אתגר 30 יום של משחקי הרעב - יום 1

לMJ

זה לא קרה ככה !! קראתי את הספר אתמול אז זה טרי .. קטניס נכנסת לחדר שבו יושבים גייל וביטי והיא רואהאת התכנוןשל הפצצות האלה והם מסבירים לה איך זה יפעל ואז היא אומרת להם שזה יהרוג הרבה חפים מפשע (לא דובר על ילדים) ואז גייל אומר לה שלא אכפת לו להרוג כמה אנשי קפיטול חפים מפשע כדי להגיע למטרה נעלה יותר של הפלת הקפיטול. ואז קטניס כועסת עליו כי היא שוב במחשבות של אנשים חפים מפשט מתים בגללי

noa1510

New member
חחחחחחחחח

מה פתאום שגייל יסכים להרוג ילדים?! רק חפים מפשע נו.. לא ביג דיל.
חחחח סתם, משומה גם לי היה זכור שהוא אמר משהו כזה על ילדים של הקפיטול, אז אם זו טעות.. סליחה גייל.

N o R i K o

New member
מעליי~!!1 וגם פה

וואו, יש פה וואחד הבדל. למה? כי הקפיטול הרג המוני חפים מפשע. להזכיר לך ש-90% ממחוז 12 הלך קאפוט?
גייל מתכנן את הפצצות -כדי- לפגוע בקפיטול. המטרה היא לא החפים מפשע. אבל הוא מוכן לעשות את ההקרבה הזו כדי לגרום לניצחון שלהם, בהנחה שגם הוא הקריב די והותר עבור הקפיטול. הוא לא אומר "בואו נקריב ילדים כדי שאז אנשי הקפיטול יבואו לטפל בהם ואז זה יתפוצץ מוהאהאהאהא." יש איפשהו הגיון מאחורי המעשים שלו. לא שאני תומכת בו על זה, כן?
אני פשוט מבינה אותו. ואני חושבת שהוא ממש צריך פסיכולוג. כמו כל הדמויות שם בערך

noa1510

New member
הל! ששכחתי לסמן. סליחה.

אני לא מאשימה אותו, אננ גם די מבינה אותו! לשם זה היה ה"סתם" בסוף..
מסכימה עם מה שכתבת, פשוט זה היה נשמע כל כך מצחיק שהייתי חייבת לומר משהו על זה.
נ.ב. זה כזה סיוט לנסות לכתוב הודעות מהפלאפון! לעזאזל, אל תנסו לעשות את זה.

N o R i K o

New member
דווקא עשיתי את זה הרבה בצבא

להיכנס לפורום רק ב-9 בערב? הל נו

אני רוצה לקרוא את זה שוב אבל לא מוצאת

יש למישהי עמוד? גם אנגלית יעזור אני אחפש באזור...

N o R i K o

New member
טוב, קראתי את זה בדיוק אתמול

אני אהיה מדויקת- כן היה שם אזכור של להשתמש בילדים כדי ללכוד את ההורים, אבל בלי כוונה לרצוח את הילדים. עדיין אכזרי לחלוטין
אבל! כשקטניס שואלת את גייל באיזה ספר חוקים זה בדיוק חוקי והגיוני, הוא אומר לה "בדיוק בספר החוקים שלפיו הקפיטול השתמש כשהוא לקח את פיטה נגדך." כלומר, גייל פועל בשיטת עין-תחת-עין... הוא ממש לא רוצה לרצוח ילדים אבל אין לו בעיה להשתמש בהם-בלי לפגוע בהם- כדי לקרוא למטרה האמיתית- הפושעים של הקפיטול. לא שאני אומרת שמה שהוא עושה הוא נכון! אני פשוט אומרת שזה נובע מכאב ושמבחינתו זה לגיטימי. כמו שאמרתי בהודעה שלי בשרשור הספר- הוא פשוט דמות אנגסטית לא מוערכת. הוא צריך פסיכולוג וזהו.

גם אני קראתי שוב, ולדעתי שתיכן מפספסות את

הנקודה החשובה פה...
MJ ילדים, לא ילדים זה לא מה שמשנה פה הנה המשך התיאור- מצטטת מהספר: בשלב מסוים השאירו גייל וביטי את אזורי הפרא מאחור והתמקדו בדחפים אנושיים יותר. חמלה למשל. פצצה מתפוצצת. מאפשרים לאנשים למהר לסייע לפצועים. ואז פצצה שנייה, חזקה יותר, הורגת גם אותם. חמלה= פרים! וזה בדיוק למה היא מתה מהפצצה הזאת, כי כל הפואנטה שלה זה שהיא מופעלת ב-2 סבבים, הורגת את אלה שמטפלים בפצועים, החובשים אם תרצו, או כל אדם מלא חמלה. וזו בדיוק פרים! הוא נועד לאנשים עם האופי שלה, כי זה כל הקטע של הדמות, שקטניס מתפעלת ממנה,מהטוהר והחמלה, הרצון להיות רופאה, שצירפו אותה להיות חובשת, העזרה לפצועים, לאנשים! לא משנה אם יהיו שם ילדים או מבוגרים שנפגעו מהסבב הראשון, זו לא הפואנטה.. פרים לא נהרגה כי הפצצה מיועדת לילדים, היא נהרגה כי הפצצה מיועדת להרוג את האנושיים מלאי החמלה שמגיעים להושיט עזרה!

N o R i K o

New member
אבל ככה

את נופלת לפח שקולינס יוצרת לך בנסיון להאמין שגייל יצור חסר לב. אבל זה לא ככה. גייל מתכנן למשוך את החמלה של אנשי הקפיטול, בדיוק כמו שהקפיטול משך את החמלה של קטניס לפיטה. זו השיטה שבה הוא עובד. אם זה לגיטימי מבחינתם זה לגיטימי מבחינתו. אבל בסופו של דבר גייל הוא לא זה שבחר שהפצצה תופעל על הצוות הרפואי של מחוז 13. הוא תכנן שהיא תופעל בקפיטול בלבד. כדי לפגוע רק בהם. להגיע למסקנה שגייל רצה לפגוע בחמלה של אנשים כמו פרים זה לא נכון כי זה לא מה שהוא רצה. הוא רצה לפגוע בחמלה של אנשי הקפיטול, כי זו האנושיות היחידה שיש בהם, ומבחינתו הם מפלצות אז אם כבר מפלצות שיהיו מפלצות עד הסוף. הוא יגע להם בנקודה הרגישה היחידה. זה כמו שאם מבחינתו אבא שלו מת במכרות, קבור עמוק בפנים, אין לו בעיה שהאנשים באגוז של 2 יהיו בדיוק באותו מצב. בניגוד לקטניס שכבר מכירה את הקפיטול ומבינה שלעבוד בשיטות שלהם זה לרדת לרמה שלהם, והיא נפגעת מהדמיון למוות של ההורים שלהם, אז גייל בדיוק ההפך- הוא מנצל את הכאב כדי לעבוד כך חזרה. עין תחת עין כבר אמרתי? בקיצור, לא מסכימה עם התפיסה שלך. עדיין אוהבת את גייל
כמו שאני אומרת הרבה פעמים - אני לא תופסת אותו כ'רע'. אני חושבת שהוא אדם שרע לו. ואני אחת שתמיד נופלת לשטויות של סופרים ותמיד שונאת את הרע.

את ממש לא מבינה אותי! ממש לא!!
MJ

תקשיבי רגע אני מבינה שאת סוגדת מאוהבת מתה וואט אבר על גייל! סבבה באמת בכיף אבל כל אחת שרק כותבת עליו משהו את מיד מגינה עליו ולא קוראת אם תקראי שוב את ההודעה שלי תראי שלא האשמתי אותו לרגע! וכתבתי פה בהודעה אחרת שוב, שאני לא חושבת שהוא אשם! אבל אין מה לעשות בדיונים מעכשיו יקראו לזה הפצצה של גייל אין מה לעשות, זה לא בהכרח אומר שהוא אשם, פשוט זאת הפצצה שהוא תכנן שגרמה בסוף למוות של פרים אבל שוב- הוא לא אשם! קראתי את הדוגמא שלך עם העוגה החלבית שכתבת בקומונה, ואני מסכימה איתך! האשמה היא קוין, כי היא רצתה להרוג את פרים כדי לפגוע בקטניס ולהחליש אותה, שלא תאיים עליה כנשיאה... אז היא הרגה אותה עם הפצצה שגייל תכנן, היא יכלה להרוג אותה גם בדרך אחרת זה לא משנה היא הייתה משיגה את המטרה שלה! בסה"כ דיברתי בהודעה שלי על הפצצה עצמה ושפרים נהרגה ממנה לא בגלל שהיא ילדה, אלא בגלל שיש בה חמלה... ולגבי הפח שסוזן קולינס טומנת- אני לא נופלת בו כי אני לא חושבת שהיא טומנת לקוראים כזה... להפך, לדעתי היא חושבת שהקוראים מספיק חכמים בשביל לדעת שגייל לא אשם, (לא ראיתי פה הודעה אחת שאומרת שהוא אשם, רק שהוא תכנן את הפצצה.. אבל לא בשביל לפגוע בפרים, אלא כמו שאמרת, בקפיטול, עין תחת עין וכל זה... מסכימה איתך...) וזה בדיוק החוב של סוזן קולינס לדמות של גייל! שהקוראים יכעסו על קטניס, שמאשימה את גייל ולא רצה אחריו ואומרת לו שהיא לא כועסת וזו לא אשמתו! כי אני ואת ונראה לי שכל מי שקורא את הספר- לא חושב שגייל אשם, וכועס על קטניס על זה שהיא מאשימה אותו.. אני כעסתי עליה! ובטוחה שגם את... יישרנו קו?

ורדונה2

New member
אני היחידה
MJ

שלא לגמרי מבינה עד היום מה בדיוק פרים עשתה בקפיטול?

הסבר
MJ

הכל תחבולה של קוין, לפגוע בילדים האלה ואז לשלוח קבוצה של מורדים ממחוז 13, חובשים, לטפל בהם כשפרים כמובן ביניהם, קודם לכן היא סיפרה לקטניס שהיא רוצה להיות רופאה ומינו אותה להיות חובשת... אז קוין כנראה דאגה שהיא תהיה ביניהם... ודאגה להשתמש בפצצה של גייל כדי להרוג אותה... ככה לפחות אני הבנתי את זה...

ורדונה2

New member
מרוב שקולינס המטומטמת הזאת
MJ

זיינה ת'שכל בספר הזה, היא אפילו לא זכרה להסביר דברים כאלה. או שלא היה איכפת לה. אני לא זוכרת שהיה שום הסבר בנוגע לזה, וגם בנוגע להרבה דברים אחרים. איכס. אישה מטומטמת
מי מצטרף אליי ללינץ' בחסרת כישרון הזאת שמתיימרת לקרוא לעצמה סופרת?

N o R i K o

New member
היה הסבר

קטניס אומרת שהיא רואה ילדי קפיטול וילדים של פליטים בכניסה למשכן הנשיא, שאמרו להם ללכת לשם כי שם הם ימצאו מחסה מהמורדים. אבל אז מגיעות רחפות ומתפוצצות שם. המורדים קוראים לצוות החילוץ שלהם, פרים אחת מהם... ואז הפצצה מתפוצצת שוב. ודנה- אני לא חלילה כועסת עלייך!
אני מצטערת אם יצא שזה נשמע ככה! אני פשוט לא מסכימה עם זה שהמטרה של גייל הייתה החמלה של פרים ושל אנשים כמו פרים. הסברתי את עצמי כבר XD

חחחחחחחחחחח את מגזימה

אבל זה בסדר זה מה שאני אוהבת בך האישה גאונה היא יצרה עולם, תחשבי על איזה דברים מטורפים היא חשבה... בחיים שלי בחלומות הכי פרועים שלי לא הייתי חושבת על דברים כאלה... אפילו על השם קטניס לא הייתי מסוגלת לחשוב!! לדעתי מבחינת יצירתיות היא שמה את סטפני בכיס הקטן.... מבחינת יצירתיות כן? באובר אול- הסאגה לוקחת אצלי! זה שהיא כתבה את הספר האחרון כאילו היא מתה לסיים ומישהו מצמיד לה אקדח לרכה ומחדיר לה אלכוהול לעורק הראשי לא אומר שהיא חסרת כשרון
יש לה לדעתי, והרבה! חח

N o R i K o

New member
אני מצטערת,

אני ממש לא יודעת איך אתן בכלל עושות את ההשוואה הזאת זה כמו שאני אגיד עכשיו שאני מעדיפה הארי פוטר על המשחקים... אין אף קשר בין שני הדברים חוץ מזה ששניהם נופלים תחת הגדרת "מד"ב ופנטזיה"... ככה גם דמדומים והמשחקים, אין קשר בין הדברים חוץ מקהל היעד ומשולש האהבה. סוזאן קולינס יצרה מציאות חדשה לגמרי, עולם עתידני, כמו שאמרת- העלתה דברים מ-0 שמבוססים על רומא העתיקה ותרבות הלחם והשעשועים והעבירה ביקורת חריפה על המציאות שאנחנו חיים בה, תרבות הריאליטי והקפיטליזם. לספר שלה הייתה מטרה ומסר להעביר לעולם. זה שהיא כשלה וכתבה סוף מזעזע לא מוחק את המסר שהיא ניסתה להעביר. סטפני מייר... לקחה את מיתולוגיית הערפדים, הוסיפה נצנצים... וכאן זה נגמר בערך. אני מצטערת אם זה יוצא קוטל דמדומים, זו לא הכוונה שלי ואני בטוחה שאתן שקראתן את הספרים יודעות טוב ממני שהמסר עמוק מ"נורא חשוב שיהיה לך חבר" של סטפן קינג, אבל הכוונה הייתה שאין קשר בין מה שסטפני מייר ניסתה להעביר לקוראים שלה לבין מה שסוזאן קולינס ניסתה להעביר לקוראים שלה. זה לא שמדובר בשני רומנים או בשתי דיסטופיות... כך שההשוואה פה לא עולה על הדעת בכלל... בעיניי לפחות

למעלה