אתר חדש

גם אני לא בדיוק כמוני... ../images/Emo8.gif

אני יודעת כמה חשוב העניין, ואתרום בכיף. רק לא דרך SMS! כמו שכתבתי קודם לT32, הידיעה הזאת לא גורמת לי להפסיק לתרום. היא רק גורמת לי לתרום בצורה אחרת. את התרומות שלי אני אביא בצורה שבא רוב התרומה יגיע ליעדו (בין אם התרומה היא כספית או אחרת). ויש אפשרות לעשות זאת. צריך רק להתאמץ קצת יותר (לא מאמץ עילאי, אבל בכל זאת מאמץ קצת יותר גדול מאשר לשלוח SMS...). אני תורמת לא מעט למטרות שחשובות בעיני, ואני לא צריכה שיבואו אלי הביתה ויבקשו בשביל שאתרום. כשיש לי כסף אני הולכת ותורמת מיוזמתי (וכמו שאמרתי, לא מעט) וזה חוץ מהפעילויות שאני עושה בהתנדבות. האלטרנטיבה שאני מציעה אינה "אל תתרמו", אלא "תתרמו, אבל בדרך אחרת" - אני אומרת: אל תתפתו לתרומה 'אינסטנט', כי זה גם מה שהיא שווה. הרבה אנשים עושים את זה כדי להרגיש ש'הם עשו משהו', ועל זה בדיוק 'מנגנים' כל המפעילים של השיטות האלה (שעושים גם הרבה כסף בדרך). אני קוראת לכולם לתרום בצורה שתביא את הכסף למי שזקוק לו באמת!

מאריונת

New member
אבל בסופו של דבר

זה אומר שלא תתרמי לנפגעי תקיפה מינית, למרות שזה קל ולא מדובר בסכום שאי אפשר לעמוד בו, לא? ארגונים כאלו כל כך התאמצו לעשות את תהליך התרומה פשוט ונגיש, שיכנעו חברות אחרות לתרום, ובסוף זה מה שפוגע בהם? את חושבת שהם משקרים שהם מדגישים שכל הכסף הולך לנפגעים? ואפילו אם רק חצי מהסכום יגיע (ואני דווקא כן מאמינה להם, אני מדברת על מקרים אחרים), כי כמו ש-T אמרה כמעט כל ארגון צריך לשלם חשבונות ומשכורות וזה בעצם גם חלק מהעזרה לנפגעים (אם לא ישלמו חשבון טלפון, איך יוכלו המתלוננים להתקשר?). אבל אפילו חצי מהסכום, עדיף על כלום, לא?

א. מי אמר שלא אתרום? בטח לא אני.

ב. הנה את עושה בדיוק את מה שאני כ"כ שונאת : "זה קל ולא מדובר בסכום שאי אפשר לעמוד בו" (ציטוט מדברייך). אז מה? אם זה קל אז צריך מיד לתרום? לא! ג. הטענה שלי היא שמי שטרח ועמל כדי "לעשות את תהליך התרומה פשוט ונגיש" (כדברייך) מצפה לקבל משהו מהעניין (ובד"כ מקבל). זו הסיבה שאני מסתייגת מסוגים כאלה של התרמה, וכן, בסופו של דבר זה פוגע בהם. ובצדק. ד. כן אני חושבת שהם משקרים. וזו עוד סיבה לא לתרום להם (אם הם משקרים בקשר לזה, מי יודע במה עוד הם משקרים, וחוץ מזה, גם גמילות חסדים וכוונות טובות הן לא סיבה לשקר). ה. אם רק חצי מהסכום יגיע אליהם, אני חושבת שבתור תורמת מגיע לי לדעת לאן מגיע החצי השני (והם בפירוש מנסים להסתיר את המידע הזה ממני. מעניין למה). וכמו שכבר אמרתי, 50% מהסכום זה המון ברוב ההתרמות האלה רק אחוזים בודדים מגיעים למטרה שלשמה נתרמו, מה שעוד יותר מעצים את הדרישה שלי לדעת לאן הולך שאר הכסף??? הייתי מאד רוצה לדעת. אני לא יודעת מה דעתך בנושא, אבל לי אישית אין שום אינטרס לתרום לחברת סלולר עתירת רווחים... ו. אני לא מבקרת את השימוש של העמותה עצמה בכספים לצורך תשלום חשבונות וכד'. בהיותי פעילה בכמה עמותות, אני מכירה היטב את הצרכים ואת ההוצאות. מה שאני אומרת הוא שמכל 5 שקלים שתתרמי, העמותה עצמה לא תקבל יותר מאשר 1/2 שקל!!! ועכשיו אני שואלת אותך: אם היו אומרים לך "על ידי שליחת SMS את יכולה לתרום לעמותה (זו או אחרת) 1/2ש"ח ועלות השירות הוא 4.5ש"ח המתחלקים בין נותני השירות" האם גם אז היית תורמת בשמחה?

למעלה