אתמול הייתה לי הועדה-רשמים....

אתמול הייתה לי הועדה-רשמים....

ואל תתחילו להתלהם. כי זה לא מזיז לי.... אתמול הייתה לי ועדה בחר"פ. הרופא הביא לי דף : ואמר:"21" אז זהו? נפלטתי? אני בחוץ? אני כבר לא מילואמניק? את רשמיי מהמפגש החוזר והמזויע עם הצבא אתן אח"כ. מי שיכול- שיעזור. מי שזה מפריע לו- שימנע מתגובה בוטה- יסגור את ההודעה וימשיך הלאה. אין לי צורך לריב עם אף אחד......... שבת שלום

והנה הסיפור

שלום לצה"ל , שלום לגועל..נשבר ה@ין! כמו שהבטחתי- הנה הסיפור המלא. אמש , בדיוק לאחר 3 שנים בסדיר ביחידה לוחמת, ו3 ימי מילואים- זה נגמר. חברות וחברים- יש לי פרופיל 21. תתלהמו, תתצרחו, תקללו, תעליבו. אני את שלי עשיתי. המערכת מסריחה , המערכת אפלה, המערכת סתומה ומסוגרת. די! נמאס! הרבה הרבה - אוכלי חינם. מי שקרוב לצלחת מקומבן. נמאס מעבודת האלילים, מההתמרקות לקראת ביקורו של אלוף. מהשחיתות, מהגועל, מהזוהמה. די!!!!!!!!!!!!!! לא עוד מדים, לא עוד קצינים, לא עוד חרא בידים-ואנשים עם דרגות שחושבים שהם אלילים. לא עוד מערכת סתומה, לא עוד טיפשים שמחלקים את התקציב כראות עיניהם - ודופקים את הנדפקים כבר ככה- ע"ע חי"ר. צה"ל שלום, שלום ולא להתראות תודה, אבל לא תודה... טפסו על עץ אחר!!!! אני לא זונה שלכם... יש עוד כמה שכן- אבל כשהם יתעוררו... תישארו לבד. צבא מסריח סיבכת לי את החיים. 5 שנים הייתי מקושר אליכם - ורק ירקתי דם. שתיחנקו הלוואי. כולכם , כל אלה שהרעתם לי, כל אלה שגרמתם לי לילות רבים לבכות בתוך השק שינה. אתם שנתתם לי לקרצף שירותים ב2 בלילה. לעשות מסדר במטבח ב 4 לפנות בוקר. לרדת למאות שכיבות שמיכה אחרי מסע של 45 ק"מ. אתם שהצמדתם אותי-ל7 מחסניות,למאג, לשולחן, ולעץ של גולני. אתם שבשמה של טחינת הצעירות גרמתם לי לקילה- שעליה לא דיווחתי, שבגללכם רצתי בלילות אפלים במעלה הר- כשאני סוחב איתי2 ג'ריקנים 20 ק"ג... בגלל שמישהו צחק בשלשות. שנתתם לי לטאטא שבילים ברמת הגולן עד שהם נהיו ללא אבק ואדמה. רמסתם אותי, פגעתם בכבודי. היום אני עומד למעלה, פגוע אך עם הרגשת נצחון, הראשונה מזה שנים רבות. רציתם את זה בדרך שלכם- סבבה... עשיתי את זה כמו שאתם מבינים, בכללים שאתם מבינים. במונחים שאתם מבינים. אתם גועליים. עד היום יש לי סיוטים. עד היום אני מרגיש רעד בלב בגללכם. אני לא אתן עוד יום אחד. לעולם לא אשים עליי מדים. צה"ל הוא שלכם. לא שלי. אין לי אף רצון להיות משויך. אמש הסתימה הסאגה שלי איתכם. נבכי הדיקטטורה. שילטון העריצים. הגעתי ב 8 בבוקר לחר"פ. נרשמתי בתור. קראו לי- הבאתי מסמכים. יצאתי אחרי דקה. "21"- הוא אמר. "תודה" עניתי. "פקסס את הדף לקצינת הקישור,. "אין בעיה" השבתי. שנה וחצי התחבטתי עם חארות, עם קצינות קישור שונות, עם דמגוגיה , עם מאפיה, עם בירוקרטיה סתומה. הייתי צריך להתחנן לכל דבר. לא האמנתם לי. הייתי צריך להגיע לסף בכי על מנת שתבינו שאני רציני. אני גמרתי איתכם. מהיום החיים מתחילים כמו שצריך. כמו שהיו פעם. ללא העול הזה שמכביד לי על הצוואר. אני אזרח! באמת! חופשי ומשוחרר! לתמיד, לכל הימים שיבואו. לכל שבת שתגיע, פרח, פרפר, תפרחת, דובדבן, נשמה, טוהר. יש לי פרופיל 21 ביד. היום הזה הוא המאושר בחיי. ואת זה אני מבטיח. לאט לאט אני מעכל לאיזה שפל הורדתם אותי. עכשיו אני האדון. אני האחראי. אני המוביל! אשמח לדעת את דעתכם. אנא -התייחסו בכבוד לדברי- הם נכתבו מכל הלב, מכל הנשמה, עם הרגשה אמיתית! שבת שלום

ניסיתי להתאפק מלהגיב אבל

אתה כולה ילד בן 21 או טיפה יותר. מה אתה כבר יודע על החיים. יש לך משפחה אשה ילדים שקשה לך. כולה היית ביחידה קרבית 3 שנים, אז היה לך קצת קשה נו, אז עכשיו כולם חארות. תשמע - אני רואה זאת בשתי מילים: פינוק וילדותיות. אם היית בא ואומר: חברים אני משרת במילואים כבר 10-15 השנה, מצבי הכלכלי קשה, אני משאיר את אשתי וילדי 20 יום חודש לבד כל שנה, מאיימים לפטרי מהעבודה, ועכשיו שאחרים גם יתרמו, אולי הייתי יכול להבין. אבל ככה אחרי 3 שנים, פינוק לשמו!

טוב טוב- יאללה ...שן על האף

עוד צדיק מתחסד. אני לא נשוי, אין לי חברה וילדים. אבל יש לי 21. ואני גאה בזה.

ניר נגר

New member
קראתי את המכתב שלך בהתרגשות

אפילו כמה דמעות רטובות צנחו להם מלחיי הרטובות לרצפה הקרה. בוא חמוד שים את הראש שלך על הכתף שלי..שאוכל לשים לך פתק על הגב שבו כתוב: פעמיים גבר... דחילק, השתחררת על סעיף פסיכולוגי...לפחות שתוק מהבושה...אני הייתי נכנס לפינה שלי ושותק...מתבייש בעצמי..ומשתדל לא להסתכל במראה יותר מידי. רובנו היו חיילים קרביים בסדיר ובמילואים, רובנו תיזזנו, אנחנו תיזזנו לאחר מסעות קשים, היינו במטבח עד השעות הקטנות...אבל היינו גאים בעצמנו ובמשימות שאותן מילאנו בגאווה ובכבוד. אז נשברת..קורה! גם לטובים ביותר...אבל להגיע לכאן בהרגשת ניצחון? על מה? על מי? אתה האדון??? דחילק

TJSBZ

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif ניר, אתה לא מתבייש?

לא אין לי אף מלה להגיד לעצם הנושא של הבחור שהשתחרר. אני לא אשבח אותו ולא אנאץ אותו. אבל יש לי מה להגיד לך על כך שאתה משייך סעיף פסיכולוגי ל"בושה". הבושה, ידידי, צריכה להיות שלך, שאתה תורם למצב שבו החברה, בגללך ובגלל אנשים כמוך, מתייחסת אל הפגועים נפשית כאילו הם "מוקצים". למה אנשים שפגועים נפשית צריכים להתבייש? במה? אתה חושב שהם הזמינו את זה? אתה חושב שזה לעניין שלא די שאדם נפגע בתפקודי היום-יום שלו, עוד בא אחד בריא כמוך, וקורא לו בריש גלי להתבייש. היית עושה זאת לחולה סרטן? לחולה לב? לנכה בכסא גלגלים? עצם הסעיף הנפשי אינו בושה. אני זוכרת ימים שבהם חיילים התביישו גם במצבים גופניים, ונזקים נוראים נגרמו להם לשארית חייהם בגלל הבושה המטופשת שלהם. הם חשבו שהרבה יותר חשוב להיות קרבי מאשר להודות שהם חולים, וגמרו כנכים, במקרה האופטימי. במו עיני חזיתי בכך. בגלל אנשים כמוך זה קרה. ובגלל אנשים כמוך היום חולי הנפש הם המגזר הכי מוזנח בחברה. הרבה יותר מוזנח ממילואימניקים. אגב, 21 הוא פרופיל שחרור קבוע מהצבא, כמו ש 24 הוא שחרור זמני. זה נכון גם למי שמשתחרר על סעיף בריאותי-גופני ולא רק על סעיף בריאותי-נפשי. גם מי שנפצע ויושב בכסא גלגלים מקבל 21. וגם אבי, כשחלה בסרטן, קיבל 21. אחרי 20 שנות מילואים, אל תדאג, לא שחררו אותו ממש מוקדם בגלל זה חס ושלום, הרי זה כל מה שמעניין אותך. ולקינוח, גבר זה לא בהכרח מי שסוחב בעול בלי להתלונן, זה גם נשים עושות (בצורה הרבה יותר מוצלחת ויומיומית מכם, אגב, נראה אותך חי יום אחד עם וסת, שלא לדבר על הריון ולידה). זה גם לא זה שמוכן להגיע לאילת ובלבד שלא יבקש כיוונים לטבריה, וזה גם לא זה שימות ובלבד שלא יודה שמשהו כואב לו. כולנו יודעות היטב שבצבא הייתם גיבורים גדולים ותיזזתם בלי להתלונן, אבל בבית, אפצ'י קטן, ואתם במיטה בוכים "אוי, אני חולה" ומבקשים מהאשה שתכין לכם תה ותפנק אתכם כמו ילדים קטנים. גבר הוא אדם עם כרומוזום Y, ואם אתה רוצה הגדרה אישיותית, זה האדם שחזק מספיק כדי להגדיר לעצמו מה הוא רוצה, מי הוא רוצה להיות, ולממש את זה. בכל מקרה, "גבר" זה לא כזו מחמאה גדולה, כמו שאתם אוהבים לחשוב. אני הולכת להודות למזלי הטוב שמצאתי אחד מזן מיוחד שלא חוטא בהתנהגויות האלה. שים לב, אני בכלל לא נכנסת לשאלה אם הבחור אכן לקה בנפשו או לא, כי לשם כך אני צריכה הרבה יותר נתונים.

TJSBZ

New member
מוקש

כשאני התגייסתי, 24 היה פטור זמני ו 21 קבוע. אני יודעת, כי היה לי 24 תקופה ארוכה... הרופא הצבאי היה בטוח שביום גיוסי, אני אמות ממחלה שאין לי והוא החליט שיש, ומהקבר אתבע את הצבא. לקח לי הרבה זמן להוכיח שהוא טעה...

שלי? זו את?

מעיון קצר ב- 10 ההודעות האחרונות בכרטיס האישי נראה לי שקיבלנו את הגרסא הקשה של שלי יחימוביץ. היא יותר טובה מטל פרידמן ["הההההיייאאא"], אולי אשאר קצת... אהלן נירק'ה

TJSBZ

New member
אני אכן מאד אוהבת את החיקוי של טל

פרידמן. אני די בטוחה שגם שלי אוהבת אותו. אבל בוא אני אגיד לך משהו קטן על שלי יחימוביץ', קל נורא לצחוק עליה, מכיון שהיא לוקחת עצמה ברצינות תהומית. אבל בלי נשים כמוה, עדיין היינו חיים בחברה שבה חייה של אשה סובבים רק סביב טיפול בגבר שלה, בלי חיים משלה, בלי עולם משלה, ובלי זכות הצבעה. אני בטוחה שאתה וניר הייתם שמחים מאד לחיות בעולם כזה... ואפרופו "ארץ נהדרת", אתה מודע לעובדה שניר וכל הפורום נשמעים כמו חיקוי מצויין של דוברת צה"ל תת-אלוף מרכבה פלדמן עם "צאאאאאהאאאאאל" שלה, בביצוע מעולה של אורנה בנאי. כמוה, גם אתם חושבים שאסור לערער על החלטות צה"ל הקדוש והמקודש.

ניר נגר

New member
לא אני ממש לא מתבייש!!!

קודם כל אם מדובר במקרה אמיתי, ואני חוזר אמיתי, של צורך בפרופיל 21, אז אני מוריד את הכובע ומבין אותו בהחלט ותומך בשיחרורו מצה"ל. אבללללללללללללללללללל גם אם השתחרת מצה"ל על פרופיל נפשי, אל תגיע לפה ותתלהם! שב בשקט בפינה שלך ותמשיך בחייך... נ.ב - אני עוקב אחרי הלא יודע הזה ואני בתחילת גיבוש החלטה שהוא טרול! ואז בכלל מגיע לו פרופיל 21...

TJSBZ

New member
לא הבנת את הנקורה, כמובן

אז אני אסביר לך לאט: הבעיה במה שאמרת היא לא השאלה האם הבחור תחמן את המערכת. שים לב שלשאלה זו לא נכנסתי כלל. הבעיה במה שאמרת היא כזו: אם מישהו משתחרר על פרופיל נפשי (ונניח לצורך הדיון שזה בצדק), אזי יש לו בעיה נפשית. ואתה אומר: "יש לך בעיה נפשית? תתבייש בה! מה ז'תומרת אתה לא מתבייש?!!!". עכשיו, מהיכרותי עם תחום בעיות הנפש בארץ (התנדבות בכמה מקומות טיפוליים, למשל), אני יכולה לומר לך שהזלזול הזה הוא הבעיה הכי קשה של החולים. הבושה. במה, לעזאזל, צריך להתבייש ניר? זו מחלה. כמו סרטן, סוכרת, מחלת לב. הבושה היא זו שגורמת למערכת לזלזל בהם יותר מבכל אוכלוסיה אחרת. הם האוכלוסיה שהמדינה הכי פחות מתייחסת אליה. יש להם הכי פחות מי שדואג להם, כי מי ירצה להיות בלובי למענם? הרי כולם מצייתים לנורמות הפסולות ומתביישים. ואתה, בדבריך, מעודד נורמות אלה. ולקינוח, צה"ל החביב שלך ויחסו לעניין: כשאדם נפצע בעת שירותו ונשאר עם נכות, ולו הקלה ביותר, אין עוררין שעל צה"ל להכיר בו כנכה צה"ל, על כל המשתמע. אבל בנכי הנפש צה"ל מסרב בעקביות להכיר. לקח עשרות שנים עד שהכירו בנפגעי הלם קרב, למרות שהם נכים הרבה יותר מכמה נכי צה"ל אחרים שאני מכירה. יכולה להיות פגיעה נפשית עם נזק תמידי בצה"ל, גם כשלא מדובר בהלם קרב. אתה, בלי משים, מעודד זאת. כשאתה קורא לכל חולה נפש להתבייש, ולנפגעי נפש מצה"ל לשתוק, אתה מעודד את המערכת בהתנהגותה החולנית. נכות מתחלקת לשני חלקים: הנכות עצמה, והפגיעה בתפקודים יומיומיים. למשל, היה לי מרצה באוניברסיטה שבהיותו ילד נפגע בחוט השדרה ונשאר משותק מהצוואר ומטה. מבחינת נכות, הוא נכה 100%+ (כלומר, נכה 100% שגם צריך ליווי וסיוע תמידיים). מבחינת תפקודי יומיום אחרים, האיש תפקד ברמות שהלוואי על כולנו: הוא הרצה בשלוש אוניברסיטאות, הוא היה פרופסור בגיל צעיר, בנה לעצמו שם עולמי. הוא תפקד כאדם בריא ויותר. הנכות שלו נראית לעין, ואף אחד לא היה אומר עליו שהוא לא נכה. בצדק, כמובן, ואני מדברת מתוך הערכה עמוקה לאיש הזה ולרבים כמותו. נכה הנפש הוא אדם בריא בגופו, בדרך כלל, שתפקודי היומיום שלו נפגעו. לעתים קרובות, הוא לא מסוגל לדאוג להגיינה אישית (למרות שפיזית אין בעיה), הוא לא מסוגל לעכל ולקבל נורמות חברתיות ולכן לא מסוגל לתפקד בחברה בשום מצב. לעתים קרובות אלה אנשים מיוסרים במחשבות שוא. בהם החברה לא מכירה כנכים, למרות שהתפקוד שלהם פגוע הרבה יותר משל נכים אחרים. זאת, משום שנכותם לא נראית לעין. על כך תוסיף סטיגמה שלילית ובושה, והנה לך מגזר שלעולם יישאר כשהתרופות שלו מחוץ לסל, שהלויווי שרבים מהם זקוקים לו לא מסובסד, כשאף אחד לא מוכן להעסיק אותם (למרות שרובם המכריע מסוכן הרבה פחות מאדם בריא), וכו'. את זה אתה מעודד בהשקפת העולם הצרה שהבאת פה. זה כל מה שניסיתי לומר. על זה אולי כדאי שתחשוב בפעם הבאה שתגיד למישהו להתבייש בזה שהוא נכה נפש. צה"ל הוא לא מראית הכל בחיים האזרחיים, ניר. יש עוד פנים, וצה"ל משפיע עליהם. אם צה"ל היה מכיר בנפגעי הנפש, ונותן להם את הכבוד המגיע להם כמו לכל אדם שנפגע בעת שירותו הצבאי, כל החברה היתה מתייחסת אחרת. גם אתה. סליחה שיצא ארוך, אבל הייתי חייבת להבהיר כאן משהו שנסתר מעיניכם.

שלי, בואי בואי

נראה לי שאת לא הבנת את הנקודה. זה מה שניר כתב, לא נגענו- "השתחררת על סעיף פסיכולוגי...לפחות שתוק מהבושה". אני צריך להסביר או שתתנצלי לבד?

TJSBZ

New member
על מה הוא צריך להתבייש?

אם זה סעיף אמיתי, מה הבושה, על פגיעה נפשית? ואם זה לא אמיתי, הוא צריך להתבייש ברמיה. אבל ניר לא כיוון לרמיה, הוא כיוון לעצם קיומו של סעיף כזה. האם היית דורש בושה ממישהו שהשתחרר על סעיף גופני? אבל כנראה שאני מבזבזת את המילים שלי. הרי ממילא לא מסוגל להבנה. לך להתנדב שבוע באחת העמותות שמסייעות לחולי נפש, דבר איתם, ראה מה הם חווים, ואז נדבר. אני מוכנה למסור לך כתובות במסרים אישיים, אם אתה רוצה להבין על מה אתה מדבר. אבל אני מנחשת שאתה לא יודע ולא רוצה לדעת.

שלי...

אתה יורה מחסניות שלמות על מטרה שלא קיימת [וסליחה על המטאפורה הצבאית משהו]. מהנכתב עולה רק מסקנה אחת- מנהל הפורום מצר על הבחירה בפתרון הכל כך קל של שחרור על סעיף נפשי וסבור כי זו בושה. דרך אגב, גם אם תקראי שוב את ההודעה המקורית תלמדי כי לא ממש מדובר בבעיה נפשית [לדעתי, יכול להיות שאני טועה] אלא בהתקלויות חוזרות ונשנות עם המערכת הצבאית והכותב בחר בפתרון הפשוט של שחרור על סעיף נפשי [וכולנו, אני מניח, יודעים שרק מיעוט המשתחררים על סעיף זה אכן סובל מבעיות אמיתיות]. אין בדברים שכתב ניר לזלזל בבעיות נפשיות של איש, כפי שאת פירשת את זה ובטח הלכת רחוק, רחוק מדי, בתרגום של הדברים למסע צלב נגד חולי הנפש. מאחר והשאלה היא מאד פשוטה, בואי נשאל את אותו כותב- האם אתה באמת סובל מבעיות נפשיות? האם אתה מטופל באזרחות?

TJSBZ

New member
אניגמטי...

כמה דברים: ראשית, הלואי שהייתי מסכימה עם הרישא של דבריך. לדעתי, ניר חושב שבעצם הקיום של סעיף נפשי יש בושה. ועל כך נזיפותי. העובדה היבשה היא שהחברה הישראלית מתייחסת אל חולי הנפש כאל מצורעים, ובעיני ניר הוא חלק מאותה מגמה. אשר למטאפורה שבה בחרת, בפורום הזה לא ציפיתי לעושר גדול של מטאפורות... שנית, אין לי את הסטטיסטיקה לגבי אחוז המשתחררים על סעיף נפשי שאכן יש להם בעיה שבגינה הם ראויים לשחרור. וגם לך, אני מניחה, אין. אבל כדאי להבין משהו: לא כל מי שיש לו בעיה נפשית להסתדר עם מסגרת צבאית, יש לו בעיה דומה באזרחות. אנשים אלה צריכים להיות פטורים משירות, כמו כל אדם עם כל בעיה בריאותית. חולי סוכרת משוחררים מחשש לסיבוכים בעת השירות, למרות שאין סיבה לחשוד שדוקא בזמן השירות יהיו סיבוכים. לעומת זאת, אצל האנשים שאליהם התכוונתי יש עילה ברורה לחשוב שיהיו סיבוכים במצבם הנפשי בעת השירות. הגיע הזמן החברה הישראלית תפנים שבריאות הנפש היא בריאות. לא שונה בכלום מבריאות הגוף. ולקינוח, אני בכל זאת מעדיפה שיפנו אלי בלשון נקבה, ורצוי בשמי, ולא בשם אחר, מכובד ככל שיהיה.

אז אני מניח

שלפני שנושאים נאומים חוצבי להבות אודות מדינת ישראל ואזרחיה המאותגרים נפשית כדאי לבדוק למה התכוונו הכותבים [מנהל הפורום והמשתמט, בצדק או שלא]. להערכתי, עצם העובדה שהמשתמט בחר להביא את הדברים וכתב אותם כפי שכתב מעידה לא על בעיה נפשית אמיתית אלא על קריאת תיגר מהסוג של "המערכת ניסתה לדפוק אותי ודפקתי אותה בחזרה". אין חולק על כך שלאנשים עם בעיות נפשיות אין מקום במערכת הצבאית אך רובנו[מקווה שגם את] אינו מסכים עם השימוש בכלי של הורדת פרופיל לצורך השתמטות. כמי שחרד כ"כ לגורל המאותגרים נפשית, את יכולה להבין שהשימוש הפופולרי בכלי גורם יותר מהכל לזילות המחלה. לא תכעסי אם אמשיך לכנות אותך שלי נכון? התרגלתי..בקשר ללשון זכר או נקבה- אשתדל לא לפספס יותר עם אותיות אהוי מיותרות.

TJSBZ

New member
אני אכן לא חסידה גדולה

של שימוש לרעה בסעיף הנפשי. הוא אכן מוזיל את המחלות וההפרעות הנפשיות. וחמור מכך, מחזק התנהגות של אנשים שחושבים שסעיף נפשי הוא פשע או בושה, ואת הסטיגמה השלילית של החולים. אני מוכנה שתמשיך לכנות אותי שלי, בתנאי שתרשה לי לכנות אותך מרכבה...

למעלה