את מי אתם מעריצים ?

Theherod

New member
אני מסכים עם זה שאפשר להתרשם ממנו

להעריץ לא, להעריך/להתרשם, בהחלט. הוא היה פסיכי, ורשע, אבל לא דביל. הוא הצליח לקחת מדינה במצב כלכלי/חברתי קטסטרופי, ולהפוך אותה לאחת המעצמות החזקות בעולם, הוא היה גאון בתחומו. אגב, גם ואגנר מממש את אותו העקרון, כבן-אדם/אישיות הוא היה מחריד, אבל בתחומו, הוא היה גאון.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif ומסכימה שהמילה "הערצה" מוגזמת

מידי לגביו..
אבל בהחלט אי-אפשר לומר שהוא לא ראוי כלל להערכה..

Tollan

New member
למה לא?

הוא לא ראוי כלל להערכה. השפעה על ההיסטוריה בפני עצמה לא מספיקה בשביל שנעריך מישהו. איזה חלק מפועלו של היטלר, לדעתך, ראוי להערכה?

EdisonGirl

New member
כמובן..

אני לא מעריכה אותו על השינוי ההיסטורי ולא מעריכה כלל את פועלו, כך שזו אינה השאלה שצריכה להישאל. אז מה אני בכל זאת מעריכה בו? נתונים אישיותיים שלו. הוא היה דיפלומט גאון! הוא גרם לשינויים מרחיקי לכת! הוא הוביל את הנאציזם והגזענות ונאם על כך בעוצמה ובכישרון אדירים, עד כדי כך שהצליח לגרום לכולם להתעלם מהעובדה שהוא עצמו אינו ארי! לא מבחינת נתוניו הביולוגיים ולא מבחינת מראהו החיצוני. הוא הצליח לגרום לעם שלם לציית לו, למדינות רבות לפחד ממנו ולהיכנע לו וכל זה כשהרעיון המדיני שלו היה מגוחך ומזעזע בו-בעת: "הגרמנים הם העם הנעלה ביותר, הפולנים והיהודים הם הנחותים, כשהיהודים, בנוסף לכל, הם גם עם מזיק שמנסה להשתלט על העולם, וצריך לעצור בעדו בכל דרך". הוא הצליח לשטוף להם ת'מוח באופן כזה שהם (רובם) הוציאו אל הפועל את ה"פנטזיה" המטורפת שלו מבלי למצמץ. ויותר מזה- שאפילו היום קיימים אנשים שחושבים כך, כשבעצם הרעיון הזה דבילי לחלוטין, לפחות מעצם העובדה שאין באפשרותו של אף אחד לדעת מי באמת גזע נעלה גם אם יש כזה, מכיוון שאין לנו שום אינדיקציה לכך. נסה רגע לא לחשוב על מה שהוא גרם ועל הרעיונות שלו. כאדם- תראה איזה כוח היה לו... נסה לחשוב מה היה קורה לו הרעיון שלו היה אחר, כזה שאתה דווקא היית תומך בו. שלום בין מדינות העולם, לדוגמא..

snopkeen

New member
אדולף היטלר = עיוור שנוהג בפרארי

אני מסכים עם כל מילה שרשמת בהודעה שלך אבל... רציתי להוסיף, להיטלר היה את הקרקע הטובה ביותר שיכל לקוות לה, עם מפורר וממורמר שחיפש במי לתלות את האשמה למצב שהיה אם אתם שואלים אותי? בנות הברית שהשפילו את גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה הם שמינו את היטלר

תמיר1991

New member
הן לא מינו אותו, אבל הן ללא ספק

תרמו לכך. חוזה ורסאי היה חוזה הכניעה המשפיל ביותר שהוענק למדינה בהיסטוריה האנושית, משפיל הרבה יותר מהחוזה שנחתם לאחר מלה"ע2, ולאחר מכל מלחמה אחרת בהיסטוריה - אלמלא בעלות הברית היו מתעללות בגרמנים המובסים בלאו הכי, הנזק לעולם היה ללא ספק קטן יותר - ורפובליקת ויימאר, היסטורית, הייתה מחזיקה מעמד עוד שנים רבות. אבל לדעתי, זה לא הגיוני לאמר את זה עכשיו, אחרי שנים, וכשכולנו יודעים לאיזה מצב כלכלי הוביל חוזה ורסאי את גרמניה, ומי עלה לשלטון בעיקר בגלל המצב הכלכלי הזה - החכמים הגדולים היו מי שהתריעו כבר אז, והיו - אך העולם שתק, ועד היום, 60 שנה, ועוד הרבה שנים לאחר מכן, אנחנו "נהנים" ממרורי חוזה ורסאי. תמיר.

תמיר1991

New member
להעריץ לא, אבל להתרשם כן.

האדם היה גאון, אשר ניתב את הIQ העצום שלו למחוזות שהרסו את העולם, הרגו מיליונים ובפרט שליש מהעם של רובנו, וגרמו להחרבת יסודות יפים ביותר בעולם. בנאדם שגרם לכל זה לקרות, חייב להיות גאון. גאון מרושע, גאון נתעב, אבל גאון. תמיר.

Road death

New member
איימי לי ../images/Emo99.gif

אימצתי לי פרצופ, שוב, חוע.
כי שי אנשים מיוסרים בעולם =P

juggernaut

New member
Myamoto Musashi

סמוראי שחי במאה ה14 אדם מדהים עמוק מלא בפילוספיה קראתי את Go rin No sho והתאהבתי לגמרי בכל מה שקשור לתקופה ההיא. הייתי נותן הכל בשביל לחיות בתקופה ההיא ולקבל את האפשרות לחיות כמו סמוראי. הוא הקדיש את כל חייו למטרה... אומרים שהוא אפילו לא התקלח אף פעם...כדי לא להשאיר את החרב שלו לבד. אז הוא היה נכנס לנהר, מחזיק את החרב מעל המים וככה מתקלח. הוא ניצח עשרות של לוחמים עם חרב אחת... כל כך הרבה כישרון בבנאדם אחד. אותו אני מעריץ.

thorondor

New member
יש לי את *ה*ספר להביא לך.

אבל חכה שאני אקרא אותו קודם. "שוגון" של ג'יימס קולוול.

Ziga

New member
אוסקר ווילד.

שהשפיע רבות על הספרות, ושנחשב לסופר האירי הטוב ביותר. And he had a time-less sense of style. לאונרד כהן. שההשפעה שלו על המוזיקה אדירה. לינוס טורבאלדס לינוקס. צריך להגיד יותר? ריצ'ארד סטולמן תוכנה חופשית. הוא מעט קיצוני מדי לדעתי, אבל בלעדין לא הייתה תוכנה חופשית, שזה פשוט חשוב מדי. ווילאם שייקספיר צריך בכלל להסביר למה? לא מצליח לחשוב על עוד כרגע..

EdisonGirl

New member
וגם היה הומו (אוסקר ויילד)

סתם לידע כללי.. אבל אז זה לא בדיוק היה מקובל כמו היום
, עד כמה שהיום זה מקובל..

Ziga

New member
יאפ, וגם נכנס לכלא בגלל זה.

דפק לו את המוניטין (למרות שכולם ידעו שהוא הומוסקסואל, רק אחרי שהוא הואשם ב'פשעים כנגד הטבע' אנשים דיברו על זה, עד אז זה היה מן טאבו או משהו כזה.), אחרי זה הוא התדרדר לעוני, ומת בפריז (!). ב30 לנובמבר 1900. (נו, אני ממש מעריץ את האיש, זה טבעי שאני אדע עליו הרבה דברים)

אמ..

רן דנקר משינה כריס מורנה השחקנים מקטנטנות/המורדים/פינת אור/רבלדה יאיר דורי ביל גייטס מי שהמציא ת'מחשב מי שהמציא ת'טלוויזיה מי שהמצי ת'סימס מי שהמציא את האמפי מי שהמציא את המכוניות/מטוסים נטליה אוריירו בריטני ספירס(?) נינט טייב אימא שלי אבא שלי האחים שלי ואיך לא?: אני!

למעלה