה להיות היא. היא פשוט התנתקה מכל הערכים שלה, מכל מה שהיה חשוב לה, מכל מה שהיא האמינה בו. הדמות שאהבתי שהייתה מנסה את כל האפשרויות גם אם זה אומר ליפול כמו מטומטמת לכל מלכודת שמציבים לה, פשוט מתנוונת ובמקום לעשות, להגיב, להתעקש על מה שחשוב לה, לא עושה שום דבר. ומהרגע הזה, כשקטניס שוכבת בבית החולים ועושה כלום והרופא אומר שהיא הפכה ל"אווקס נפשי", ידעתי שהספר כבר לא ימצא חן בעיניי ושאני לא אוהב את הסוף. כי קטניס כבר לא הייתה קטניס. ... ... ... ... ... ... ... סוף
אני חושבת שאם היה לי קצת יותר זמן הייתי חופרת יותר, אבל אין לי
לא נורא, יעלה בהמשך