אני, לעומתך כנראה...
אורמת רק דברים שאני יודעת עליהם.. נאי אעתיק לך פה משהו שכתבתי לכמה חבר'ה אחרים.. זה די ארוך אבל די מבהיר את הטענה שלי... אחרי שהתעוררו כמה מחלוקות על הכרעת הרוב, מהי דמוקרטיה ומהם גבולות המחאה.. החלטתי לעשות פה שיעור אזרחות קצר למי שכבר עשה את הבגרות שלו והספיק לשכוח ולמי שעוד לא הגיע לזה...ארוך, אבל שווה את זה. דמוקרטיה מושג שכולם אוהבים לצעוק, ולא משנה באיזה הקשר. מהי בעצם דמוקרטיה? דמוקרטיה= שלטון העם. מכיוון שכללל העם <6 מיליון איש> לא יכול להחליט יש לנו דמוקרטיה ייצוגית- פעם ב-4 שנים אנחנו בוחרים נציגים שהמצע שלהם תואם לאידואלוגיה שלנו והם אחראים על האינטרסים שלנו בממשלה ו/או בכנסת. מצע מצע של מפלגה הוא מתווה הדרך שלה לשנם שלאחר הבחירות. כאשר המצע של מפלגה כלשהי <שלא נזכיר את שמה> כוללת את הקביעה כי זכותו של העם היהודי על ארץ ישראל היא "זכות נצחית שאינה ניתנת לערעור" ועל כן יש לחתור "ליישובם ופיתוחם של כל חלקי ארץ-ישראל החלת ריבונות המדינה עליהם" מדוע שאדם מן השורה יחשוד שהמצע ישתנה באורח פלא בשנים שלאחר הבחירות? אז האנשים בחרו במפלגה שכבר שנים מתקיימת על אותו מצע. נציגים הנציגים הם אנשים שנבחרו במפלגה שבחרת שתייצג אותך. אם מפלגה קיבלה 3 מנדטים ---> 3 האנשים שבראש המפלגה יישבו בכנסת. המפלגה שקיבלה את מירב המנדטים זוכה להקים ממשלה. הנציגים של המפלגה הזו יושבים בממשלה ומעלים עניינים לסדר היום. ממשלה מורכבת בד'"כ ממפלגות בעלות מספר רב של מנדטים ושתומכות במתווה הדרך של המפלגה השלטת. ראש הממשלה או השרים בממשלה מעלים רעיונות ל"מה נעשה היום?" ומביאים את ההצעות שלהם לדיון בממשלה. אם ההצעה עוברת את ההצבעה בממשלה היא מובאת להצבעה בכנסת. מחאה הדמוקרטיה באה להגן על רצונו של הבוחר ועל זכויותיו הטבעיות. לכל אדם זכויות טבעיות שעל הממשלה להגן עליהן- הזכות לחירות <חופש הביטוי, חופש התנועה, חופש הקניין וכו' וכו' וכו'>, הזכות לשיוויון וכו'. כאשר אדם מתנגד למשהו זכותו למחות. מהו גדר המחאה? כל עוד הוא לא פוגע בזכויות של אנשים אחרים. * כאשר ראש הממשלה מפטר שרים שלא רוצים להצביע כמו שהוא רוצה שיצביעו אז איפה פה הדמוקרטיה? אותם שרים היו יכולים למנוע מההצעה להגיע לכנסת והפיטורים גרמו לכך שהיא כן הגיעה. עיוות מספר אחת. * כאשר הח"כים בכנסת עושים משא ומתן על ההצבעה שלהם <תן לנו עוד כסף, תסדר לי וולוו> ההצבעה היא כבר לא לפי אינטרס הבוחרים אלא לפי אינטרס כיסו האישי של הח"כ. עיוות מספר שתיים. * כאשר המתנגדים חוסמים כבישים ופוגעים אכן בכמה זכויות בסיסיות של האנשים אותם הם חוסמים <חופש התנועה> יש לזכור שזה בא כתגובה לחירויות שנלקחו בלי שום צדק מכ-10 אלף איש! עיוות מספר שלוש. * כאשר המפגינים נגד הגדר <ערבים וישראלים שמאלנים> פוגעים בעינו של חייל וגורמים לו לאבד את ראייתו באותה עין, כאשר המפגינים האלה גורמים למותו של חייל מג"ב <!!!> לא עושים כזו מהומה, לא עוצרים קטינים, אף אחד לא בא על עונשו! עיוות מספר ארבע. * כל רשות במדינה <המחוקקת, המבצעת, השופטת> אמורה לשמש כבלמים ואיזונים למערכות האחרות. כרגע אנחנו נמצאים במצב בו כל הרשויות משתפות פעולה במקום לאזן את הטעויות אחת של השניה. מה קרה? כאשר המשטרה עוצרת קטינה בית המשפט מאריך את מעצרה עד תום ההליכים <אנסים קטינים, גנבים קטינים וכדו' משוחררים במקרים כאלה למעצר בית!!!> והרשות המחוקקת מוצאת את המקום בחוק בו היא חוקקה שמתאים למקרה. המשטרה נוהגת במפגינים ביד קשה ולא נענשת על זה! עיוות מספר חמש. * כאשר הימין רוצה לארגן הפגנה הוא לא מקבל את האישורים לכך. כשאר בימין שורפים צמיגים על הכביש המשטרה מחפשת את ה"פושעים" כמו אחוזת טירוף. כאשר הימין חוסם כבישים עוצרים כל כתום שבא ליד. כאשר נהגי המוניות או המשאיות מוחים ועוצרים תנועה בכבישים זה עובר בשקט. כאשר עובדיפ שובתים שורפים צמיגים על הכביש אף אחד לא מתלונן. כאשר בורח ערבי שסייע למחבל שהרג באוטובוס 10 אנשים <!!!> בורח מהכלא לרש"פ אף אחד לא רץ אחריו. אבל את ראשי "הבית הלאומי" מוצאים תוך שניה. עיוות מספר שש, שבע ושמונה עכשיו אני רוצה לראות שמישהו יצעק דמוקרטיה נגד הכתומים!