אתר חדש!!!

אתר חדש!!!

שלום לכולכם... בשעה טובה ומוצלחת נפתח אתר חדש ל"מרכז האור" כולכם מוזמנים לבקר ולהתעדכן בפעילות השוטפת של "מרכז האור". www.merkaz-haor.co.il

נדב פ1

New member
אוי אוי אוי ,

סלחו לי על הציניות , אבל ... שמא מסיק אני נכונה שבאור ואהבה עסקינן ?
שמא קולט אני נאיביות , הייתכן וקולט אני בועה ? או כנאמר בידי מזה ימים ימימה , אור ואהבה לא יעזור לאדם כשמחבל חמוש יכנס לביתו , ומה שבטוח שאף אחד מאיתנו לא באמת היה רוצה ללמוד את השיעור שלו בתור קורבן של נסראללה והכנופייה שלו ...
או שמא אני טועה , ובכל הנוגע למרכז האור יש מאפיינים רציניים יותר מאי אלו השתטויות ניו אייג'יות שלא אפיינו מעולם שום מסלול רציני ?

Heathen Dawn

New member
גם אתה אחד מאלה, נדב...

...שהולכים לפי האופנה הזאת של קטילת האור והאהבה כ-fluffy? אני ממש מאוכזב. באמת. אם כבר במחבלים עסקינן, אלה הם מהאנשים הרציניים, ה-non-fluffies, שגם כן חושבים שאין מקום לאור ואהבה בעולם, אלא הכל צריכים להיות קשוחים ואטומים. שלילת האור והאהבה אינה הופכת את האדם לבוגר ומציאותי יותר, היא הופכת אותו לחסר לב. ובאשר למונח "ניו אייג'" - ראה קישור נלווה.

נדב פ1

New member
שלומי ,

אני האחרון שיזלזל באהבה ובאושר , באמת ובתמים האחרון שבאחרונים - בסך הכל שאלתי שאלה פרגמטית בעלת ניחוח ציני , האם כשיחדור לביתו של ניו אייג'ר ממוצע מחבל , הוא יחבק את המחבל החמוש , יאחל לו אור ואהבה , ויירצח בו במקום כדי ללמוד את שיעורו , במקום להשיב מלחמה באש כל התותחים ?

Wing Chan

New member
לא חושב שצריך להגזים

עד כמה שאני מתעב כול מיני היפים ניו אייג'ים כאלה (
), אני לא בדיוק חושב, בהנחה שלבנאדם יש קצת היגיון בסיסי בראש שלו, שאותו איש יחשוב ככה על מישהו שבא להרוג אותו. אגב נדב, רענן את זיכרוני - תלמיד ארניס? הייתי רוצה שבאחד המפגשים תראה לי משהו.

נדב פ1

New member
או הו , בשמחה , כבודו !

בזיכרון פנומנלי ניחנת , הלא כן ? אכן תלמיד ארניס ! אם היית במפגש פורום אומנויות לחימה האחרון , ייתכן ואפילו ראית אותי . בין כה וכה , אשמח מאוד להדגים לך ללא כל צל של ספק - רק תיקח בחשבון שאני אינני מומחה כלל וכלל , למעשה תלמיד רק מזה שנה ו4 חודשים בלבד , ואין לי ידע מאוד מתקדם .

Wing Chan

New member
לא, לא הייתי

לאחרונה לא עניינו אותי יותר מדי אימוני הפורום. בכיף, אז קבענו. תמיד יש כוח להידקר קצת.

hagakora

New member
למען האמת

תחשוב מה היה קורה אם מחבל באמת היה מתפרץ לך הבייתה, צועק "אללה אכבר" והיית מחבק אותו? הוא כנראה היה נכנס לשוק ובורח!

Heathen Dawn

New member
=

אם יבוא מחבל חמוש, לא משנה אל איזה אדם, אפילו חייל חמוש, רוב הסיכויים הם שאחר כך נראה את זה בלבן על גבי אדום בעיתון. זה תירוץ גרוע לשלילת האור והאהבה. ושוב: המונח "ניו-אייג'" אין לו שום הקבלה למשהו במציאות האובייקטיבית, אלא הוא רק מלמד על המשתמש בו שהוא מתעב את הדבר שהוא קורא לו בשם זה. מסיבה זו גמרתי אומר להימנע מהשימוש במונח זה לחלוטין.

נדב פ1

New member
שלומי ,

אני מתפלא עליך - באם יבוא אל אדם מחבל חמוש במטרה לרצוח אותו , אכן שום שליחה באוויר של כדור אש לא תציל אותו בזמן , אלא שהתחומים האלו הם הרבה מעבר לאנרגיה התקפתית מיידית , והמבין יבין . אני , בכל אופן - לא מתכוון לחשוף בפומבי את הגישה והעבודה שאני אישית עוסק בה , רק אצהיר על כך שאם בתקופת הרייך השלישי , כל היהודים היו בוחרים באור ואהבה - אזי היטלר וכוחות המחץ הגרמניים היו מצליחים לרצוח יותר יהודים , אם סטאלין וצ'רצ'יל היו בוחרים להפגין אור ואהבה כלפי היטלר , מוסוליני והקיסר היפני - אירופה הייתה נופלת במקום , כלומר - יהודים , נכים , צוענים , הומוסקסואלים ולסביות - כל אלו היו נרצחים , ואלו שלא נרצחו ולא מהאומה הגרמנית - אלו היו משתעבדים , כפי שבתורת הגזע הנאצית האידיאל הוא לשעבד את העמים הסלאבים - אשר שמם בא מן המילה הלטינית עבדים . אין צורך לחפש מלחמה , אין צורך לחפש שימוש בכוחות . אדם שעומד עליך לכלותך - נסה לפתור את הסכסוך בדרכי שלום , אך אם הוא לא מוכן אפילו לשמוע , אינך צריך לחוש שום התלבטות כשתשמיד את האיום .

Justin Angel

New member
אתה יודע, לרובין יש פתגם...

אתה יודע, לרובין (ההיפי הלינגוויסטי הסוציאליסט) יש פתגם מאוד מעניין "אם היית צריך לערב את היטלר כדי לנצח בדיון - הפסדת בו". (כמובן שרובין מהיותו היפי-לינגוויסטי יתקן את הדקדוק שלי ואת המונחים שהשתמשתי בהם ויציין שהציטוט אינו מדוייק
)

gwizard

New member
אני מסכים

אני אומנם מאמין בוויקה, אך למרות כל הגישה של "ולא תפגע..." אני מסכים איתך לחלוטין. אני לא אשתמש באלימות (פיסית או מילולית) כדי לפתור וויכוח, אך אם מישהו ירים עלי או על הקרובים לי יד - אני אקרע לו ת'צורה. הגישה הזו, אגב, מקובלת מאוד בקרב חלק ניכר מהוויקאנים בארה"ב. אני לא יכול להגיד עבור כולם, כמובן, אך ידוע לי כי המסורת הקורליאנית דוגלת בזה.

Wing Chan

New member
הדבר היחיד שאני לא מבין פה

הוא אחד - למה אנשים חושבים אחרת מהגישה הזו ? ז"א, כנראה חלק מהאנשים לא מבינים את זה, אבל קרב זה מצב אחד ויחיד - הבנאדם שמולך (או יותר מאחד, לצערנו, ואז העסק מסתבך עוד הרבה יותר) רוצה רק משהו אחד, וזה לרסק לך את הצורה וליצור מצב שבו אתה תהיה על הארץ והוא יהיה מעליך. אתה מצד שני, צריך לנסות הכול כדי למנוע את זה. ואם זה אומר גם לשבור לו את הלסת אז אתה תעשה את זה. מכות זה שום דבר קליל או רגוע. הכול מהר, הכול אגרסיבי והכול כבד. ואם יש סכין בעיניין, קוראים לנדב.

למה אנשים חושבים אחרת מהגישה הזו?

המממ.. למה אנשים ימנים ולא שמאלנים? למה אנשים אוהבים גווני אדום ולא כחול? למה אסף לא אוכל חביתות לעזאזל? איך אפשר לא? אני צריכה לעשות הכירות בינך לבין מושג ה"פלורליזם"? אני למשל, כמו שכתבתי, מקבלת את הגישה של אלון, ומבינה אותה בהחלט, אבל בוחרת לא לחיות לפיה. יש לי גישה אחרת. למה? כי ככה אני. יש לי דעה שונה.

Wing Chan

New member
גם אני לא חי לפי הגישה הזו

אני לא הולך מכות עם מישהו שלקח לי כיסא ואני לא מתחיל לקלל מישהו שעקף אותי בתור בסופר. אני מדבר על אלימות פיזית שמתחילה מהצד השני.

אני דיברתי על מה שאתה דיברת

רק שלא הסכמתי עם זה. לא משנה, הלכת לאיבוד. תקרא שוב את השרשור שלי ושלך..

למעלה