אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 1

ההשוואה היא שלי, אישית

ברגש שהספרים הוציאו ממני, עד כמה הם נגעו לי וסחפו אותי רמת האובססיה.. מה שיש לי עם דמדומים לא היה ולא יהיה... ובסדר זכותך לחשוב מה שאת רוצה, אבל זה הרבה יותר מערפדים עם נצנצים, כי תסכימי איתי שזה לא רק זה אם כל כך הרבה נשים ברחבי העולם קראו את הסאגה (כן, נשים, ולא רק ילדות טיפשות בנות 12) ועם הצלחה לא מתווכחים..
גם קצת מרגיז אותי שאת אומרת את זה בלי שקראת את הספרים... מילא קראת ואמרת שזה לא בשבילך- סבבה מקבלת! אבל הסרטים זו לא דוגמא.. לכי תדעי גם הסרטים של משחקי הרעב יכולים חלילה להיות רעים (אני אוהבת את הסרטים של הסאגה כן? אבל הם ה-ר-ב-ה פחות טובים מהספרים) ואז מישהי שתראה אותם תבוא ותגיד שזה חרא.. לא היית מתעצבנת? היית שולחת אותה לקרוא את הספרים ולהבין שהיא טעתה! אבל לומר את זה רק כי הרבה אנשים אחרים אומרים את זה, בעיקר סתם שונאים...? זה מעצבן... כי תאמיני לי שאם תקחי את הספר הראשון (באנגלית בלבד! זכינו ליעל אכמון, אבל המתרגמת של הסאגה צריכה לעבור עינוי בארס צרעות ציד!) ותתחילי לקרוא- את תישאבי פנימה ולא תוכלי להפסיק... זה ספר על אהבה בלתי אפשרית, של שני עולמות מנוגדים, הקרבה... אבל די באמת נמאס לי לגונן.. תחשבי מה שאת רוצה... אבל לומר שההשוואה שלי בין 2 סדרות הספרים הללו לא עולה על הדעת - סורי אבל אין לך זכות... זה אנידיבידואלי.. וסורי אם קצת יצאתי עלייך זו לא הכוונה שלי...

N o R i K o

New member
קראתי את הספר הראשון באנגלית

לא הטייפ שלי
וכמו שאמרתי- אני ממש לא מתכננת להיכנס לוויכוח של למה דמדומים זה טוב או רע! זכותה של כל אחד לחשוב מה שבא לה, וכמו שאמרתי, אני בטוחה שלסטפני מייר היה המון להעביר. אבל אין פה מקום להשוואה כי אפילו לא מדובר באותו ז'אנר. ברור שאת יכולה לעשות השוואה אישית. אבל כמו שאמרתי, זה כמו שאני אגיד עכשיו "ברור שאני יותר אוהבת הארי פוטר"... בקיצור, בואי נחתוך את הדיון הזה כאן. הכוונה שלי ממש לא הייתה להסביר שאני לא אוהבת דמדומים

חחח בסדר נחתוך.. אבל אני לא מבינה

למה אי אפשר להשוות אם זה לא מאותו הז'אנר זה כמו שתגידי שאהבת סרט אחד על אחר.. אז הם חייבים להיות מאותו הז'אנר? לא, פשוט אחד יותר אהבת- יותר ריגש אותך, הזיז לך משהו בפנים, סחף אותך בתחושה הכללית, יותר נהנית, לא הרגשת איך הזמן עבר בקולנוע... אז על זה אני מדברת... אבל עדיין, אני מאוד אוהבת גם את משחקי הרעב! מאוד! דמדומים ניצח אצלי ממש בקצת חחח

N o R i K o

New member
ברור שאפשר להשוות

אבל זה היה כזה... out of the blue, כאילו שכשהיא אמרה "סוזאן קולינס סופרת גרועה" היא ישר התכוונה "סוזאן קולינס פחות טובה מסטפני מייר!!11"

חחחח הסיבה שהכנסתי את סטפני מאייר

לשיחה היא שאני מכירה את ורד ממזמן מפורום דמדומים וגם היא מעריצה של הסאגה.. זה הכל אז ההשוואה מול סטפני טבעית לי... והיי, לפחות סטפני יודעת לסיים סאגה כמו שצריך עם מעריצים שסוגדים לה ולא רוצים לרצוח אותה

N o R i K o

New member
כי היא עשתה
MJ

את מה שתמיד אמרתי שקולינס הייתה צריכה לעשות- להשאיר את שני הגברים במשולש בתמונה. מסקנה- קטניס הייתה צריכה להיות עם גייל, פיטה היה צריך להיות עם דלי!

חחח רעיון יותר טוב
MJ

בדמדומים ג'ייקוב בסוף עם רנסמיי, הבת של אדוארד ובלה (אם את לא מכירה את הסיפור- אל תדאגי זה לא עד כדי כך רע כמו שזה נשמע חחח ג'ייקוב בן אל מוות ורנסמיי תעצר בגדילתה כשתגיע לגיל 18 אז זה בסדר חח) אז אותו הדבר פיטה יכול היה להיות עם הבת של קטניס וגייל
רק שהיא תינוקת והוא לא אז זה קצת מוזר כי אני לא רואה סיבה למה שפיטה לא יזדקן
למרות שאין לי בעיה שקטניס עם פיטה.. כמו שאמרתי לא החלטתי עדין על טים כלשהוא חח

N o R i K o

New member
ראיתי את הסרטים

גיליתי שעם אלכוהול אני דווקא מסתדרת איתם יופי... D: (את הסרט האחרון אבל ראיתי פיכחת וזה לא עבד
) אני לא חושבת שפיטה עם הילדה של קטניס וגייל יעבוד... יהיה קצת מגעיל

ורדונה2

New member
אני חושבת שיצא לה ספר אחד טוב

אבל היא לא מספיק מוכשרת כדי לשמר את ההצלחה הזאת לעוד כמה ספרים. בעיניי זה לא כישרון, זה מזל.
היה לה רעיון טוב לספר אחד ואז נגמרה לה היצירתיות.

רורי115

New member
MJ

גם אני לא חושבת שגייל אשם במוות של פרים. אבל אני כן חושבת שההתרחקות בינו לבין קטניס התחילה ברגע שהוא השתמש ב"מוות כורים" במחוז 2. המוות הזה הזכיר לקטניס את מות אביה (ואפשר היה לחשוב שגייל יבין את זה , כיוון שגם אביו מת באותו אופן) . נראה לי שמאותו רגע גייל והיא קצת מתרחקים - הם לא מקיימי את ההסכם ביניהם להרוג אחד את השני שזה רק מראה שבסופו של דבר הם לא יכולים לסמוך ממש זה על זה ואפילו קטניס אומרת בסוף אחרי שהוא לא הורג אותה "כמה אנחנו גרועים בתור ידידים". רק להבהיר אני לא אומרת שהם אף פעם לא יכלו לסמוך זה על זה הרי גייל הוא החבר הכי טוב שלה והיא תמיד סמכה עליו שיעזור לה ויגן על משפחתה, אבל משהו מסתבך בספר השלישי ושמים לב לזה שבאיזשהו מקום הנאמנות של גייל עוברת קצת לקוין וקטניס מבחינה בזה. בקיצר המשחקים שיבשו בינהם הכל יכול להיות שאלמלא קטניס הייתה נבחרת גייל והיא כן היו יחד ...

N o R i K o

New member
ועוד משהו

|סיימה עכשיו קריאה חוזרת||בהלם תרבות, מזועזעת לא פחות מהפעם הראשונהבפגישה האחרונה שלהם גייל מביא לקטניס את הקשת שבאמצעותה היא בסופו של דבר הורגת את קוין. זו בעיניי הדרך שלו לכפר על המעשים שלו ולהוכיח לקטניס שהוא עדיין בצד שלה. ואח"כ כשהיא באמת רוצחת את קוין אז היא קוראת לו. :( לדעתי הוא לא בא כי הוא כבר הלך. כוסאמא של קולינס.

לMJ

כל כך היימיטץ!!! הוא דמות גאוניסטית בעיני! הוא ראה הכל ועם כל הציניות והאיכסה שהא עבר ולמרות שהוא לא ירצה להודות בזה בחיים הוא אוהב את קטניס ואת פיטה אהבת מנטור.. והוא לא כל כך סבל מהעובדה שהוא היה צריך להשאר איתם במחוז 12 בסופו של דבר. הוא גם בין הדמויות היחידות בספרים שפשוט שמרו על עצמם. והוא ציני ומקסים ושיכור ומביניםאותו בשלב כלשהו באמת רציתי שהוא יהיה חבר שלי ..

noa1510

New member
הדמות -היחידה- שפשוט

נשארה אותו דבר בסוף. אני כל כך שמחה שהקולינס הזאת לא הרסה לי את הדמות האהובה עליי. לפחות אותו

למעלה