א ה ב ה

neophile

New member
למה להגביל את הדמיון?

נשאר מאמין באותם דברים ספציפיים, לא הולך ומחפש עוד אלים מפנתאונים אחרים כי "משעמם" לי. אם אנחנו ניכנסים למיתולוגיה, בעולם הפאגאני העתיק(לפני הומירוס והסיודוס) לא היה פנתאון בכלל... היתה אמונה שגם אם לא האמינו באלה מסויימת, האמינו באלה המשולשת החקלאים לצורך העבודה הכישופית שלהם להגדלת היבול סגדו לדמטר. כמובן שבגלל שהם כל הזמן חיו ועבדו עם האדמה דמטר היוותה את האלה העיקרית שלהם. למרות זאת , בשביל מי שחי בעיר דמטר לא בהכרח היתה אלה בעלת חשיבות. סוחרים וגנבים כישפו\בירכו בשם הרמס 1.כישוף היה חלק בלתי נפרד מהחיים של הפאגאנים הקדומים 2.היתה אמונה רווחת באלה המשולשת 3.בשביל העבודה הכישופית נבנו "אגרגורים" ספציפיים יותר 4.הסיודוס והומרוס שהיו אנשים חכמים מאוד השתמשו באמונה הפאגאנית המפותחת בשביל להסביר את בריאת העולם ,חיים ומוות, מחזור העונות ועוד' (לדעתי הם היו נביאים) מתוך העבודה שלהם אפשר לומר שנוצרה האומה היוונית עם אמונה וחגים משותפים. בקיצור, אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה אבל אל תתנשא מעלי אני לא יווני ולכן אני לא מאמץ את הפנתאון היווני מבחינת הסברים לבריאת העולם,חיים ומוות מחזור העונות וכו' אני מסודר . אני מעריך את העבודה של הומירוס והסיודוס, וגם את העבודה של אלו שתרמו וכתבו לכתיבת התנ"ך היהודי , אז מה? זה אומר שאני חייב לקבל את אחד מהם בתור האמת האולטימטיבית? בולשיט! האמת האולטימטיבית לא כתובה באף ספר , החיפוש שלי יוביל אותי אליה. מהבחינה הפראקטית אני רוצה ליצור אל\ת אהבה היצירה והדמיון הם הקורבנות שלי למענה קורבן במובן של - to make sacared לדעתי כדאי לך לעשות חשבון נפש עם עצמך כי(ככל הנראה) עדיין לא השתחררת מדפוסים יהודים-נוצרים של הגבלת ודיכוי הדמיון. ארגגגגגגגג לקחה לי חצי שעה רק לארגן את המחשבות שלי בנושא וכתבתי בצורה כלכך לא מסוגננת(שלא נאמר אילגת?(למה אני כלכך ביקורתי כלפי עצמי???))

neophile

New member
חיזוק חיובי עם צדדים שליליים

"מתוך העבודה שלהם אפשר לומר שנוצרה האומה היוונית עם אמונה וחגים משותפים." שאומנם זה הביא ,במקום מלחמות בין שיבטיות, מלחמות בין אומות (בצד השלילי) בצד החיובי זה הביא לחיזוק האגרגורים היוונים.

Wing Chan

New member
../images/Emo6.gif

לא התנשאתי מעליך בחור. הכנסתי את ה-"משעמם" בהודעה מכיוון שהתייחסתי ע"י להודעה של יעל [טורי] שאמרה שזה "משעמם", ואתה לא אמרת לה משהו אחר בנוגע לזה לכן חשבתי שאתה מסכים איתה. "מהבחינה הפראקטית אני רוצה ליצור אל\ת אהבה" ליצור?? להזכיר לך שאתה רק בנאדם בשר ודם בדיוק כמוני וכמו כול אחד אחר פה..? אתה לא מסוגל ליצור אלים בדיוק כפי שאני לא מסוגל להעלים כוכבי לכת באמירה. להתייחסות לדברים האחרים תראה את התגובה שלי לwindflute כי לא בזין שלי לרשום אותו דבר גם כאן.

neophile

New member
אתה לא קולט?

כמה אלים מפה, קצת אלים משם... זה לא רצון של "הלב", זה סתם לא נכון לדעתי. דת פגאנית זה יותר מסתם דת, הדתות (למשל במקרה הזה - כנעני ורומאי) נבדלו גם בדרך חיים ובתרבות. לערבב ביניהן זה אפילו יוצר סתירה. צריך שהבנאדם יחליט - או זה או זה. אני נאו-פאגאני מבחינתי זאת צביעות שמישהו אומר לי שהוא פאגאני במובן הקדום

RainBird

New member
אני מסכים יחסית, אבל שחר, זכור שקונספט האלה המשולשת הוא תיאוריה מודרנית ולא עתיקה.

windflute

New member
אכן - חוקים שיצרו בני אדם אחרים

הם תמיד דבר שיש לדרוש בו לפני שמקבלים אותו אם בכלל. הכי חשוב ללכת לפי הלב שלך ולא לפי חוקים של אף אחד. אם הלב אומר ונוס וגם אשרה, אין בזה שום "אסור". זהו אחד הערכים הכי חשובים לדעתי של רוב הדתות הניאו פגניות. ~O~ שחר

Wing Chan

New member
לעשות סמטוחה שלמה עם

כמה אלים מפה, קצת אלים משם... זה לא רצון של "הלב", זה סתם לא נכון לדעתי. דת פגאנית זה יותר מסתם דת, הדתות (למשל במקרה הזה - כנעני ורומאי) נבדלו גם בדרך חיים ובתרבות. לערבב ביניהן זה אפילו יוצר סתירה. צריך שהבנאדם יחליט - או זה או זה. אחד הערכים החשובים? אולי, אבל זה תלוי במה את מאמינה אני מניח. לא כול הדתות הפגאניות אותו דבר ולא דוגלות באותן דברים (אני למשל לא בדיוק סוגד לטבע ולפרחים ואנאערף), ממש לא. כמוך, אני לא ממהר לעקוב אחרי "חוקים דתיים" (למרות שזה לא אחד, זו דיעה) שנכתבו בידי בני אדם כמוני וכמוך, אבל יש היגיון בריא, שכמובן, נתון לשינויים עקב דעותיו של הבנאדם.

Wing Chan

New member
תודה רבה שאתה מחליט בשבילי

ממה אני מושפע וממה לא, הו סופר-אקסטרא-גורו-מאסטר דגול.

איזולי מאפריקה

מקושרת לאהבה ולשמירה על אהבה הסמל שלה נרקם פעמים רבות על שמיכות חתונה בטקסי איחוד לבבות. אני חושבת שהיום מגדירים אותה כאלה במקור היא היתה ישות, והסיפורים העתיקים אומרים שלפני זה הייתה אישה. עורב לבן אחד מהמורים השאמנים שלי פגש אותה בחיזיון שחווה באחד מהמסעות שלו, וששינה אותו. החיזיון והמסע שלו תוארו בשיעור שהעבירה לנו המורה השאמנית שלנו והועלו על הכתב, ואח"כ על המחשב. אני מצרפת לינק לסיכום של השיעור אולם את הידע על איזולי כפי שהיא מוכרת היום צריך לאסוף מהאינטרנט.

RainBird

New member
לצורך העיניין, כן. שמות ומילים חשובים מאוד בעולם שלנו.

שוקרא, המורה השמימי

אחד האלים האהובים עלי. הוא מקושר לכוכב נגה (ונוס) בפנתיאון הוודי. שוקרא הוא מורה האסורים ומכור אולטימטיבי של הכוח שלהם. בכך הוא בעצם שולט על הכוח העצום ביותר בגבולות העולם. שוקרא הוא אחד משני הגורואים השמימיים: שוקרא - מורה האסורים צדק - מורה האלים שוקרא הוא עצמו אחד מהדאווס ומייצג בכך את השלמות האנושית: רוח הדוואס והאושר ובו זמנית שליטה בכוח והידע האסורי. בין היכולות המיוחסות לשוקרא: תחיית המתים שינוי צורה ומהות סאמטחי (מיזוג והתעלות שמימית) מאגיה אהבה ורגש טנטרה שוקרא הוא גם בנו של שיווה הלא הוא האל העליון של השיואיזם ואחד משלושת פני הבורא על פי הוודות. יכולותו המרכזית של שיווה היא בהסרת הגבולות והמגבלות (בין השאר של היכולת האנושית) ופיזור (השמדת) הטאמס (חושך, ניוון, רקבון). שוקרא הוא אחד משני הכוכבים היחידים שנחשבים חיוביים באסטרולוגיה הוודית (יחד עם צדק) ולפי חלק מהמסורות הוא נחשב הכוכב החזק והמשמעותי ביותר (במיוחד עבור העוסקים במאגיה). אני יכול להמשיך לפרט עליו (סה"כ האל האהוב עלי) אם אתה צריך עוד פרטים. אני שוקל לכתוב עליו בהזדמנות רשומה ...

neophile

New member
../images/Emo45.gifמעניין, תודה

הממ מעניין, מקושר לכוכב ונוס אבל אין יותר מדי קשר לאהבה או שאני מפספס משהו? מה הכוונה ב- "שוקרא הוא מורה האסורים ומכור אולטימטיבי של הכוח שלהם. בכך הוא בעצם שולט על הכוח העצום ביותר בגבולות העולם."? המונחים האלה לא מוכרים לי אתה מוזמן לכתוב עליו רשומה אני בטוח שהוא יעריך את זה
האל שוקרא...מתחבר לי עם פרומיטיאוס

הוא ועוד איך מקושר לאהבה

אפשר אפילו לומר שהוא מסמל את האהבה עצמה שכן הפנטיאון הוודי כולו וגם חלק גדול מהדת בנויים בשיטה של מטאפורות ואסוציאציות. לאלים הרבה פעמים נותנים שם שמייצג את התכונה באדם או בעולם שזהה להם. אני באמת אכתוב על זה בזמן הקרוב. להתחיל לפרט פה את כל עניין האסורים זה מאד מאד ארוך.

Justin Angel

New member
יש משהו לא מכובד במעמד הזה

של להחליף אלים על גבי הפורום כאילו הם היו פוגים או קלפי פוקימון. זילות מנומס הייתי אומר. (רק תחושה אישית)

ToryMaster

New member
"להחליף אלים"?

זה לדסקס עליהם. תראה, יש כאלו שיגידו שזה זילזול בכבוד המת שבלוויה ובשבעה של סבתא שלי ביליתי את רוב הזמן עם החבר בחיבוקים, אז?

Wing Chan

New member
מי אמר לך את זה? :| תדפקי בו

כיסא בראש. אם מישהו היה אומר לי את זה (לא שיש לי חברה, אבל העיקרון) הייתי מוריד לו את הכאפה של החיים שלו בערך. חוצפן.

למעלה