בא לי להיות עצמאית...

מעניין

בואי תסבירי לי איך ילדה בת 20.5 מצליחה לשכור דירה לבד.
האם את עובדת? מה השכר שאת מרוויחה? מהו שכר הדירה? מהם החשבונות? האם את במינוס?
פשוט מעניין אותי ההתנהלות שלך, אולי אני אצליח ללמוד.

Puskas

New member
לא חושב שהיא גרה בגוש דן או בשרון

וכידוע בדרום הרחוק ובצפון הרחוק המחייה זולה בהרבה.. ועדיין אין ספק שזה מעורר כבוד שבחורה בת 20.5 מסתדרת לבד..
אבל! עד כמה שזכור לי, היא לא עשתה צבא (שוחררה על רפואי בצדק) אז היו לה שנתיים לטחון רבוטה בזמן שאתה טחנת שמירות :)
בקיצור היא עשתה את המסלול האמריקאי חחח

NEO83

New member
הוא לא מנסה להיכנס לה לכיס

הוא רוצה ללמוד איפה הוא טועה.

Liliumit

New member
כשהייתי בת 20, חודש אחרי שסיימתי את הצבא

עברתי לגור בדירה, שילמתי שכ"ד של 1400 ש"ח בערך כולל ארנונה וכולי על דירה במודיעין, אני ועוד שותף. לא אכלתי את הדברים מהתוצרת היקרה ביותר והסתפקתי בכמה מאות שקלים בחודש לאוכל.
עבדתי בחברת הייטק בשכר ניצול של 5000 לחודש במשרה מלאה.
שום מינוס, שום לא לגמור את החודש.

אם יודעים להפעיל בקיץ את המאוורר ולא את המזגן, אם יודעים ללמוד לא להוציא כסף על שטויות גם אם הפיתוי מאוד חזק, אם יודעים לא לקנות את הבשר הכי יקר ולא לקנות יותר ממה שצריכים, אם יודעים לנהל את הזמן נכון ולנסוע באוטובוסים/טרמפים עם חברים למקומות שצריך ולא להוציא רכב,
אפשר להתנהל כמו שצריך. ואפילו לנסוע פה ושם לחופשה, אם ממש צריכים אותה ואם היא לא במלון חמישה כוכבים.

togi12

New member
מעורר השראה!

סתם מתוך סקרנות, מה תוכניותייך לעתיד?

Liliumit

New member
בדיוק שנה עברה מאז שעזבתי שם,

אני מסיימת שנה ראשונה באריאל. אבל זה רק בגלל שההורים שלי מקסימים ועוזרים לי מאוד עם שכר הלימוד ועם חלק מהוצאות הדירה החדשה.

togi12

New member
אהה.... אוקיי, עכשיו זה שונה....

אני כנראה אגור בבית במהלך הלימודים- כי אני מממנת את הלימודים ואת עצמי... לגור בבית יחסוך לי הוצאות דירה ומחייה. :'(

h a j b i

New member
יפה אבל לא הבנתי מה ניצול ב- 5,000 ש"ח

זה מעל לשכר מינימום (שהוא היחיד שעוד אפשר לקרוא לו ניצול כי זה בעצם הכי מעט שאפשר לשלם ועבור רוב עובדי שכר המינימום לו היה ניתן המעסיקים היו משלמים אפילו פחות
) וסביר להניח שזו לא היתה עבודה כל כך קשה\או מסוכנת.

ככה זה

ישראלי שמרוויח פחות מ-10 בחודש זה ניצול...ואם הוא מרוויח 10 בחודש זה עדיין ניצול! כי הוא קורע את התחת ברמה שהוא צריך לקבל 20 בחודש!
ושלא נתחיל לדבר בכלל על החבר שלו שמרוויח 22 אלף בחודש ולא עושה כלום! יושב על הספה ומגרבץ!

Liliumit

New member
לא בייבי,

בצבא עסקתי במחשוב, יצאתי החוצה וקפצתי על הדבר הראשון כי הייתי צריכה עבודה במיידי כדי לעזוב את הבית.
יכלתי להרוויח גם 6000 ו7000 במקצועי באותו הזמן.
אז תרגיע, בסדר? יופי, שמחה שהבהרנו את זה.

לא התכוונתי לפגוע בייבי

אבל אם כבר נפגעת, אז רק שתדעי שלהיות מנהלת רשת בצבא או בולשיט בסגנון לא היה מאפשר לך להרוויח יותר מזה באזרחות, צאי מהסרט.
השוק מוצף באנשי מחשבים עם יותר ניסיון ויותר ידע מילדה בת 20 שהרגע השתחררה, אבל אם בא לך לחיות באשליה שיכלת להרוויח יותר וניצלו אותך אז סבבה.
שמח שהבהרנו את המצב.

Black Balloon

New member
כנ"ל אצלי בדיוק ככה

משלמת ומרוויחה אותו סכום.
רק שבאמת לא נראה לי ש-5000 זה שכר ניצול...

Liliumit

New member
24 לשעה למחשבוניקית סרברים בנתב"ג

שקורעת את התחת זה שכר ניצול לכל דיעות המבינים
פשוט אני הייתי סתומה ולא קלטתי את זה באותה תקופה

Black Balloon

New member
אם כך את צודקת

זה תלוי כמה את מרוויחה לשעה וכמה שעות את עובדת, אז אם הרווחת 24 לשעה, בטוח קרעת את התחת...

spaysi8

New member
אני לא מתכוונת להגיב על זה

אלו שאלות עוקצניות, מזלזלות ובעיקר- ממש לא עניינך.
אל תדאג, אני עובדת ויודעת לכלכל את עצמי, זה שאני בת 20.5 וזה נראה לך צעיר ללעבור לדירה משלך- לא אומר שאני עושה זאת בפזיזות ולא יודעת לאן אני נכנסת..

אז אל תבלבלי את השכל

אני בטוח שההורים או החבר עוזרים לך כלכלית, ואת לא מכלכלת את עצמך לבד. את אפילו לא יכולה לענות לשאלות ששאלתי, אז אל תציגי את זה כאילו "אני בת 20.5 גרה לבד ומממנת את עצמי".

למעלה