אתר חדש!!!

נדב פ1

New member
בהקשר הזה -

המציאות , בין אם נרצה או לא נרצה - פועלת לפי חוקים משלה . או כפי שאומר ביטוי שיצא לי לקרוא " אתה יכול לרוץ עד סוף העולם , אך כל יום תתעורר אל אותה המציאות " . ישוע דיבר על הלחי השניה , אמת ? אכן , אמת ויציב , אלא מה? סוד קטן- צלבו אותו , התעללו אותו ורצחו אותו בדם קר ( על פי הקאנון הנוצרי ) . כאן קיים הגורם של ספק טקסט מיתי ספק תיאולוגיה מבוססת עובדות חיות ובועטות , אי לכך אבהיר עובדה אחרת . אין כאן ולו אחד שלא שמע על מהטאמה גנדי , כמדומני . מהטאמה גנדי הפציפיסט הדגול . בעוד את הצמחונות שלו אני מעריך , אני לא מעריך את הגישה שלו . מלבד העובדה שעקב היותו פציפיסט - רצחו אותו כמו כלב , שיעור היסטוריה קטן : מהטאמה גנדי סירב ולא איפשר להודו לפתח את נשק יום הדין - נשק גרעיני - צעד של אור ואהבה הוא זה , הלא כן ? בסופו של דבר , מה הייתה התוצאה של הצעד הזה שלו ? התוצאה הייתה שפאקיסטן וסין נגסו בקשמיר ובצפון הודו , ולאחר רציחתו של גנדי היה ברור לכל בר דעת ברחבי הודו שבאם ההודים לא ייערכו בהתאם - לא רחוק היום שבו סין ופאקיסטאן יאחדו כוחות ויכבשו את הודו . מיותר לציין שכיבוש סיני לא היה מותיר זכר רב לאי אלו תרבויות , כמו גם היה רומס חייהם של מליונים . אם כן - מהטאמה גנדי ? אישיות דגולה ? בהחלט כן , אבל גם אדם שטעה בדרכים רבות . דוגמא נוספת - הדלאי למה . דלאי למה שלא הסכים להרים אצבע נגד הכובש הסיני - הרי אור ואהבה הוא זה , ללא כל צל של ספק ! אלא שבסופו של דבר , דה-פקטו - אחד מתוך 6 טיבטים נרצח בידי הצבא של מאו דזה טונג - אלפי מקדשים טיבטים נהרסו , וקורפוס של עשרות אלפי כתבי תיאולוגיה למאיסטית הוכחד בגלל הסינים . אור ואהבה ? כן , בהחלט - אך באיזה מחיר ? ונשים רבות שנאנסות בידי חלאות אדם שאונסים אותם ? שמא עליהן להפגין כלפי גברים משחרים לטרף אלו אור ואהבה , בתקווה ויחדלו ממעשה הנבלה שלהם ? כבר הווה ידוע שיש הבדל בלתי מבוטל בין התיאוריה לבין מה שקורה בפועל , והמציאות הזו מוכיחה פעם אחר פעם שבמצב הנוכחי - תיאוריית האור והאהבה היא כשלון טוטאלי . לסיכום : אהבה ללא תנאי לאלו שראויים לכך , השמדה חסרת רחמים לאלו שדורשים זאת .

gwizard

New member
לא אותך שאלתי, אלא את מיםכחולים

אותך כבר הבנתי. אותה - לא.

Justin Angel

New member
וואיי.. הוא כיסח אותך

וניגב בך יפה את הרצפה

gwizard

New member
תפסיק לחרחר ריבים

כי אני לא הולך להתווכח אם נדב על שטויות, בשביל זה יש לי אותך. ולא הייתה שום כוונה לכסח. פשוט כאשר אני בעבודה הזמן שלי מוגבל.

אם מישהו

יוריד לי כאפה, אני אחטוף, ואסתום. אם מישהו ירד עליי, סביר להניח שאענה לו בשקט כזה דומם, עד שזה יכאב. אם מישהו ינסה להרוג אותי, סביר להניח שהוא יצליח, פשוט כי הוא בא מוכן. אני לא רואה את הטעם בלנסות לתאר את התגובה שלי כשמחבל יפרוץ לי לבית. אם ינהגו בי באי צדק, באיזו צורה שלא תהיה, אני לא אומר מילה, ואמשיך בחיים שלי וביום יום שלי כמו שאני צריכה. זה נשמע כמו "יופי נותנים לך כאפה ואת מגישה את הלחי השניה" כן. זה בדיוק מה שזה. אני מגישה את הלחי השניה. רוצים לפגוע בי? בואו. בכיף. תתאכזבו כשלא תצליחו, ועוד יותר תתאכזבו כשתראו מה יגיע לכם חזרה- לא ממני. במילים אחרות; שתיקה (לפחות זו שלי) יכולה להוות תחליף לכל סוג של הגנה. מאמצים, מהכיוון שלי לפחות, הולכים רק בשביל דברים ששווים את זה.

Wing Chan

New member
אני מסכים

אבל השאלה היא היכן עובר הגבול שבין משהו שאפשר להבליג עליו, לבין משהו שאי אפשר. גניבת ארנק עם כמה מאות שקלים בתוכו וכרטיס אשראי? שמישהו הרביץ לחבר\ה הכי טוב שלך? מישהו חטף לך משהו שאמא שלך נתנה לך? מה אז? אני לגמרי תומך בדעה שלך של להבליג כמה שאפשר (והמונח "הגשת הלחי השנייה" הוא לפי דעתי שגוי מכיוון שהוא בא לבטא תבוסתנות ולא כך המקרה
) וכבר קרה לי בעבר שלא הגבתי גם על כאפות. השאלה היא, מתי צריך להגיב. ואם מגיבים, אז זה בכול הכוח וההרסנות. לא שולפים חרב מהנדן, אם לא הולכים להרוג איתה מישהו. ככה הרבה פעמים זה היה בעבר, ד"א. לפחות ביפן. לא שולפים חרב סתם לכיף. אם שלפת, זה כבר לא מכות, מישהו יהיה חייב למות. אותו עיקרון.

ככה:

גניבת ארנק עם כמה מאות שקלים בתוכו וכרטיס אשראי? ברור ברור ברור שאבטל את כרטיס האשראי בו ברגע, אבל מה אני כבר יכולה לעשות? לרדוף אחרי הגנב? ומה אם אין לי מושג מי זה או איפה הוא ולאן הוא רץ? שמישהו הרביץ לחבר\ה הכי טוב שלך? אם הוא כבר הרביץ, מה אני כבר יכולה לעשות חוץ מלהרחיק את עצמי ואת החבר שלי מאותו אדם ואיזור? אם הוא מתכונן להרביץ, סביר להניח שאפתור את הבעיה במילים. מישהו חטף לך משהו שאמא שלך נתנה לך? אני אתבאס קצת. אבל שוב.. חפצים חפצים רכוש רכוש רכוש זה לא שווה את זה.. המעשה של אותו אדם נגדי הוא כבר הפיי בק הכי נורא שיכול להיות.. העובדה שהוא נמצא במקום שגורם לו לעשות משהו כזה. והמונח "הגשת הלחי השנייה" הוא לפי דעתי שגוי מכיוון שהוא בא לבטא תבוסתנות הנקודה היא שאצלי הגשת הלחי השניה לא באה מתוך תבוסתנות, אני לא שותקת כי אני מובסת, אני שותקת כי אני מנצחת, כי עצם השתיקה והכח הפנימי העצום שאני צוברת ע"י השתיקה, הם הנצחון הקטן והשקט שלי.

Wing Chan

New member
../images/Emo13.gif

"הנקודה היא שאצלי הגשת הלחי השניה לא באה מתוך תבוסתנות, אני לא שותקת כי אני מובסת, אני שותקת כי אני מנצחת, כי עצם השתיקה והכח הפנימי העצום שאני צוברת ע"י השתיקה, הם הנצחון הקטן והשקט שלי." אהבתי מאוד, לא הפנית אפילו שליש לחי.

נדב פ1

New member
אמירה ,

עם גישה כזו הלכו מליוני יהודים כצאן לטבח בתקופת השואה . מה פשר הדבר " מה יגיע לכם חזרה - לא ממני " ? במקום לבנות על התערבות במקרה חירום של גורמים ערטילאים - השתמשי את באשר עומד לרשותך , כי אין אני לי , מי לי .

gwizard

New member
זה מזכיר לי

את התנהגות הכמורה בימי הביניים. או לפחות ככה מתארים את זה לפי מה שקראתי. לדעתי זה שגוי, אבל שוב, את בטח לא גדלת באיזור עוני שיש בו מאות ערסים סביבך. אצל הערסים אם את לא מגיבה זה מזמין עוד ועוד מכות והשפלות. ואני מדבר מניסיון אישי מר מאוד. אבל, מספיק להגיב פעם אחת, לחטוף מכות רצח ואז יותר לא נוגעים בך. כוח פנימי זה נחמד, אבל לדעתי האלים אוהבים יותר מעשים פיסיים כאקט מחזק ולא פסיביות בהסתמך על חוק הקארמה.

נדב פ1

New member
../images/Emo4.gif

אני לא אנסה למנוע ממך להשתמש בהגדרתך הערטילאית משהו לכוח פנימי , נטול מילים ואלימות , רק אבהיר לך שגישתך זו עשויה להמיט עלייך אסון מיידי ביום מן הימים . צר לי לשבור את הבועה , אך בשעת אמת ( דוגמאת כאלו שיצא לי להקלע אל תוכם לדאבוני הרב ) לפני שתספיקי בכלל לשים לב לכוחך הפנימי , במקרה הטוב תמצאי את עצמך במחלקת טיפול נמרץ , אני בטוח שהאלים ישמחו לעזור לך במצב כזה . אלון - מדוע אתה משתמש במונח " פיסי " ? מתקפה לא חייבת להיות פיסית ( במובן הרווח של המילה - קרי , חבטות וחביקות ) , וקיימות לא מעט אלטרנטיבות שעשויות להיות עדיפות עשרות מונים .

gwizard

New member
זה נאמר בהקשר למשהו אחר

כשאתה רוצה לעשות כישוף אתה צריך לחזק אותו במעשה פיסי כלשהו. לזה הייתה ההקבלה.

RainBird

New member
אלון, היא גרה בירושלים אם אתה לא זוכר. ואני בטבריה. אתה ראית פנים מאוד יפות של העולם שלי כשבאת למפגש. בעיקרון טבריה מלאה עד אפס מקום בערסים ובחרדים מהסוג האלים שזורק אבנים על מכוניות בכיפור. ועדיין, אין שום מקרה של אלימות כלפי. גם השירות הצבאי שלי שבו נשלחתי למחנה של דפ"רים חסרי מוח של ערסים שמחציתם מוכרי סמים- הסתדרתי עם כולם נהדר. בין אם זו הטירונות שלי ש*במקרה* המפקדת של הצוות שלי הייתה וויקאנית ובמקרה אף אחד במשך שנתיים של הערות עוקצניות למפקד שלי שהיה ערס דרוזי קפדן לא גרמו לאפילו תלונה אחת מצידו. אני בטוח שאם מישהו יתקיף אותה כמוני היא תחזיר מלחמה. אבל במקרה שהפגיעה נעשתה כבר, היקום והאמונה יעשו את שלהם.ץ

gwizard

New member
כל אחד ודרכו היא

אני חושב שאם נחשוב על העניין ברצינות נגיע למסכנה האוניברסלית: כל דבר צריך להיות מאוזן. לא להגיב כלל - מזמין עוד ומראה על חולשה לאחרים. להגיב כל הזמן - לא בריא וזו הדרך הבטוחה להיכנס לכלא או להידקר באיזו סימטה חשוכה. מסכנה: לא צריך להגזים.

Wing Chan

New member
../images/Emo45.gifצריך לדעת מתי להגיב

ומתי לסתום את הפה כמו ילד טוב.

gwizard

New member
*מסכנה ../images/Emo13.gif

דיברתי על המסכנה האוניברסלית שטוחנת מים בשרשור מעל זה.

למעלה