אתן חיבות לקרוא

I s t a r

New member
הרופאים עצמם טוענים

שזה יצא מכלל שליטה, לפחות הרופאים הראויים להיקרא "רופאים" וזה לא כולל את מיסטר משיח שראוי לבעיטה בתחת ישירות חזרה ללשכת העבודה לדעתי (ובמדינה מתוקנת זה אכן היה קורה). בכל מקרה, אני בעד מדיניות של חופש בחיהר שבה הממסד תומך . במדינות אירופה ,סקנדינביה, קנדה וכו'- הממסד יתמוך בהפרייה למי שמעוניינת בכך, הפלה למי שמעוניינת בכך, טיפולי עידוד הריון שונים לנשים המעוניינות בכך וצריבת חצוצרות לנשים המעוניינות בכך. מדינה מתוקנת,דמוקרטית וחופשיה מפאשיזם בכל צורה- מקדמת,מעודדת וממסדת את חופש הבחירה כאשר כל השירותים הללו ניתנים תחת פיקוח מסוים. כך זה צריך להיות מבחינתי.
 

Kalla

New member
מימון זו כבר שאלה אחרת.

כאן אני מסכימה איתך שצריך לשים גבול ברור וסביר (ואני כרגע לא נכנסת לפרטים כי על זה צריך לשבת ולחשוב). אין כל סיבה בעולם שמי שמאמץ צריך לשלם מכיסו סכומי עתק החל מהילד הראשון (או במקרה של אימוץ בארץ לחכות שנים ולממן לעצמו את מבחני המסוגלות ההורית) ומי שמעוניין ביותר מ-2 ילדים בטיפולי פוריות - יקבל אותם חינם.
 

prizman

New member
כשצרפתי את הלינק

עברו בראשי שני דברים. הראשון: ההתבטאויות הגסות של פרופ' משיח שלדעתי לא מותירות לו מקום להיות רופא. השני: היכן עובר בגבול מבחינת ההוצאה הציבורית לצורך הולדה. למרות שאין לי כוונת הולדה, אני מוכן לממן מכלל המיסים שאני משלם טיפולי פוריות לזוג שזה לו ילדו הראשון כל זמן שסיכויי ההצלחה סבירים, נאמר 20%, כי בזה אני מקבל את הנורמה במקום בו אני חי. לממן ילד שני אני ממש לא מוכן מאחר והחלום הוגשם ומכאן זו שאיפה וצורך אישיים. לקאלה, לא נראה לי שממש הבנת שמה שצויין לגבי מזרח אירופה זו תעשייה ולא הצלת ילדים. אשמח וגם רציתי ליזום מכתב למערכת הארץ. השאלה היא האם עדיף כמכתב מגובש או מכתבים אישיים מכל המשתתפות/ים?
 

עינת12

New member
היי פריזמן

הצעתי למכתב משותף באה בתחילה מאוזלת יד שלי - לא מצליחה לנסח כלום. אח"כ חשבתי שמכתב מקבוצה של נשים וגברים בוגרים שהחליטו לא להביא ילדים לעולם עשוי להיות בעל משקל יותר גדול. אבל אין לי דיעה נחרצת. וכמובן רצוי שכל מי שמסוגל לנסח בעצמו יעשה זאת. לגבי ההתבטאויות וגם המעשים של משיח - לדעתי יש לשלול את רשיונו. לגבי המיסוי - אני אתך לגמרי.
 

עינת12

New member
אישתאר ../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif

קראתי כמה פעמים את הודעתך "לא נראה לי מה שקאלה אמרה". בעצם אמרת כמעט כל מה שאני רציתי. רק שאת הצלחת לנסח ואני לא. תודה על ההודעה הזו. זהו זה בדיוק.
 

עינת12

New member
וכך גם לגבי "הרופאים עצמם טוענים"

רק שקראתי אותה רק עכשיו. אוווווףףףףף.....כולם סוחבים לי את המילים מהמקלדת. וכן, במדינה מתוקנת ממשיח היה נשלל רשיונו לעסוק ברפואה. אין לי כל ספק.
 

Kalla

New member
לא מסכימה לגבי ילד שני.

אם אפילו לא למען ההורים, אז למען הילדים - לא טוב ברוב המקרים להיות ילד יחיד. לדעתי לממן 2 ילדים זה סביר.
 

prizman

New member
לא יודע אם טוב או רע

מי שרוצה יותר מילד אחד שיחליט אם לממן מכיסו את ההפריה לשני או לוותר על הראשון. זה מה אני מוכן לשלם עליו. יודעת מה? 50% על השני. פר?
 

prizman

New member
או לחילופין

אני אהיה אבא מחורבן. לאיזה אחוז השתתפות אהיה זכאי מהמדינה כדי לממן קונדומים/גלולות לזוגתי? כולנו במדינה אומללים וניצרכים. לא?
 

Kalla

New member
תראה, מבחינתי אין בעיה.

לדעתי היה הוגן שהיו מסבסדים (אם לא מממנים) לפחות את האימוץ הראשון, אך אין סיכוי.
 

שייגעצה

New member
משונה,

המוצג בכתבה הוא סוג של היסחפות בלתי בריאה לדעתי. ולדעתי באמת יש פה הגזמה. אבל זו דעתי. ואבטא אותה בזהירות כי אני מנועה מלשפוט, לי לא הייתה בעיית פוריות. אומרים - אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו. ובמקום שלכן כן הייתי. ואני כבר לא שם. אז אני אומרת - גם היעדר הרצון שלא להוליד הוא טרנד שהוא ללא ספק בשוליים של החברה. אין לי ספק שזה לגיטימי אבל שזה חריג. וכחריגים - הכיצד תשפטו חריגים אחרים במילים מתהלמות כאלו רק כי דעתם קיצונית כפי שדעתכם קיצונית? לא יפה.
 

QueenOfMagic

New member
אני חושבת אם אני לא טועה

שההגבה היתה לא לאלה שרוצים ילדים. אלא לאלה שרוצים ילדים בכל מחיר ויש להם כבר4 ילדים. או לנשים שיש להם ילדים ובגיל 45 ממשיכות ללדת. אני לא שופטת אותם אבל בהחלט לא הייתי (למרות שאני כן) רוצה לממן למשפחות שיש להן ילד, ילד שלישי או רביעי (אני כלל לא מדברת על ילד עשירי). צריך למתוח איזשהו קו גבול. אך לצערי זה לא קורה. כמו כל דבר במדינה שלנו. אני מקווה שדברי לא נחשבו לשפיטה אני מבינה דווקא אנשים שכן רוצים ומבינה שיש להם את ה"צורך" אך לא באמת מבינה אותם כי אני בנעליים אחרות. אך אני מאמינה להם שיש להם כמיהה.
 

שייגעצה

New member
אני בהחלט מבינה מניין את באה,

וגם לדעתי יש פה היסחפות גדולה. יש לי חברה שהיא ראש מחלקת IVF אי שם בארץ. היה לי פעם שיג ושיח איתה בנושא. אמרתי לה - למה אנשים שאין להם ילדים לא מאמצים בעצם?! לא חבל שכבר נולדו ילדים ואין להם משפחה? והיא אמרה לי שלעולם לא אוכל להרגיש מה שמרגישה אישה שכמהה לגדל ילד ברחמה. ושאין לי זכות להחליט בשבילה, אם הטכנולוגיה קיימת. ועוד כמה מילים שאני לא זוכרת לצטט - אבל שגרמו לי מאוד לכבד אותה ואת עבודתה. מה אומר ומה אדבר?
 

עינת12

New member
אין שום בעיה, אבל למה אני חייבת

לממן תא זרע וביצית לא מופרים על חשבון טיפולים ותרופות חיוניים לאנשים קיימים? בשבילי זו משוואה פשוטה. מוכנה להתפשר כפי שניסח זאת פריזמן, אך בוודאי לא מעבר לזה. כתבת גם על החריגות: החריגות שלנו לא עולה כלום לאף אחד. זה שאישה רוצה ילד נוסף - יופי לה. אבל כמו שכתבתי קודם - לא על חשבון חיים של אנשים קיימים. מעניין שהמדינה לא מסבסדת אמצעי מניעה.... חשבת על זה? חשבת על נשים עניות שילדו, לא מעוניינות ללדת עוד, אבל את אמצעי המניעה הן חייבות לשלם מכיסן הפרטי? אוכל לילד הקיים מול עוד ילד לא רצוי. שוב משוואה פשוטה בעיני. ומה עם ניצול וסיכון בריאותן של נשים עניות רק על-מנת שנשים עשירות יוכלו ללדת מהביציות שלהן (של העניות?) האם זה לא מחריד? סוגיה חברתית כלכלית ממדרגה ראשונה. שלא לדבר על הגברת הסיכונים לגילוי עריות בהריונות כתוצאה מכך ומ"תרומות" זרע. זה שהטכנולוגיה קיימת - יופי טופי. למה לנצל אותה על חשבון בריאותם ורווחתם של אנשים קיימים? ובנוסף מה שמתואר בכתבה הוא הרבה מעבר לנסיונות להכניס נשים להריון. מדובר על סיכון בריאותן, על מיתוסים, על גבולות ועל סוגיות חברתיות כלכליות ומוסריות.
 
אין ספק!

עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה ... העולם לא צודק, מעולם לא היה צודק וכנראה לעולם לא יהיה צודק. עשירים תמיד יהנו מחיים קלים ועניים תמיד יסבלו מחיים קשים. את זה לא ניתן לשנות. אך יש עוד הרבה דברים שאפשר לשנות.
 
למעלה