אתמול הייתה לי הועדה-רשמים....

רטוש

New member
האסקפיזם מסוכן יותר מהמתלהם

את מקרה המשוחרר על פרופיל 21 נפשי הספציפי כאן ניתן לבחון בכמה אופנים מחד גיסא במידה ואדם אכן סובל מבעיות נפשיות אובייקטיביות המונעות ממנו לשרת בצה"ל- אין צורך ללעוג לו. יש אחוז לא מבוטל באוכלוסיה שסובל מליקוי מרמות משתנות של לקויות וכחברה תקינה אסור לנו בשום פנים ללעוג לחלשים שבה רק על שום לקותם. לכן בינינו אני לא כל כך כועס על "איני יודע" מפני שאני מתרשם על פניו שהוא אכן סובל מבעיה נפשית לא פשוטה - ההמלצה הטובה ביותר שלי עבורך בהתמודדות עם הזעם הבלתי נדלה שלך: פניה לגורם טיפולי אזרחי. (כפי שציינתי בינתיים תוכל להעזר בשלל הפורמים לתמיכה נפשית בתפוז או בכל מקום אחר). את הכעסים שלך על כל העולם ואשתו תוכל לעבד טוב יותר עם גורם מקצועי מאשר עם החבר'ה המצויינים כאן אשר עוד צריכים לשאת בנטל ולהחזיק את המדינה שנים ארוכות על כפיהם על אף הקשיים ועל אף והלחץ החברתי של סטיגמת ה"פראיירים" שהוא לא פחות משמעותי. מאידך גיסא - אני מבין בהחלט את התגובות של חבורת מלח הארץ המצויינת שמגיבה כאן, כפעולה נכונה , בריאה מורלית ומחסנת -לתופעת "ההשתמטות/עריקות האפורה" ברמה הכוללת - שאיננה אלא אחד הסימפטומים של אותה מחלה חברתית נרחבת הרבה יותר המאופיחינת בירידה מדאיגה ומסוכנת מאוד של רמת האחריות של כל אזרח ואזרח במדינה לצרכים הבסיסיים של החברה והמדינה בה הוא מתקיים. ביקורת נגד הריבון היא לגיטימית ויש להמשיך בה בלא לאות וחיונית אך יש להפנים- היא אינה פותרת בשום אופן את האחריות של כל אחד מאיתנו לגורלנו. הצעה אישית שלי להבא - כשמגיע לכאן מי שאיננו מצהיר על עצמו כ'בלופר' (כאלה אפשר בכלל למחוק מפה)- להפנות אותו בשיא האדיבות לפורום תמיכה נפשית- תוך הסבר כי כאן זה לא המקום. אני אכן תומך בהגדלת זכויות משרתי המילואים משמעותית על פני שלילת זכויות יסוד מהלוקים בנכויות שונות. תגובות מהסוג של "מכשפה טובה" צריכות לפי דעתי לקומם אותנו אפילו יותר - דווקא אדם מהשורה מיושב צריכות לזהור כאן באדום בוהק ציטוט : "אנשים ממש ממש לא מתביישים בכך שאינם משרתים במילואים וחלקם אפילו טורחים לציין זאת בהדגשה בקורות החיים. והמעבידים - מעדיפים אותם, וברור למה." הנ"ל מצביעה על מציאות קריסתית ומנוונת של חברה ככלל ובתוכה המעסיקים בפרט אשר איבדו בתהליך דינמי את תחושת המשמעות של האחריות הקולקטיבית לעצם יציבותה של הקרקע עליה הם פועלים. העדפתו של הפרט/ הפירמה הפרטית את רווחי הטווח הקצר תוך התעלמות מהסכנה לבעירתה של הקרקע תחתינו- אם התהליך ימשך בלא איזון ובלימה לא תהיה כאן לא פירמה ולא חברה עברית. אי העדפתו המובנת דווקא את זה אשר מחזיק על כתפיו הצרות והיגעות את תשתית חוסנה וקיומה הבטחוני של מדינת ישראל (מה שהיה מציאות מובנת מאליה עד לפני כמה שנים) והעדפתו של המשתמט היא אסקפיזם וליקוי מאורות . במקום לצאת חוצץ כנגד אותה מציאות חברתית חולנית היא מקבלת אותה כמובנת מעליה- ואף מעודדת אותה כאילו אמרה בסדום ועמורה הייה אזרח סדום ועמורה נורמטיבי, ושנשרף כולנו... הדרך הנכונה היא מלחמה בלתי מתפשרת מול אותה תופעה כולל הממשל ("ימין" או "שמאל") שקשור בטבורו לאותה מחלה. כטיפוסים אחראים לא רק למשפחתנו הקרובה אלא גם לזו הריבונית (המדינה) אני קורא לעודד פירמות יהיו אשר יהיו להעדיף יוצאי שירות צבאי מלא ומשרתי מילואים על פני משתמטים- בכדי להניע את גלגלי השפיות למדינה הזו.

ששששששש שקט יורים....

לא מצאתי קשר בין ההודעה שלי לשלך אבל אולי התכוונת לפרסם את זה למעלה. לא ברור לי מה מקומם אותך בכך שצריך לכוון את הפתרונות למציאות שאנחנו חיים בה ולא לאיזה אוטופיה אידאליסטית שכבר חלפה מהעולם מזמן. החברה שאנו חיים בה היא לא זו שאני הכרתי כשהייתי ילדה. דברים השתנו. העובדה שההנהגה קפאה על השמרים, ולא השכילה להתאים את עצמה לתנאים המשתנים, תרמה תרומה נכבדת לבעיה. יש לפתור את הבעיות האמיתיות של אנשי המילואים, לתגמל את הנושאים בנטל, לטפח את המגזר ההולך והקטן. אחרת תהליך הקריסה פשוט יתפוס תאוצה. כל הסלוגנים והססמאות השחוקות לא מדברות אלי, ולא מדברות לרוב האנשים שמשרתים. רוצה לראות מעשים (של ההנהגה) . ואת זה אני אומרת בלב שלם, כי אני יודעת שמלאתי את חובתי ואני ממשיכה למלא אותה באותו זמן שאני מוחה על העוול שנעשה לי. זו זכותי הבסיסית ביותר כאזרחית.

רטוש

New member
שקט מחנטרשים

המכשפה מהמערב מאשימה אותי באידיאליזם - אולי יש בכך משהו. יש כאלה שיטענו כי התכחשות לחובת שימור והגנת המרחב בו אנו מתקיימים לצד שימור זכויות עובדים הוא בדיוק המתכון שמביא מדינות וחברות לחורבנן לאורך זמן. הנשמה הטובה מציעה לנו להסחף עם הזרם ולהחריב את הגשר עליו אנו מהלכים או במילים אחרות "כולם חארות אז גם אנחנו נהיה- ככה לא נצא פראיירים (גם אם זה אומר שנקבר כולנו במוקדם ובמאוחר).." בואו לא נבלבל בין הצורך שלנו לבקר את המערכת נמרצות ומצד שני לא להשליך את התינוק עם המים, לבין פועלה של זו המתקרית "מכשפה טובה" ומנסה באמצעות מניפולציות להוליך למקומות אחרים: היא טוענת ש (ציטוט):"בוודאי ש [תחילת הדגשה] אני אישית איני תומכת בתופעה של העדפת אלה שאינם משרתים[תחילת הדגשה] (על פני משרתי מילואים בפועל)..." האמנם מכשפלה, את עומדת מאחורי דברייך? להלן ציטוט של המכשפלה בתגובה קודמת - "בתקופה בה רוב בני הנוער אינם מתגייסים מסיבה זו או אחרת, [תחילת הדגשה] אין זה חשוב בעיני[סיום הדגשה] אם אדם שירת בצבא או לא."- אני בשם החבר'ה מודים לך העכביות ועל האמינות.... הנ"ל טוענת שאינה בעלת מניעים פוליטיים להצעותיה לפעולה- האמנם? מכשפ'(ציטוט): "שביתת הטייסים (הסרבנים) לגיטימית בעיני"... "באותה מידה אני בעד שגדוד מילואים ישבות ויביא את המצב לפיצוץ"... נעים להיזכר בדברייך כשאנחנו בוחנים לאיזה כוון את מנסה להסיט בטיעונייך. הדיאדוכה ממשיכה להפגיז בפטריוטיות (ציטוט) "אני יודעת שמלאתי את חובתי ואני ממשיכה למלא אותה באותו זמן שאני מוחה על העוול שנעשה לי." ... תרשי לי לעבור לדום מתוח.... זה שאת מקיימת את אחד החוקים האזרחיים (תשלום מיסים) זה יופי טופי (בדיוק כמוני) זה עדיין גברת מכש' לא פוטר אדם מחובתו של אזרח לחברתו מה לעשות זה לא נגמר בשנתיים שלוש, לא רק בישראל אלא בכל חברה ששואפת לשפר את עצמה- הדברים נכונים שבעתיים בנושא הגנת המדינה שנראה כי למרות הצהרות הסרק שלך אינך באמת מצליחה להפנים את משמעות העובדה שללא אותו רע הכרחי לא תהיה לך לא מדינה לא בית ולא משפחה... מה לעשות שבתחום של שמירת המדינה זכויות בעלך (שלא תומך בהשתתפותך כאן) גדולות יותר משלך בעשייתו האקטיבית בדיוק על אותו משקל שלמרות שהילדים אותם אתם מביאים לעולם את זו שעוברת על בשרך את חבלי ההריון והלידה. לכולנו יש שק מלא של טענות ומענות מוצדקות ביותר כנגד הקברניטים ואין לנו שום כוונה להסתיר אותם- מצד שני חשוב להבין שחלק מהסיבות לאותה אנומליה שלטון-אזרח היא בדיוק אותה גישה אסקפיסטית של אנשים מהסוג של המכשפלה שמטיפה לנו לנתץ הכל בלי לשאת באמת בנטל. ציטוט אחד אני דווקא זוכר לטובה מהמכשפה (יש יאמרו עוד ססימה מחברת הפרסום הנודעת "אין כיסוי בע"מ" (ציטוט) "הלוואי ויותר נשים יתנדבו למילואים (מה שיצור רוח חיובית גם אצל בנים להתנדב". חלק מתחושת המחויבות מתפתחת מעצם העשייה עצמה לו היית במקום להטיף לנו עושה מעשה ומתגייסת ולו באורך סימלי ל-3-4 ימים בשנה במקום להסתפק בבכיינות גרידא וקוראת באותה הזדמנות לנשים נוספות לעשות כן יהיה בסיס מוסרי הרבה יותר מוצק למניפולציות שאת עושה כאן על כרעי תרנגולת. מה לעשות שתפקיד משקיפי האו"ם תפוש וחלק מהלגיטימיות לביקורת הנוקבת והקשה ביותר והמאבקים קשים להשגת זכויתנו הלגיטמיות , כאזרחים שומרי האומה כרוכה במחויבות בלתי מתפשרת להגנת האומה והמרחב בו אנו חיים.

maoz9

New member
רטוש- כל מילה בסלע !!

"אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבמילואים".

TJSBZ

New member
רטוש, ידידי

אל תיפול מהכסא: יש יותר מדרך אחת לתרום לחברה. אני יודעת שראיית המילואים בתור הדרך היחידה לתרום לחברה ולחוסנה עושה שירות טוב לאגו שלך, אבל בכל זאת, אתה יכול להודות שגם התנדבות בארגונים העושים למען החלשים תורמת לא מעט לחוסנה של החברה. וזו רק דוגמא. אני לא מכירה את המכשפה, וגם אתה לא. ולכן שנינו איננו יודעים מה היא עושה בחייה למען החברה ולמען חוסנה.

אני ממש מוחמאת....

יוווווווווווו רטוש'לה זה ממש מתוק שאתה מסוגל לצטט מה כתבתי וטרחת עד כדי כך. אני מאוד מאוד אתאמץ ואשתדל לקרוא את כל המילים הארוכות והמסובכות האלה שכתבת לי. אולי אני אקרא לבעלי שיקריא לי. בניגוד אליך, אני לא רואה שום טעם בנסיונות העלבה אישיים. אני את דברי אומר ואמשיך לומר בו בזמן שאני ובנזוגי נמשיך לשרת. אני גם לא מתרגשת מנסיונות כוחניים להשתיק אותי, להקטין אותי או להציג את עמדתי כלא לגיטימית רק בגלל היותי אישה. מעולם לא הייתי ולא אהיה האישה הקטנה והכנועה, יחפה והרה במטבח. אולי זה לא נוח לחלק מהמשתתפים פה - אבל זה מה יש. אני אתיחס לחלק מדברים , ומתוך עקרון לא אתיחס לכינויי הגנאי (
תת-רמה): אני לא רואה סתירה בדברי - ספציפית לגבי שני המשפטים שצטטת. אני לא תומכת בהעדפת אלה שאינם משרתים אך גם איני תומכת באפליתם לרעה. השירות הצבאי הוא רק פן אחד בתרומה של אזרח למדינה והוא אפילו לא החשוב ביותר בעיני. כנראה שבעיניך כן. זו גישה מיליטריסטית שאיני מסכימה איתה. לשמחתי מותר לנו לא להסכים ורצוי לעשות זאת בצורה קצת פחות מתלהמת. הנקודה המרכזית היא שאני לא רואה מה הטעם בעת הזאת להשקיע אנרגיות ומשאבים בנסיונות לפגוע בלא משרתים. עדיף שהמערכת תרכז המאמצים בפתרון מיידי לבעיות הבוערות ביותר, לתגמל ולטפח את אלה שכן עושים, למנוע את המשך הדלדלות השורות. זה מה שעושים במצבי חירום. לאחר מכן ניתן להתפנות ולטפל בבעית מיעוט המשרתים. בהתיחסותי למילוי חובותי הכוונה לא היתה כלל לתשלום מיסים, ואין לי מושג מאיפה שלפת את זה. הכוונה היתה לשירות צבאי סדיר ומיל' שגם אני וגם בנזוגי עשינו ונמשיך לעשות. עכשיו אתה יכול לעמוד נוח. אני לא רוצה לזעזע אותך יותר מדי ולספר לך שכבר שרתתי גם בעצמי בשירות מילואים, אפילו בהתנדבות, ואם הייתי מתבקשת על פי חוק להמשיך ולעשות כן, גם היום הייתי מתייצבת, אפילו אם לא הייתי מסכימה. אני לא מרגישה שום צורך להמשיך ולהתנדב - במילא אני מנודבת על ידי צה"ל לפחות ל- 30 יום בשנה בלי לקבל כל גמול על כך. לכן אני בוחרת לתרום את תרומתי לחברה בדרכים אחרות. ויש הרבה דרכים אחרות, שבעיני תורמות יותר. נדמה לי שהבעתי יותר מפעם אחת בצורה חד משמעית את התנגדותי לסרבנות פוליטית מכל הקשתות. אין לי כוונה לחזור שוב על הדברים. שביתת הטייסים שאני התייחסתי אליה לא היתה בתקופה האחרונה (בהתיחס לחיסולים) אלא זאת שהיתה בשנת 1999 על רקע בעית הביטוח וממנה התגלגלה גם תביעת האלמנות. וכן, אני חושבת שגדודי המילואים שסירבו להתנדב בגלל חוסר ביטוח נקטו בפעולת מחאה לגיטימית ונכונה ועובדה שהתוצאות לא אחרו לבוא. לגבי בנזוגי - זה יומרני מ-א-ו-ד מצידך להתיחס אליו כלל. אינך מכיר אותו ואין לך מושג ולו הקלוש ביותר לגבי דעותיו וסוגית תמיכתו או אי-תמיכתו בהיותי כאן. הדבר היחיד שספרתי כאן זה שהוא לא מאמין באפקטיביות של הפעולות שבלת"ם נוקטים כיום. ולמרות שהוא משרת וימשיך לשרת - דעותיו הרבה יותר קיצוניות משלי. האמירה שלך שזכויותיו רבות משלי מופרכת לחלוטין ואולי משקפת את מערכות היחסים שאתה חי בהן אך ממש לא רלבנטית לחיים שלי. זכויותיו לא גדולות משלי וכשהוא יוצא לשירות מילואים מי שנושא בנטל זה שנינו - כל אחד בדרכו שלו. זה כמו לומר שזכותי להתבטא בנושא ההורות גדולה משלו כי אני הריתי וילדתי והוא לא. החיים בביתי אינם מתנהלים כך. הבסיס המוסרי שלי לעמדתי איתן ומוצק לחלוטין, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך ולא מסתדר עם השקפת עולמך שהיא לטעמי שוביניסטית. אם אתה באמת מאמין במה שאתה כותב היה הרבה יותר חכם מצידך (ומצד המערכת הצבאית) לקרב אותי ולא להרחיק ולנכר אותי עוד יותר. גם אני חלק ממערך המילואים, אפילו אם אנשים טועים לחשוב אחרת. וההשפעה שלי על בנזוגי גדולה לאין שעור משנדמה לך.

TJSBZ

New member
../images/Emo45.gif אם כי

אני מרגישה שבכך שכתבת לו שעשית מילואים בעצם נגררת לשחק במגרש שלו, שבו רק מילואים הם דרך טובה לתרום לחברה.

רטוש

New member
על זה נאמר "אם כבר אז כבר"-

אם כבר החלטתן להמשיך ולהתפלש במי אפסיות עשייתכן וחגיגות ההצטרפות לאו"ם בלגיטמיות לסרבנים- אולי כדאי להוציא כבר דרכון אירופי ולהיות נורא נורא נאורים בחו"ל... 'איכשהו' ננסה להתגבר על חסרונכם.

רטוש

New member
אילו היית מחויבת באמת למאבק

הבין מעמדי בחברה ככלל והנשי בפרט - היית אמורה בנושא "מערך המילואים" להרים ראשית לכל את דגל הרחבת מעגל המילאומניקים גברים אך לא פחות נשים. תסלחי לי אם אומר שאני לא כל כך קונה את הסחורה שמכרת לנו כאן בהודעה האחרונה לגבי תרומתך האישית כמילואמיניקית בהווה, לאחר שטענת בעבר שאת תרומתך לחברה מסתכמת בתשלום מיסים ולא בעשיה חברתית, (דרך אגב גם אני חושב שאירגוני הצדקה למיניהם רק מחריפים את הבעיה ומנקים את ההון ליברלי מפשעיו).... בעניין מידת ההשפעה אכן היה צפוי שתעוותי את דבריי כשכוונתי מתייחסת לאוטונומיה ולזכותה העליונה של אישה במערך קבלת ההחלטות על גופה, במערכת זוגית זו או אחרת. דווקא, כמי שהינו חלק מאופרציה אקדמית (אך גם אקטיבית) דינמית החותרת לשינוי רדיקלי ביחסי הכח הכלכליים חברתיים במשק בהם בעלי הדרגות הגבוהות והמעסיקים מחלקים ביניהם משאבים רבים יותר (שהם בעיקר גברים אך לא רק) ממשיכים לרסק בכוחם את המועסקים החלשים (שנשים מהוות בהן 80 אחוזים). אני מאבחן את השתתפות הנשים בכח המילואים כעוד פקטור מרכזי מאוד בחברה הישראלית כמסה קריטית לשינוי ביחסי הכח הכלכליים. לניקל יש גם צד שני כמובן באופן מובנה ישנן "תופעות קצה" בהן פרטים המשתייכים לקבוצות מגדריות אשר הינן דה יורה מוחלשות כמו "ערבים" ו"נשים" אשר משתייכים סוציו-אקונימית לבעלי הכח ומנצלים את התוויה בצורה צינית , כטרמפיסטים- דבר שלא רק מזיק למאבק הכולל אלא אף משבש אותו. (ראה ערך בני השומן העליון אשר בשם 'הפמיניזם' דורשות המשך ניצול עבדות זרות פילפיניות בביתן הפרטי, כולל הטבות מס. מצב המשפיע בעקיפין על רמת השכר של העובדות והעובדים הישראלים המוחלשים). למידע כללי- הנשים בישראל, ואלה העובדות מחוץ לביתן במיוחד, נתפסות כקבוצה חלשה. הן אינן מהוות קבוצת לחץ. למרות שהנשים מהוות יותר מ- 40% מכלל המועסקים במשק, הן אינן זוכות לחלק היחסי המגיע להן בחלוקת המשאבים. הדבר בולט במיוחד בהסכמי המסגרת שנחתמו בשירות הציבורי בארבע השנים האחרונות. הסכמים אלו פגעו במכוון באוכלוסיית הנשים, למרות שהן מהוות 60% מכלל העובדים במגזר זה. הדבר נעשה בעקיפין ובצורה מתוחכמת ביותר. מאחר שלנשים ייצוג יתר בקרב העובדים בדרגות נמוכות וזוטרות, ומאחר שעבור אוכלוסייה זאת חוק שכר מינימום דואג להשלמת שכר, הסכמי המסגרת בשנים 1990-1988 ו-1990-1992 עקפו את חוק שכר המינימום. תוספות שונות שהיו מגיעות לעובדים מתוקף הסכמי השכר קוזזו משכר המינימום, למרות שהחוק אינו חלק ממערכת השכר, ונושא אופי סוציאלי של דאגה לעובדים ברמות שכר נמוכות. לפיכך, עובדי הדרגות הנמוכות כמעט ולא קיבלו הטבות שכר במסגרת הסכמי השכר, בטענה המגוחכת שהם נהנים מחוק שכר מינימום.

TJSBZ

New member
האמן לי רטוש

שאני עושה את שלי לטובת החברה וחוסנה לא פחות (ואולי יותר) מכל מילואימניק. איפה אתה מתנדב לטובת החברה, חוץ מאשר במילואים? אני מתנדבת שעות רבות בארגונים שעשייתם בסתר, ולכן לא אפרסם את שמם כאן. "אפסיות עשייתנו" זה רק בתנאי שמילואים הם הדרך האחת והיחידה לתרום לחברה וזה לא כך. רק תפיסת עולם צרה כמו שלך, הרואה הכל דרך הכוונת, יכולה לחשוב כך. האפסיות, ידידי, שייכת לך. אפסיות המחשבה. ואגב, אני בטוחה שתשמח לחיות בחברה שאין בה אנשים כמונו - חברה הרואה הכל דרך כוונות הצבא, עם אשה נטולת זכות הצבעה, יחפה והרה במטבח, מבשלת ל"גבר שלה", בלי זכויות אזרח ובלי "בצלם". אבל מה לעשות? לא יקרה לך. אולי כדאי שאתה תשקול הגירה לאחת ממדינות דרום אמריקה, שם תרגיש יותר בנח. הפטריוטיות היא מפלטו האחרון של הנבל.

למעלה