באוכל טבעוני איפה יש הכי הרבה b12 כמו בבשר?

movies

New member
באוכל טבעוני איפה יש הכי הרבה b12 כמו בבשר?

שלום לכולם שמי נאור ואני חדש כאן,

כבנאדם בשנים האחרונות עברתי יותר לתזונה טבעונית יוצא לי לאכול בשר 200 גרם בשבוע בניגוד ללפני הרבה שנים שהייתי אוכל בשר כל יום.

הויכוח שלי עם חבר הוא כזה: הוא אומר לי שבקורנפלקס,מזונות סויה,עגוזים יש ויטמין b12 אבל הרבה הרבה פחות מאשר בבשר.
הוא טוען שמי שלא אוכל בשר ירגיש חלש...מעניין אותי לדעת מאוד באיזה מאכלים טבעוניים יש אחוזי b12 באחוזים גבווהים לאלה שבבשר?.

Ofericko

New member
במזון מן הצומח יש

את כל הרכיבים החיוניים לאדם למעט ויטמין B12.
לכן, כל טבעוני צריך להשלים את ה-B12 שלו כתוסף שקונים בבית מרקחת.
יש כמה סוגים. המובילים שבהם הם של חברת סולגאר וחברת אלטמן. מומלץ לקחת את הטבליות המיועדות לספיגה תחת הלשון ולא את הטבליות לבליעה.

בכל מיני מזונות תעשייתיים יש העשרה של B12 כמו קורנפלקס וכיוצ"ב. ההמלצה החד משמעית היא לא להסתמך על מאכלים אלה כמקור לויטמינים.

קיצקץ, טבליה אחת תחת הלשון, שלוש פעמים בשבוע ואתה מסודר. כמו כן, מומלץ לעשות כבר עכשיו בדיקת דם על מנת לראות חוסרים שאולי יש לך עוד לפני הטבעונות.

בהצלחה!

movies

New member
תודה על המידע דבר נוסף רק.

תודה רבה על המידע אברר את העניין בבית המרקחת.

אגב האם ה 200 גרם בשבוע בשר מהחיי שאני אוכל מספיק לספק את כל ה b12?

Ofericko

New member
הכיוון שלך להפחית במזון מהחי מבורך מאד

וכל הכבוד! עם זאת אני לא חושב שפה זה מקום מוצלח לשאול אם 200 גר' בשר מספיק לך... אתה מבין.
תישאר פה איתנו ותיווכח, שתזונה צמחית לחלוטין היא מצויינת, בריאה, טעימה, צבעונית ועשירה ואולי תבין לבד שגם הקצת בשר הזה מיותר לחלוטין.

diday

Member
גם אצל אוכלי בשר יש אחוז מסוים עם חוסר

בויטמין B12 והם הגיל האחוזים עולים.
קשה לגוף לקלוט את הויטמין. צריכת קפה מפריעה לקליטה ואלכוהול גורם להפרשתו.
כך שהשאלה היא יותר פילוסופית.

אם אתה מתעקש על בשר (והB12 הוא רק אליבי) באברים הפנימיים
יש יותר B12 במיוחד בכבד וכליות.

Ofericko

New member
בין אם ה-B12 הוא אליבי ובין אם לא, ההמלצה

שלך לא מתאימה לפורום לטעמי.

diday

Member
קשיים בהבנת הנקרא? אין כאן שום המלצה.

לא ציינתי שאין משהו יותר גרוע בבשר מאברים פנימיים (במחשבה שנייה, מוח יהיה כנראה יותר גרוע) כיוון שאני משער שזה ברור לכל מי שצלח לפחות 6 שנות לימוד.

להעליב? בגלל חילוקי דעות על תוכן?

נקודה רגישה? לא מכבד לא אותך ולא אותנו
מצטערת

ladybug6

New member
היי נאור, ברוך הבא!

אכן יש מוצרים תעשייתיים שמוסיפים להם תוספים כמו b12 ודברים נוספים, אבל אלו לא מקורות אמינים מספיק.
מי שלא צורך בשר באופן קבוע צריך לקחת B12 פעמיים-שלוש בשבוע.
אין סיבה להרגיש חלש בלי בשר, אלא אם לא אוכלים מספיק, או לא מאוזן ואז נוצרים חוסרים (דבר שלוקח זמן לקרות, כי יש בגוף מאגרים הרי). בכל מקרה, חולשה לא קשורה בהכרח ל-b12. האמת היא שזו סתם סטיגמה, ואם אוכלים מספיק אוכל בריא (דגנים, ירקות, קטניות, אגוזים) אז אין שום סיבה להרגיש חלש

ובשביל B12 עדיף לקחת תוסף מתחת ללשון פעמיים בשבוע, ולא צריך בשר בכלל. זה לא משנה אם אתה מקבל אותו דרך הפרה או דרך חיידקים שיצרו אותו במעבדה (אבל אתה כן חוסך את ההרג ואת השומן והאנטיביוטיקה ושאר הדברים שמגיעים ביחד עם הפרה).

movies

New member
ladybug6

קודם כל תודה רבה על קבלת הפנים החמה ומכניסת האורחים שלך
.

חבל שאי אפשר לדעת באמת האם קורנפלקס ומוצרי מזון "באמת" מכניסים לגוף שלנו b12 או לא.
לגבי אכילת בשר למרות שזה בהחלט לא הפורום הנכון לדבר על זה אני חייב לציין בפניך שעברתי את השינויי בחיי לצמצם אותו משמעותית היא משתיי סיבות.
"הראשונה והמרכזית" שמעבר לאנטביוטיקה שמזריקים לו אנשים שאוכלים בשר "מגדילים" משעמעותית לכל מיני מחלות סרטן בשלב כלשהו בחיים שלהם.
אנשים מגיעים לגיל כלשהו שהם אומרים "איך חטפתי את המחלה הארורה" למזון יש השפעה מאוד גדולה על הבריאות שלנו למרות שכמובן יש עוד משתנים
על החיים שלנו כמו הרבה ספורט ומדיטציות לרגיעה במשך החיים...
"והסיבה השניה" היא בהחלט בעלי החיים אני מגדל "כלבה" גולדן רטריבר בבית ומאז שזה קרה יש לי רגישות הרבה יותר גדולה לבעלי חיים.

אני יודע שזה לא הפורם הנכון לשאול את זה ואולי גם לא תרצי לתת לי תשובה ישירה כי זה סוג של הרג חיות אבל עם להצליח להתעלם לרגע מהרגש
200 גרם בשר בשבוע אמור להספיק כדי למלא את מנת ה b12 השבועית?.
לפעמיים זה גם הוצאה קבועה להוציא על כדורים של b 12 כל שבוע/שבועיים.

ladybug6

New member
מכבדת את הבחירה שלך אבל

בפורום הזה אנחנו לא ממליצים על אכילה של בע"ח וגם לא דנים במינון הנכון לאוכלם.
מעבר לזה שאני גם ממש לא יודעת. כל כמות של בשר מבחינתי היא פסולה, ולעולם לא אמליץ לאף אדם לאכול בעל חי כדי לספק ויטמין שהוא יכול באותה בקלות וביותר זול להשיג בסופרפארם.
נשמח לייעץ לך בכל הקשור לתזונה צמחית.

ההוצאה על ויטמין B12 נמוכה יותר

אני קונה סולגאר במחיר של 60 ש"ח ל100 כדורים. כדור פעמיים בשבוע זה אומר 50 [!] שבועות. נכון ש200 גר' בשר, מעבר להרג ולסבל, מעבר לכולסטרול, לשומנים הרווים, לאנטיביוטיקה, לחומרים המשמרים, נכון ש200 גר' בשר בשבוע עולה יותר מ60 ש"ח ל50 שבועות?

vegetalien

New member
שלא לדבר על הזמנות מחו"ל.

אפשר לקנות בקבוק של תוסף דומה מ- iHerb בעשרה דולר, עם 250 (!) כדורים.

למעלה