א ה ב ה

neophile

New member
א ה ב ה

חברים פאגאנים יקרים, מבקש את עזרתכם במציאת אלים ואלות אהבה מכל העולם האם ונוס(הכוכב) היא ייצוג כלל עולמי לאלת האהבה? כולל אלי\אלות תשוקה וחמלה (כל מה שקשור לאהבה) בתודה מראש שחר הקורן

Wing Chan

New member
למה?

אולי תמצא פנתאון אחד ותישאר איתו ? מה זה "מכול העולם" ?..

ToryMaster

New member
מה לא אפשרי, להשתעמם?

או שאתה מתכוון לשילוב פנתאונים? אני מצטערת, אבל אני לא חושבת שזה יציק לארטמיס [לדוגמה] יותר אם אני אעבוד במקביל עם עוד אלות מפנתאונים שונים מאשר עם עוד אלות מהפנתאונים הרומי/יווני.

ToryMaster

New member
אתה זכאי לחשוב כך ../images/Emo3.gif

זה ידוע שההשקפות שלנו תואמות לעיתים נדירות.

neophile

New member
מכל העולם, מכל התרבויות

אחת השאלות שמענינות אותי היא האם הכוכב ונוס מסמל אהבה בכל התרבויות וההבדל נמצא בגנולוגיה של האלים\אלות? כל תרבות מתייחסת לאהבה\תשוקה\חמלה קצת אחרת ,מה גם שכל תרבות עשוייה מ"צבעים" אחרים. האם לאהבה יש אותו "צבע" בכל התרבויות? בשביל להמחיש את הסוגייה יש הבדל רציני בין איך שתרבויות של קו-המשווה תופסות את השמש לבין איך שתרבויות צפוניות ,שם השמש זורחת בפחות עוצמה, תופסות אותה. למרות שאני לא רוצה להגביל את החיפוש שלי להבדלים כאלה בהכרח. בשביל להרגיע אותך אני לא חוקר את זה מתוך סקרנות אקדמית בלבד , אלה מתוך רצון לבנות פנטאון לעבודה המאגית שלי .

במאגית כאוס

עושים שימוש בעצם, מכל הבא ליד - מה שעובד, נכנס. כולל שימוש בחתכי פנתיאונים. כך גם בפוליתאיזם רך, למשל.

neophile

New member
חוקים של עשה ואל תעשה הם פאסה

אין שום דבר רע בפנטאונים, יש בעיתיות מבחינתי בלהיות מקובע בפאראדיגמה אחת. בכל מקרה גם אם אני מאמין בפנטאון היווני זאת לא האמונה הפאגאנית העתיקה של יוון...זאת יצירה עכשווית של מערכת אמונה שמנצלת אגרגור\תצורת מחשבה קיימת. אני לא מאמין בקיום האלים\אלות בצורה סובייקטיבית או אובייקטיבית לחלוטין לדעתי זה איפהשהוא באמצע ,מה גם שהתפיסה האובייקטיבית\סובייקטיבית היא עדיין אנושית ,לכן להאמין בקיום האובייקטיבי של האלים, למרבה הפרדוקס זה סוג של חילול קודש...(אם אתה מהדתיים ההדוקים
) לכן ה top priority של כל אחד שרוצה להשתמש בכוח האדיר הזה של האמונה בתור חלק בלתי נפרד מחייו היא למצוא את המודל האידיאלי והאפקטיבי ביותר בשבילו. הנושא של אל או אלה פטרונים לא נכלל בדברים לעיל חוקים של עשה ואל תעשה הם פאסה

RainBird

New member
כן, פאסה. עובדה, זה עובד. אולי לא לך, אבל לאחרים. לי יש וודון, נורדי, קלטי ויווני בפנתאון. אף אחד לא אמר לי שזה לא בסדר, כולל האלים. ארדן.

ToryMaster

New member
אניע באמת מנסה להבין

כלומר, בהקשר הזה, מה האייקון אומר? שהאלים התנגדו והוא לא שמע?

Wing Chan

New member
אולי, אני לא יודע איך לדבר עם אלים

כמו שצריך. אבל לא, לא זאת הייתה כוונתי. ה-
מסמל את דעתי על כול העיניין הזה של סלט האלים הזה שאתם עושים פה.

Wing Chan

New member
לא יודע מה פירוש "הדוק", אבל אני

נשאר מאמין באותם דברים ספציפיים, לא הולך ומחפש עוד אלים מפנתאונים אחרים כי "משעמם" לי.

למעלה