באיזה גיל כבר הגיע הזמן

leahle

New member
אין כזה גיל

זה מאוד אישי, וזה נכון מצד אחד שעדיף לצאת כמה שיותר מוקדם כי רוכשים עצמאות וניסיון חיים, מצד שני אם יוצאים מוקדם מידי ולא מוכנים, הטעויות היו יכולות להמנע ולאפשר התחלה הרבה יותר טובה עם המשך הרבה יותר מצליח. בנאדם לבד יודע מתי "זהו" הגיע הרגע להגיד שלום ולפצוח בחיים עצמאיים, מידי פעם יש צורך ב"דחיפה" מגורם חיצוני, כמו הדודמא הקיצונית שהבאת על חברה שלך, יכול להיות שאם היא הייתה עוזבת את הבית היא הייתה הרבה פחות תלותית וכו', אבל מצד שני אני גם יכול להבין אותה, אם טוב לה ונעים לה, אז סבבה....

hilli1

New member
ממש לא מסכימה איתך

היא לא עושה את זה מתוך נוחיות. זה רק תירוץ. הסיבה האמיתית היא כי היא לא מסוגלת להיות עצמאית. סבבה לה..אם היא לא תטפל בזה עכשיו היא נשאר בבית לנצח..

hilli1

New member
ממש לא מסכימה איתך

היא לא עושה את זה מתוך נוחיות. זה רק תירוץ. הסיבה האמיתית היא כי היא לא מסוגלת להיות עצמאית. סבבה לה..אם היא לא תטפל בזה עכשיו היא נשאר בבית לנצח..

Dorfl

New member
אם היא לא תעשה את זה עכשיו,

היא תעשה את זה אחר-כך.

leahle

New member
את בטוחה שאת ממש לא מסכימה איתי?

אמרתי כמעט כמוך, מצד אחד כדאי ורצוי לצאת מהבית, ובטח שבטח בגיל שלה, אבל אם נוח לה לא לרכוש את העצמאות, זה בעיה שלה, וזה תרוץ טוב, מתישהו היום זה יגיע.... ובצעד כזה חשוב הרצון לעשות את הצעד הזה.

קישקוש

New member
לאהל'ה!! ../images/Emo13.gif

באמת נחמד לראות פה (גם) מישהו מוכר!! :)) הי! רוצה לגור איתי? יש לי חדר פנוי מאמצע אוקטובר.. ומה שלומך? :)

leahle

New member
וואלה?

טוב, קישקוש.... כנראה שבאמת יש לנו על מה לדבר....:)

newKiticat

New member
אני בתור החבר

שלי לא הייתי אוהבת את זה.... מה לעשות, אני גם לא מוכנה שאותו גבר בחיי יהיה סמוך על חשבוני ושאני אהיה זו שאטפל בכל. מתי לצאת מהבית? מבחינתי, זה כמעט ובלתי אפשרי לעשות כן בצבא. משכורת של 300 שקל לא מאפשרת לעשות את זה. אבל זה כן יכול להיות אידאלי במקום אחר בעולם. אני מקווה לצאת מהבית בגיל האונ'. החסכונות שלי- הם על שמי, ותודה לאל. לא אצטרך לרדוף אחרי אמאבא בשביל דמי כיס.... אבל בעיני עדיף להשאר עוד שנה אחת בבית, לעבוד כמו חמור, לחסוך כמו משוגע, ולצאת ברגע שמתחילים ללמוד. וזה אפשרי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בואי נעשה חשבון פשוט של עלות מחיה מחוץ לבית של 4 שנים + עלות לימודים באוניברסיטה 4 שנים עד התואר ונראה עם שנה של עבודה כמו חמור מספיקה. שכ"ד $350 לחודש = 1600 ש"ח לחודש = 76800 ש"ח סה"כ. שכ"ל 9000 ש"ח לשנה = 36000 ש"ח סה"כ. חשבונות למיניהם 600 ש"ח לחודש =7200 ש"ח לשנה = 28800 ש"ח סה"כ. מזון 800 ש"ח לחודש = 9600 ש"ח לשנה = 38400 ש"ח סה"כ. בילויים 600 ש"ח לחודש = 28800 ש"ח סה"כ. סה"כ של הסה"כ = 208800 ש"ח (ועדיין לא התייחסתי לנסיעות וביגוד ולהוצאות בלתי צפויות). עכשיו נניח שתעבדי כמו חמור שנה ולא תוציאי אפילו אגורה! ותרוויחי 6000 ש"ח לחודש בעבודות מצאת החמה עד צאת הנשמה (ככה זה כשאין מקצוע ביד), סה"כ במהלך שנה זו תרוויחי 72000 ש"ח, כלומר נשארו עוד 136800 ש"ח שעליך להרוויח במהלך 4 שנות לימודייך או 2850 ש"ח לחודש במשרת סטודנט (4 ימים בשבוע, 6 שעות ביום, או 24 שעות שבועיות), כלומר לכל הפחות 30 ש"ח לשעה נטו (או 33 ש"ח לשעה ברוטו), האם את יכולה להיות בטוחה שתרוויחי זאת? ונניח שכן, לאחר סיום לימודיך לא ישאר לך גרוש ותשובי לבית ההורים שוב ותתחילי מהתחלה לחסוך עד שתוכלי לגור בשכירות, לא טמטום? עדיף לגור בבית ההורים עד סיום הלימודים גם אם עבדת שנה כמו חמור ולא הוצאת אגורה שחוקה על עצמך, וכך עם תחילת הלימודים יש לך 72000 ש"ח, בכל חודש לימודים תרוויחי 2000 ש"ח מתוכם תוציאי 1000 ותחיי ברמת חיים נורמלית ו1000 תחסכי, כך בסיום הלימודים יהיו לך 120000 ש"ח, אחרי הלימודים תוכלי למצוא עבודה ב8000 ש"ח לחודש (אם זהו מקצוע טוב) וללכת לגור בשכירות לבד ולא עם שותפים, אז יעלה לך $450 בחודש (2050 ש"ח) תוכלי לרכוש רכב משומש ב20000 ש"ח, אחזקה שוטפת כולל דלק ביטוחים וטיפולים 2000 ש"ח לחודש, חשבונות עוד 1000 ש"ח לחודש, בילויים עוד 600 ש"ח בחודש, ביגוד עוד 350 ש"ח בחודש, ולחסוך נשאר 2000 ש"ח בחודש, אז משום שקנית רכב נשאר לך 100000 ש"ח, אז תחסכי 8 שנים ויהיו לך 292000 ש"ח, תוכלי גם להכיר מישהו בעל היגיון כלכלי שהצליח באותו אופן לחסוך 300000 ש"ח ואז יחד זה $130000 ותוכלו לקנות דירה זולה ללא משכנתא, עם הזמן תחסכו ותשפרו דיור מבלי להיכנס לחובות, לא עדיף?

קראתי את המספרים שלך

ומעבר לעובדה שיש משהו מאוד מסורבל בכ"כ הרבה מספרים, אני לא שותפה לדיעתך לגבי העובדה שצריך לחסוך הכל מראש. ראשית, בהרבה מוסדות להשכלה גבוהה יש אפשרות למעונות, במיוחד אם תלמיד עושה חיל בלימודיו . שנית, אמנם לא נכנסתי לחשבונות של הסטודנטים שאיתם למדתי, אבל כמעט כולם, באופן גורף, גרו בשכירות, וכן, גם עם שותפים. הם עבדו, ולמדו, ועמדו בזה יפה. האם היו להם השקעות בבורסה בסיום הלימודים? כנראה שלא. מצד שני, אני חושבת שמגורים כאלו מכינים אותך לחיים עצמאיים במידה רבה, רבה יותר מרווח של עוד עשרים אלף ש"ח בצד. אני חושבת על הבחורה הזו וזה קצת מוזר לי , הרעיון שהיא עדיין לא באמת מבשלת (כי אמא עושה את זה), לא משלמת חשבונות (כי אבאמא עושים את זה), לא כביסה, כלום. אני לא חושבת שבדברים הללו טמונה איזו פסגה אינטלקטואלית כבירה, אבל זה נראה לי מאוד חסר אונים להיות בגיל הזה ולא לקבל על עצמך שמץ מהאחריות הנלווית. היא לא הראשונה שפגשתי עם עמדה כזו, ושוב, במקרה שלה, כסף הוא לא העניין. יש לה כסף. ואפילו אם עוד שבע שנים היא תצא מבית הוריה וממש תקנה דירה, ללמוד איך להסתדר בעולם האמיתי בגיל הזה, לא יודעת, לי זה נראה משונה.

newKiticat

New member
אני מחזקת את דבריה של המנהלת

ומוסיפה- לא התכוונתי לכך שכל אגורה שתחסך תספיק ולא צריך יותר. רבים הם הסטודנטים שעובדים במהלך לימודיהם, ויש כאלו שעובדים רק במשך תקופות מסויימות. ביחד עם חיסכון מסויים שקדם לכך- אין בעיה בלהיות מסודר ולחיות מחוץ לבית. אחרי הלימודים? אני מאלו שתתחיל לעבוד מיד אחר כך, בכל עבודה כלשהיא, עד שאמצא עבודה בתחום שבו למדתי ואני מעוניינת לעבוד בו.

זה לא מדוייק המספרים שכתבת

מרבית הסטודנטים נעזרים בהורים בגלל העלות הגבוהה מאוד של להיות סטודנט בארץ. אני לא מכירה אף אחד שמשלם לעצמו את שכר הלימוד מהסיבה הפשוטה שזה בלתי אפשרי (המקסימום זה לשלם על חשבון הפיקדון). ברור לי שיש כאלו אבל עדיין, גם אנשים שמצבם הכלכלי לא מזהיר מממנים לילדים שלהם את הלימודים בדרך כלל. רוב האנשים שאני מכירה נעזרים בהורים גם בדברים אחרים, אולי לא בתשלום שכר הדירה אבל באוכל כן. שכ"ד שרשמת הוא מופרז, שכן 350$ זהו שכר דירה ממוצע בצפון ת"א אולי, אבל סטודנטים רבים גרים במקומות אחרים כמו מרכז ת"א, רמת גן, חיפה וב"ש, כשבאחרונה שכר הדירה לא עובר את ה-150$ (וגם זה נחשב להרבה) ובמקומות האחרים שציינתי מדובר על 250$ בממוצע. וזה משמעותי. גם על בילויים אפשר לחסוך ולא לצאת למקומות שעולים כסף,ו במקום זה לשבת אצל חברים בבית ולהריץ צחוקים בלי להוציא שקל. ככה רוב הסטודנטים מצליחים להחזיק דירה ולא להיכנס למינוס של עשרות אלפי שקלים. נכון, זה עדיין לא זול אבל אפשרי בהחלט.

SupermanZW

Well-known member
לא לכל ההורים יש כסף

ולפי דעתי כל אחד צריך לסמוך על עצמו בלבד, מי שמשכורתו לא מאפשרת לו לחיות בשכירות באיכות חיים נורמלית שישאר בבית ולא יסמוך על ההורים שלו שיממנו לו את שכר הדירה או שכר הלימוד או מי יודע אילו הוצאות אחרות, יקר מאוד להיות סטודנט בארץ וגם יקר מאוד לחיות בארץ, אסור להתעלם מן ההיבט הכלכלי. גם אני חושב שבן 30 שמשתכר היטב וחי אצל הוריו הוא עלוקה, אך אם מדובר בסטודנט שאינו משתכר מספיק כדי לחיות בשכירות באיכות חיים נורמלית אני מצדיק אותו.

ettt

New member
ettt פני בובה

תכירו.. בקיצור- אני מימנתי את כל הלימודים+ דירה+מחייה לבד, לבד. אמנם הגשתי אינספור בקשות למלגות (וגם קיבלתי). אבל הגעתי ללימודים עם חסכונות (40000), עבדתי, ואפילו (הפלא ופלא) אין לימינוס, נשארו לי חסכונות (קצת), חייתי לא רע בכלל, ואין לי שום הלוואה להחזיר. אתה שואל איך? לומדים במקום יותר זול (ב"ש)- המחייה פה ממש זולה. לא בגלל זה באתי ללמוד פה אבל זה עזר מאוד... לא יצאתי ל שני וחמישי עבדתי כל הזמן לפחות ב-2 עבודות התמחיתי בהגשת טפסים כמו שצריך ובזמן לכל מלגה אפשרית

סליחה אם אשמע בוטה

למה את מפנה את ההודעה אלי? אני זאת שאמרה שאפשר בהחלט לגור בדירה לבד בלי להיכנס למינוסים מטורפים, ואני הולכת לעשות את זה בעצמי, ובאותה דרך שתיארת - לעבוד ולקצץ בבילויים.

אני מכירה מישהי ששילמה לעצמה

את שכר הלימוד, ולא על חשבון הפקדון, כי לא היה פקדון כשהיא השתחררה מהצבא. ולא, היא לא נעזרה בהורים לצורך כך, אפילו לא בתשלום אחד. מה לעשות, לא לכל האנשים בעולם יש הורים שיכולים לעזור כלכלית. אבל לצורך כך, היא היתה צריכה לעשות בחירה כואבת - להישאר לגור אצל ההורים עד סיום הלימודים ולעבור לגור לבד רק לאחר מכן.

newKiticat

New member
אני מכירה מספיק אנשים שכבר בסוף י

יא' התחילו להכניס לתוכנית חיסכון כל חודש 300 שקל. מדהים כיצד זה מצטבר. שנית כל, תמיד אפשר לקבל מלגות על דברים שונים (ונניח אם אתה כמוני ולא יכול להשיג יותר ממלגת פרח) ויש כמובן עבודה אחרי שעות הלימודים. מה גם- שסטודנטים לא לומדים כל היום ויש משרות המיועדות להם. נכון. הם קורעים את התחת שלהם. אגב, עצמאות זה חלק מהעניין כאן. אני לא מצפה שההורים שלי יממנו אותי לשארית חיי- ובעיניי אחרי הצבא, אחרי שלומדים, זה כבר חוצפה לסמוך על ההורים שלי. אני רואה איך הם קורעים את התחת שלהם בכדי שהם יוכלו לחיות בנוחות בפנסיה שלהם. וכשאני חיה בבית שלהם, זה בהחלט מוסיף להם לחשבון החודשי. אז נכון, לא תחיה כמלך. אבל תחיה בדירה משלך. עצמאות היא מילת המפתח. לא חיי נוחות.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הרגת אותי. מה עם הילדים?

עם איזה כסף תגדלו אותם? הצילוווו! זה ממש מפחיד מה שעשית כאן. אבל יפה , כל הכבוד. הלוואי עלי לעשות חישובים רציונליים כאלה.

למעלה