אתמול הייתה לי הועדה-רשמים....

ניר נגר

New member
אני רושם אותך לסדנה בהבנת הקריאה

שמעתי שאבשלום קור פותח סדנה לאלה עם קשיי הבנה רציניים, אחוזי ההצלחה מרשימים כך שאל תאבדי תיקווה... "ניר חושב שבעצם הקיום של סעיף נפשי יש בושה.." פששש איזו הצהרה יפה...את מוכנה להגיד לי מאיפה הסקת את המסקנות גבירתי המתלהמת??? לפי שאת שופכת קיטונות של מילים תביני למה התכוון המשורר, חבל על האצבעות היקרות שלך, ליבי ליבי איתם

TJSBZ

New member
ניר, אבשלום גם פותח סדנה

לשימוש תקין בעברית... אמרת את הדברים מפורשות, אדוני המתחסד, בהכרזה שלך שהוא צריך להתבייש בכך שיש לו סעיף 21. לא הייתי צריכה להסיק מסקנות לבד בשום מקום.

ניר נגר

New member
אני חושב שאני אמנה אותך לדוברת

שלי, אבל רק לשעה קלה, כי את תפוטרי על ידי מהר מאוד...למה את מעוותת את דברי? למה את מכניסה את המילים שלך לפי? אני אגיד את זה עוד פעם (חבל לבזבז כמוך הררי מילים בשביל להסביר משהו פשוט מאוד) פגוע נפשית לא צריך להתבייש בפגיעה שלו! ואין לי בעיה עם הסעיף הזה! (יש לי בעיה עם האנשים שמנצלים אותו לרעה) אבל הוא צריך להתבייש בלהיכנס לפורום הזה שבו משרתים אנשים ממלח הארץ, להתלהם, לקלל ולשחק אותה "גאה" על מעשיו... אז סוף מעשה בקריאה בלבד, לפעמים אני תוהה אם את קוראת את בתגובות או עונה על פי הכותרת בלבד...

TJSBZ

New member
א. אני קוראת

ב. מה לעשות, זה השתמע. ג. אם אני טועה, אני בהחלט מתנצלת. ד. מי מלח הארץ???? כל מי שמשרת, כל מי שבפורום הזה?

ניר נגר

New member
מלח הארץ הם אותם אנשים

שממשיכים להגיע למילואים מכל שכבות האוכלוסייה. לתת מעצמם למען המדינה מבלי לעשות "שביתות" אם משהו חסר אנשים שעוזבים את בנות זוגן על מנת להגן עליהם ועל ילדיהן אנשים שנפגעים כלכלית וממשיכים להגיע ולשמור על מתחסדים כמוך אלה הם מלח הארץ, ואני מוריד בפניהם את הכובע

TJSBZ

New member
ילדיהן?

מה עם ילדיהם שלהם? מעניינת פליטת המקלדת שלך, ניר. ומה לגבי אלה שמגיעים למילואים כדי להתעלל, והם קיימים? הם גם מלח הארץ? לירן פורר גם הוא מלח הארץ? ולקינוח, ניר, ההגדרה שלך ל"מלח הארץ" הוא אתה ומי שחושב ונוהג כמוך. שנאמר "יהללך זר, וָלא, פיך". אגב, כל בוקר אתה חובש כובע כדי להוריד אותו אל מול המראה???

meni74

New member
TJSBZ

איך בוגר 3 שנים בקרבי ללא אירוע מיוחד (הלם קרב וכו חלילה) נהיה פתאום בעל "בעיה פסיכולוגית" די נמאס מהסיפורים האלו

TJSBZ

New member
זה ממש לא בעיה

רוצה הסבר, או שזה היה רק בשביל לטעון שאתה לא מאמין לאף אחד?

לדעתי, הוא לא צריך להתבייש

בכך שנמצא לא כשיר להמשיך ולשרת בצבא ו"לשתוק מהבושה": נמצא לא כשיר ולכן שוחרר - לגיטימי, גם אם הלך לקב"ן. מה שלא לגיטימי זה להשתחצן כשאחרים נושאים בנטל ומסכנים את חייהם.

עם יד על הלב...אני לא רואה פה בושה

... אם בנזוגי היקר ישתחרר על סעיף נפשי, אני לא אחוש שום בושה, רק הקלה. וכן - אני מזדהה עם התחושה של "היום השמח בחיי". אז נכון שאצלנו מדובר על שחיקה מתמשכת אחרי 11 שנות שירות ויש בעיות של פרנסה ומשפחה אבל עדיין אני מבינה לליבו. מי שצריך לחוש בושה הם אלה שניצלו אותנו ושיקרו שוב שוב וכך הביאו אנשים טובים כמוני וכמו בנזוגי להרגיש פריירים ולהתייאש. אגב, בעברי הרחוק יצא לי לעבוד בתחום של גיוס. אנשים ממש ממש לא מתביישים בכך שאינם משרתים במילואים וחלקם אפילו טורחים לציין זאת בהדגשה בקורות החיים. והמעבידים - מעדיפים אותם, וברור למה.

ניר נגר

New member
ולמה את לא חשה בושה? כי הפסקנו

להתבייש בחומריות שלנו ובדאגה לנוחיות שלנו על חשבון דברים קצת יותר גדולים, כמו דאגה למדינה בה אתה חי. לצערי האנשים כבר הספיקו להתבייש כי הפכנו לחברה קפיטליסטית שכל אחד דואג רק לתחת שלו. אז אני גאה להגיד שאני מתבייש באנשים כאלה. ואני מתבייש במערכת שהביאה את האנשים האלה לפרוש ממערך המילואים בדרך כל כך מבישה ואני מתבייש במדינה שלא מעודדת ושומרת על מערך המילואים והכי חושב, אני פוחד מהעתיד וממה שהוא צופן לנו

שוב מכניס לי למילים לפה? מה יהיה?

בוודאי התכוונת בעצם לכתוב שאני לא חשה בושה כי המערכת הפסיקה להתבייש בניצול הציני אותנו ומתנערת מאחריותה כלפי לטובת דברים ממש לא חשובים. יחס גורר יחס, ידידי. אני מאוד דואגת למדינה בה אני חיה, הבעיה שהמדינה בה אני חיה אינה דואגת לי. המדינה לא הוקמה כדי לספק ג'ובים לכל מיני עסקנים וגם לא כדי לספק פרנסה לפקידים בקבע. לכן נראה לי מוגזם או תמים לצפות ממני בתנאים כאלה להקריב את בריאותו ושלמות גופו של בנזוגי (שסובל כאמור בעיה רפואית פיזית ולא נפשית) ואת פרנסת משפחתי על מזבח הערכים, למרות שגם אני התחנכתי עליהם ופעם האמנתי בהם. אתה צודק בדבר אחד - כשמדובר בצורך קיומי ובמאבק להשרדות, אני אגואיסטית בדיוק כמו כל אחד אחר. ולא מתביישת בזה. לא זכור לי שמישהו מצה"ל במהלך כל 11 השנים האלו נקף אצבע לעזור לי כשהוא לא היה.

רטוש

New member
האסקפיזם מסוכן הרבה יותר מהמתלהם

את מקרה המשוחרר על פרופיל 21 נפשי הספציפי כאן ניתן לבחון בכמה אופנים מחד גיסא במידה ואדם אכן סובל מבעיות נפשיות אובייקטיביות המונעות ממנו לשרת בצה"ל- אין צורך ללעוג לו. יש אחוז לא מבוטל באוכלוסיה שסובל מליקוי מרמות משתנות של לקויות וכחברה תקינה אסור לנו בשום פנים ללעוג לחלשים שבה רק על שום לקותם. לכן בינינו אני לא כל כך כועס על "איני יודע" מפני שאני מתרשם על פניו שהוא אכן סובל מבעיה נפשית לא פשוטה - ההמלצה הטובה ביותר שלי עבורך בהתמודדות עם הזעם הבלתי נדלה שלך: פניה לגורם טיפולי אזרחי. (כפי שציינתי בינתיים תוכל להעזר בשלל הפורמים לתמיכה נפשית בתפוז או בכל מקום אחר). את הכעסים שלך על כל העולם ואשתו תוכל לעבד טוב יותר עם גורם מקצועי מאשר עם החבר'ה המצויינים כאן אשר עוד צריכים לשאת בנטל ולהחזיק את המדינה שנים ארוכות על כפיהם על אף הקשיים ועל אף והלחץ החברתי של סטיגמת ה"פראיירים" שהוא לא פחות משמעותי. מאידך גיסא - אני מבין בהחלט את התגובות של חבורת מלח הארץ המצויינת שמגיבה כאן, כפעולה נכונה , בריאה מורלית ומחסנת -לתופעת "ההשתמטות/עריקות האפורה" ברמה הכוללת - שאיננה אלא אחד הסימפטומים של אותה מחלה חברתית נרחבת הרבה יותר המאופיחינת בירידה מדאיגה ומסוכנת מאוד של רמת האחריות של כל אזרח ואזרח במדינה לצרכים הבסיסיים של החברה והמדינה בה הוא מתקיים. ביקורת נגד הריבון היא לגיטימית ויש להמשיך בה בלא לאות וחיונית אך יש להפנים- היא אינה פותרת בשום אופן את האחריות של כל אחד מאיתנו לגורלנו. הצעה אישית שלי להבא - כשמגיע לכאן מי שאיננו מצהיר על עצמו כ'בלופר' (כאלה אפשר בכלל למחוק מפה)- להפנות אותו בשיא האדיבות לפורום תמיכה נפשית- תוך הסבר כי כאן זה לא המקום. תגובות מהסוג של "מכשפה טובה" צריכות לפי דעתי לקומם אותנו אפילו יותר - דווקא אדם מהשורה מיושב צריכות לזהור כאן באדום בוהק ציטוט : "אנשים ממש ממש לא מתביישים בכך שאינם משרתים במילואים וחלקם אפילו טורחים לציין זאת בהדגשה בקורות החיים. והמעבידים - מעדיפים אותם, וברור למה." הנ"ל מצביעה על מציאות קריסתית ומנוונת של חברה ככלל ובתוכה המעסיקים בפרט אשר איבדו בתהליך דינמי את תחושת המשמעות של האחריות הקולקטיבית לעצם יציבותה של הקרקע עליה הם פועלים. העדפתו של הפרט/ הפירמה הפרטית את רווחי הטווח הקצר תוך התעלמות מהסכנה לבעירתה של הקרקע תחתינו- אם התהליך ימשך בלא איזון ובלימה לא תהיה כאן לא פירמה ולא חברה עברית. אי העדפתו המובנת דווקא את זה אשר מחזיק על כתפיו הצרות והיגעות את תשתית חוסנה וקיומה הבטחוני של מדינת ישראל (מה שהיה מציאות מובנת מאליה עד לפני כמה שנים) והעדפתו של המשתמט היא אסקפיזם וליקוי מאורות . במקום לצאת חוצץ כנגד אותה מציאות חברתית חולנית היא מקבלת אותה כמובנת מעליה- ואף מעודדת אותה כאילו אמרה בסדום ועמורה הייה אזרח סדום ועמורה נורמטיבי, ושנשרף כולנו... הדרך הנכונה היא מלחמה בלתי מתפשרת מול אותה תופעה כולל הממשל ("ימין" או "שמאל") שקשור בטבורו לאותה מחלה. כטיפוסים אחראים לא רק למשפחתנו הקרובה אלא גם לזו הריבונית (המדינה) אני קורא לעודד פירמות יהיו אשר יהיו להעדיף יוצאי שירות צבאי מלא ומשרתי מילואים על פני משתמטים- בכדי להניע את גלגלי השפיות למדינה הזו.

טמינת הראש בחול לא תפתור דבר

בוודאי שאני אישית איני תומכת בתופעה של העדפת אלה שאינם משרתים וזה לא "מובן מאליו" בעיני. הרי גם אני נפגעת מזה. לא אני קבעתי את המדיניות, אני עסקתי בצד המנהלי של הענין. זה בערך כמו להאשים את קצינת הקישור באחריות למשבר המילואים. אמנם זה ברוח הצה"לית - להאשים את הש.ג. אבל אני לא מקבלת אחריות על החלטות שאחרים קיבלו. מכיוון שהייתי עדה לתופעה וראיתי במו עיני קורות חיים בהם צוין "לא משרת במילואים", למה אני צריכה לעצום עיניים ולעשות כאילו לא היו דברים מעולם? האם מעולם לא שמעת על כך לפני כן? נכון, זה עוד שלב בתהליך ההתפוררות החברתית וזה מאוד מדאיג. אבל גם אם תהרוג את השליח, זה לא יעלם. לא מבינה מה הטעם בלייחס לי עמדות שאין לי שום הזדהות איתם. ולידיעתך לא כל אלה שאינם משרתים הם משתמטים - צה"ל פשוט מוותר מראש על חלק גדול מהאנשים ואינו מזמן אותם כלל.

אתה פשוט...

מה יש לך לספר לנו פה? שהשתחררת ממילואים? אנחנו יודעים שאפשר להשתחרר, ולכל חייל מילואים יש לפחות 10 סיבות, אבל הוא ממשיך לשרת כי הוא רוצה לחיות עם עצמו בשלום. "שטחנו" אותך? קודם כל תנגב את החלב מהשפתיים, לחבריך מהיחידה נשארו עוד 21 שנה (מוכר לך המספר?) כנראה שמה שעברת בסדיר נועד לחנך אותך שקיבלת קילה? לך תבדוק כמה מילואימניקים קרביים עם קילה וכאבי גב ממשיכים לשרת מרצון כי הם לא חאר... כמוך נראה לי שפנית לפורום הלא מתאים, בפורום זה יש חיילי מילואים שרוצים להמשיך ולשרת במילואים, אך דורשים כי זכויותיהם לא יפגעו אני מציע לך לפנות לפורום מתאים יותר, בוא נתחיל בפורום לבריאות הנפ... אגב, מתי מתחדש לך רישיון הנהיגה ואו כלי היריה? והאם אתה רשאי להזיק בהם בתוקף? השינאה שיש לך על צהל נובעת מאגואיזים טהור ותו לא, טפל בעצמך, כי אישור על כך כבר יש לך ביד.

טמיר1

New member
ולא להאמין שקראתי את ההודעה שלך

עד סופה אנשים כמוך הם בדיוק האנשים שמקרבים את חורבן המדינה. אז תמשיך הלאה ותעוף לי מהעיניים

לך מפה

1. ככל הנראה זה בכלל טרול (וראו כרטיס הודעות אישיות) 2. קריאה של ההודעה מגלה שאם זה טרול אז הוא משתדל נורא (כי אפשר הרבה יותר בקלות לעצבן), ואם לא אז ככל הנראה פרופיל 21 לא ניתן לשווא- מדובר בדפוק אמיתי. 3. שיר-לי-- תוך לקיחת סיכון שאני סותר את עצמי (סעיף 2 לעיל)-- מה אתם מתייפיפת על ניר- מדובר בסתם בכיין דפקט שתיחמן את המערכת ועכשיו גם עליו אני צריך לשמור... בקרוב הוא גם יפסיק לשלם מיסים וימשיך את שאר ההתנהגויות הפרזיטיות שלו. וכמו שבוודאי שמתם לב, אני בכלל עונה רק לכם כי אין לי מה להגיד לאותו "איני יודע", אולי חוצמה "איני יודע מה אתה עושה בפורום הזה".

אני לא אלך מפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני כותב בפורום הרבה לפני שכולכם באתם. ואני אמשיך להיות פה בשמי המקורי. ואני אמשיך לזעוק בכל פעם שתחשבו שאתם צדיקים מגיע לכם דברים בגלל שאתם עושים מילואים.

meni74

New member
זה בסדר אין מה להיתרגש

שלום לך חבר צר לי כי יש עוד אנשים כמוך בוגרי יחידות קרביות שמתנסחים כך. ברצוני להודות לך על שרותך למדינה ומקווה אני כי החברה בה אתה חי תדע כי הינך תולעת רקובה המכרסמת את הענף בו אנו יושבים. אני עדין לא מצליח להבין איך פרופיל 21 עושה אדם למאושר? ידיד האידיוט שום מקום עבודה לא ירצה אותך בצילו וגם את רישיון הנהיגה שלך את יכול להתחיל למסגר . ארוז את חפציך וסע לשלום מכאן אין אנו חפצים באזרחים כדוגמתך!!

למעלה