סופר מן אני יענה לך בקצרה כרגע
ואם תרצה להרחיב איתי את הנושא אני אשמח מאוד.... יש כמה סוגים של כשרויות, הרבנות הראשית לדוגמא נותנת כשרות על מוצר מסויים, לאותו מפעל שמייצרת את המוצר ההוא, מגיע במקרה הטוב משגיח אחת לשלשוה ימים לבדוק לראות שהכל בסדר, ואילו הבד"ץ העדה החרדית נמצא משגיח במקום, כל זמן שהמפעל פתוח, והם מגיעים גם לביקורי פתע בלילות בכדי לראות שלא מביאים סחורה באמצע הלילה, (והעניין עוד ארוך), אי לכך הכשרות של העדה החרדית יותר מקפידים וישנם אנשים שמעדיפים להקפיד על זה, וישנם אנשים שמסתפקים רק על כשרות רגילה, כי גם לרבנות הראשית יש את המחלקה של כשרות רגילה ויש את המחלקה של מהדרין, ואני אתן לך עוד דוגמא יש איסור של בישול עכו"ם, אסור לגוי להדליק את האש של האפיה או של הבישול, זה צריך להיעשות על ידי יהודי, ומה קורה במפעל שהמשגיח לא נמצא צמוד?, האם אפשר לסמוך בוודאות כשהאש תתכבה אז הגוי לא ידליק אותו?, ויחכו אם היצור עד שהמשגיח יגיע להדליק את האש?, ואם המשגיח מחוץ לעיר?, אז תגיד שהם יביאו יהודי מבחוץ שידליק להם את האש?, מי אומר לי שהם יקפידו על זה?, לכן אצל העדה החרדית יש להם משגיחים צמודים, ויש עוד הרבה לדבר על נושא הכשרות, כך שלבוא ולהגיד שזה סחטנות, זה ממש מגוחך להגיד כך... אף כשרות לא טריפה, כל כשרות אפילו כשרות רגילה היא כשרה, אך תלוי מה רמת הכשרות שלה...