אתר חדש

ניראות

New member
אתר חדש

שלום, החל מהיום, ולמשך שלושה שבועות, ניתן יהיה לתרום למרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית ולנפגעי תקיפה מינית בישראל באמצעות sms. התהליך פשוט: שולחים sms עם הספרה "5" למספר 1202, ומקבלים מיד הודעת אישור מחברת הסלולר. התרומה, בערך של 5 ש"ח, תחוייב דרך חשבון הטלפון הנייד. מבצע ההתרמה הוא חלק מקמפיין אינטרנט בן שבועיים שיחל בעוד שבוע, יום א', 29.5.05. מטרת הקמפיין היא להעלות מודעות להיקף ולחומרה של תופעת האלימות המינית בישראל, ולהביא לתודעת הציבור את אתר האינטרנט החדש של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, שכתובתו www.1202.org.il. יש לציין שכל חברות הסלולר וכן חברת סלאקט המפעילה את המבצע מבחינה טכנית נרתמו למבצע ההתרמה בתרומה מלאה, כך שכל שקל שנצליח לגייס יועבר לטובת מרכזי הסיוע ולפעילותם למען הנפגעות והנפגעים. אם במאבק באלימות המינית חשוב גם לכם, אנא, הירתמו גם אתם להצלחת הקמפיין, ושילחו לנו תרומת sms ממכשיר הטלפון הנייד שלכם, והעבירו הודעה זו הלאה לכל מי שהנושא עשוי להיות קרוב לליבו. www.1202.org.il תודה על שיתוף הפעולה....

gertrude

New member
../images/Emo45.gif

ממליצה לכולן לתרום ולהעביר הלאה את ההודעה.

magicgirl1983

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif- עשו זאת

למען נערות במצוקה זה חשוב!!!

../images/Emo31.gif איבדתי את התמימות כבר מזמן

לא באמת מאמינה שכל שקל אכן יגיע לנזקקים האמיתיים. לא באמת מאמינה שכל מהעורבים בדבר עושים זאת בהתנדבות מלאה. לא באמת מאמינה שאין כאן מישהו שעושה הון אישי/פוליטי/אחר מהעסק הזה. החיים לימדו אותי להיות צינית וסקפטית בנושאים האלה

magicgirl1983

New member
גם אותי אז מה?

לכן אני לא ממהרת לתרום לאנשים... אני גם לא תורמת לקבצנים...כי אני יודעת כמה כסף יש להם בסוף היום.. פעם אני וחברים עשינו את זה כי נתקענו בת"א...ופשוט הרווחנו המון כסף.. וקלטתי בעצם שקבצן איכשהו מקבל יותר ליום מכל עובד מיני'. אבל לנשים נפגעות מינית..אם זה יעזור אפילו באיזו עובדת סוציאלית אחת יותר...פסיכלוג נוסף..ואפילו מקלט לנפגעות. זה שווה גם אם מכל ה-5 ש"ח האילו שקל אחד בלבד באמת נתרם למקום הנכון.

t32

New member
גאטו יקרה שלי

נכון שחלק מהעמותות אכן "מסננות " חלק ניכר מהכסף בדרך לצרכן הסופי- אבל אני מזמינה אותך לבקר בעמותה שלנו ובעמותה בה אני עובדת בערבים ולגלות שזה לא תמיד נכון. ואם זה לא נכון בשתי עמותות- לבטח יש עוד עמותות כאלו, חשוב לזכור שאין מה לעשות - חלק מהכסף חייב ללכת למטרות אדמינסטרציה- בדיוק כמו שאת מקבלת שכר עבור עבודתך , אין זה הוגן לדרוש מאנשים לעבוד חינם רק מכיוון שהמטרה קדושה. מנסיון- עמותות שהן על בסיס התנדבותי בלבד לא שורדות. כמובן שהשאלה היא איזה אחוז מופנה למשרדים המפוארים ואיזה לנזקק,אך כמו שאמרתי, ישנן המון עמותות שמפנות את החלק הארי לנזקק. אני לא באה לשכנע אותך לתרום, רק להציג זוית אחרת, לא כולם מושחתים. ועוד משפט שאביו עליו השלום של חברי לשעבר אמר לי פעם: אם אדם מגיע למצב שהוא מוכן להושיט את ידו לנדבה (כגון הקבצנים ברמזור) תן לו! זה פחות או יותר העקרון המנחה אותי בחיים ולמרות שכבר גיליתי פעמיים בחיי אנשים שהושיטו יד לתמיכה(וקיבלו) למרות שמצבם טוב לאין ערוך משלי למשל - אני עדיין ממשיכה. יאללה, אני אקדיש לך גם שיר(אם תנחשי של מי השיר - תזכי בפרס) אני לעולם עם הצעירים שום תורות לא זכרתי אני כל בוקר רואה את היום הולך אלי ראשון (פרס מובטח למפצחי החידה)

לT32

כן, אני יודעת שזה לא ככה בכל העמותות. האמת, מנסיון שלי, ככל שהעמותה קטנה יותר, וככל שההתרמה היא פחות 'נוחה למשתמש' (כלומר לתורם), כך גם אחוז הכספים שמגיע למטרה הראויה הוא גדול יותר. מצד שני, ככל שההתרמה מגיעה יותר 'עד הבית', וככל שנדרש פחות מאמץ בשביל לתרום, כך פחות כספים מגיעים ליעד האמיתי של התורם. לכן, כשנכנסים לי לסלון (דרך הדלת, הטלויזיה המחשב או הטלפון) ומבקשים ממני נדבה, אני תמיד אומרת "לא". בעיקר אם זה מצריך ממני "רק" לשלוח SMS. המנגנונים הגדולים הנדרשים כדי לאפשר לי לתרום "בלי לעשות כלום" 'סוחבים' אחוזים ניכרים (כמו שאמרתי - עד 90% ויותר) מכספי התרומה. אין לי שום אינטרס 'לתרום' לחברת סלולר, מנכ"ל או אישיות פוליטית כזו או אחרת (והם המרוויחים העיקריים בעניין - שלא יהיו לך אשליות!). ולגבי המושיטים ידם לנדבה - מבלי לפגוע באף אבא או בזכרו - הדברים שהוא אמר נכונים לימים עברו, בהם אנשים באמת התביישו לבקש נדבות. והנה גם סיפור מהחיים בעניין: אמא שלי עבדה כמזכירה ראשית בחט"ב. בתוקף תפקידה, היו פונים אליה הורים נזקקים לסיוע (יש היום כל מני מנגנונים לסייע לנזקקים בבתי הספר). יום אחד הגיע אליה אב עם מסמכים מביטוח לאומי על היותו מובטל כבר למעלה מ-10 שנים(!) וביקש את הסיוע הניתן לנזקקים. אלא שאמא שלי הכירה אותו היטב - היא קונה כבר שנים (!) באופן קבוע בבאסטה שלו בשוק! מסתבר שרווחי הבאסטה אינם מדווחים למס הכנסה והאיש רשום כמובטל כבר שנים(!) וכמובן מקבל הנחות על ימין ועל שמאל בגין העניין(!) זה רק סיפור אחד. לאורך השנים שאמא שלי עבדה שם היא היתה חוזרת עם סיפורים כאלה מדי יום ביומו, במיוחד בתקופת ההרשמה ללימודים. היא מספרת על אנשים שלא מתביישים להגיע עם תכשיטים יקרים ובגדי מעצבים לבקש נדבות! היום אמא שלי עובדת כפקידה במשרד הרווחה, ויש לה עוד הרבה סיפורים כאלה. והכי מדהים הוא שלפי מה שאמא שלי רואה יום יום, דוקא אלה שבאמת אין להם, הם אלה שמתביישים לבקש. הרבה פעמים היא צריכה להציע להם בעצמה ולפעמים היא צריכה ממש להתחנן בפניהם שיקחו... הבורות שלי מוכיחה את עצמה - אין לי מושג של מי השיר.

t32

New member
כבר כתבתי

אפילו אני כבר נתקלתי בכאלו שלא התבישו לחמוס את הצדקה הניתנת לנזקקים אמיתים בתואנות שוא ועדיין אני מתנדבת. למה? כי אני רוצה להדליק נר ולקוות שהפסקת החשמל תסתיים מתישוה ולא לשבת בחושך. וכי יש עדיין כל כך הרבה נצרכים אמיתים. לגבי העמותה שהזכרת ושאני לא אנקוב בשמה- את צודקת, יותר מכפי שאת אפילו יכולה להתחיל ולנחש- ועדיין רצוי לתרום. אם תרצי ואם ירצו כאן בפורום- אני מוכנה לפרסם רשימת עמותות ומטרות שבהן הכסף אכן מגיע ליעדו. בנוסף יש כאן בתפוז פורום מופלא במינו שנקרא למען הקהילה, אין לי מילים לתאר כמה טוב משפיע הפורום הזה על סביבותיו. אני עדין חושבת(חברת החשמל) שהמדינה אמורה לסייע לאלו שבאמת נזקקים- בינתים אני מדליקה את הנר שלי למרות התיאוריה שהעמותות רק משחררות את המדינה כביכול מאחריות. אני נותנת לך עוד רמז- עוד כמה שורות משיר נוסף של המשורר העלום. אני שותק בפנימו של כל חדר ועוד בעמדי על הסף דרכי דוממת עם רעיוני המתים כל היום וכל הליל אנשים מדברים בי סרה ולא אכפת, כי דברם שוא אנשים חורשים עלי רעה ולא אשמע איך לשונם תקלל כי את רעתם בי רוצים לראות זהו הפרס יעלה לאחר כל ניחוש טעות.

לא אמרתי שהפסקתי לתרום ../images/Emo140.gif

להיפך, אני תורמת, ואפילו יותר (רק משיקולים של יכולת). העניין הוא שאני תורמת בצורה אחרת לגמרי. אני לא מתפתה לכל מתרימים למיניהם שבאים עד הבית או מציעים לי לתרום בדרך קלה ופשוטה ("פשוט תשלחי SMS/תקישי את מס' כרטיס האשראי/תחתמי פה ונוריד לך מהמשכורת"). כשאני מחליטה שיש לי את הכסף (מה שקורה פעם-פעמיים בשנה, בהתאם למצב הכלכלי שלי), אני הולכת לסופר וקונה אוכל לכלבים וחתולים ב-כמה-כסף-שיש ומביאה כמה שקים ענקיים לכלביה של 'תנו לחיות לחיות' (סתם דוגמא, יש גם אחרים שמקבלים ממני). זה אחרי שגיליתי שאם תורמים כסף לעמותה ('תנו לחיות לחיות'), רוב הכסף הולך לעורכי הדין המייצגים את העמותה בתביעות משפטיות. נכון, גם זה ראוי וחשוב, אבל אני מעדיפה שהכלבים לא ירעבו. עניין של סדר עדיפויות. אגב, אמרו לי שאם מביאים את הצ'ק לכלבייה עצמה, הכסף משמש לצרכי הכלבייה ולא הולך לעמותה (מהכסף הזה קונים תרופות וציוד רפואי בד"כ. רוב האוכל של הכלבים והחתולים הוא תרומה - גם היצרנים והיבואנים תורמים). בקיצור, אני לא אומרת אל תתרמו. אני פשוט אומרת - אל תתרמו ב-SMS. בסופו של יום, אתם לא יודעים לאן באמת הולך הכסף. לא חבל?

../images/Emo18.gif לא מומלץ לרומנטיקנים

א. את צודקת לגמרי בעניין הקבצנים. (וראי גם תשובתי לT32 (שאותה אכתוב עוד מעט)). ב. נראה לך שבמקרה של נפגעות/י תקיפה מינית המצב יהיה שונה? אני לא מפקפקת בצורך - אני בטוחה שיש צורך אמיתי מאחורי זה! אני מפקפקת ביעילות השיטה. ג. שקל אחד מתוך 5 זה 20%. מסטטיסטיקות שאני מכירה, אם 20% מהכסף הולך באמת למטרה שלשמה נתרם זה המון! הפסקתי להאמין בהתרמות המוניות כאשר ראיתי נתונים על האגודה למלחמה בסרטן - אגודה מסודרת, ידועה, גדולה, וותיקה - לפי הנתונים, פחות מ-10% (!!!) מהכסף הנתרם הגיע באמת לסיפוק צרכים אמיתיים של חולי סרטן. בעקבות זה הפסקתי לתרום ל"הקש בדלת" (עד אז הייתי תורמת באדיקות בכל פעם שהיתה התרמה).

t32

New member
נו?

תשובה..... אני מחכה.....קדימה! קשה לי לדחות סיפוקים, מצטערת!

t32

New member
נו כבר!

כפתור הריפרש שלי כבר שחוק מרוב הקלקות. ויש לי עוד 2000 תפחוי אדמה לעטוף בנייר כסף, תכתבי כבר!

quatso

New member
הוא לא מודיע כל פעם שיש הודעה חדשה?

והאם תשובתי שגויה בקשר למשורר? זה נשמע מישהו מהמזרח הרחוק

t32

New member
לא מהמזרח - ישראלי כשר

התכוונתי שזה לא יעזור כי גאטו מתעקשת לא לכתוב...... לדעתי היא מנסה להבהיר שיש לה חיים מחוץ לאינטרנט- יכול להיות דבר כזה? אני ממתינה(לא בסבלנות) בינתיים אני מצרפת קישור לאתר של העמותה שלנו ויש בו גם פורום(של תפוז) בקיצור מנצלש"ת

למעלה