בא לי להיות עצמאית...

little thing

New member
בא לי להיות עצמאית...

בא לי להתחיל לחיות את החיים האמיתיים.
להתחיל ללמוד. לגור בדירה משלי. לגור עם חבר שלי. לצאת למסיבות. לשבת עם חברות. להנות.
להיות במקום שהוא שלי ולעשות מה שאני רוצה.

להיות. עצמאית.

אני בת 21. יותר קרוב ל-"20" מאשר ל"+"...
ואני מקנאה ברובכם, שאתם חיים את המציאות שאני רוצה לחיות.

אני עדיין לא שם, יש לי עוד כמה צעדים. אבל כל כך בא לי כבר.

זה כזה מבאס שבישראל, אתה הכי עצמאי בצבא, כפוף בעיקר לעצמך ולסביבה שלך, ולא להורים.
ואז אתה חוזר הביתה. לחוקים של ההורים, להערות המציקות שלהם.
חוזר להיות תיכוניסט. לאכול את האוכל שלהם, לבקש את האוטו שלהם, להצטרך מהם דברים.

זה כזה דפוק. אני רוצה להיות עצמאית.

bikingstudent

New member
תתחילי לעשות דברים בכיוון

אחרת.. דברים לא יזוזו ותיתקעי בבית וזה רע..

נועה011

New member
תפעלי למען זה...

את בת 21 כל העולם פתוח לפניך.
אם את רוצה עצמאות, תתחילי לעבוד ולחסוך כסף ללימודים ולשכר דירה. אם את לא מתכוונת ללמוד בשנת הלימודים הקרובה, אני ממליצה לך להקדיש את התקופה הקרובה לעבודה.

אחרי שתתחילי ללמוד, את יכולה לעבוד במקביל ללימודים וככה תוכלי לעבור לגור לבד/עם שותפים וגם לממן את עצמך.

ולגבי התלות בהורים - זה תלוי בך, אם את רוצה להיות תלויה בהם או לא רוצה. יש כאלה שנוח להם לגור עם ההורים במהלך הלימודים ורק אחרי סיום התואר לעבור לגור לבד (אם בכלל), אחרים רוצים עצמאות/פרטיות, ויש כאלה שלא מסתדרים עם ההורים או שרוצים לעבור לגור עם הבן זוג - יש הרבה סיבות לא לגור עם ההורים, השאלה מה נוח לך, מה את רוצה ומה מתאים לך.

Purple Mushroom

New member
יש להיות עצמאית,ויש להיות עצמאית

כשכתבת את הדברים שהופכים להיות עצמאית, שכחת דבר אחד: עבודה.
אז החיים הנורמליים, זה להיות בעבודה משרה מלאה, בתור שכירה. אבל יש להיות עצמאית בעבודה. וזה באמת, בנוסף לכל הדברים של להיות עצמאי מההורים, זה חתיכת אומץ להעז. אפשר גם להיכשל אחרי כמה שנים.
היה לי את הכבוד להכיר. (לא ענתה לי היום), מישהי שהיתה עצמאית במשך הרבה שנים, ולבסוף סגרה את העסק, וכיום היא שכירה.
התחילה להיות עצמאית בגיל 27 או 26 כמדומני, ופגשתי אותה בתור הבוסית שלי לפני יותר מ4 שנים, וגם החיים שלי השתנו.

אז תקחי לך את הזמן, לעשות חושבים, אם ואיך תעבדי, והאם תוכלי להיות עצמאית גם בעבודה, אם יש לך את האומץ הזה.
זה לא דפוק, ואת עדיין די צעירה. זה תהליכים, וקפיצות קוואנטיות.
בהצלחה בחיים, בכל רגע, ובכל דרך שתבחרי, הרבה בהצלחה, ילדונת
=]
א.א
, שלא תמיד עצמאי תמיד, גם בגיל כמעט הכי מבוגר בפורום :)

BloodyRose

New member
זה הכל בידיים שלך

סליחה על הקלישאה, אבל זה נכון.

אני הוצאתי רישיון נהיגה מאוחר יחסית, כי לא רציתי להגיע למצב שבגיל הזה אני מבקשת מההורים את הרכב. עבדתי וחסכתי והוצאתי רישיון רק כשידעתי שיש לי מספיק כסף כדי להחזיק רכב משלי (רכב ישן ומתפרק, אבל זה הרכב הכי טוב לתרגל עליו נהיגה
).
ישר אחרי הצבא התחלתי למלצר בפאב, טיפים מטורפים, משכורת שהיום אני יכולה לחלום עליה, ועם הכסף הזה מאוחר יותר שכרתי דירה וטסתי לחו"ל כשהתחשק לי.

אמנם לא בניתי על לימודים ולכן לא הייתי צריכה לחסוך לזה, אבל יצא שחייתי בדיוק כמו שרציתי לחיות. עבדתי בפאב המון, בימים שלא עבדתי בהם, יצאתי. הייתה תקופה שעבדתי בנוסף גם בעבודת יום, דבר ששחק אותי ודי הרס לי את החיים, אבל עזר לחשבון הבנק בצורה משמעותית.
הצלחתי להחליף את הרכב הישן ברכב חדש יותר, לעבור לדירה נורמלית יותר, להמשיך לטוס לפי החשק והמצברוח.

לי היה מאוד ברור שאחרי הצבא אני עוזבת את הבית של ההורים. אני מסתדרת איתם נהדר, לא היו לי שום תאקלים ובעיות איתם, אבל זה היעד שהצבתי לעצמי. ועמדתי בו, כי כיוונתי לשם.

זה אפשרי, זה קיים, וכן, צריך לעבוד בשביל להשיג את זה.

בשביל להיות מלצרית בפאב

צריך לענות על דרישות מראה מסוימות לפי מה שנראה לי. או לפחות להשתלב טוב בחיי הלילה. יש לך הצעות לגברים שבחבורה לגבי עבודות מזדמנות שאפשר לעשות בהן כסף?

BloodyRose

New member
יש גם מלצרים וברמנים שעושים כסף טוב

(ולפעמים גם כסף יותר טוב ממלצריות וברמניות)
לא אגיב על עניין דרישות המראה כי זה דבר שאני מאוד לא מסכימה איתו ויודעת מניסיון שהוא לא בהכרח נכון (תלוי במקומות עצמם, יש מקומות שלא מתביישים להודות בזה בגלוי וגם דורשים להגיע עם חצאית קצרה, אבל נעזוב כרגע את הסליזיות המבחילה הזו בצד)

עבודות מזדמנות לגברים שמכניסות כסף טוב? שוב, מלצרים וברמנים, גם טבחים בפאבים עושים אחלה כסף ולא צריך להיות סופר-שף בשביל זה. ברמנים במסעדות "נחשבות" עושים טיפים מאוד מאוד יפים. עוד? יש אינסוף, תלוי במה אתה יודע ויכול לעשות. יש לי חברים שעבדו בשיפוצים/עבודות צביעה למיניהן. עבודה פיזית אבל לרוב משתלמת. יש לי ידיד שהיה מתקין מערכות סאונד. יש המון עבודות בפארקי מים/קאנטרים למיניהם (מציל, מפעיל בריכה, מנהל צוות, חדר כושר וכו'. הרוב דורש התלמדות וקורסים למיניהם, אבל זו יכולה להיות עבודה מאוד נוחה ומשתלמת).

להמשיך?

תודה על הרעיונות

למרות שהם לא ממש נשמעים מתאימים לי (אלא אם כן אשתנה
). אם יש לך עוד כמה כאלה ולא אכפת לך לזרוק לא אתנגד לקרוא...

BloodyRose

New member
אז מה כן הכיוון?

יש עוד אינספור עבודות, יעזור אם תגיד מה כן הכיוון שאתה מחפש

(בודקים בטחוניים בנתב"ג/כל עבודה שקשורה לדיוטי פרי - תנאים שאמורים להיות טובים, משמרות שונות ומשונות מסביב לשעון. מעבדות טכניות של סלקום/פרטנר/אורנג' - שוב, גמישות בשעות. תמיכה טכנית הוט/נטויז'ן וכו' - עבודה מאוד מאוד קשה, יש כאלה שזה מתאים להם. פקיד קבלה בחברה/בניין משרדים - כן, זו עבודה גם לגברים, בד"כ מאוד שקט והרבה זמן פנוי במהלך העבודה. עבודות אבטחה למיניהן. תן כיוון)

איזה תנאים טובים יש בדיוטי פרי?

ובתמיכה טכנית ופקידות קבלה השכר הוא קרוב למינימום (וגם בדיוטי פרי למיטב ידיעתי).

BloodyRose

New member
בזמנו התנאים בדיוטי פרי היו טובים יותר

לא יודעת מה המצב היום (גם תלוי מה אתה מגדיר תנאים טובים. אפשר לבחור משמרות לילה שמרוויחים בהם יותר, יש הסעה מרוב חלקי הארץ וכו')

פקידי קבלה, בחברות גדולות בכל אופן, מרוויחים יותר משכר מינימום (יודעת מפקידת קבלה שעבדה איתי בעבר שהמשכורת שלה הייתה בסביבות ה 28 ש"ח לשעה, פלוס תנאים של עולם ההיי טק, ארוחות, מתנות, חופשות וכו')

צריך לחפש, צריך לפעמים להתפשר, צריך לפתוח אוזניים ועיניים, ואפשר למצוא עבודות. החל מלקטור בהוצאת ספרים (עבודה קשה ואפורה, אך יש כאלה שנהנים מזה), דרך מתרגמים בחברות שונות (לא רק ספרות, אלא גם חומר מקצועי, מאמרים וכו') וכלה בכתב בעיתון המקומי (שוק גוסס, אך עדיין יכול לפתוח דלתות).

צריך גם לעשות סדר עדיפויות - אם המטרה היא להרוויח כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן, אז צריך לפעמים להתפשר ולעבוד בעבודה שלא בהכרח מתאימה. אם המטרה היא להיכנס לתחום מסויים ולהתפתח בתוכו, אז אולי צריך להתפשר בהתחלה על המשכורת.

bikingstudent

New member
יש לי חבר מלצר שעשה בטיפים בשבוע אחד

את מה שאני לא עשיתי בחודש עבודה

אם יש גישה -זה באמת לא חשוב המראה..

הבן אדם יכול להיות הכי מכוער ורזה ועקום, אבל עם גישה נכונה לחיים
הוא יכול להיות מסמר המסיבה עם רשימה של בנות שרוצות אותו.

המראה כאן אולי עוזר אבל משחק תפקיד די שולי.

on and on

New member
חח מזדהה איתך

כתבת שיש לך עוד כמה צעדים כדי להגיע לשם...
אם ככה הכל עניין של התמקדות במטרה וסבלנות...

בהצלחה:)

spaysi8

New member
אני עצמאית, ובת 20.5

הכל תלוי בסדרי עדיפויות.
יש לך כסף/חסכונות/עבודה מסודרת?
אז למה לא לעבור לדירה משלך?

זה שהרבה אנשים מעדיפים לחסוך ולגור עם ההורים עד גילאים יותר מאוחרים ושהרבה יגידו לך "עדיף לך לחסוך, טיפשי לעבור לגור לבד כשאין באמת סיבה"- זה בולשיט, כי לכל אחד סדרי עדיפויות משלו בחיים.

באמת שאם את רוצה- זה אפשרי, ואת לא מבינה כמה זה כיף!
בהצלחה :)

spaysi8

New member
כן,

ומבשלת לעצמי,
ודואגת לחשבונות הדירה,
ויש רכב שאמנם של ההורים (רכב שני בבית, בנתיים נמצא אצלי) אך אני משלמת עליו הוצאות.

bikingstudent

New member
אבל מצד שני...

להרבה אנשים אין "רכב שני" בבית..
ונכון שאומנם את משלם הוצעות (אני מניח שרק דלק -מי משלם ביטוחים?)
בלי אוטו היה לך הרבה יותר קשה להיסתדר אני מניח..

בנוסף... אישית אני מכיר הרבה שעזבו את הבית בגיל יחסית צעיר,
אבל בגלל כל מני סיבות נאלצו לחזור לגור עם ההורים וזה פשוט
הרבה יותר מבאס בפעם השניה

spaysi8

New member
אין בעיה בלי רכב-

יש מלא אוטובוסים פה,
זה פשוט בגלל שאני ואחיותי עזבנו ביחד (אני לפני חודש והן תכף עוזבות לשירות לאומי) אז אין צורך ברכב שני בבית..
זה ממש לא חובה..

למעלה