אתם עושים בדיוק ההפך ממה שאתם מנסים

אתם עושים בדיוק ההפך ממה שאתם מנסים

אתם רק מוכיחים עד כמה רקוב הצבא שלנו ,שהוא צריך קמפיין ציבורי של מתנדבים שיעזור לו לגייס חיילים חדשים. איפה הלהט שהיה פעם להתגייס למען המדינה, מה קרה פתאום שכלא 4 וכלא 6 מפוצצים עד אפס מקום (ואני יודע את זה ממקור ראשון שבילה בשניהם בשבועות האחרונים) , במקום לעשות קמפיין ציבורי על מנת למנוע השתמטות.. תנסו לעשות קמפיין ציבורי שידרוש מצה"ל רה אירגון, לא יתכן שכל אדם שני שמתגייס מספר לי שכל מה שהוא עושה שם זה בעצם כלום , ומשעמם לו בתפקיד. אז מאוד יפה שהקרביים שלנו מתאמצים ומשקיעים , באמת כל הכבוד. אבל האם באמת זה כל כך נורא שעוד חייל ברח משירות בקריה ? אולי בעצם זה שהוא לא התגייס הוא חסך לכולנו 300 שקל בחודש לשלם לו משכורת ? (בעצם הוא חסך אלפי שקלים בחודש למדינה אם להתחשב במיסים וכד) תחשבו לרגע ,האם צה"ל באמת צריך כל כך הרבה כוח אדם ? או שאולי תופעת ההשתמטות היא זאת שמצילה את הצבא , וברגע שכולם יתגייסו כל מגדל הקלפים הרופף של התקנים הפיקטיבים יתרסק.

EmGee

New member
המילואים שלי אמורים להיות אימונים ומלחמות

כל עוד יש לי קווים לעשות זה סימן שיש מחסור בחיילים.

אתה חייל קרבי כנראה

אולי חסר קרביים ... (למרות שלא נראה לי , לאור העובדה שיש חיילים שרוצים להגיע לקרבי ולא נותנים להם !) מה לגבי פקידות בקריה , האם אתה מרגיש שיש מחסור בפקידות בקריה ?

sayar3

New member
פקידות יש לא רק בקרייה!

אלא גם בגדודים בעזה,בצפון ובכלל צה"ל. כולם נתפסים למושג "הקרייה" כאילו שכחו שצה"ל הרבה יותר רחב ומתפרש לאורך ולרוחב כל גבולות מדינת ישראל.

sayar3

New member
אה....ו...כן חסר הרבה מאוד פקידות

בצה"ל.תאמין לי ! מקווה שזה עונה לשאלתך.

the new L

New member
יש לא מעט חיילים שלא עושים כלום

ועדיף שלא יגייסו אותם, מכיוון שעצם הגיוס הופך לנטל על המערכת, ובכך יש פגיעה במדינה ולא תרומה.

מאיזה בחינה לא ?

נטל מורלי , בן אדם שבוז שבא ויושב לך בפנים כל היום ומתבכיין , רק הולך להוציא גימלים ותופס תור אצל הרופא ... זה מספיק נטל. אתה צריך להבין שכשמדברים על נטל כספי זה לא 359 שקל , זה ביטוח לאומי שהוא לא משלם/מס הכנסה/ לא משלם לקופ"ח /לא משלם על תחבורה ציבורית/לא קונה לעצמו כמעט אוכל ... בכלל הוא לא מכונת כסף שהולכת לבזבז אלפי שקלים בחנות (כי פשוט אין לו אותם) הבן אדם הזה בטח לא תורם כלכלית למדינה.

the new L

New member
זה הרבה יותר מ359 ש"ח בחודש

ג'ובניק מקבל מענק שחרור + פיקדון של כ21,000 ש"ח, תחלק את זה ב36 ותקבל עוד 583 ש"ח בחודש. יחד עם שאר ההוצאות עליו, ההוצאות על כל חייל עוברות בהרבה את ה1,000 ש"ח לחודש.

ailag

New member
רק הולך להוציא גימלים

זה קורה גם עם אנשים עם יכולת לתרום ששובצו בתפקיד שהם תורמים בו, כי הרבה אנשים בצה"ל הם פשוט .. מפונקים בכיינים. היתה אצלנו אחת שהיו לה כ-4 משמרות בשבוע והיא התלוננה שהיא צריכה לנסוע לבסיס וחזרה כל כך הרבה פעמים .. הוציאה הרבה דמעות, גימלים, גם קבילה.. כשהצענו לה שתבקש לינה בבסיס - כמו למשל אנשים שאין להם קל"ב - היא הגיבה בבוז, כי לדבריה שאר הבנות שביקשו לינה הן פרחות או משהו כזה. לדעתי היא מקרה מייצג. אז הבעיה של שבוזים מתבכיינים שמוציאים גימלים לא קשורה בכלל לכמה הבנאדם עושה או לא עושה בתפקיד שלו, אם כבר אז היא קשורה למורל הירוד שנוצר כשהוא הולך לתרום מהכשרון והיכולת שלו, בתפקיד שמועיל לצה"ל, ורואה מסביבו שבעצם אם היה הולך נגד המערכת ועובד על כולם הוא היה במצב אישי טוב יותר.

the new L

New member
כל עוד יש שירות חובה ואין תגמול מתאים

תהיה קיימת מוטיבציה ירודה. הרעיון לפיו כולם יקבלו אותו שכר ללא קשר לכישוריהם והמאמץ שהם משקיעים נקרא קומוניזם, והוא נכשל כישלון חרוץ בכל פעם שהוא נוסה. הסיבה שהוא נכשל היא כי טבע האדם גורם לכך שאם לא מתגמלים אותו על יכולותיו וההשקעה שלו - המוטיבציה שלו תישחק עם הזמן, ולכן התרומה שלו תפחת.

וואלה?

מה מוריד את המוראל יותר? זה שגם אתה וגם אני חיילים שבוזים, או זה שאתה חייל שבוז ובאותו זמן במקום לעשות צבא, אני עושה ימבה כסף. אם התשובה לא ברורה לך כג'ובניק, תחשוב על זה כחייל קרבי ואז תענה לי. הנטל הכספי שחיילים מיותרים מהווים הוא כאין וכאפס לעומת הנטל המוראלי שהמשתמטים מהווים. החברה הזו מספיק מפולגת גם בלעדיהם.

לך ספציפית זה לא מפריע.

יש המון ג'ובניקים שזה כן מפריע להם והרבה יותר קרביים שזה מפריע להם. הויכוח הזה לא היה מגיע למימדים המבחילים שהוא הגיע אליו אם זה לא היה מפריע לחבר'ה שכן עושים צבא. החברה הזו מספיק מפולגת. ימנים נגד שמאלנים. חילונים נגד דתיים. אשכנזים נגד ספרדים. אתה באמת רוצים להוסיף לזה "משתמטים נגד לא משתמטים"? ותסכים איתי ש"סבבה, זה שכולם לא יעשו צבא" שזה כמעט שקול ל"רק מי שרוצה לעשות צבא, יעשה צבא", היא לא אופציה, לפחות כרגע.

the new L

New member
ולי מפריע

שלא כולם משלמים את אותו אחוז מיסים כמו שאני משלם, לצורך העניין. זה אומר שצריך לגבות מכולם את אותו אחוז מס בשם השוויון בנטל?

אם זה יפריע למספיק אנשים, אולי יעלו את זה

לדיון. בינתיים מספר האנשים התומכים ביוזמה שלך: 1.

the new L

New member
בוודאי שזה מפריע לאנשים רבים

זה מפריע לרוב האנשים שמשלמים יותר מס מהממוצע. רוב האנשים האלה היו רוצים לשלם פחות מס.

the new L

New member
כיוון שאחוז הלא משרתים הולך וגדל

וסביר שבעתיד הם יהיו רוב (עקב קצב הריבוי המהיר של החרדים והערבים), הרי על פי ההיגיון הזה - גם בבעית ההשתמטות אין צורך לטפל.

למעלה