אתם עושים בדיוק ההפך ממה שאתם מנסים

ברגע ש 70-80% מהציבור לא יתגייס זו תהיה

נורמה, ואז המחאה תהיה קטנה עד לא קיימת. גם אם יירצו לא יוכלו לטפל בבעיה הזו. אבל עד אז..

ailag

New member
לא נכון

זה נכון שיש מידה של אי יעילות בצה"ל, אבל זה ארגון ענקי ולא סביר לשנות אותו מן המסד עד הטפחות, אפילו אם יהיה חוסר בכוח אדם. אז צריך לצאת מנקודת הנחה שמייקאובר לא יהיה לצבא. אם כך, גם אם יש מישהו שלא עושה הרבה, אם הוא לא ישרת - מישהו במקומו יכנס לתפקיד שלא עושה הרבה. הגיון צה"לי.. להערכתי, אם הרבה אנשים ישתמטו, אנשים איכותיים ימלאו תפקידי "סתם" או תפקידים שהם לא מתאימים להם ואז בתפקידים שמיועדים לאנשים איכותיים יהיה מחסור. גם לחץ בכוח אדם זה לא בריא..

the new L

New member
אם הצבא יהפוך לצבא מקצועי

ניתן יהיה לפטור כמעט לחלוטין את בעית האבטלה הסמויה.

EmGee

New member
אני מעולם לא שירתתי בקריה

יצא לי להיות שם פעם אחת בחיים שלי ואני ממש לא האיש שיכול להגיד איך לבצע עבודה נכונה במקום שאני לא מכיר. אבל לדוגמא בשירות שלי לא היה בגדוד שלי מדסניקית. גם בוחנת תחמושת אולי פעם אחת יצא לי לראות. הנהגים אצלנו עבדו מאוד קשה כי היה חוסר בנהגים. גם היו לא מעט תקופות שפלוגות נשארו לי פ"פ. אולי בקריה יש עודף אני לא יודע, אבל אני אישית הרגשתי מחסור של בנות בצבא.

ailag

New member
לפחות כששירתי היה מחסור בכ"א ג'ובניקי

של אנשים עם הכשרה במחשבים, או לפחות אנשים עם פוטנציאל. היתה גם ירידה במורל בגלל זה (בין השאר), ובגלל שברמה הפיקודית היו חסרים אנשים נורמליים שיפקדו עלינו. במשך כל זמן השירות שלי תפקיד ראש המדור אוייש עי אנשים שלא התאימו לתקן (סג"מ במקום סרן וכו') כי לא היה מי שפנוי, יכול ורוצה. זה בנוסף לכך שהיו חסרים לפעמים אנשים שיעשו את העבודה. אם שניים מהשכבה המקצועית היו מקבלים תורנות לאותו שבוע, כבר היינו בבעיה. (אם כי אני חושבת שאנשים אצלנו יכלו לתת עוד משמרות והיו עצלנים מדי, אבל בשטח - זה הוריד את המורל ואת היעילות שלנו) כל זה נכון עד 2002, אבל אני מהמרת שלא השתנה מאז.

את מחזקת את הדעות שלי יותר ויותר

אני מכיר המון אנשים (גם היכרות אישית של שנים , וגם אינטרנטית) שמבזבזים את הזמן שלהם בצבא ומנגד את טוענת שחסר אנשים לאייש את התפקידים. את מבינה עד כמה אירגון צריך להיות רקוב, מיושן , איטי , ובירוקרטי כדי שלא יוכלו לאייש את התקנים האמיתיים עם האנשים שכרגע תקועים בתקנים פיקטיבים .. מדוע זה ככה ? לדעתי בגלל שצהל זה אירגון שלא מנסה לצמצם עלויות , הוא לא מתנהל כמו "עסק" .. ומקום כזה ענק עם כל כך הרבה כוח אדם חייב לעשות את זה.. הצבא צריך רפורמה עמוקה לאורך ולרוחב , קיצוץ מסיבי בתקנים .. ואז הם יוכלו לראות אם אפשר או לא לצמצם כוח אדם.

ailag

New member
אבל זה מצב נתון

אתה באמת רואה את צה"ל עושה רפורמה רצינית בזמן הקרוב? כמו שאמרת, רק לאחר רפורמה אפשר לראות אם אפשר או לא לצמצם בכוח אדם. מכאן שבינתיים .. פחות.

למען האמת

אני לא רואה את צה"ל עושה רפורמה רצינית .. בעזרת השם כמות המשתמטים תגיע למימדים חסרי תקדים , ולמישהו יפול האסימון והוא יגיד "חברה , אולי אנחנו לא בסדר .. בואו נעשה בדק בית" הריי ברור שצה"ל לא יעשה כלום כל עוד כולם מתגייסים והכל טוב, סוס מנצח לא מחליפים ..

אז יש לי רעיון

אם הצבא כה רקוב אולי כדאי לסגור את הבסטה ? שטויות. יש ליקויים בצה"ל אך בגללם אנשים לא צריכים להשתמט. אין קשר בין הדברים.

TaL53

New member
יש קשר אדיר בין הדברים

כי ככול שהצבא רקוב יותר וככול שזה מתגלה עוד ועוד לציבור הרחב זה מגדיל את החוסר לגיטימציה להתגייס, לכן יש צורך אמיתי גם לפעול לתיקון ליקויים (ולא לחלק תעודות זהב שלא שוות כלום) וגם להתחיל לחשוב ברצינות למעבר לצבא מקצועי כפי שזה נהוג במדינות המערב. ומי שלא מתגייס שיתרום לברה באמצעות התנדבות אחרת(שרות לאומי) או שירות במשטרה(וכולנו יודעים עד כמה חסרים שוטרים ברחובות).

ובכן

בהחלט מסכימה עם נושא התרומה האזרחית או הלאומית. אבל, לי חשוב שהצבא יהיה צבא איכותי עם אנשים טובים,ולכן חובה להגיע לשם. הצבא אינו נטע זר. הוא גוף מגן. ואיני רוצה צבא שבו יהיו רק מיעוטי יכולת .זה לא הוגן. צבא צריך להשאר צבא העם. זה צריך להיות חשוב לך ,לא פחות מאשר לי,כי שנינו בארץ הזאת.

TaL53

New member
אבל זה כבר צבא רק למיעוטי יכולת

לפחות ביחידות מסויימות.אז למה להמשיך להתעלם ולקבור את הראש באדמה? מדינה מרבית יום לא מסוגלת להחזיק צבא עם, מבחינה כספית ורעיונית. בסופו של דבר צה"ל יתפרק לחתיכות בגלל החוסר רצון לבצע רפורמה אמיתית. גם אני רוצה בשימורו, לכן לדעתי צריך רפורמה לפני שיהיה מאוחר מדי.

אוי. מה פתאום

מזתומרת ביחידות מסוימות ? הצבא אינו מגייס לפי נתונים סוציאלים.נכון שקב"א לקוח ממצב סוציואקונומי,אך לפי דבריך מעל מצב מסוים יש פטור. אבסורד. או אבסורד גרוע מכך שכל מי שמצבו שפיר משתמט. אבוי לנו אם היינו מגיעים למצב כזה. גם כך המצב אינו טוב.

TaL53

New member
יש יחידות שמורכבות

אך ורק מאנשי פריפריה, ולא בגלל שככה הצבא רוצה אלא בגלל שלאליטות יש יותר אמצעים להתחמק מלהגיע ליחידות האלה. תסתכלי ב-8200 למשל, כמה אנשים מרמלה משרתים שם וכמה מהרצליה פיתוח? תסתכלי למשל בחיל כמו תובלה, למה 99% (בהגזמה כמובן) מהמשרתים שם הם עולים? אני יודע שאני מצייר כאן מצב שהוא קצת אבסורדי אבל זאת בדיוק הבעיה, שאם לא יעשה משהו המצב מהר מאוד יגיע לנקודת שבר.

אתה נוגע בעניין שונה

האנשים שמשרתים ביחידה שציינת צריכים להיות עם בגרות מסוימת וכישורים מסוימים. ואם נסתכל על אחוזי בגרות במקומות שונים בארץ תבין מדוע יש אחוז גבוה ליחידה זו ממקומות מסוימים. הדבר נכון לעוד יחידות. אבל- בעלי כישורים מגיעים גם אם הם מהפריפריה.

TaL53

New member
הקב"א נקבעת לפי קרטריונים

שונים ומשונים, בין השאר לפי מס' החדרים בבית, מס' הילידם שישנים בכול חדר וגם מקום מגורים. לכן למרבה הפלא קב"א ממש גבוהה מקבלים אנשים מאוד מסויימים. אם זה לא ההי ככה אולי היינו רואים פחות חד גווניות בקורס טייס למשל או בחיל חימוש( ואני לא מתכוון לאגף הפיתוח שם). במודיעין (שאני מכיר ממש טוב) יש כול כך הרבה "פאקים באיתור" שזה מדהים, ורוב הפאקים אני חושב נובעים מכך שלשם מעדיפים לקחת אנשים ממקומות מסויימים בלי לחקור יותר מדי על הכישורים החברתיים שלהם (זה לא שלא חוקרים, עושים שם חתיכת איתור רציני, רק שבסופו של דבר אבא'לה לוחץ על החבר שלו שבמקרה הוא גם קצין שם והבן שלו בצורה פלאית מגיע למודיעין). דרך אגב, אם פעם יצא לך תשאלי מה אחוז האנשים ב-8200 שקשורים ביניהם באיזשהו קשר משפחתי, תופתעי לגלות כמה כאלה יש..ושוב, זה לא במקרה.. ככה שהפואטנה היא- כישורים ובגרות זה טוב מאוד, אבל פרוטקציות זה אפילו יותר טוב.

כמה קשקושים בהודעה אחת

המיתןס הטפשי הזה על הקב"א כבר הצמיח זקן מהקבר, חלאס.

TaL53

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

לא היית בצבא והפרובוקציות שלך מזמן כבר הפסיקו לעניין. לילה טוב ותיזהרי מהדלת ביציאה.

יצא גם יצא

אני מאוד נגד סטיגמות,אבל נכון יש פרוטקציות בכל מקום כולל צה"ל. אבל אחדש לך אולי. גם אם נכנסת בפרוטקציה ,אם אינך מוכשר לא תשרוד. ואני מתכוונת ליחידות מאוד מסוימות. אבל למה לדעתך צה"ל אמור להיות שונה למשל ממקומות עבודה .כישורים בחלק מהתפקידים חשובים מאוד,וצה"ל אינו צריך בשם ההטרוגניות לגייס. לא הייתי רוצה לראות אדם שאינו מתאים במקום מסוים רק בגלל היותו מאזור מסוים. אני מבינה שאתה קשור ליחידה שאתה מציין ,אז ממש במקרה יש לי שם נציגות וגם בשתי יחידות מובחרות ואין לנו שום פרוטקציה ואנחנו אפילו מהפריפריה. וכמונו אני מכירה עוד. אז מה שאתה כותב אולי מוכלל מידי. ולמען דוגמת הפרוטקציות. מכירה שני בחורים שהגיעו ליחידות טובות במה שאולי נקרא פרוטקציה,אך מה לעשות הודחו כי לא התאימו וטוב שכך.

למעלה