אתה הבנת את זה, ברוך?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה הבנת את זה, ברוך?

ראיתי בטלביזיה את ערן בן-עמי, עו"ד, יוצא בשצף קצף נגד הינשוף בגלל שאבא אחד יצא בשצף קצף כנגד המדינה שלקחה לבן שלו את רשיון הנהיגה בעבור שכרות, לתקופה שארכה מחצית מהמינימום הקבוע בחוק, כשהבן מתעקש ששתה רק חצי כוס בירה (הוא לא פרט אם חצי כוס של 300 סמ"ק או של 2 ליטר)
הקשבתי לדבריו והבנתי שלפי בדיקות של פרופסור גרושקא, מדען בעל שם, למרות שהמינימום לקביעת שכרות בחוק הוא 240 הרי אם חולה לוקמיה, שחום גופו, בעקבות מחלה נוספת עלה ל 38.5 מעלות, ובנוסף אכל קודם קיטניות אבל נשאר רעב, עירבב את הוודקב שלו במיץ תפוזים ובמתנול וקינח במטלית ניקוי לחה, ולא רק שנבדק אחרי שיכור כלוט אלא גם ממש התאמץ בינשוף ורוקן ריאותיו לגמרי - הרי יתכן שגם אם הינשוף מראה 320 (שליש מעל המינימום הקבוע בחוק) יתכן שהבחור אינו שיכור
ונתונים אלה כל כך נפוצים שעשרות אלפי נהגים הורשעו בשכרות ונשלל רשיונם על לא עוול בכפם .... יש ביננו סטטיסטיקאי שיחשב מה הסיכויים שיתפס ע"י שוטר אדם כזה (יתכן ולפי הסיכוי, כפול עשרות אלפים - "ונלך מלמטה" כלומר נניח שכשאמר עשרות אלפים התכוון לעשרים אלף בלבד ... יתברר שמספר התושבים בארץ עולה על מספר תושבי סין והודו ביחד ...).
-
רק בעניין אחד אני מסכים איתו לחלוטין - צריך עונש דפרנציאלי - אבל בעניין זה שיבוא בטענות לשופטים, לעורכי הדין, ובעיקר לעצמו (על שלא דורש שלקוח שלו, שהורשע בשכרות של 295 לא יקבל את המינימום הקבוע בחוק) - כלומר - שיתכבדו השופטים ויפסקו לכל מי שהורשע בשכרות לפחות את השנתיים הקבועות, ולמי שינשופו עובר את ה 600 או ה 900 יפסקו גם 4 או 6 שנים בהתאמה.
-
והערת אגב - הגיע הזמן שלכל מי שנפצע או נהרג בתאונת דרכים יבצעו, כצעד ראשון בחדר המיון בדיקת אלכוהול בדם - אולי נוכל ללמוד מזה משהו

חאליק דאווין

;הינשוף מכשיר אמין וטוב וזאת לאחר שבע שנות נסיון עימו וחקירה באלפי תיקים
אולם כל עוד יקפיד השוטר על משמר מצוות התפעול
והצרה היא החפפנות בעבודת המשטרה
משם באים הזכויים ובאים הסדרי הטיעןון הנדיבים ביותר
בל על האנרגיה שהושקעה בתקיפת המכשיר
וחבל כי המשטרה נכנסה למגננה במקוםלהקפיד על מימנות אכיפה

mr dish

New member
אותי מפליא מאד ..אתה עדיין מתרגש ממוצא

פיהם של סניגורים. אם יש ביזיון גדול יותר מהתירוצים של עבריינים, זה מוצא פיהם של סניגוריהם.

בעיניי, העיסוק במקצוע הזה הוא....תחתית המקצועות. אבל...כך גם עובדי הביבים.

דעתי הלא קובעת אומרת שאדם אשר העז לנהוג תחת השפעת אלכוהול, סם או תרופה, גם אם במודע מעורפל...יש להחמיר עינו כהוגן ולשלולל ממנו כל כיסוי ביטוחי שהוא.

מאידך, צודק כבודו, בציפייתו שהשוטרים האוכפים ענהגו בשיא המקצועיות הנדרשת.

תחתית המקצועות התקנת צלחות

מה פתאום שעובדי הביוב מוגדרים בתחתית המקצועות?
חכה עד שתזדקק לאחד שכזה כדי שתוכל ללכת לשירותים... בסוף תקרא לי...

על מקצוע זה נאמר "עוסק בצרכי ציבור" למרות שהמיקום הוא האחרון בשרשרת המזון.
וכשמתקין צלחות מביט על עובדי הביבים, על זה נאמר "מאיגרא רמה לבירא עמיקתא".

mr dish

New member
סליחה...לא התכוונתי לפגוע כך בעם חריצי התחת ה

מבצבץ....

כוונתי היתה - העיסוק בקקא...

שלום כיתה א

אפשר לבקר כל מקצוע ומותר לכל בעל מקצוע לעשות מלאכתו כל עוד יפעל ביושר
ולעניין ענישה - אין זה מוצר מדף והחליפה צריכה להיות תפורה על פי מידה

mr dish

New member
שתי התיחסויות שלי לדברי כבודו, פורפבור....

איני בקר את מקצוע עריכת הדין ככלל אלא את אותם יחידי סגולה ותכונות אופי, המסוגלים לייצג ולהגן על מירע חלאות האדם שבנמצא...וכתוצאה מתכונות אופי אלו, גם לשקר ולעוות ככל הניתן....
מבלי לנקוב בשמות - תחושות הקבס מקשות על חיי היומיום שלי בכל פעם שמי מהכוכבים הפליליסטיים הנ"ל מופיע במדיות השונות.

לעצם הענישה - דעתי הלא קובעת לא עסקה בחריצת הדין אלא בחקיקה ראשיתית ומכתיבה חריצת דין. או כפי שמכנים זאת משפטנים, ענישת מינימום !

ענישה לפי מידה

לתשומת לבך הפסיקה מלאה בשנים האחרונות בענישה מטרידה עם סטיות של מאות אחוזים מהמקסימום הקבוע בחוק, ומדובר באותם מקרים חמורים ביותר עם נסיבות מחמירות עד מאוד, והעונשים שהוטלו הם מזעריים ובלתי הולמים.

על מה אתה מתלונן?

סטייה של מאות אחוזים מהמקסימום מהמקסימום הקבוע בחוק - זוהי ענישה מחמירה מאד.

חשוב על זה בצורה מתימטית...

mr dish

New member
ו...מובן וברור לכל כי התנדבותך רבת הברכה כשוט

ר במשטרת התנועה, הביאה לך ידע עדיף ורב על זה של ה"מומחים" שעורך הדין ביקש את דעתך, לאחר שערכו למכשיר השנוי במחלוקת הזה את מירב ומיטב הבדיקות...

נימת זלזולך ברף הבדיקות שכן ערכו למכשיר מצביעה היטב על מידת רצינותך.

מהיום, על בסיס הפוסט הסתמי והדוקאי הזה, אתעלם לחלוטין מהצבע האדום שהודבק לשמך, בטעות.

mr dish

New member
דעתך --- דעתם. ולגבי התגובה האימפולסיבית שלי.

היות והתעמקתי שוב, בדבריך - לאחר קריאתי את הכתבה ואת דברי המומחים השונים, אני עומד צאחורי דברי על עוכרי הדין הפליליים, ככלל, אבל אני בפירוש מעדיף דברי חוכמה מנומקים על אלה של מומחה שטח.

creth11

New member
עונש מדורג קיים החל מ 2 שלילה ועד 15 שנים

השופט יכול לבחור לכל רוחב התחום והוא רחב מספיק , 2 מינימום וע 15 שנים שלילה ולהוסיף מרכיב כספי מרכיב על תנאי ואפילו מרכיב מאסר בפועל.
בקיצור אינסוף אפשרויות לתפור חליפה מתאימה לכל עבריין.
הכי קל לתת את המינימום הקבוע בחוק תוך היתעלמות ממגוון האפשרויות ואחר כך לטעון שאין עונש מדורג.

ובכן שלא תטעה ולא תטעה - עונש מדורג קיים היום בחוק ואין צורך לשנותו רק להישתמש במלוא רוחב הקשת שהמחוקק נתן לשופט.

מעניין שרוב העו"ד והשופטים לא יודעים או מנסים להונות אותנו בתירוץ שאין מדרג ענישה.

מעניין השוואה לנעשה בעולם מבחינת רף האכיפה ונידרג הענישה ???

שוב ברזילי עם דעותיו ...

ברזילי - נמאס לי ממך. את דעותיך שמור לעצמך. עם עובדות מדעיות אין להתווכח. נסיונה של המשטרה לחבל באפשרותשהאזרח יבדוק אותה לא מתמיה...
כמתנדב זקן ( אגב מתי מפרישים אותך ) עליך לעשות את מלאכתך ותו לא.
את השאר השאר לתובעים, לסניגורים ולשופטים ( בלי נחשון שהועף בטיל .... ).
דעותיך אינן מקובלות עלי ובכל זאת אני קוראת אותן. לחלוטין לא מסכימה איתך אבל בשם האפשרות לכל אחד להביע דעתו - כתוב את
דבריך בהגינות.

וצה לספר לך שלא פעם במסגרת ההתנדבות שלי ( ארוכה בשנים ) נבדקתי בימי עיון עם מפעילי ינשוף. ניסו את המכשיר לעיני מתנדבים אחרים
עם כוס יין פטישים ( כן ההוא מהצבא ... ) והמכשיר המכוייל להפליא , השוטר המיומן והתוצאה הראתה - נאדה.

חיכינו עוד רבע שעה וביצענו את הניסוי שוב עם כוס פטישים שנייה. גם במדידה זו המכשיר לא עבר את הסף.

השוטר המדגים, חבריו המלווים החליפו צבעים ולא היתה בפיהם כל תשובה והסבר.

רוצה לומר שהכל תלוי גם בכימייה ובביולוגיה של הגוף בעת הבדיקה. ( ולא הייתי בתקופת מחזור, לפני, אחרי, ביוץ או דברים אחרים - סתם יום של חול.)

אז אנא ממך - זה שנתנו לך צבע אדום אינו אומר שאתה יכול להשתלח באנשים וליצג את משטרת ישראל במתן תשובות והסברים
שעל פי דעתך הם קודש קודשים. .

תן כבוד למשתתפים האחרים כאן בפורום ולקוראים הסמויים.

למען ההגינות אספר לך שוב כי בוודאי שכחת שאני מתנדבת שנים רבות בתנועה לאחר שפרשתי מהיכן שפרשתי.

אף דו"ח שלי ושל שותפי מעולם לא נפל / הופל על ידי התביעה או השופטים.

אף עורך דין טירון או ותיק, יהודי או ערבי מעולם לא הצליח לסתור את שכתבתי.

והשופטים נתנו את פסק וגזר דינם בהתאם למה שמצאו לנכון ( לא תמיד מצא חן בעיני אבל מי אני ??? שכן את תפקידי מלאתי )

אז שוב בבקשה ובבוטות - כתוב כאן תגובותיך בנימוס כי מי שמך לאל כל יכול מלבד הנהלת תפוז ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תודה, לך ולמר צלחת, שעשיתם לי את היום ...

שבזכותכם נזכרתי בגששים ועלה חיוך על שפתי ....
"אם הטיפשות הייתה מחלה כואבת, אתה כל החיים שלך היית בגבס!"
שהדברים שעליהם זלגה חכמתכם לא היו משלי אלא משל האדונים הנכבדים, בן עמי (עורך דין) וגרושקא (פרופסור)
ורק לכבוד הוא לי שזכיתי להערכה כאדם משכיל ונאור כמותם ....
ואקנח בדברי החכם באדם (תורתנו הקדושה, ספר משלי פרק י"ז)
גַּם אֱוִיל מַחֲרִישׁ, חָכָם יֵחָשֵׁב; אֹטֵם שְׂפָתָיו נָבוֹן.

mr dish

New member
דבריך אלה מעידים הכי טוב על קנקנך. תתבייש.

כניראה שבכל זאת אני צודק - אתה חלון הראווה של המשטרע.

גבע אבי

New member
כנראה לא נתקלת בדוחות של מרכיבי הדם

ובמילים אחרות:
בילירובין - על פי דבריה לא תתקל גם
טסיות (צלחות) דם - בזה כנראה לא תהיה אף פעם טעות. אולי מפני שלא רשם דוח מימיו???

וברצינות, יש דוחות טובים.
אני יכול להעיד רק על עצמי כי בכמה מקרים בהם הייתי מעורב בהגשת הזמנות לדין, על נהיגה בשכרות, והעדתי, הייתה הרשעה.

למעלה