אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 1

Billy Shirs

New member
אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 1

איך זה הולך? בכל יום אני אפרסם פה שאלה אחרת על הספרים, ואתן יותר ממוזמנות לענות, לפרט, לחלוק, להתווכח, לפרסם פאנפיקים, פאנארטים או כל דבר שיהיה קשור לתשובה שלכן. מי שכבר מכירה את האתגר הזה מוזמנת להצטרף בשנית, מן הסתם, אבל למען הסדר הטוב אני אפתח את השרשורים בכל יום (בתקווה שהאינטרנט בבית החייל באמת יעבוד). אז הנה מתחילים...
יום 1: הדמות האהובה שלכן

Billy Shirs

New member
ושלי...
MJ

היימיטץ'
. כן, אני טים פיטה, ואני מדברת על העניין הזה המון בפורום, ועל היימיטץ' לא יצא לי לומר כמעט אף מילה. אבל כשחושבים על זה, הוא הרבה יותר מגניב. הציטוטים שלו הם לרוב משפטי מחץ - "He frosted under heavy guard," "You have as much charm as a dead slug," "Stay alive" וכו'. הוא אלכוהוליסט - תחשבו על כל האנגסט! הדברים שהוא ראה! כל המיועדים שהוא איבד, ואת חלקם הוא כנראה גם אהב, במיוחד בשנים הראשונות כשעוד היה צעיר ותמים. כל הצער הזה על אובדן המשפחה שלו רק בגלל שהוא עשה את הטריק הזה עם הגרזן כדי להישאר בחיים. כמה אשמה זה נוטע בבנאדם. כמה מוות הוא היה צריך לראות מסביבו באופן קבוע. ועד שכבר סוף סוף משהו מצליח לו והוא מציל שניים, הם חוזרים ישר לזירה ואחד מהם נופל בשבי. תוסיפו לזה ספקולציה שלי על מערכת יחסים כושלת עם אפי מלפני עשר שנים וקיבלתם מתכון מנצח. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד הוא, שהיימיטץ' הוא בחור מורכב, ציני, סרקסטי, קורבן לנסיבות החיים, ועם זאת מבריק ואניגמטי. או במילים אחרות, הרבה יותר עמוק מפיטה.

N o R i K o

New member
אני מצטערת אם אני אשמע כעוסה ותוקפנית,

אבל מה הפאקינג קשר? @_@ כאילו, זה שאת טים פיטה מחייב אותך להתחתן איתו ולתמוך בו ובכל צעד שלו ולסגוד לו ולהפוך אותו לדמות היחידה בסדרה?
ממש לא הבנתי למה ציינת את זה. אני הארדקור טים גייל, באמת, אבל גייל הוא לא הדמות האהובה עליי בסדרה (... טוב נו, אחרי קטניס הוא כן
), הרבה פעמים כעסתי עליו ולא הסכמתי איתו כל כך ובאיזשהו מקום אני אפילו אוהבת את האויב הנצחי שלו פיטה.
זה שאני טים גייל בסך הכל אומר שאני רוצה שהוא זה שיהיה עם קטניס, זה הכל.
ויש לי חברה שהיא טים גייל ובכלל לא סובלת אותו ומעדיפה את פיטה!
ובנימה קצת יותר לבבית
מאוד מאוד מסכימה איתך, וגם אני מתה על היימיץ' וחושבת שהוא דמות אדירה! שלא מקבלת מספיק יחס בכלל. >_> והיי, גם אני תמיד טענתי שהוא חם על אפי

Billy Shirs

New member
זה באמת קצת מפחיד:$

בעיקרון זה בגלל כל הדיבורים שלי על פיטה, על כמה שהוא מושלם ומתאים לקטניס וכו' וכו' אבל למרות כל זה הוא לא הדמות האהובה עליי באופן רשמי. זה הכל... *בורחת בפחד לפינה*

N o R i K o

New member
אוי אוי אני מצטערת!

אני פשוט לא מבינה למה מבחינת טים פיטה תמיד פיטה מעל הכל.... אבל זה לא אישי!!!!1 כמו שאמרתי מראש, אני מצטערת אם רצת נשמעתי תוקפנית

hollypop girl

New member
רגע!!!

המשפחה שלו מתה בגלל שהוא זרק את הגרזן (כאילו התגרה בקפיטול) איפה זה כתוב??

Billy Shirs

New member
במוקינג'יי.
MJ

אחרי שפיניק מתוודה על התדרדרותו לזנות קטניס שואלת את היימיטץ' אם זה מה שקרה גם לו. הוא אומר שלא, ושהקפיטול עשה ממנו דוגמה למנצחים העתידיים כדי שיידעו מה קורה למי שמתחכם לקפיטול. ההורים שלו, אחיו הקטן והחברה שלו כולם מתו תוך שבועיים. אאוץ'.

noa1510

New member
כנ"ל!! הדמות האהובה עלי תמיד הייתה

היימיט'ץ! תמיד טענתי שהוא מלך ותותח.
אחותי לעומת זאת שונאת אותו.
מסכימה איתך בקשר לכל מילה שכתבת. אם יהיה לי עוד משהו להוסיף, אני אוסיף.
אגב, much charm as a dead slug זה המשפט האהוב עליי בכל סידרת הספרים הזו. זה, והירידה עליה בקשר לרומנטיקה כמו בוץ.
אני אוהבת אותו

N o R i K o

New member
וול, זה לא קשה במיוחד...

(קודם כל- הדמות האהובה עליכן*
האמת שעליכם כי גם יש בנים בפורום. מה שפרפקציוניזם עושה לבנאדם... Too bad I don't own Katniss Everdeen) טוב, קודם כל, לזכותי יאמר שאני שפוטה של סופרים. מה שנותנים לי אני לוקחת באהבה ובחום. (אני תמיד מציינת את זה כהוכחה לכך שהסוף גרוע כי שום דבר שנכתב בו לא שכנע אותי
) ונתנו לי את קטניס אוורדין. ילדה בת 16 שנאלצת לקרוע את עצמה מהחיים שלה, מהמשפחה שלה, מהשגרה שלה, מהאהבות שלה- רק כדי להציל את אחותה. אז תצפו ממנה להיות הגיבורה הטראגית? לא, ממש לא. קטניס היא כלבה אנוכית שעושה הכל מאינטרס, המטרה היחידה שלה היא לדעת שאחותה ואמא שלה בסדר אי שם בבית, ויש בה גם תקווה מינמלית לשרוד. כל דבר שהיא עושה פועל מייצר אנוכיות. ובדיוק בגלל זה אני אוהבת אותה. כי היא לא הדמות המושית שאני צריכה לומר "וואו, איך הייתי רוצה להיות כמוה". והיא גם לא הילדה המסכנה שאני מרחמת עליה ורוצה בטובתה. היא כל כך אנושית שפשוט מצאתי את עצמי מתחברת אליה. מאמינה שיש בה גם משהו ממני ומכל אחד. אז כן, אני אוהבת אותה. -כי- היא מטומטמת. -כי- היא אנוכית. -כי- היא לא פיטה המושלם, ולא גייל המתוחכם, ולא היימיץ' השנון. היא פשוט קטניס, וזה מה שכובש בה. אני חושבת שאם קטניס לא הייתה כתובה בצורה בה היא כתובה היה לי מאוד קשה להתחבר לספר. אבל בגלל שיש בה משהו כל כך אמין ואנושי, אני מבינה אותה. אני רוצה לקרוא עוד. מישהי כאן פעם אמרה לי שהיא לא אוהבת את קטניס כי אם היא הייתה אדם אמיתי היא לא הייתה מתחברת אליה. וול, אני חושבת שאם קטניס הייתה אדם אמיתי די היינו שונאות אחת את השניה. אבל בתור הדמות הראשית שלי, היא החברה הכי טובה שלי. ובתכלס, אולי במציאות הנוראה שהיא חיה בה היינו החברות הכי טובות. מכאן והלאה ספוילרים לMJ
... ... ... ... ... ... אחד הדברים שכל כך שנאתי בסוף זה שקטניס הפסיקה להיות היא. היא פשוט התנתקה מכל הערכים שלה, מכל מה שהיה חשוב לה, מכל מה שהיא האמינה בו. הדמות שאהבתי שהייתה מנסה את כל האפשרויות גם אם זה אומר ליפול כמו מטומטמת לכל מלכודת שמציבים לה, פשוט מתנוונת ובמקום לעשות, להגיב, להתעקש על מה שחשוב לה, לא עושה שום דבר. ומהרגע הזה, כשקטניס שוכבת בבית החולים ועושה כלום והרופא אומר שהיא הפכה ל"אווקס נפשי", ידעתי שהספר כבר לא ימצא חן בעיניי ושאני לא אוהב את הסוף. כי קטניס כבר לא הייתה קטניס. ... ... ... ... ... ... ... סוף
אני חושבת שאם היה לי קצת יותר זמן הייתי חופרת יותר, אבל אין לי
לא נורא, יעלה בהמשך

גיני1998

New member
רעיון מצויין! D:

הדמויות שלי די מחולקות לספרים XP אז כדי שזה יהיה הכי אמיתי: ספר ראשון: טא טא טא טאדם! קטניס אוורדין! הנערה הלוהטת! קטניס הייתה מדהימה בספר הראשון,אהבתי את האנוכיות שלה,את זה שהיא לא מסוגלת לחשוב סנטימטר קדימה,את זה שהיא שוברת את החוקים בלי לדאוג מה יקרה,את הפעילות לפי אינסטינקט,את זה שהיא מנצלת לפעמים,את הצורך לשרוד ואת האי-ניסיון להגיע לשלמות. היא האנטי גיבורה המושלמת.ובדיוק בגלל זה הכי קל להתחבר אליה,כי יש בה קצת מכל אחד,כי בכל אחד יש את הצד הביצ'י שיכול לזרוק את כולם לכלבים כדי שמי שחשוב לו ישאר מוגן. גם אהבתי את רו,וסינה,והיימיטץ'...
MJ פיניק!!!!! אני לא מאמינה שהוא מת :'( מוות כל כך מיותר וטיפשי. הוא אחת הדמויות האהובות עליי,פוראבר

terrapin

New member
היימיץ'!!!

(אני מסרבת לכתוב היימיטץ', הט' מיותרת) זה מה שכתבתי גם בטאמבלר. אני 3> היימיץ'.

ורדונה2

New member
גייל, לפחות עד הספר השלישי
MJ

הוא לא תמים, יש לו אשכרה חשיבה עצמאית (!!!) ודעות (!!!) והוא לא בובה על חוטים שעושה מה שרק אומרים לה לעשות. הוא נשמע בחור מקסים, מאוד אוהב ומסור, ובניגוד לפיטה- אפשר לסמוך עליו. הוא יכול להסתדר לבד ולא צריך את קטניס בתור בייביסיטר. הייתי סומכת עליו עם החיים שלי, וזה אומר הכל... מעבר לזה שאני אוהבת אנשים שלא הולכים אחרי העדר ונגררים, שיש להם חשיבה עצמאית. אח"כ קולינס החליטה לגרום לי לשנוא סופית את כל הדמויות, בכך שהיא גרמה לו לתכנן את המלכודת ילדים הזאת. -_-

N o R i K o

New member
ו-
ספוילר|MJ|

גייל הוא אהבת חיי בתור התחלה.
מסכימה עם הכל, אבל... המשפט האחרון שלך- לא מסכימה. אני ממש לא נפלתי בפח של קולינס בקשר לגייל. גייל תכנן רק את הפצצה, הוא לא ידע על מי היא תופעל. עובדה שהוא לא ידע לומר לקטניס חד משמעית אם הפצצות האלו באמת שלו או לא, למרות שאח"כ קטניס מבינה לבד שאלו היו הפצצות שלו. המשכתי לאהוב את גייל עד הרגע האחרון. אפילו הבנתי למה הוא עזב את קטניס. אני יודעת שאף אדם שפוי לא היה נושא את כאב הידיעה שהאדם שהוא הכי אוהב בעולם מאשים אותו במוות שכזה. וכמו שאמרתי כאן כבר בהרבה דיונים, אני לא חושבת שגייל אי פעם יוכל להמשיך הלאה. העובדה שקטניס האשימה אותו, שאחרי אינסוף געגועים אליו היא עדיין לא החליטה ללכת ולסלוח לו ולגרום לו להתנער מהאשמה, גרמו לי רק לשנוא אותה יותר. אותו לא. וכמובן גרמו לי לשנוא את הסוף הזה אפילו יותר. כי הייתי מוכנה להתפשר על סוף בו קטניס וגייל לא ביחד בסוף, אבל הדרך הנוראה הזו לנתק אותם זה מזה... איכס עלייך, קולינס!

ורדונה2

New member
עצם העובדה...
MJ

שהוא בכלל שקל להפעיל פצצה על ילדים גרמה לי לאבד מהחיבה שלי אליו. זה שהוא רק תכנן לא מוריד ממנו את האחריות. אבל עזבי, אני בכלל מתכחשת לכל הספר השלישי והטבח שנעשה באופי של הדמויות. גייל שאני מכירה לא היה מעצב מלכודת כזאת לילדים קטנים, יש לו מוסר על אף שהוא נחוש להילחם בקפיטול.

N o R i K o

New member
אבל זהו שהוא לא

הוא עיצב את המלכודת. הוא לא ידע שהיא תשומש על ילדים. הוא ידע שהיא תשומש על ידי קוין, כנראה בכדי לפגוע בקפיטול. ושוב, נתתי כהוכחה את העובדה שהוא לא ידע לומר לקטניס חד משמעית אם הפצצות שלו, אם הוא היה מתכנן את המלכודת במיוחד לילדים בטח היה די ברור לו שזה באשמתו! לגייל יש המון מוסר, אנשים פשוט שוכחים מכך שהוא הוציא כל כך הרבה זעם על כך שהקפיטול מנצל ילדים במשחקים ושהוא הציל את כל מחוז 12 בערך. אהבת חיי כבר ציינתי?

ורדונה2

New member
חחחח חמודה את

והזיכרון שלי לא משהו, אבל אני דווקא זוכרת את קטניס, גייל ועוד מישהו (בוגס?) יושבים בחדר ומדברים על מלכודת שגייל מעצב יחד עם מה-שמו, ושהמטרה שלה היא ללכוד ילדים במטרה לגרום לאנשי הקפיטול לחוס על חייהם ולהתקפל, או להתפוצץ יחד איתם... (?) לא זוכרת בבירור, אבל כן זוכרת שהיה דיבור מודע מצד גייל על כך שהמלכודת תשמש לפגיעה בילדים.

N o R i K o

New member
נשמע כמו ביטי

ושמעי, גם אני לא זוכרת את הספר בכלל
אולי זה באמת קרה. וגם אז אני אמנם אעקם פרצוף, אבל עדיין לא אכעס ב-100% על גייל. הבנאדם מצולק נפשית. לקחו לו את החברה הכי טובה שלו, אח"כ פוצצו לו את הבית. הוא יושב בשקט ב-13 בלי לעשות כלום ומחכה לאישור של קטניס. קטניס מגיעה, מחליטה להיות המוקינג'יי, נותנת לו את הלגיטימציה לעשות הכל... הבנאדם אגר יותר מדי כעס. הרבה יותר מדי כעס. אני חושבת שבכך שהפצצה שלו באמת הרגה את פרים בסוף הוא למד על בשרו מה זה ללכת רחוק מדי. כמו שקטניס למדה שלשתף פעולה עם קוין היה גם ללכת רחוק מדי. גם גייל וגם קטניס היו צריכים את המוות של פרים בשביל להתאפס על עצמם (כתבתי על זה בשרשור הספר). זה שהם קיבלו את זה בצורה שבה הם קיבלו את זה... זה כבר קולינס הסתומה

ורדונה2

New member
שמעי,
MJ

זה לא גרם לי לשנוא אותו, אבל זה כן הוריד אותו ממעמד "הדמות האהובה עלי". כרגע הוא "הדמות הכי פחות שנואה עלי" חחחח ובנוגע למוות של פרים- על זה כנראה שלעולם לא נסכים.

למעלה