אתה הבנת את זה, ברוך?

תודה כפרה ...

אבי גבע ! עם כל הכבוד - בוא נסגור עניין.

כמות הדוחות וההזמנות שאני כתבתי ב 15 השנים האחרונות אינה מועטה.

ודיא לחכימא ( אם אתה כזה ) ברמיזא.

שנה טובה גבר

gady18

New member
השאלה מה עם השגיאות

יש מושג שנקרא ספק סביר , והשאלה תמיד האם יתכן מצב אפילו נדיר של טעות.
בעיה שנייה היא מיהו שיכור , האם אדם שיכול לתפקד אפילו אם הוא שתה הרבה הוא שיכור.
בעיה שלישית האם יחס אלכהול נשימה הוא שווה לכולם ובעצם מהווה אינדיקציה אמיתית לשכרות.
או שזה פשוט נוח.
בעיה רביעית אין למי שנהג אפשרות לדעת את יחס האלכוהול בגוף, הדבר דומה למי שנוסע ללא מד מהירות
ברכבו ואין לו אפשרות לדעת אם עבר את המהירות המותרת , ולכן היה צריך לסבסד מדי אלכוהול
פרטיים ברכב שקבילים בבית המשפט למי שמעונין.
ומובן היה מקרה של מישהו שצבע נשם טינר והוכר כשיכור בבדיקה , דבר שכנראה עלול לקרות בנסיבות אחרות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה צודק

אבל ערבת כאן 2 דברים - שכרות בפועל ושכרות על פי חוק.
המחוקק קבע (ואתה ואני בחרנו אותו), שמי שיש באויר ראותיו מעל אחוז מסוים של אלכוהות הוא שיכור וקבע גם מה העונש שיוטל עליו, למדידת אחוז האלכוהול באויר הנשוף קיים מכשיר הינשוף, באו חכמים והוכיחו שמכשיר הינשוף לא מודד במדויק, כדי להבטיח שלא יורשעו אנשים בגלל שגיאת מדידה של המכשיר מגישה משטרת ישראל תביעות רק כנגד מי שהמכשיר הראה 20% ומעלה חריגה מעל המכסימום המותר לפי קביעת המחוקק
מסתבר שיש אנשים חריגים שעורך הדין והפרופסור הנכבדים הצביעו עליהם שתכונות מסוימות שלהם גורמות להטיית תוצאת הבדיקה.
עורך הדין הנכבד קבע שעשרות אלפים הורשעו בשכרות בגלל תכונות אלו, אני העלייתי בעניין זה תמיהה סטטיסטית - כלומר - מה הסיכויים הסטטיסטיים שנהג יתפס בביקורת שכרות יזומה ויתקיימו בו כל הדברים הגורמים לשגיאה למעלה במדידה (גם חולה לוקמיה, גם חולה במחלה המעלה את חומו ואינה משפיעה על איכות הנהיגה, גם ערבב את המשקה שלו במיץ תפוזים ובמתנול וניגב לאחר מכן את פיו במטלית ניקוי לחה - או אולי בלי המתנול או בלי המטלית) - מסתבר, שסטטיסטית, אם ניקח את אחוז האנשים האלה ונכפיל בעשרות אלפים שלדיברי עורך הדין הנכבד הורשעו על לא עוול בכפם - נמצא שאוכלוסיית ישראל היא כמה אלפי מליונים ... תוצאה קצת מוזרה ...
-
ואם יש מישהו שמתקיימים בו הדברים האלה - לפחות הלוקמיה והמחלה (אלא במקרה של מחלה עם חום גבוה אולי תוחלף עבירת השכרות בעבירה של נהיגה בקלות ראש) - יוכל לבקש להישפט ולהראות במשפט אישורים רפואיים מתאימים - ולשופט יש שיקול דעת - כי בגלל זה, לעניות דעתי, לא צריך לשחרר לכביש שיכורים אמיתיים שיסכנו את חיי משתמשי הדרך, גופם ורכושם.
-
ונעבור לשכרות האמיתית - אדם המורגל בשתיה בכמויות מושפע מעט מאד, אם בכלל, יחסית לאדם שאינו מורגל מכמות דומה של אלכוהול באויר הנשוף.
-
ולכן לדעתי ראוי שהמחוקק יאסור לחלוטין את הנהיגה לאחר שתיית אלכוהול, והמשטרה תמשיך להשתמש בינשופיה עד שימצא מכשיר טוב יותר - אבל תגיש תביעות רק כנגד מי שהינשוף מראה מעל 240 - שאז אין שום ספק שגם שתה משהו - וכך נבטיח שמי שבאמת שתה ונתפס - ירד מהכביש - וחיינו יהיו בטוחים יותר
-
מה לעשות - כשאני יוצא לכביש אני רוצה לחזור בשלום, ואחד הדברים שיעזור לי הוא שלא אתקל במישהו שנמצא על הכביש רק משום שיש לו עורך דין ממולח ו/או תחמן.

gady18

New member
בזמנו בגרמניה הנאצית שופטים קבעו עונש מוות

למי שהסתיר יהודי ולאחר המלחמ הם אמרו שזה היה החוק.
הבעיה עם הטענה זה החוק היא בעיתית , כי חוק צריך להיות מידתי , וכמו כן הגיוני , נוסף לכל לא ניתן להאשים מישהו אם עבר על החוק אם לא היתה
לו אפשרות לדעת שעבר על החוק , למשל אם מישהו לא עצר בעצור והוכיח שלא היה ניתן לראות את התמרור , באותה מידה , מי ששתה
אלכוהול ולא היה יכול לדעת שעבר את גבול המותר , ולא הושפע מהאלכוהול בצורה שפגעה בנהיגה הרי הוא נמצא באותו מצב.
ונוסף לכל העונש חמור מדי בפרט שעונשי מינימום בחוק זה פגיעה של ההבדל בין הרשות השופטת למחוקקת.
בקשר לעורך דין ממולח או תחמן , זה חלק מהמשחק , ראיתי נהגים שעשו דברים ממש חמורים למשל שאם לא הייתי נהג מנוסה כנראה הייתי
נקלע לתאונה , והאם היו מקבלים עונש זה כנראה קנס כספי בלבד.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זהו שאנחנו במדינת ישראל

ובמידה והחוק לא נראה לך אתה יכול לפנות למחוקק - באתר האינטרנט של הכנסת תמצא את שמותיהם, מספרי הטלפון והדוא"ל של 120 חברי בית המחוקקים.
ולעניין אכיפת השכרות
איני יודע בכמה שיכורים נתקלת בכביש אבל כל אלה שאני נתקלתי בהם - לשיטתך - היה עלי לשלחם בברכה לדרכם ברכבם שכן הם לא ידעו שעברו את גבול המותר ולטענתם לא הושפעו מהאלכוהול בשום צורה בכלל - ובפרט לא בצורה שפגעה בנהיגתם (כולל אלו שהיה צורך בגז פלפל ו/או באזיקים כדי לרסנם.

gady18

New member
לא הבנת

מי ששיכור אסור לו לנהוג ההגדרה המשפטית של שיכור היא של מי שנבדק אפילו אם בכל קריטריון אחר הוא לא שיכור , מה שקורה שיש
פו אישור לשוטר לעצור אדם לבדיקה אפילו ללא חשד , ולא כמו שהיה פעם רק בחשד לשיכרות, ובדיקת מאפינים , וכמובן העונש חמור מדי
במקרה שאותו אדם לא מסכן אף אחד . וכמובן הפתרון הוא לחייב כל רכב בינשוף המורכב ברכב . כדי שיוכל לבדוק את עצמו, ושאותו מכשיר ,
יהיה קביל בבית משפט.
בקשר לכל הסיפור הני המקרה הבא.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4096866,00.html
מענין מה קרה בסוף

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסיפור הזה נראה מוזר

כנראה נכתב ע"י עיתונאי שאין לו מושג בעניין בדיקות השכרות.
הבדיקה המתוארת בכתבה אינה בדיקת ינשוף, המכשיר שעליו (כנראה) מדובר, לפי תאור הסיטואציה, נקרא נשיפון, הוא לא קובע אם האדם שיכור או לא אבל אמור לתת לשוטר איזו שהיא אינדיקציה בעניין זה ובמידה ונהג נכשל בבדיקה בו הוא נלקח לבדיקת ינשוף שהיא קובעת לגבי השוטר את שכרותו.
לבדיקת הינשוף נלקחים רק חשודים בשכרות, בדיקת הנשיפון נעשיית במקרים רבים בצורה אקראית.
במידה ונהג מסרב לבדיקת ינשוף הוא מואשם בסרוב לבדיקה, עבירה שהעונש עליה דומה לעונש על נהיגה בשכרות.
לבדיקת נשיפון חייבים הסכמת הנהג, הנהג לא חייב להסכים לבדיקה זו, וקצין משטרה, ככל אזרח, רשאי לסרב לה ואינו חייב לנמק מדוע.
במידה ונהג סרב לבדיקה כזאת השוטר מחליט, על סמך הנתונים בשטח והסברי הנהג (במידה וניתנים) אם לשחרר את הנהג , ברור שסרוב סתמי מחשיד בעיני השוטר את הנהג - וכבר אמרנו שבמקרה של חשד השוטר רשאי לעכב את הנהג לבדיקת ינשוף.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כל תלונה על שוטר נבדקת

ואותך לא היו מאשימים בסרוב לבדיקה אם היית מסרב לבדיקת נשיפון.
בדרך כלל מסבירים למי שמסרב לבדיקת נשיפון שהוא רשאי לסרב לבדיקה הזאת אבל אם ימשיך בסרובו יעוכב לבדיקת ינשוף שלה הוא לא רשאי לסרב
בכל המקרים שקרו לי למעט אחד הנבדק חזר בו מהסרוב - במקרה היחיד שלא חזר בו הוא עוכב למתקן משטרתי, "חומם" עבורו ינשוף, כשראה שאינו יכול לצחוק על המערכת והזמן חולף והוא מעוכב - ממש ביקש לעשות את בדיקת הנשיפון - הוא לא היה שיכור, הוא בכלל לא שתה, הוא רק רצה לעשות צחוק מהמערכת - את התרגיל הזה הוא לא יעשה שוב.

gady18

New member
אם הייתי מסרב לבדיקת נשיפון ועוזב את המקום

בלי בדיקת ינשוף ומתקשר לחברים , אז הייתי בצרות.
וכמו שכתבת כל אחד דשאי לסרב לבדיקת ינשוף , אבל אז יעצרו אותו יעכבו אותו כי הוא צוחק על המערכת.
בקיצור הוא רשאי לסרב אבל יענישו אותו.
והשאלה המתקבלת אותו שוטר סרב לבדיקת נשיפון , למה לא עיכבו אותו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כתוב שהמשטרה בודקת - אז היא באמת בודקת

וכבר ראיתי מקרים שהופקעו רכבים של קצינים שביצעו עבירות תנועה.
שוטר שנתפס בעבירת תנועה (מצלמת מהירות או רמזור לא מבחינה במדים) בניידת - מלבד הדו"ח כלאזרח מן השורה הוא מקבל גם עונש מנהלתי שבמקרים רבים זו פסילה
-
ותיקון קטן למה שכתבת - רשאים לסרב לבדיקת נשיפון לא לבדיקת ינשוף - ויעכבו אותו לא משום שהוא צוחק על המערכת אלא משום שסרוב לבדיקת נשיפון מחשיד אותו בשכרות ומי שחשוד בשכרות נבדק ע"י ינשוף - כלומר הוא סרב לנשיפון ומאחר ואינו חייב סרובו יתקבל והוא לא יבדק בנשיפון.

gady18

New member
צריך לקרא את המאמר

שוטר בכיר נעצר לבדיקה לםי מה שכתוב סרב ולא עכבו אותו אלא הוא טלפן לממונים שלו
ולקינוח טענו שמתנדב לשעבר העליל העליל עליו
ולאחר כל זאת הדבר הועבר לבדיקה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4096866,00.html

במשטרה הפנו אצבע מאשימה לעבר מתנדב אחר שלא היה חלק מהאירוע

ופה כל העסק לא מובן

mr dish

New member
גדי, היה נכון להתשה מכבידה של איש כפייתי וחד

שכל במידה שאינה מוכרת במחוזותינו....

mr dish

New member
אני מוכן להודות שיש בי מהכפייתיות הזו, בכל אש

ר קשור או נוגע לעוולות ושקרים, בעיקר של בעלי שררה.

למעלה