אני חייבת לשים את זה פה
פרופסור משיח, שאלה אחרונה: האם אתה עדיין מחזיק בדעה שמי שלא מביא ילדים לעולם הוא מופרע? "אני אמרתי את זה?" כן, בוועדה בכנסת. "אני לא זוכר. נדמה לי שאמרתי שהוא חריג או מעוות". לפי הפרוטוקול אמרת "מופרעים". "טוב, בסדר. אז אומר עכשיו כך: מתוך כל עשר נשים שבחרו לא להביא ילדים, תשע הן מעוותות, נרקיסיסטיות, אנוכיות בצורה קיצונית, משהו לא תקין אצלן. את לא חושבת ככה?" לא. "יש לך ילדים?" לא. "בת כמה את?" ארבעים וחמש. "את נשואה?" כן. "וזה, מבחירה?" כן. "ואת מרוצה מהחיים שלך?" כן. "את לא מרגישה צער, החמצה, תסכול? לא צובט לך לפעמים בלב כשאת רואה אמא עם ילד?" לפעמים כן. אני מרגישה וחווה את המחיר של הבחירה שלי. בהחלט. "נו, אז אם היית יכולה להחזיר את הגלגל אחורנית לגיל 30, לא היית מתחרטת? היית בוחרת אותו דבר?" כן. "הממ. עשית לי תרגיל מלוכלך, מה?" לא. למה? "את באמת לא נראית לי מופרעת. אז את כנראה האחת מתוך העשר, היוצאת דופן. אני עומד על הקביעה הקודמת שלי, הכרתי מספיק נשים בחיי. תשע האחרות יהיו מעוותות. אגב, אם את במקרה מתחרטת, אף פעם לא מאוחר מדי, תמיד יש מה לעשות, ויש לך הטלפון שלי, כן?" ******* אין לי מילים!!!!