באוכל טבעוני איפה יש הכי הרבה b12 כמו בבשר?

שלום נאור

במזונות כמו קורפנלקס, חלב [כזה מחיות, וגם חלב סויה] יש B12, הוא מגיע לשם כי מתספים את המאכלים הללו [יעני לוקחים תוסף של B12 ושמים לך אותו באוכל]. ידוע שספיגה טובה של ויטמין B12 היא ישר לדם [בעזרת תוסף מתחת ללשון]. אין מזון מעובד שמכיל באופן טבעי את כל המרכיבים שיש בו; כל מזון מעובד שאתה קונה הוא מזון שתיספו אותו במשהו- לקחו תוספים של דבר זה או אחר והכניסו לתוכו, לא משנה אם זה ויטמין B12 כמו בדגני בוקר, או ויטמינים אחרים או סידן [שמוסיפים לחלב ולגבינות], או תוספים כאלו ואחרים של חומרים משמרים שמוסיפים לבשר... [ההבדל היחיד הוא שחומרים משמרים הם לא דבר שנחוץ לאדם, לעומת ויטמינים או סידן]. אז אם כבר לוקחים תוספים, והרי אין אף אחד שאתה מכיר שלא אוכל בכלל לא דגני בוקר ולא חלב [או חלב צמחי קנוי] ולא בשר מאף סוג ולא גבינות [טבעוניות או שאינן טבעוניות], או כל מיני מוצרים "מועשרים", אז אם אתה כבר לוקח תוספים- למה שלא תיקח אותם בצורה שבה הם נספגים הכי טוב? ככה גם יהיה לך שקט, גם תוותר על הדברים הלא טובים [כמו כולסטרול, שומן רווי, מלח, חומרים משמרים...] וגם תוכל למנוע הרג וסבל.

לכן המסקנה שלי היא כדורון קטנטון של ויטמין B12 מתחת ללשון פעמיים בשבוע, במקום לרוץ לחפש אחרי מזונות מועשרים כאלה ואחרים, שגם הם מועשרים בדיוק באותו תוסף עצמו.

movies

New member
לשינוי צורה

תודה על התשובה המפורטת.

אגב אני חייב להגיד לך שבניגוד לבשר שאני אוכל 200 גרם בשבוע במוצרי החלב של עזים והפרה אני לא משתמש לחלוטין.
ראיתי בערוץ 2,ערוץ 10,ערוץ הראשון ובאינטרנט ביוטיוב הרצאות של הרופאים ופרופסורים הכי מכובדים בארץ על "נזקי החלב"
הם חוזרים ואומרים שהחברות חלב המפורסמות בארץ מוציאים תקציבים של מליונים למכור לנו שחלב זה בריא.
אני אישית עברתי לחלב סויה,אגוזים,ואורז...אגב פעם ששאלתי רופא בכיר האם חלב סויה עם אוכלים אותו בצורה מוגזמת פוגעת בזרע הגברי כמו שיש אנשים שאומרים.
והוא אמר לי "אם זה באמת היה נכון נראה לך שהיה בעולם מעל מליארד סינים שצורכים חלב סויה?" (מה עוד שיש הגבלת ילודה שם).

אגב את אומרת שאין מזון מועבד שמכיל באופן טבעי את כל המרכיבים של b12 איך זה שכל הטבעונים לא חשבו על תחליף טבעי כזה באוכל?
זה מאוד מפתיע אותי
.

אגב אני הראשון שיהיה מוכן להפסיק בשר לחלוטין עם הייתי יודע באופן של 100% שכולם יפסיקו הבעיה היא שכמה שאת,אני ועוד חצי מליון אנשים אפילו נפסיק
לאכול בשר ונעשה קמפינים ומודעות ההרג לא יפסק אף פעם לחלוטין...זה יקרה רק במידה ובכנסת שלנו יחוקקו חוק שלהרוג כל בעל חיים זה רצח שיושבים עליו
5-10 שנים בכלא...כולי תקווה שזה יקרה אבל בארץ שהחוקים בה כל כך חלשים אני קצת סקפטי.

יוספה 51

New member
בנתיים חלקנו, לפחות , מתנחמים שאנחנו

לא משתפים פעולה עם רצח ופגיעה בחיות.

ימימה

New member
משפט מהמקורות

שציטטתי כאן כבר כמה פעמים, ואני משתמשת בו הרבה כקו מנחה בחיים שלי, לגבי דברים שאני יכולה לעשות למען אנשים אחרים/חיות/כדור הארץ -
"לֹא עָלֶיךָ הַמְּלָאכָה לִגְמוֹר, וְלֹא אַתָּה בֶן חוֹרִין לִבָּטֵל מִמֶּנָּה". העובדה שמה שאעשה לא ישנה לחלוטין את המציאות (כלומר יביא לסיום המלאכה), לא משחררת אותי מאחריות לפעול למענה. לפעמים העובדה שמשהו - עוול כלשהו או קלקול במציאות - הוא כל כך גדול, עד שאי אפשר לנצח או לתקן אותו, יכולה לרפות את ידינו. והמשפט הזה אומר לנו - גם אם לא תוכלו להביא לתיקון מלא של המצב, אנחנו חייבים לעשות את מה שביכולתנו.

Ofericko

New member
מדוייק!

זו בהחלט התשובה הראשונה והמיידית, והיא לבד אמורה להביא אותנו להפסיק לחלוטין מצריכת מזון מן החי.

מעבר לכך, יש המאמינים (כמוני) שאחד ועוד אחד ועוד אחד יכול בהחלט להגיע באיזשהו שלב למסה קריטית שתשפיע על אנשי ציבור ועל הלך הרוח הציבורי בצורה כזו שמקבלי ההחלטות כבר לא יוכלו להתעלם בנוחות ואז נראה כל מיני הגבלות כלכליות על תעשיית המזון מן החי ועם הזמן גם כל מיני חוקים ותקנות שיהפכו, לדעתי, את המוצרים האלה ליקרים מאד. במקביל, ככל שיהיו יותר טבעונים הדרישה למאכלים מן הצומח תעלה ומחירם ירד.
שני הפעולות האלה עשויות להטות בצורה מכריעה את הכף לטובת בעלי החיים, גם אם זה ייקח שנים רבות.

רק תיקונון קטנטן

כל מזון מעובד הוא מזון מתוסף. מהו תחליף טבעי? זו כבר שאלה קשה מאוד.

לגבי הפיסקה האחרונה שלך

אני מבינה את ההרגשה והמחשבה ש"מה זה כבר ישנה, כי במילא ימשיכו להרוג". יחד עם זאת אני בוחרת שלא לקחת חלק בזוועות האלו, גם אם הן הנורמה והן מאוד מקובלות. הכסף שלי לא יממן אותן (אלא אם כן זה ייכפה עליי, כמו לדוגמא במקרה של כוונת הממשלה לממן את תאגידי הבשר והחלב דרך כספי המיסים כחלק מהתוכנית לבטל את המכס על המשלוחים החיים) ואל הגוף שלי הן לא ייכנסו.

subatoi

New member
שאלה: אנשים יורים באנשים ברחבי העולם.

המון. המון-המון.
זה שאני אישית אפסיק לירות באנשים הרי לא יעצור את שאר ההרג בעולם, תמיד יהיה עוד הרג. אז שאני אפסיק לירות באנשים בזמני הפנוי, כן או לא?

movies

New member
אני מסכים עם מה שאתה אומר יחד עם זאת...

אני מסכים עם מה שאתה אומר גם אני רוצה להפסיק לחלוטין לאכול בשר.
יחד עם זאת מה שהפתיע אותי איך זה שבישראל שאחוז הטבעונים גדל אף אחד לא חשב על להקים "מפלגת הפסקת הרג החיות".
זה היה הרבה יותר יעיל מכל הקמפינים שעושים עכשיו באח הגדול לבשר,או בכל מיני מקומות באינטרנט.

העניין הוא שזה הזוי שזה בסדר על ידי המדינה להרוג בעלי חיים ולא בסדר לירות בבני אדם.
אתה מבין שאנשים שיורים בחיות לא נכנסים לכלא,ואנשים שיורים בבני אדם כן נכנסים לכלא.
לכן זה רק מחזק לי את הדעה "חייבת להכנס מפלגה בכנסת נגד הריגת בשר"...ברגע שבני אדם ישבו 5-10 שנים בכלא על הריגת בעל חיים אף אחד לא יעשה את זה יותר.

אתה אומר שאתה רוצה להפסיק לאכול בשר

וזה מבורך
מה מונע ממך? אולי אנחנו נוכל לעזור... יש פה הרבה אנשים שהפכו למומחים [ללא תעודות] בהתמודדות עם כל הקשיים.

movies

New member
פעם מורה אמר לי...

פעם מורה לריקוד אמר לי "לא משנה איזה תעודה יש לך" השאלה לכמה אנשים "עזרת" והם רוצים לבוא אליך
.
תעודות זה סוג של קישוט.

מה שמונע אותי הוא בדיוק מה שרשמתי בהודעה הקודמת "אני עושה את המאמץ משנה" ונכון בגללי מתה פחות חייה,
אבל יש משהו מאוד מתסכל אותי שלא משנה כמה אני אפסיק תמיד יהיה מישהו שימשיך לאכול בשר...הטבעונים יצליחו להקטין את מספר הרציחות של החיות בעתיד זה בטוח וברור לי.
אבל תמיד יהיה אחוז גבווה של אוכלי בשר...בגלל זה אני מעדיף לצמצם את אכילת הבשר בצורה משמעותית ולא להפסיק אותה ל 0%...היה והייתי יודע שמחר יש "מפלגה בכנסת".
שפועלת לחיקוק חוק שעל כל הרג חייה מקבלים 5-10 שנים בכלא היית רואה אותי הראשון שמצטרף אליה.

מה שמבאס אותי שבקמפינים של הרג נגד חיות אין פשוט "ענישה" שתפחיד אנשים לאכול אותם...ולהלחם עם אנשים כל הזמן לא לאכול בשר רק אוכל את הלב עוד יותר ולהיות במלחמות כל הזמן.
למה את לא הולכת לקניון לדוגמא ומנסה לדקור את השומר?...קודם כל כן בגלל שיש לך מוסר אבל גם בגלל שאת יודעת שאת תשבי בכלא...את יודעת שיש ענישה להתנהגות שלך.

Gidi Shemer

New member
המפלגה שאתה מציע לא תדגדג את אחוז החסימה

ואף פוליטיקאי שכן נמצא בכנסת לא היה מסוגל לקדם את החוק אותו אתה רוצה לראות, מסיבה מאד פשוטה. החברה, ברובה, אינה רואה הרג חיות לצורך אכילתן מעשה בלתי מוסרי.

הענישה על דקירת השומר בקניון קיימת בחברה שחרטה על דגלה שהרג אנשים שלא לצרכי הגנה עצמית הוא אינו מוסרי. היות והחברה מכילה גם אנשים שאינם שותפים לערך המוסרי הזה, החברה כופה את הערך על ידי הרתעה בצורת ענישה ובאותה מידה- ענישה שמאפשרת הרחקת אותם אנשים מהחברה.

השיקולים שלך אם להפסיק לאכול בשר, להפחית, או להגביר, הם שיקולים שלך ביחס למערכת המוסרית שלך. אל תיתן לתסכול שנובע מפרקטיות למנוע ממך את מימוש הערכים הללו.

ושים לב לעוד נקודה קטנה. עם כל החוקים, לעולם לא תצליח למנוע הריגות של שומרים בקניון (זה קרה וזה יקרה). האם זה מעודד אותך רק להפחית הריגה ברמה האישית או שאתה פשוט נמנע ממנה עד כמה שאתה יכול?

subatoi

New member
לא הבנתי. "ואם כולם יקפצו מהגג?"

זה שאחרים ימשיכו לאכול חיות מתות במקביל לזה שאתה לא תעשה את זה יותר, מביא אותך למסקנה צריך רק להפחית את הפגיעה ולא לעצור אותה לגמרי?

לא נשמע לי סביר. לך זה נשמע סביר?

בוא נלך על דוגמה פחות קיצונית מאשר הרג של אנשים. מה עם "לטעום" מהזיתים שעומדים לתצוגה בסופר למרות שיש שם שלט שאוסר את זה? אנשים עושים את זה מדי פעם, זה לא חוקי אבל אף אחד לא רואה וגם לאף אחד לא אכפת מספיק כדי לאכוף את זה. האם להפסיק עם זה ברגע שאתה מבין שזה לא מוסרי, שזו גניבה? או שצריך רק לצמצם את זה בגלל שאחרים ימשיכו לעשות את זה בכל מקרה?

יוספה 51

New member
אני לא דוקרת את השומר בקניון לא בגלל הכלא

אלא כי אני נגד הרג. אני לא אוכלת בשר לא בגלל העונש שאקבל אלא בגלל המצפון שלי, המפלגה בכנסת שתפעל לחקיקה פשוט עוזרת לך להשלות את עצמך שאפשר לדחות, ולחכות, ועד ש ועד ש ועד ש.. וככה לא לקבל החלטה לשנות. מתסכל שיש עוד אוכלי בשר? נכון, בגלל זה לא אפסיק ל- 0? בשום פנים ואופן לא. כמו שלא אאנוס גם אם לא אתפס, לא ארצח גם אם לא יהיה שוטר באיזור וכך הלאה. פחד לא צריך להיות המניע. מוסר פנימי הרבה יותר חזק מהפחדה חיצונית.

subatoi

New member
ופה בדיוק האנושות נכשלת כל הזמן מחדש.

במוסר הפנימי. בקרימינולוגיה באמת יש עיסוק בחוק החיצוני לעומת החוק הפנימי.

והאנושות נכשלת כל הזמן, שוב ושוב ושוב בקטע הזה. אם האנושות היתה מצליחה לגרום לחבריה להפנים את כל מה שחשוב, כוכב הלכת האומלל הזה היה נראה אחרת לגמרי. אבל הנחלת המוסר הפנימי בקושי מצליחה.
יש מי שקורא לזה "חינוך". מקור רוב הצרות של האנושות

למעלה