את העדכון כבר ראיתם?

מה אמרתי?

מרוב כמעט מוחלט? זה אומר פחות מ 50%, לא? אז אעשה צבא יותר מרוב האנשים במדינה, רוב מאוד מאוד גדול.

וזה מה שאת רוצה? קריירה צבאית?...

(טוב, כנראה אם עדיין לא פרשת אז התשובה בוודאי חיובית.. אבל בכ"ז. לא מרתיע אותך בכלל למשכן את החיים (או6\5 שנים?) לצה"ל?..

לא אמרתי קריירה צבאית...

תראה, אני לא אכנס עכשיו לדיון של בעד ונגד עתודה, באמת שנמאס לי כבר. אבל כמה נקודות. שנתיים צבא הייתי עושה בכל מקרה עם משכורת של 300-400 ש"ח, ואת התואר הייתי עושה בכל מקרה, ומשלמת מכיסי 8500 כפול 3 ש"ח. אחר כך הייתי יוצאת לעבוד בשכר לא גבוה, אם לא מינימום אז לא הרבה יותר 4-5 אלף, באמת שלא יודעת כמה מרוויחים, אתם מוזמנים לתקן אותי. המצב כרגע: עושה 3 שנים שירות חובה עם משכורת של 700 ש"ח שכר יסוד + 700 ש"ח לשכור דירה (לא הרבה אבל עוזר). השנה הנוספת של החובה היא באמת מבאסת. 3 שנים קבע זה כבר כמו עבודה, השכר מאוד יפה לכלכלן מתחיל, באיזור 6500+-, ועוד 1500 ש"ח לשכור דירה. (אולי אני טועה בסכום המדויק). עבור התואר אני לא משלמת, מקבלת מהצבא 8500 ש"ח כפול 3 שנים. בגלל שאני מאיזור פריפריה (עכו) אני משתייכת לתוכנית עתידים ומקבלת מלגה בגובה 625 ש"ח בחודש כפול 3 שנים, וגם לפטופ ששווי השוק שלו היה 10,000-11,000 אלף. (לפי זאפ). יוצאת לאזרחות לאחר 6 שנים נסיון. אולי הנסיון יהיה לא הכי רלוונטי לתחום הספציפי שאותו ארצה מפני שבצבא רוב העיסוק זה תקציבים, אבל יהיה לי יתרון על סטודנט שרק סיים את התואר חסר נסיון כלל.

כי...

א. עתודאים עושים יומיות, בודדים מאוד המשרתים בבסיסים סגורים. ב. 99% שאני אשרת בקריה, ואני גרה בעכו. כלומר זכאית לדמי השכירות האלה, התנאי הוא מעל 100 ק"מ. ג. הגיע הזמן לצאת מהבית
.

berta84

New member
אבל 700 שקל לא יפסיקו לשכירות

איזו חוצפה מצדם לא לספק מגורים אבל את בטח מעדיפה דירה שכורה על פני מגורים צבאיים

berta84

New member
אצלך זה לא רק העתודה

גם בית ספר התחלת קצת מוקדם מדי אמנם יש כאלה שמתחילים בגיל 5, אבל זה נכון לעשות אם היומולדת 6 הוא עד ינואר. למרות שחודשיים זה לא כזה מהותי, אז לפי דעתי עדיף להתחיל יותר מוקדם. באופן כללי אני מעריכה הורים שדואגים להשכלה של ילדיהם מגיל צעיר.

berta84

New member
גם אני!גם אני!

התחלתי כתה א' בגיל 7 ולאחר שבועיים בב' העבירו אותי לג'

m121

New member
האגודה מכרה אותנו בזול!

אני כ"כ עצבנית מההסכם הזה! אם החליטו על 10 שבועות סמסטר, למה לעשות 12 שעורים? בקטע הזה האגודה היתה צריכה להילחם... איפה נשלים את זה בדיוק? ושימו לב לתאריכים של תקופת מבחנים א1..... רק שבועיים למועדי א'? האגודה בגדה בנו! הם ממש לא ייצגו אותנו!

amitk80

New member
הם מכרו אותנו עוד לפני כן

הם מכרו אותנו הרבה לפני סיום השביתה. הם מכרו אותנו בהסכם גרוע שהביאו לאחר סגירת הקמפוס לשבוע. הם מכרו חבר'ה בסטטיסטיקה שנדפקו שקבוצה אחת למדה ואחת לא (ומי שרוצה לגשת למבחן של המרצה הזוטר לא יכול להבחן שוב אלא יעשה שוב את הקורס). אני בהחלט יכול להגיד ששושן מכר אותנו. עמית

רק שבועיים למבחנים???. צודקת...

זה ממש אבל ממש לא טוב. במקרה הטוב יהיה לי מבחן יום כן יום לא. במקרה הפחות טוב יהיו מבחנים יום אחרי יום. הצילווווו

m121

New member
תקופת המבחנים תהיה אפילו פחות משבועיים....

באמצע יש את יום העצמאות! נראה לי שאגודת הסטוד' אפילו לא פתחה את לוח השנה כדי להסתכל.

EastGirl83

New member
עכשיו ישנה בעיה אחרת...

צריך לעבוד מבחינה מנטלית, רגשית על החזרה ללימודים כמו שצריך... שלא לדבר על לימודים בימי שישי

אליהו ד

New member
אבל יש להם הישג מעולה בקטע של המועדים

לי אישית זה מאוד חשוב העניין הזה של אפשרות לגשת באיזה שני מועדים שארצה כשהציון הגבוה קובע

למעלה