באיזה גיל כבר הגיע הזמן

SupermanZW

Well-known member
תשובה

ברגע שקונים דירה ללא משכנתא כבר לא צריך יותר לשלם שכירות, אז הבה נוריד את ה$450 ונקצה לילדים, כמו כן נשארה המשכורת של בן הזוג (נניח 8000 ש"ח גם כן לצורך העניין, הרי מדובר בבעל תואר, אז נשארים 2000 ש"ח פנויים נוספים), יחס עם ה-4050 ש"ח האלה תוכלו לגדל שני ילדים באיכות חיים בינונית ועוד לחסוך את ה2000 ש"ח ממשכורתך לצורך שיפורי דיור והחלפות מכוניות.

hilli1

New member
27 גג..

וגם זה גיל מתקדם כדי לצאת מהבית. למה 27? שנה שנתיים טיול, עוד 3 לימודים וזהו. מהכרותי אנשים כאלה, הם בדכ נשארים בבית עד גיל מאוחר מאוד כי זה עניין של חוסר עצמאות ובשלות (אני אגב, עזבתי בגיל 22)

agnostic

New member
תגובה

בשביל מה צריך לקבוע גבולות גיל ? לחשב שנות צבא + אוניברסיטה ומתי צריך לעזוב את הבית... החיים זה לא בדיוק תוכנית כבקשתך ... יש מקרים שבהם נאלצים לחזור לגור אצל ההורים, זה יכול לקרות גם בגיל 30, וזה לא אומר שמישהו הוא לא עצמאי ברוחו או עצלן לחילופין. במקרה שלי למשל, התעופפתי אחרי צבא ל3 שנים של עבודה בחו"ל עם מזוודה וחצי. הייתה לי משכורת טובה ובאמת יכולתי להתחיל מ-0 , וזה אומר לרהט דירה עירומה, ללמוד לבשל , לכבס , לשלם חשבונות והכל בצרפתית אותה לא הייתי אפילו דובר בזמנו. אבל עכשיו אני כבר שנה בארץ, לומד , ותקוע אצל ההורים ( לא מתוך בחירה כמובן ), מאחר ועדיין לא הצלחתי להסתדר על עבודה שתיהיה מספיק מסודרת כדי שאני ארגיש חופשי לחתום על חוזה שכירות. יש לי חברים אחרים שגם נאלצו לחזור לגור אצל ההורים, לאחר שלא הצליחו לעמוד בכל ההוצאות הנלוות לשכירת דירה, ( אין אחד מתוכם שסובל מחוסר עצמאות או משהו בסגנון ) ורבים מהם גם תקועים עכשיו עם כל מיני חובות, לא מטורפים אמנם, אבל מספיק מעצבנים כדי להגביל לך את החיים. בקיצור, אני לא חושב שצריך לקבוע גיל גג לעזיבת הבית, זה תלוי בהמון גורמים אחרים. ודבר אחרון , איפה בדיוק שוכרים דירה ב150 דולר באיזור ר"ג/גבעתיים ???

לא אמרתי שככה זה בר"ג/גבעתיים

אמרתי שבבאר שבע אפשר בקלות לשכור דירה ב-150$ ואפילו פחות. תקרא שוב.

subotaj

New member
התשובה פשוטה! אין כזה גיל...

אני מכיר אנשים בני 50+ שגרים עם אמא ואבא בבית....ומכיר כאלה שעזבו תבית בגיל 16 קיצקץ זה מאוד מאוד אינדיבידואלי ולא צריך לשפוט אנשים סתם!

SupermanZW

Well-known member
בני 50+ שחיים אצל ההורים?

זה כבר מוגזם ואומר שהאנשים האלו אינם עצמאיים ואינם רוצים להיות עצמאיים לעולם, חסר כל פרופורציה...

leahle

New member
צודק

ממש אין מה לשפוט, נכון שגיל 50 נשמע מוגזם מעל ומעבר, אבל מה, אנחנו יודעים שיקולים של אנשים? מבינים ת'בעיות שלהם? סבבה להם, שיגורו גם 80 שנה עם ההורים, זה לא אמור להפריע להחלטה של כל אחד ואחת מאיתנו כי ההחלטה לא נובעת מגיל אלא ממצב, ומי שלא מוכן לזה, זה לא משנה בן כמה הוא, הוא לא מוכן לזה.

dvoranet

New member
מה עם אנשים במעונות?

מה אתם חושבים נקרא לגור מחוץ לבית או לא? לדוג' אני בחרתי לגור במעונות ולא בבית כי רציתי לצאת מהבית אבל כמובן שלפעמים סופי שבוע וחופשות בבית.

ככה זה סטודנטים בדרך כלל

גם כאלו שלא גרים במעונות חוזרים כמעט כל סופשבוע לבית, ורובם מביאים כביסה הבייתה וחוזרים לדירה עם מלאי תבשילים של אמא. מה לעשות, לוקח זמן להתנתק וגם אני לא בדיוק מתכוונת לארוז את כל החדר שלי בבית ולעזוב סופית.

ברור שכן

האם המעונות שלך נמצאים בבית הוריך? כנראה שלא, ולכן כן היה את העניין של לעבור למקום מגורים אחר. לגבי עניין סופי השבוע, אני לא חושבת שבמעבר מחוץ לבית הכוונה היא להתנכר להורים לגמרי (אם כי יש כאלו שעושים זאת, אם היחסים באמת גרועים), ולכן ביקורים פעם בכמה זמן הם דבר די טבעי. אני חושבת שמעונות זו אופציה ממש טובה להתחיל איתה, גם בגלל העלויוית, גם בגלל שיש אנשים מסביב שנתקלים בבדיוק אותן בעיות ויש להם ניסיון בהתמודדות איתן, ובאופן כללי זה נראה לי חלק נחמד מההוויה הסטודנטיאלי.

night mistress

New member
שלום../images/Emo24.gif

זו בדיוק הסוגיה שמתסכלת אותי עכשיו.. לצאת או לא לצאת.. גרתי כבר 4 שנים לבד, הייתה חוויה טובה, לא האמנתי שאני אצליח לחזור לחיות אצל ההורים אבל חזרתי.. הבעיה היא שהתאקלמתי טוב מדי..ועכשיו לא בא לי לצאת למרות שיש עליי לחץ מתון (אח שלי משגע אותי..הוא כבר מצא לי דירה והחליט שאני עוברת לשם כי הגיע זמן שבגילי המופלג(24) אני אתחיל לחיות שוב לבד).. הדירה עצמה היא ממש בובה, שכירות יחסית נמוכה, איזור טוב, בניין חדש, שקט..כל מה שאפשר לרצות.. אז מה הבעיה איתי?

למעלה