בארבע עיניים... שאלון

hopefulman

New member
בארבע עיניים... שאלון

חלקנו נאלצנו להתוודע לקוצר הראייה בשלב זה או אחר בחיינו. קיומם של אלה (או יותר נכון הרכבתם) מהווה , לא פעם , מבחינת הציבור הרחב סממן לחנוניות :). זה העלה בראשי את השאלון הבא : 1. האם אתה מרכיב משקפיים (או לפחות אמור לעשות כן...) ? למי שהשיב בחיוב לשאלה 1: א. כיצד התמודדת עם גילוי "הגזירה" בתחילה ומה היו תגובות הסובבים ? ב. איך כיום אתה מרגיש ביחס לכך ? ג. באילו רגעים תעדיף להימנע מהרכבתם ? ד. מה עדיף - משקפיים או עדשות ? ה. ניתוח לייזר - יש מצב (בהנחה שהמימון מובטח במלואו...:)) ? ו. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?) ? למי שהשיב בשלילה לשאלה 1: א. איך נראה לך היית מקבל את הצורך בהרכבתם ? ב. האם חשת , לעיתים , ברצון כלשהו להרכיב משקפיים ? ג. האם ישנו סממן חיצוני אחר ה"מסגיר" את הצד החנוני שבך ? ד. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?) ? * השאלון מיועד כמובן לשני המינים -
! - אוי אזעקה רועמת ברחבי חיפה ! מזמן לא שמענו... דניאל.

Some Might Say

New member
המון שאלות

אכן מרכיבה משקפיים. הגילוי לא הזיז לי הרבה, אם כי זה הוסיף לי אקססורי הכרחי ליציאה מהבית והוגדרתי כנכה אופטית באופן רשמי, אז יש בזה טיפ-טיפה מעמסה. הדברים האלה גם יקרים, לעזאזל. עד אז נאלצתי להרכיב רק בשביל לקרוא את הכתוביות בטלוויזיה ומהלוח בשעור. התגובה, אה, אני מניחה שגם לאחרים זה לא ממש הזיז. אמרו לי שאני נראית יותר חכמה
כיום אני סובלת קשות מעומס האחריות הכבד שבלדאוג לא לאבד, לשרוט, לעקם, וכו' וכו'. (איזה שאלון רציני בואנה.) אני אעדיף להמנע מהרכבת משקפיים במקלחת, בבריכה, כשאני מסתכלת ישירות על השמש, וכשבנאדם עם עור פנים רע עומד יותר מדי קרוב אליי. משקפיים עדיפים על עדשות מהרבה בחינות. בשביל עדשות צריכים להיות אחראיים ולא ספונטניים וכל הזמן להחליף, ולדחוף כל הזמן את האצבעות לעיניים, שזה לא במיוחד בריא, ואם זה נופל והולך לאיבוד אז באסה (וגם די קשה למצוא את זה כשאתה חצי עיוור, זה טריק מעניין). בטח שיש מצב לניתוח לייזר, אבל אלה עדיין שיטות חדשות והכל וזה קצת מפחיד, אז נחכה קודם לראות את התופעות לוואי של כל אלה שעשו. חוץ מזה שעם מספר כמו שלי אני לא משוכנעת שזה מאוד נחוץ. במשפחה לא מרכיבים למרות שאמורים להרכיב (
) לטלוויזיה, נהיגה וכו'

תמיר1991

New member
כמה יש לך?

אני בעליהם של משקפיים 4.75, ולדעתי המספר עלה אז אני צריך להחליף
תמיר.

Some Might Say

New member
אה,

והסיבה שעליי להרכיב אותם כל הזמן (ולא רק לטלוויזיה וכו') היא שאחרת אני סובלת מכאבי ראש משונים. (וגם בשביל שלטים, קווי אוטובוסים וזיהוי בני אדם וכו' אבל זה זניח X: )

hopefulman

New member
../images/Emo45.gif

מסכים בעיניין העדשות :) זה לא ממש נעים... זה אפילו הזכיר לי קוריוז קטן - היתה לי ידידה בתיכון שנהגה לשים עדשות שהיקנו לה גוון כחול לעיניה. באחד הימים נפלה לה אחת העדשות ונעלמה כל היתה... במשך יום שלם היא הסתובבה חצי עיוורת ו...עם עין אחת כחולה בעוד השנייה , חסרת העדשה , נותרה בגוונה הטבעי - חום... * אני מקווה שבזמן הנהיגה בני משפחתך כן מרכיבים...
. דניאל.

noname202

New member
יאי

1. האם אתה מרכיב משקפיים (או לפחות אמור לעשות כן...) ? כן למי שהשיב בחיוב לשאלה 1: א. כיצד התמודדת עם גילוי "הגזירה" בתחילה ומה היו תגובות הסובבים ? דווקא שמחתי
זה היה בסביבות כיתה ד', וזה די מסביר הכל
האמת שאני לא זוכרת את התגובות כ"כ ב. איך כיום אתה מרגיש ביחס לכך ? אני מתעלמת מהן באלגנטיות, ומרכיבה אותן רק בשביל לקרוא מהלוח/לראות טלוויזיה ג. באילו רגעים תעדיף להימנע מהרכבתם? כל רגע אפשרי D: ד. מה עדיף - משקפיים או עדשות ? עדשות, רק שאני לא מצליחה לשים
ה. ניתוח לייזר - יש מצב (בהנחה שהמימון מובטח במלואו...:))? לא ו. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?)? כן, אמא * השאלון מיועד כמובן לשני המינים - ! יאיי - אוי אזעקה רועמת ברחבי חיפה ! מזמן לא שמענו... עאלק מזמן
כבר 4 להיום

hopefulman

New member
אוקיי :)

כפי שציינתי כך גם אני נהגתי ואף החמרתי עם העניין... במהלך אחד השיעורים נדרשנו להגיע לחדר האחות לבדיקת ראייה... סיימתי להעתיק מן הלוח ו...הסרתי את המשקפיים רגע לפני צאתי לשם
. איזה חיים אבסורדים... יפה יפה :) אז אני לא החיפאי היחיד כאן שנאלץ לשמור על כושר ריצה בעל כורחו...
אגב , ה"לא מזמן" נכתב כמובן בציניות...
, אבל לפחות אפשר להתנחם חלקית שלא היו כאן "נפילות" דרמטיות כמו אלו שביום ראשון... דניאל

המ -

1. אני מרכיב משקפיים, או לפחות אמור לעשות כן. הגדרה יפה. א. כיצד התמודדתי? זה היה ידוע מראש. מגיל שנה הסתכלתי סביב וראיתי רק משקפפורים מהנדסי מחשבים במשפחה, ידעתי שגם יומי יבוא. בכיתה ד', זה היכה בי. הזוג הראשון שלי היה באמת אחד המכוערים. ב. איך אני מרגיש ביחס לכך? לא נח לי להרכיב אותם, ואני חושב שאני נראה יותר טוב בלי. אבל לא ביג דיל, נראה לי קצת טיפשי לעשות מזה עניין בגיל 20 לא? ג. באופן כללי אני מעדיף להסתובב בלי המשקפיים, להוציא נהיגה/צפייה בטלוויזיה/עבודה במחשב/קריאה וכו'. בדייטים אני בד"כ בלי משקפיים, נניח. ד. יש לי מחר תור לעשיית עדשות, נקווה שזה עדיף, אני יודע? כי אני שונא להסתובב כל היום עם משקפיים מצד אחד, ומצד שני, למתוח את העיניים כל פעם שנדמה לי שראיתי מישהו מוכר, גם לא כיף. בכלל, קצת נמאס לי לחיות במין תמונה אימפרסיוניסטית מטושטשת. ה. ניתוח לייזר? אולי, לא כרגע. ו. כל המשפחה הגריעינת שלי (=אמא, אבא ואחות) מרכיבים משקפיים. שהייה נעימה בממ"ד.

hopefulman

New member
../images/Emo13.gif

טוב , מקווה בשבילך שתצליח להסתגל אליהן בקלות ולמצוא בהן תחליף הולם יותר למשקפיים. אגב , לצערי , אני נמנע מלשהות בממ"ד בעת האזעקה... כיוון שאני מתגורר בקומה האחרונה והבניין ממוקם באופן כזה שהוא "חשוף" מידי למפרץ חיפה , כך שאני מעדיף להימלט לקומה נמוכה יותר בחדר המדרגות , המוקף בקירות בטון ומצוי בליבת הבניין. כל עוד לא ינחת עליו "זילזאל" , אני מאמין שאוכל לשרוד שם גם אם יתממש הנורא מכל - פגיעה ישירה... דניאל

D:

1. האם אתה מרכיב משקפיים (או לפחות אמור לעשות כן...) ? לא למי שהשיב בשלילה לשאלה 1: א. איך נראה לך היית מקבל את הצורך בהרכבתם ? בסדר גמור, משקפיים זה מגניב... ב. האם חשת , לעיתים , ברצון כלשהו להרכיב משקפיים ? כן, זה מגניב! ג. האם ישנו סממן חיצוני אחר ה"מסגיר" את הצד החנוני שבך ? האמת? לא כל כך ד. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?) ? כולם, אבל כולם לקריאה...

hopefulman

New member
אז בוא נחליף ! ../images/Emo13.gif

אני יכול להציע לך זוג עיניים חומות , מספר 2 (בערך...) כל אחת ו...המשקפיים עלי. מתאים ?
סתם סתם :) מן חוש הומור לילי מוזר שכזה. דניאל

hopefulman

New member
אוקיי נארגן חוזה ../images/Emo3.gif

אבל רק מחר... אני עייף מידי וממילא מסתדר היטב בחלומות גם בלעדיהם... :) דניאל.

תמיר1991

New member
אני משקפופר../images/Emo3.gif

1. האם אתה מרכיב משקפיים (או לפחות אמור לעשות כן...) ? כן, בקביעות. לא זז מטר בלעדיהם. א. כיצד התמודדת עם גילוי "הגזירה" בתחילה ומה היו תגובות הסובבים? אני התמודדתי רע מאוד, מתחילת ג' עד סוף ה' לא הסתובבתי איתם, שנאתי אותם והם הגעילו אותי, וזה פגע בראייה הגרועה גם ככה שלי. אנשים אחרים אהבו אותם, אבל אני קצת פחות... בכיתה ו' השלמתי עם זה ומאז אני מאוהב בהם
ב. איך כיום אתה מרגיש ביחס לכך? אני מרגיש שהייתי מטומטם, ולא מבין איך הסתדרתי בלעדיהם שנתיים וחצי, ואת התשע שנים שלפני. ג. באילו רגעים תעדיף להימנע מהרכבתם? ברגעים שאני ישן
ד. מה עדיף - משקפיים או עדשות? משקפיים, לעולם לא עדשות. ה. ניתוח לייזר - יש מצב (בהנחה שהמימון מובטח במלואו...:))? לא, אני אוהב אותם וזה כבר "סמל מסחרי". למה בלעדיהם? ו. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?)? אבא ואמא. שני האחים הקטנים בלי.
תמיר.

hopefulman

New member
טוב :)

אז נראה שנדרש לך זמן להשלים עם קיומם :). לגבי אחיך הצעירים , נראה לי שההכרעה אינה עוד סופית , אבל ימים יגידו. דניאל

DirtySpirit

New member
לה

1. האם אתה מרכיב משקפיים (או לפחות אמור לעשות כן...) ? לא למי שהשיב בשלילה לשאלה 1: א. איך נראה לך היית מקבל את הצורך בהרכבתם ? זה לא ממש משנה לי[ומשקפיים זה גם מגניב] ב. האם חשת , לעיתים , ברצון כלשהו להרכיב משקפיים ? לא ממש ג. האם ישנו סממן חיצוני אחר ה"מסגיר" את הצד החנוני שבך ? לא ממשS: ד. האם מישהו ממשפחתך הגרעינית מרכיב משקפיים (אם כן , כמה מהם?) ? כ-ל המשפחה שלי, כולל המורחבת, משני הצדדים[!], מרכיבים[או אמורים להרכיב] משקפיים. חלקם המועט משקפי קריאה אך הרוב מרכיבים כל הזמן[וחלק גם שמים עדשות]. אני היחיד שלא מרכיב[או בין היחידים]

למעלה