אתר הסרבנות - קורא לכאורא

ינקידוד

New member
הצבא לא שלי

הטענה של פצפיסטיות על פי דת לא תתפוס הרי, קריטריון לפי מגזר גם לא ישכנע איש, מה נשאר? לא יודע תהנה.

פלסטיק

New member
איך מזהים אם בחורה דתיה או מתחזה?

איזה מבחן היא עוברת כדי להמנע מגיוס?

TJSBZ

New member
היא באה בחצאית ארוכה ללשכת גיוס

ומצהירה שהיא דתיה ואמונתה אינה מאפשרת לה לשרת. זהו.

masorti

New member
מצידי תבחן כל דתיה כזו...

אין שום בעיה להמציא מאות שאלות שרק דוס אמיתי יידע לענות עליהן. הרי רב צבאי שיראיין חילונית המתחזה לדתייה יוכל בקלות "להתקיל" אותה בשאלות שיוכיחו את בורותה בדת. לי אין שום אינטרס שחילוניות יתחזו לדתיות ויקבלו פטור משירות.

tamarhp

New member
שמעתי פעם סיפור

על מישי שבאה להצהיר ושאלו אותה - אבא שלך מניח תפילין? אז היא אמרה - "לפעמים, בעיקר בשבתות וחגים "

TJSBZ

New member
הכרתי אישית מישהי שהיא דתיה כמעט

כמוני. אבל היא רצתה להמשיך מתואר ראשון ישר לשני, ובעתודה מאפשרים רק ראשון, אז הצהירה. בזה נגמר פרק השירות הצבאי בחייה.

masorti

New member
יכולת להלשין עליה לשלטונות הבקו"ם.

אגב, הכרת מישהי שהיתה שחקנית/דוגמנית/אמנית/יוצרת שהסבירה לקב"ן שהצבא לא בשבילה והשתחררה? אישית לא הכרתי כאלה, אבל העתונות מלאה בוידויים של סלבריטאיות שעשו כך.

TJSBZ

New member
אישית לא

אני פשוט לא מכירה דוגמניות...הן לא ב"מליה" שלי
אבל אני מכירה את הסיפורים כמוך. אני חושבת שזה חמור. יש בעיה עם פטור קב"ן והיא כזו: בעבר היו מתקמצנים על פרופיל נפשי, וגם על רפואי. אנשים הגיעו לצבא למשימות שהם באמת לא יכלו לבצע כי לא האמינו להם וקראו להם "ארטיסטים". נגרמו נזקים אדירים בבריאות ואבידות בנפש, כי אנשים שלא עמדו נפשית בלחץ התמוטטו. הצבא עבר בשלב מסויים לקיצוניות שניה: היום כל מי שיש לו ספק של צל של בעיה, ישר מקבל סעיף רפואי ואפילו פטור. אני, למשל, עם בעיה של שחיקת הסחוס בברכיים. אסור לי באיסור חמור לרוץ או לקפוץ או כל דבר כזה שנותן מכה בברך. לעמוד וללכת מותר לי כאוות נפשי. אסור לי ללכת בנעליים צבאיות ללא מדרסים שיבלמו את הזעזועים. כשהגעתי לטירונות, הרופאה בבסיס והסגל נכנסו לפניקה: הוציאו לי פטור מעמידה ממושכת, מהליכות ממושכות, ממד"סים בכלל ומה לא? עוד רגע היו מוציאים לי פטור מלנשום
וזה אחרי שהבאתי מכתב מפורט מהאורטופד שטיפל בי, מומחה בתחום, שמסביר בדיוק מה צריך לעשות. תארי לך מצב שבו לא יודעים מה האבחנה המדוייקת? זה יוצר בפירוש פניקה. וכאן הבעיה. עוד לא מצאו את בשביל הזהב בין "כולם ארטיסטים" לבין לעשות מכל עיטוש נכות נשימתית. משהו אישי יותר: כשהייתי בקורס קצינות היתה טירונית במחנה שהתאבדה. היא איימה בהתאבדות הרבה זמן. הסגל שלה לא "קנה" את זה. ההורים הגיעו רחוק. בסוף לקחו לה את המחסנית, אבל לא את הנשק ולא הזהירו את בנות המחלקה לא לתת לה מחסנית ולא כדורים. היא פשוט לקחה כדורים ממישהי והתאבדה. אני מעדיפה עשרה שישקרו לקב"ן ולא מקרה אחד כזה שבו לא האמינו לה והיא מתה.

TJSBZ

New member
ולי אין שום אינטרס

שבנות דתיות תקבלנה פטורים בסיטונות כאוות נפשן, על חשבוננו.

masorti

New member
מבחינתך עדיף שתהיינה פקידות...

המגישות קפה לסגן מושתן, ובלבד שלא ישחררו אותן. סתם עוינות לכל מי שלובשת חצאית. הרי ברור לך שאין צורך אמיתי ברובן.

TJSBZ

New member
גם לא ברוב החילוניות

ואני לא רואה שמפריע לך שהן "פקידות לסגן מושתן ובלבד שלא ישחררו אותן".

TJSBZ

New member
ממש לא

ואל תגלה לאף אחד אבל רוב הסגנים גם אינם גיבורים. אני פשוט ציטטתי אותו. זו לא האופציה היחידה לשירות בנות, אבל זו כן האופציה העיקרית, לצערי.

פלסטיק

New member
למה אתה חושב שהחרדים התנגדו?

הרי היתה בעבר ועדה שבחנה בנות לפני שנתנה להן פטור החרדים הפעילו לחץ כבד והועדה הזו בוטלה יש לך מושג מה היה האינטרס של החרדים שחילוניות יתחזו לדתיות ויקבלו פטור משירות?

למעלה