אתר הסברה חדש - לשיפוטכם

TJSBZ

New member
יסמין

אני בהחלט מבינה את סערת הרגשות בו את נתונה, עם זאת, את שוכחת שאנחנו לא צריכים להתפוצץ יחד איתם כדי להרוג בנשיהם ובילדיהם. לנו יש פצצות.

ואת...

כנראה שלא מבינה את ההבדל ...בין מלחמה לבין רצח בדם קר ובמודע ...ואם את לא מבינה את זה לבד מי אני שאנסה להסביר לך????

תגובות

New member
יש לומר לכם רק את זה ../images/Emo26.gif

בתגובה ל"איפה ראית יהודים שנכנסים לאוטובוסים במודע בכדי לרצוח בדם קר..." תשובה שלי היא ככה: לח"י, אצ"ל, ניל"י - כבודם במקומם מונח נאבקו למען הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל. לא בחלו בשום אמצעים כדי להשיג את המטרה. פוצצו גשרים גם כשעברו עליהם מכוניות אזרחיות כי ידעו שצריכה לעבור מכונית עם איזה שייח רם מעלה או איזה קצין בריטי חשוב. למה זה נחשב בסדר ונלמד בבית הספר בשיעורי תולדות עם ישראל או היסטוריה או מה שלא יהיה כאשר הילדים לומדים להעריך ולכבוד את הלוחמים החלוצים בהקמת המדינה? הדברים בהודעה הזאת לא באים להוריד מגבורתם של מי ממייסדי המדינה אבל אם זה בסדר שיהודים רצחו בדם קר בריטים וטורקים כדי להיפטר מהכיבוש הבריטי ולהעיף את השלטון הטורקי מכאן אז למה זה נורא ואיום שהפלשתינים עושים אותו דבר? זה כואב לנו עכשיו כמו שכאב להם אז. אלימות ומלחמה הם לא דרך להגיע לשלום אבל אולי במקרה שלנו אין שום דרך אחרת כי בשני העמים השלטון הוא אטום לרגשות הציבור ולרצון לשלום. כששניים רבים והולכים מכות באטרף הם לא שומעים ולא רואים כלום חוץ מאשר את היריב. מי שבא ומנסה להפריד, מקבל את האגרוף שיועד ליריב.

תגובות

New member
הבריטים שהטביעו אוניות

היו חיילים שמילאו פקודות, כמו החיילים שלנו שממלאים פקודות. לא אומרת שזה בסדר להטביע אוניות עם אנשים עליהן. סבא שלי מצד אבא העפיל לארץ באוניה שנשלחה על ידי הבריטים לקפריסין והוא שהה שם במחנה במשך כחצי שנה עד שהצליח לחזור באוניה אחרת ועלה לארץ. הוא לא הלך להפציץ או להתפוצץ אצל הבריטים או הטורקים. אבל כזה בנאדם הוא היה. לא לקח שום דבר ללב. לעומתו היו אחרים שהתרגזו מאוד ועשו מעשה וכן הלכו להפציץ ולהרוג.

1קאנדיד

New member
מה לעשות שהם אכן גזענים? הערבים

לא צריך להיות גאון כדי להבין שהערבים משתמשים בנימוקים ודימויים הישר מהדרשטירמר ושפתרון סופי בסיגנון המוכר משנות הארבעים לא נתפס אצלם כמוקצה מחמת מיאוס. לא צריך להיות גאון רק לקרוא מעט מאמרי מערכת של עיתונים מצריים פלסתיניים סורים לבנונים וכיוצא בזה. מה שמעיק הוא שיש פה זן של אידיוטים מוחלטים מביננו יהודים מוכי גורל ומבולבלי מצפון שהיוצרות התהפכו כליל בראשם תוצר של חבטות של 2000 שנה שהותירו את חלק מהעם אכול רגש אשמה על עצם זה ששרדנו את כל הזוועות ואנו עוד מסוגלים להשחיל רב מחבלים כלשהו בעזה.

1קאנדיד

New member
עצם ההשוואה גורם חלחלה

היכולת שלך לגזור גזירה שווה בין מעשי רצח מתוכננים היטב ממומנים על ידי אנשים שכל שאיפתם היא גם השמדתך לבין הרג לא מכוון של חפים מפשע כתוצאה מטעות היא עצמה מעידה על קריסה בסיסית ביכולת ההבנה שלך אני מתיחס לגברת שפצחה בדיון ההשוואתי הזה

TJSBZ

New member
ודבר הגברת

הוא שגם אנחנו גזענים לא קטנים, אפילו בינינו לבין עצמנו. הבעיה העיקרית שלנו היא, שאנחנו לא מסוגלים להודות שאנחנו לא טלית שכולה תכלת. הבעיה השניה היא, שאתה חושב שאני בת 2000, ואני עוד לא הגעתי אפילו ל-80...

האמת...

שאני מתחילה לתהות אם את שפויה....ואני דווקא חושבת שאת בת 3000 ואת אמורה להיות מומיה....

niva99

New member
הכל היה יכול להיות אחרת-אלמלא פרס

שהחזיר מטוניס את בעל השפה הרוטטת. זה עם השקרים שלו והמוניפולציות סובב חצי ארופה. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את הלוקסוס של להיות נאיביים. גם ככה החיים במדינה הולכים מדחי אל דחי בכל המובנים.האישיו העיקרי במזה'ת הוא המנטליות של אלה שאנו נאלצים להתמודד מולם: אנשים בילתי אמינים ,מוניפולטיביים ,שקרנים ,חורשי מזימות,מטים את האמת (ג'נין ג'נין) וכן,לצערנו מבינים רק את מדניות היד הקשה. אם נמשיך להיות היהודים יפי הנפש,הרחומים,המתחשבים -הם פשוט בהזדמנות הראשונה שתהיה להם יקיאו אותנו מפה.(בלי יותר מדי סנטימנטים).

aviavikar

New member
תתבייש לך !!!! כתבה אנטישמית.

פשוט בושה !!! כל אתרי האינטרנט הישראליים מלאים שנאה עצמית ואהבת האויב האכזר מה קורה לכם ? תתעוררו!!!! תקראו היסטוריה של העם היהודי ההיסטוריה חוזרת אנו הורסים את עצמנו !! איפה הפטריוטיות? היכן הכבוד העצמי? תהיו גאים להיות יהודים בארץ ישראל תהיו גאים להגן על עצמכם ולהניף את דגל ישראל ולשיר התקוה ותתביישו להשמיץ את העם שלכם ולירוק לבאר ששתיתם ממנה יהודי גאה.

yoo

New member
בדיוק!

כל התופעה החוזרת של ה"מתייונים" האלו כבר עולה לכולנו על העצבים... נמאסתם! אנחנו נכנסים לשטחיהם לצורך הגנה בלבד! אין לנו שום משאב יקר או משהו שברצונינו "לכבוש"... חוץ מזה מי אמר שאלו שטחיהם בכלל? אלו שטחים שנכבשו מירדן בכלל (העולם הערבי הנתון לתעמולה שקרית כמובן חושב שאלו שטחים שהיו שייכים למדינה שנקראה בעבר פלשתינה,והם בטוחים שהמפעלי הזיקוק בחיפה היו שיכים בעבר לפלשתינאים, הפירות מתוצרת jaffa הם פאר התוצרת של פלשתין, ובכלל בחור מצרי שדיברתי איתו פעם באיסיקיו בשיחה ידידותית היה בטוח למשל שגם ישראל הובסה בששת הימים או ביום כיפור, על ידי מצריים,וסיני מעולם לא היתה שיכת לישראל, אפילו הוא עוד העיז להגיד לי: "שאל את אבא שלך או את סבא שלך") ,אין דבר כזה בכלל עם פלשתינאי ו"ערביי ישראל" כי זה בדיוק אותו הדבר... הכינוי" פלשתינאים" הוא כינוי מתוכנן היטב שהם קבעו לעצמם כדי שיחשבו שזו היתה ארצם בעבר משום שקראו לה "פלשתינה" אבל פלשתינה הוא כינוי שהעניק הנציב הרומי בזמנו (שכחתי מה שמו) לארץ ישראל כדי למחוק כל קשר בינה לבין היהודים...

תגובות

New member
אני מתביישת להיות ישראלית

ולפעמים ממש לא גאה ביהדות שלי בעיקר בגלל העסקנים הדתיים הפוליטיים שעושים שימוש בדבר כל כך יפה כמו יהדות כמסחרה לצורך קבלת הטבות וכספים. אני גאה בהיותי בן אדם, בעל שכל ויכולת לראות את האחר באשר הוא אדם ולא באשר הוא אחר ושונה ממני. אם כל האנשים בעולם היו דומים במראה, באופי ובמחשבה איזה מן עולם משעמם ועצוב היה לנו. הבעיה הגדולה של האנושות היא בעיקר האלימות. אנשים לא יודעים איפה לעצור ולחשוב לפני שמרימים את הקול, את היד ומראים את הפנים המכוערים שלהם. חבל שבני אדם ממשיכים לגדול אחרי גיל 7, כי זה הגיל שמתחילים להיות שקרנים, חשדנים, מניפולטיביים. להסתכל על קבוצת ילדים ולראות איך הם משחקים יפה ומסתדרים גם כשיש ניגודי אינטרנסים. אל תתערבו להם ותראו איזה יופי הם מסתדרים. תכניסו קבוצה מעורבת של ילדים וילדות, מכל מיני עמים ודתות ותראו שגם עם שפות שונות הם מתקשרים טוב מאוד. המבוגרים הורסים את העולם! הגאווה היא אחד מהחטאים של בני האדם. תהיו גאים בזה שאתם בני אדם ולא בזה שאתם ישראלים או יהודים או מזרחיים או אשכנזים או צברים או גבוהים או יפים וכן הלאה... מי ששואף להיות בן אדם צריך לשמוח בחלקו.

Ze Colmeia

New member
כן, שיוויון../images/Emo70.gif

נכון באמת לא כל הערבים שסובלים בגלל המדינה שלנו באמת הם טרוריסטים ובאמת באים לפגוע במדינה שלנו, למשל במעברים, מאות ואולי אלפי אנשים צריכים כולם לעבור אחד אחד חיפוש מקפיד, לפעמים מעכבים אותם שעות בקור ובגשם, לפעמים מכים אותם, ולפעמים לא ממש איכפת מהם, אבל אני רוצה לראות את כל המצתדקים האלה מחפשים על מאות בני אדם כל יום, מבקשים תעודות, מעכבים כשצריך, כשאתה עומד מול תור שאתה לבד צריך לסנן, תור שלא נגמר, האם אתה או את חושב/ת שיש לכם סבלנות לכל זה
לישון 5-6 שעות בלילה ומ4 בבוקר להתחיל להעביר אנשים...לבד....שעות...אז אחרי כמה זמן כל אחד היה כבר מאבד כל טיפה של סובלנות, אני לא מסכים עם האלימות כלפי הם והעיקובים שלפעמים פשוט לוקחים שעות וכל זה לחינם. אבל אנחנו עושים את כל זה מסיבה אחת בלבד, ביטחון, וכן אני אומר באופן גלי שהביטחון של המדינה שלי יותר חשוב לי מהנוחיות של שלהם, ולא אני לא אדם רע ששונא כל ערבי, פשוט מאוד אני לא חושב שנוחיות האדם תתעלה על חיי אדם, ולכן אני חושב שמה שהם עוברים כל יום במחסומים הוא הכרכי, עד שאירגוני הטרור יתפרקו והאיום על ישראל יוסר אני לא רואה שום פיתרון אחר חוץ מלחסום את המעבר לפלסטינאים לחלוטין, מה שלא יקל ולא יעזור לאף אחד חוץ מהחייל או החיילת שצריך לסנן אותם שם. ועכשיו אתה בטח חושב לעצמך, רגע, ומה עם כל מה שאנחנו שומעים כל יום על איזה ילד בן 13 שנהרג מירי צה"ל פה או שם, נכון לא בסדר, אבל אי פעם חשבתה לעצמך מה עושה באזור שבו נמצאת יחידה צבאית המשיבה אש על חוליה או מפגינים עיונים או מה שלא יהיה
אז תחשוב שוב לפני שאתה זורק האשמות כאלה או אחרות על ישראל. תגיד לי אם אתה הייתה חיי במציאות שכל יום ליד הבית שלך יורים אנשים הייתה מסתובב או נותן לילדים שלך (בהנחה שיש לך...) להסתובב באזור שאתה יודע שנורת אש, אם הייתה יודע שעומדת להתקיים הפגנה שתגרום לתגובה קטלנית מצד הצבא שהוא לכאורה האויב שלך, הייתה נותן לילד שלך להסתובב חופשי שם, אתה יודע מה ניהיה לארג' נגיד שנתתה לו בהנחה שסמכתה עליו שיחזור מיד אם קורה משהו, מה ילד יעשה בשטח שבו יורים, הרי הוא בן 13 כבר לא ילד טיפש שחיי באשליה ולפי תנאי החיים שם גם ילדים בני 6 כבר יודעים מצויין את הסכנות, אך שוב ושוב ילדים נהרגים מאש צה"ל, איך זה
אז לפני שאתה מרחם על הילד ועל המשפחה של הילד שנהרג, תחשוב פעמיים ותחשוב על מה לעזעזל הילד עשה שם
וברור לנו שהילדים שנהרגים אינם ילדים שחוזרים בתמימות לבית ספר ונקלעו לשטח האש, אלא אם כן הם חרשים (משמע לא יכולים לשמוע צעקות המונים ויריות) או עיוורים (לא רואה מה מתרחש מסביבו). בקיצור, כן אנחנו לא המסכנים היחידים בכל המצב הזה, אבל אין מה לעשות זו מלחמה, וכן גם אנשים חפים מפשע נפגעים גם אצלנו וגם אצלם, אין תסריט למלחמה, זה בסך הכל קרב
רק זכור עוד דבר אחד ויחיד, הם מנסים לפגוע בחפים מפשע כאשר אנו נמנעים ככל יכולתינו

מסכים עם השורה התחתונה

אבל לומר שכשילד פלסטיני נהרג זה אשמתו או אשמת הוריוכי הוא הסתובב ברחוב זה כמו להאשים הורה של ילד יהודי שנהרג באוטובוסכי ההורה סומך על אגד. כשאוטובוסים מתפוצצים המחחבלים אחראים לכך. וכשצה"ל מפשל צה"ל אחראי לכך. אני לא טוען שצריך להתנצל על כל פגיעה בחפים מפשע מהסיבה הפשוטה שזו היא מלחמה ובמלחמה נפגעים לא רק הלוחמים. אני טוען שצריך להבין שאנחנו לא כלכך זכים וטהורים כמו שהיינו רוצים ליהיות. ובכלל הטענה שלך ואני מצטטממש מקוממת. "מה ילד יעשה בשטח שבו יורים, הרי הוא בן 13 כבר לא ילד טיפש שחיי באשליה ולפי תנאי החיים שם גם ילדים בני 6 כבר יודעים מצויין את הסכנות, אך שוב ושוב ילדים נהרגים מאש צה"ל, איך זה?" תחשוב על זה, הילד גר שם, נולד שם , ואתה תחליט בשבילו מתי לצאת מהבית? ובכללאתה מדבר במין שלוות נפש כאילו מה קרה כאן בכללהרי ברור לכולם שזה מצב טבעי שילד לא יוכל לצאת מהבית בגלל שיש טנק בחוץ. ואם הוא יוצא ונהרג אז בטח שזה אשמתו. מעניין מה אתה היית עושה במצב כזה.

Ze Colmeia

New member
תגיד לי...

אתה הייתה יוצא החוצה עם הייתה הפגנה עויינת בחוץ ואתה יודע שישי יריות
אז כן זו כן אשמתו
ולגבי ההתחלה אתה פשוט לא שם לב לכלום
מה כשאני עולה על אוטובוס אני יכול לדעת או לנחש שמשהו רע עומד לקרות כדי שאני אוכל להמנע מלעלות עליו
הרי כשישי הפגנה ויש יריות ויש טנק מן הסתם ממרחקים אפשר לשמוע מה הולך, ואם קצת חכמים ויש לך אינסטינקט הגנה עצמית הכי בסיסי בעולם לא הייתה מתקרב לאזור, אבל פיגוע זה שונה לגמרי
אני לא יכול לדעת אם יש מחבל באוטובוס או לא, הרי אם היינו יודעים איפה יש מחבלים אף אחד לא היה נפגע כי כולם היו תופסים מרחק מהאיזור. ולא אני לא אומר שילדים פלשטינאים צריכים לא לצאת מהבית שלהם בכלל, פשוט להמנע מללכת להפגנות האלה, ובואו לא ניהיה כל כך נאיבים הרי כל הזמן רואים אותם כשמצלמים בחדשות עומדים יחד עם כל הקהל ההומה עם מקלעות (רוגטקות) ומיידים אבנים לכיוון חיילים, וילד שמסכן חיי חייל צריך להתייחס אליו כמו לכל מבוגר. זו היא בעיה שלו בלבד שהוא היה שם שהוא לקח חלק פעיל בהפגנה, הרי הילדים שנפגעים אלה לא ילדים שהם מסכנים כאלה שבמקרה נקלעו למקום הארוע בדרך הבייתה מאיפה שהו...כי ברור שהם היו מתרחקים מהאיזור....

הטעות שלך היא

שאתה חושב שילדים שם נהרגים רק בהפגנות וזה ממש לא נכון. אתה יודע מה נניח שאני מסכים אתך שאם בן אדם הולך להפגנה אלימה אז הוא לוקח על עצמו את האחריות באם הוא יפגע (למרות שעצם זה שהפגנה הופכת אלימה היא לא גוזרת גזר דין מוות אוטומטי על המששתתפים בה אבל זה לא הוויכוח). הנקודה היא שרוב האנשים החפים מפשע נהרגים בגלל שהם נמצאים בעל כורחם באזור קרב. מספר דוגמאות: 1. ניסיון חיסול כושל שבו הפצצה מחטיאה או שהמודיעין לא מדוייק, והיו לא מעט מקרים כאלה כשמקרה שחאדה הוא המפורסם בהם. 2. פעולה של צה"ל כנגד מעבדות או עלמנת ללכוד מבוקשים שמן הסתם מתחבאים במרכז אוכלוסיה וכתוצאה מפעולה זו נהרגים חפים מפשע. עכשיו שים לב אני לא בא לומר שצה"ל לא צריך לפעול שם ואני אפילו לא מתכוון לבקר את צה"ל על צורת הפעילות שלו. אני חושב שמה שעושים שם הוא הכרחי לקיום שלנו. אני רק ישר מספיק כדי לומר שאנחנו לא צדיקים גמורים, ושכן אנחנו עושים שם דברים קשים שלעיתים גובלים בפשעי מלחמה. לי אין בעיה לומר את הדברים האלה בלי למצמם בגלל שאני מבין שזו מלחמת קיום שלנו, אבל לנסות ולהציג אותנו כמלאכים ומסכנים זו צביעות מהסוג הנחות ביותר.

Ze Colmeia

New member
עם זה אני מסכים....

ברור שכשפוגעים בחפים מפשע "בטעות" זה ממש לא בסידר, אבל כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי, זה מלחמה
ברור שאנשים חפים מפשע נפגעים
אין לקרב תסריט, זה קרב
ועוד אני מוסיף את הסבל הבלתי מוצדק לפעמים של אנשים במחסומים כל יום. אך אין מה לעשות אנחנו לא צדיקים, אבל אירגוני הטרור הרפה פחות צדיקים. כי שוב ההבדל בנינו לבינהם, זה (לרוב
) אנו פוגעים באזרחים חפים מפשע בטעות, והם מנסים בכוונה לפגוע באזרחים חפים מפשע
זו השורה התחתונה....

למעלה