לא אמרתי קריירה צבאית...
תראה, אני לא אכנס עכשיו לדיון של בעד ונגד עתודה, באמת שנמאס לי כבר. אבל כמה נקודות. שנתיים צבא הייתי עושה בכל מקרה עם משכורת של 300-400 ש"ח, ואת התואר הייתי עושה בכל מקרה, ומשלמת מכיסי 8500 כפול 3 ש"ח. אחר כך הייתי יוצאת לעבוד בשכר לא גבוה, אם לא מינימום אז לא הרבה יותר 4-5 אלף, באמת שלא יודעת כמה מרוויחים, אתם מוזמנים לתקן אותי. המצב כרגע: עושה 3 שנים שירות חובה עם משכורת של 700 ש"ח שכר יסוד + 700 ש"ח לשכור דירה (לא הרבה אבל עוזר). השנה הנוספת של החובה היא באמת מבאסת. 3 שנים קבע זה כבר כמו עבודה, השכר מאוד יפה לכלכלן מתחיל, באיזור 6500+-, ועוד 1500 ש"ח לשכור דירה. (אולי אני טועה בסכום המדויק). עבור התואר אני לא משלמת, מקבלת מהצבא 8500 ש"ח כפול 3 שנים. בגלל שאני מאיזור פריפריה (עכו) אני משתייכת לתוכנית עתידים ומקבלת מלגה בגובה 625 ש"ח בחודש כפול 3 שנים, וגם לפטופ ששווי השוק שלו היה 10,000-11,000 אלף. (לפי זאפ). יוצאת לאזרחות לאחר 6 שנים נסיון. אולי הנסיון יהיה לא הכי רלוונטי לתחום הספציפי שאותו ארצה מפני שבצבא רוב העיסוק זה תקציבים, אבל יהיה לי יתרון על סטודנט שרק סיים את התואר חסר נסיון כלל.