אתמול עשינו חנוכת בית רשמית

אתי@

New member
אתמול עשינו חנוכת בית רשמית../images/Emo82.gif

לא משהו רציני - הרבה אוכל וברכה של 10 דקות שניהל הרב שחיתן אותנו... [סתם שתדעו שהרב שלנו הוא בחור צעיר, אולי בן 25, מנהיג מלידה, אדם מרשים, ובעיקר מודרני. בניגוד לרבנים אורתודוכסים אחרים הוא שיתף אותי במעמד החתימה על הכתובה, ונתן לי לענוד לרונן טבעת...
איזה יופי
] אחרי הכל הוא ביקש מאיתנו את הקסטה של החתונה
כי הוא רוצה לראות אם הוא עשה הכל כמו שצריך
(הוא בד"כ לא עורך חופות). ואני שואלת את עצמי - אם הוא לא עשה הכל כמו שצריך: אז עושים הכל מההתחלה

shelycat

New member
המון../images/Emo49.gifלחנוכת הבית

מזל טוב לחנוכת הבית. ולגבי הרב שאלה לי: האם הוא רב של צוהר? גם הרב שלי היה מצוהר והגענו כמה ימים לפני החתונה עם הכתובה אליו מילאנו אותה והבננו את המשמעות שלה וגם קבענו יחד את "המחיר" שישלם החצי השני שלי (הכל עד התחתונים),בכל מקרה גם הרב שלנו איש צעיר בתחילת שנות השלושים שלו (בנוסף הוא גם קודקוד בעמותה-נדמה לי שהוא שהקים אותה או שהוא היושב ראש) והכי מדליק הוא חזר בתשובה ואמא שלו פעילה במרץ וכולם משפחה גדולה ומאושרת.

אתי@

New member
תודה בנות

לא, הוא ממש לא קשור צוהר. הוא רב אורתודוכסי רגיל בהחלט (רב של בית כנסת), פשוט בגלל גילו הצעיר הוא אדם מודרני שמבין עניין...

kisses

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo39.gif

ETI@ I WISH YOU ALL THE BEST WITH YOUR NEW MAY YOUR HOUSE WILL BE FULL OF JOY AND HAPPINESS

מזל טוב ../images/Emo45.gif

איזה בית קניתם?? איפה? אנחנו גם מחפשים. בית פרטי ויש לנו ויכוח: לי יותר חשובה גינה גדולה, לו חשוב יותר בית חדש. וקשה לנו למצוא פשרה :(

אתי@

New member
תודה ליאת ואינגודים ../images/Emo98.gif

לא קנינו בית - קנינו דירת 3 חדרים בחולון. בשלב זה ויתרנו על הגינה
וגם על דירה חדשה. לגבי הגינה - קחי בחשבון שגינה זה דבר שדורש השקעה עצומה של זמן וכסף, לא רק כשקונים את הבית, אלא ביום-יום.

כן אבל אנחנו לא מתכננים לעבור אחר

כך עוד פעם. כלומר זה אמור להיות "בית לכל החיים" ואני נורא רוצה עצים ופרחים, ושיהיה אפשר גם לשבת שם ולא רק לעבור..

אתי@

New member
אנחנו קנינו דירה בידיעה שעוד 4-5

שנים נעבור למשהו גדול יותר. אנחנו מעדיפים לא להיכנס לחובות מטורפים וכל כמה שנים נשדרג

הילית*

New member
כ"כ מבינה אותך... זה בדיוק מה שאנחנ

מחפשים... אפשר "להתפשר" על דירת גן...

יעלי2

New member
לאתי@ שאלה בקשר לטבעות הנישואין

שלכם. אם אני זוכרת נכון, המלצת בזמנו על תכשיטי לירן (?) שנמצאים מול קולנוע ארמונד. עברתי שם כבר כמה פעמים וראיתי חנויות תכשיטים לרוב אבל תכשיטי לירן לא היו ביניהן. אתמול נכנסתי לחנות שתמיד מפגיזה בשמות של פירמות בכניסה (אך ללא שם בחזית). הבחור התחיל להוציא לי 700 מגשי טבעות ממליון סוגי גוון, צבע וצורה. שאלתי אותו איך קוראים לחנות שלו והוא ענה "תכשיטי לירן". זה התאים לתאור שמסרת. בשלב מסוים נאנחתי (אני לא ממש בקו הבריאות בימים האחרונים, צננת וכאלה) והוא הבין שחשבתי שנגמרו לו הדוגמאות ועמדתי ללכת. אז הואאמר "בכל פעם שתגידי די, אני אוציא לך עוד דוגמאות". אז אני חושבת שזה המקום שהמלצת עליו. בכל אופן, אני ובן זוגי נחזור אליו ביום פחות משופע (מלשון שפעת) ונעשה בדיקה יסודית.

אתי@

New member
מוזר, לתכשיטי לירן יש שלט כחול ענקי

שאי אפשר לפספס...
אני ממליצה עליהם גם בגלל המיגוון הגדול יחסית, וגם בגלל השירות המעולה... אהבתי גם את הטבעות של זיוה דן בדיזינגוף. הבעיה היתה שהטבעות שלה נורא אופנתיות ולא רציתי משהו שימאס לי בעוד שנה. חוץ מזה שהמחיר שם הוא בערך כפול יחסית לחנויות רגילות... אגב, החנות מול קולנוע "ארמון" לשעבר (לא ארמונד).

יעלי2

New member
אהה. אני לא חולונית במקור ובן זוגי

שכן, תפס אותי פעם אומרת ארמונד במקום ארמון (שגיאה של כאלה שלא גדלו בחולון) והתפקע מצחוק. אז מאז זה נשאר ארמונד כבדיחה. יתכן שהשלט שלהם ממוקם נורא גבוה. בכל אופן תודה.

אתי@

New member
זאת דוקא בדיחה טובה ../images/Emo6.gif

אנחנו גם אוהבים שיבושי מילים וביטויים:
חלונות נעימים = חלומות נעימים
הצטרפות מקרים = צירוף מקרים ועוד ועוד...

shelycat

New member
החלום....../images/Emo82.gif

בנות היום בית פרטי עם גינה זה החלום "האמריקאי" הישראלי ובתור אחת שגרה מרבית חייה בשכזה (אמאבא) חוץ מההשקעה האדירה בגינה, בתים כאלו נמצאים באזורים שמדרגת המס והארנונה שלהם גבוהה יותר, חוץ מהתיחזוק שעולה הון: ההבדל בין בית קטן בן 4 חדרים (קוטג) ודירת 4 חדרים באותו האזור הוא שמים וארץ במחירי התיחזוק שלהם בנוסף בביתים פרטיים יש בעיות שעוד לא דימיינתם עלות חימום/קירור גבוהה יותר, בעיות איטום/צנרת וגג שפחות שכיחות בדירה בבית משותף, המים עולים יותר, מערכת שמירה יקרה יותר, גינון ועוד......

אתי@

New member
אבל גם שם יקר בטרוף - נורא אופנתי

לגור בזכרון... חברים שלנו בונים בית בכרכור (ממש קרוב!) ובאמת העלויות הרבה הרבה יותר נמוכות, אבל עדיין האחזקה גבוה

פשוט נמאס לנו לעבור דירות

לפני הלימודים גרתי בשתי דירות בתל-אביב, בתקופת הלימודים עברתי 4 דירות, אחר-כך עברנו ביחד שלוש דירות ונמאס לנו. אנחנו רוצים בית אחד, שלנו, שנוכל להשקיע בו את הנשמה בנחת :)

אתי@

New member
מה שבטוח זה שכשזה הבית שלכם

משקיעים בו הרבה יותר מבבית שכור. תתכוננו לכמה חודשים מעייפים ביותר!!!

למעלה