אתרי חופשה/ביקור בישראל

debby12

New member
מנהל
את מתכוונת בעיר בולטימור (מרילנד)?

בנמל התעופה BWI? נשמע ברמה של אל קפון....

debby12

New member
מנהל
תודה רבה בוסטון! גזרתי ושמרתי....

וכבר התייאשתי מכראש "על החשבון". המשפחה תבוא לאסוף אותנו מהשדה, אז נראה לי שקודם נלך הביתה להתאושש ולמחרת, יותר מאוששים, נלך לאסוף את הרכב לא משדה התעופה [כי לא נראה לי שיהיו לי כוחות פיזיים ונפשיים לעבור את הסיוט המתואר בשדה אחרי טיסה טראנסאטלנטית.... שנאמר: Haven't the Jewish People suffered enough?

liat1271

New member
זה לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע

יכול להיות שעם ילדים זה יותר מורכב. בארה"ב כשאני שוכרת רכב, צריך לחכות לשאטל, ואם זה בעיר גדולה, יש נסיעה של 10 ד', לחב' ההשכרה, ולפעמים גם שם יש תור ארוך, פעם חכינו שעה בתוך, לרכב בלוס אנג'לס

vinney

Well-known member
לי יש נסיון יחסית טוב עם באדג׳ט

תקראי בעיון את כל מה שבוסטון כתב - אני מיישם את זה תמיד בכל נסיעה שלי לארץ (אני תמיד שוכר רכב).
&nbsp
באדג׳ט בד״כ יוצאים גם יותר זולים מהשאר, וגם נותנים שירות יחסית סביר. פעם אחת אמרו לי ״יש שריטה על האוטו״ והראתי להם צילום מיום ההשכרה ואמרו ״הא, אוקיי״, כל שאר הפעמים (יותר מ10 בינתיים) לא היו בכלל שום הערות. כנ״ל עם נקיון אוטו - רק פעם אחת קיבלתי אוטו מטונף (והם נורא התנצלו ואמרו שפשוט אין להם אחר), שלחו אותי לסניף שלהם באיירופרט סיטי והחליפו לי שם באוטו אחר, שאר הפעמים הכל היה בסדר וגם קיבלתי אוטו יותר גדול ממה שהזמנתי כמה פעמים (קורה כמעט כל פעם לאחרונה, אולי כי אני מסומן אצלם כלקוח קבוע).
&nbsp
אני תמיד מזמין מהאתר הישראלי, מסמן שאני ישראלי (דהיינו מע״מ וביטוחים כלולים בהצעת מחיר), ומשלם עם כרטיס אמריקאי בדלפק (אפשר לשלם באתר בזמן ההזמנה, זה נותן קצת הנחה). למרות שיש לי אחד מהכרטיסים היקרים האלה שאמור לכסות ביטוח בארץ, מעולם לא השתמשתי בזה, וראיתי תיירים אחרים מתווכחים עם הבחורות בדלפק במשך שעות על העניין הזה, אני מראש וויתרתי.

Boston Guy

New member
מה שאתה צריך זה לגלות את עולם המעאכרים מכפר חב"ד...

יש כמה "ספקי שירותי תיווך" שלדעתי כולם מבוססים בכפר חב"ד שמציעים שרותי ברוקר לענייני שכירת רכב. השתמשתי כמה שנים בשרותים של אחד מהם, ואחר כך עברתי לעבוד עם בחור אחר שנקרא "איזי בן-יעקוב", ודרכו שכרתי כלי רכב ב 3 שנים האחרונות.
הוא אינו חברת השכרת רכב - הוא רק מתווך, ואת הרכב אתה מקבל מחברת השכרה סטנדרטית מאלו שיושבות בשדה (הוא הציע לי גם אופציות של שכירה מבאדג'ט).
כשאני מתכנן נסיעה לחו"ל, אני שולח לו מסר בווטס-אפ עם תאריכים, סוג וגודל הרכב שאני זקוק לו (רצוי גם להזכיר לו שאתה משתמש ברכב 7 ימים בשבוע, אחרת תקבל הצעת מחיר שמכילה "הנחת שומרי שבת" כי היא כוללת רק 5.5 ימי נהיגה בשבוע). הוא לרוב שולח לי בחזרה 2-3 הצעות מחיר, שכוללות ביטוחים.
המחיר הכולל של ההצעות שלו - כולל הביטוחים - בצורה קונסיסטנטית יותר נמוך מכל הצעה אחרת.
הנסיון שלי גם מלמד שכשיש בעיות מול חברת ההשכרה (כדוגמת וכוח על נזק שנגרם או לא נגרם לרכב) - ה"מתווך" לפעמים מסוגל ליישר את ההדורים ולגרום לחברת ההשכרה להרגע...

vinney

Well-known member
לא צריך ולא רוצה, שיחנקו שם בכפר חב״ד עם הכסף השחור שלהם

אני נכנס לאתר של באג׳ט.סיאו.איאל ומקבל הצעת מחיר, משווה את זה להצעות של הרצ, אלדן, שלמה, יורופקאר, אוויס, ובוחר את הזולה ביותר כי בכל שאר הפרמטרים אין הרבה הבדל. בפעם הבאה שאני בארץ אני הולך עם אוויס, אגב, נראה איך השירות שלהם יחסית לבאדג׳ט.
&nbsp
לא משנה כמה המאכערים האלה יחסכו לי - אין לי שום כוונה להתעסק איתם או לעודד את פלח השוק הזה. עוד לא היו הדורים שלא הצלחתי ליישר בעצמי.

debby12

New member
מנהל
הה?

ומנין האמון בה"ה איזי בן יעקוב? דווקא אתה בד"כ מהצד הספקני (ספקנות בריאה!) של הסקאלה - סקרנית איך זה עובד? ולמה איזי מקבל הצבעה יותר טובה?

Boston Guy

New member
ממה את חושבת שסוכני נסיעות חיים? גם הם גוזרים קופון...

למה שמעאכר כמו איזי יקבל הנחה?
בדיוק בגלל אותה סיבה שגורמת לכך שכשאני מגיע לבית מלון שנמצא ליד המפקדה של החברה שבה אני עובד בסיליקון וואלי ומשתמש ב CORPORATE RATE של החברה - אני משלם חצי מחיר ממה שמשלם לקוח מזדמן.
החברה שבה אני עובד התחייבה למלון הספציפי הזה שהם יזמינו X לילות בשנה - ולכן המלון נתן להם "הנחת כמויות" רצינית.

אז קמו אנשים כמו ישראל מ YERENT או איזי, יצרו משהו דומה שבו הם התחייבו לחברת השכרה על X ימי שכירת רכב בשנה - וקיבלו "מחירון מיוחד".

כך רוב תעשיית התיירות עובדת - קונסולידטורים קונים "בלוקים" של חדרי מלון \ ימי רכב \ מושבים בטיסות ומקבלים "הנחת כמויות" - ואז מוכרים את זה ללקוח הקימעונאי.

debby12

New member
מנהל
או קיי - תודה. יודעת שיש קונסולידטורים כמובן

פשוט "איזי" לא נשמע לי כמו תעשייה/חברה מסודרת.

חיפשתי קצת על YERENT ומצאתי את חוות הדעת הבאה:

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293977-i1733-k9507188-Yerent_Do_Not_use-Israel.html. על כל פנים - עכשיו אחרי כל מה שכתבתם לפחות אני מחכה לגרוע מכל (נשמע שאפילו אם לוקחים את הביטוח הכי יקר שהם מציעים - אם קורה משהו לרכב "הלך" עליך גם ככה - בין שזו אשמתך ובין שלא)

iris mom of two

New member
אז אני שכרתי

משלמה סיקסט.
לקחנו ביטוח. ושרטנו את האוטו כהוגן, לגמרי אשמתנו בכניסה לחניה מאד צרה.
הבטוח כיסה את הנזק ולא שילמנו פרוטה נוספת
&nbsp

xbuffalomen

New member
גם לי היה ניסיון טוב עם באג'ט. פעם אחרונה

קבלתי גרוטאה , נגשתי לדלפק החליפו בדקה בלי שום תלונה וכשהראיתי צילום של שיפשוף אמרו בסדר ועברו לסדר היום. אני תמיד שוכר מהם הניסיון שלי עם הרץ ואוויס מסתכם במילה סיוט

איי ל

New member
מנהל
בפעם היחידה ששכרתי דרך באדג'ט לא הייתי מרוצה.

הגעתי לארץ, קיבלתי רכב חדש עם 3 ק"מ (יד ראשונה מרופא!).
כנראה שהייתי מאד עייף מהטיסה והסכמתי לעשות ביטוח לרכב - בד"כ אני מצטייד באישור מחברת האשראי וזה מספיק לי.
יצא המזל ויום לפני החזרת הרכב, מישהי יצאה מהחניה ודפקה את כל הצד של הרכב (הצד של הנוסע). האישה הייתה קצת בהלם, בעלה הגיע לאחר כמה דקות וכמובן שמלבד תמונות של שני הרכבים, התעקשתי שנקרא למשטרה או שהם יספקו הודאה באשמה (בכתב). הם הסכימו לספק את ההודעה בכתב ולקחתי גם תמונות עם הסלולרי של הביטוח שלהם ורשיון הנהיגה.
אגב, המיקום של המכה לא התיר ספק שהאשמה היא של הנהגת.
התקשרתי לבאדג'ט וסיפרתי את שאירע, הנציג היה אדיב ושאל אם אני צריך רכב חלופי, אחרת כדאי אגיע חצי שעה לפני ההחזרה המיועדת כדי לספק את המסמכים. חוץ מהמכה האוטו נסע היטב ולכן לא ראיתי סיבה לבזבז חצי יום על החלפת רכב, בטח לא ביום האחרון שלי בארץ.
מפה לשם, כשהגעתי להחזיר את הרכב, הסברתי שוב את שאירע וסיפקתי את הפרטים של הנהגת כולל פרטי הביטוח והודאת האשמה.
הנציג ישר אמר לי "באסה איתך שהרסת רכב חדש." וטען שבגלל שיש לי ביטוח, כרטיס האשראי שלי יחוייב בכ $500 השתתפות עצמית + סכום לטיפול בתביעה ( משהו כמו $250).
שאלתי אותו מדוע אני צריך לשלם השתתפות עצמית אם האשמה בבירור היא של הנהגת? הוא אמר שככה זה. אחרי שתתברר התביעה, אני יכול לתבוע את הביטוח של הנהגת על ההשתתפות העצמית.
והוצאות הטיפול בכל מקרה עם עליי.
ניסיתי קצת להתווכח, אבל הבחור טען שאין מה לעשות ושככה זה. גם האחראי טען את אותו הדבר.
אמרתי תודה ושלום, יש לי גם ככה טיסה לתפוס.
כשחזרתי הביתה לארה"ב, התקשרתי למשרדים של באדג'ט והנציגה טענה שהם עוד עושים לי טובה שהם בכלל מטפלים בתביעה מול הביטוח של הנהגת.
היא גם טענה שהסיכוי שלי לקבל החזר על סכום ההשתתפות העצמית הוא מאד נמוך וכדאי שאשלים עם הגזירה.
מיד בסיום השיחה התקשרתי לחברת האשראי, הסברתי את העניין ועשיתי דיספיוט.
באדג'ט שלחו הסבר וטענו שצריך לדחות את הדיספיוט שלי על הסף.
שלחתי תמונות והסבר מפורט, חברת האשראי החזירה לי את כל הכסף (כולל דמי הטיפול). וזהו, לא שמעתי יותר מבאדג'ט.
&nbsp
מבחינתי השירות היה צריך להיות אחרת. הייתי מוכן שיקחו לי כסף כפקדון עד שהעניין יוסדר. אבל ברגע שהבנתי שכל מה שהם רוצים זה לחייב אותי על הליך הפרוצדורלי שיועיל רק להם, ואחרי זה אני אצטרך להילחם בעצמי, לזה כבר לא הסכמתי.

debby12

New member
מנהל
תודה לכל העונים (וההמלצות על באג'ט). שאלה לי לגבי "ישראליים"

כל מי שהוא בעל אזרחות ישראלית צריך לסמן "ישראלי" אני מניחה - גם אם איננו מתגורר בישראל כרגע (?). את סוגיית רשיון הנהיגה הישראלי צלחנו בקיץ שעבר

xbuffalomen

New member
גם אם לא תרשמי במעמד קבלת הרכב יבקשו את

אישור הכניסה לישראל - לך יהייה אישור (כחול אם זכור לי) של אזרח ישראלי = אכלת אותה עם מע"מ

Boston Guy

New member
כמו שבאפאלו כתב - תשלום מע"מ נקבע לפי סטטוס הכניסה שלך

בביקורת הדרכונים המכונה שסורקת את הדרכון מנפיקה לך פתקית עם התמוונה שלך וברקוד (בסגנון עדות ה BOARDING PASS) - שאיתה את פותחת את ה"שער שמכניס אותך לישראל".
את הפיתקית הזו מסתבר שצריך לשמור - כי סוכנות השכרת הרכב רוצה שתציגי אותה להם. הצבע של הפתקית שונה בין "דרכון זר" ו"דרכון ישראלי" - וזה מה שקובע אם יחייבו אותך במע"מ או לא.
הם מבססים את זה על העובדה שאזרח ישראלי חייב להשתמש בדרכון הישראלי שלו בביקורת הגבולות בכניסה לארץ.

Ani15

New member
אם את לא שוכרת בנתב"ג

תשקלי חברות קטנות שיש להם סניף שקרוב לאיפה שתהיו (הגר, איזי, שלמה וכו'). בכל החברות יש בעיות, לפחות שזה יהיה קרוב, עם חניה נוחה לרכב שמביא אותך, ובדרך כלל הרבה יותר זול ויחס קצת יותר סבלני ופחות "פס ייצור" מהמקובל בנתב"ג. יהיה פחות מבחר של רכבים (אבל זה עשוי להיות לטובתך אם הזמנת רכב קטן ובמקרה דווקא אותו אין). אם חשוב לך להחזיר בנתב"ג, תשאלי מראש, לפעמים זה אפשרי גם אין להם משרד בנתבג (בדרך כלל הם מבקשים שתגיעי לאחד החניונים מחוץ לנתבג ומשם יסיעו אותך, זה לוקח זמן - משהו כמו שעה וקצת - אבל עשוי להיות משתלם). מזכירה לך שהכי כדאי להגיע לנתבג ברכבת (כולל לילות לא כולל סופ"ש), ואם את בונה על מוניות - בקשי מקרוביך לשלוח לך מונית שתחכה לך, זה יהיה הרבה יותר זול (משהו כמו 2/3 מחיר).
&nbsp

Boston Guy

New member
מה מצב הרכבת כרגע?

ידוע לי שבשנה - שנתיים האחרונות היו עבודות חישמול שבגללן הרכבת לנתב"ג היתה מושבתת בימים מסויימים... זה סוף סוף הסתיים?

Ani15

New member
מה פתאום הסתיים

זה יסתיים כשהמשיח יגיע או כשהרכבת הקלה בתל אביב תתחיל לפעול, לא ברור מה יקרה קודם. נדמה לי שהקו לנתבג עובד ועכשיו הסגירות זה בקו לחיפה ובין תחנות תל אביב מדי פעם.
צריך לבדוק באתר הרכבת - לפחות זה עובד כראוי והוא מאוד מעודכן. רוב העבודות בלילה ובסופ"ש (מחמישי בלילה עד ראשון בבוקר), כך שיש ימים שהרכבת עובדת מלא (ועכשיו יש גם רכבות לילה מבאר שבע לנתבג, יאאא!)

למעלה