בא לי להיות עצמאית...

מה זה קשור למרמור

"אני עצמאית ובת 20.5, ומבשלת לעצמי, ודואגת לחשבונות הדירה,
ויש רכב שאמנם של ההורים (רכב שני בבית, בנתיים נמצא אצלי) אך אני משלמת עליו הוצאות"
אבל היא אפילו לא יכולה לענות לשאלות כמו מה שכר הדירה שהיא משלמת ואיזה משכורת היא מקבלת.
כך שלא עצמאית ולא נעליים, בטח ההורים משלמים לה על שכר דירה.

h a j b i

New member
למה שהיא תענה לך מה המשכורת שלך ומה שכר הדירה

שלך?
תחשוף את המשכורת שלך ואת ההוצאות שלך ואם היא תרצה אולי היא תחזיר לך באותו המטבע.

קונדסבא

New member
בתכלס, הוא צודק חח

לא אוהב את הדרך שלו לתקוף, אבל בשורה התחתונה הוא כנראה צודק. להיות עצמאי זה לא "לגור לבד", אלא לא להיות תלוי.
99.9 אחוז שהיא לא משלמת על הדירה לבד, או שהיא לא ממנת את הלימודים בעצמה או גם וגם.
ושוב, זה לא בקטע של להעליב או משהו, פשוט במדינה שלנו זה דיי בלתי אפשרי בגיל 20 גם לגור לבד ולשלם שכר דירה והוצאות וגם ללמוד...

h a j b i

New member
יש רמות שונות של עצמאות

לדעתי אדם יכול לכנות עצמו עצמאי אם ברוב האספקטים הוא עצמאי. כמעט כל אחד תלוי במידה מסויימת ולמרות שיש אלטרנטיבות ככה שאפשר להיות "לא תלו" כמעט לחלוטין, לעיתים זה פשוט לא משתלם לעשות את זה. תמיד אפשר לקחת הלוואות, לעבוד בעוד משרה, להוריד הוצאות עוד ועוד.

אפשר לעשות את זה בגיל 23 כמו שאני עשיתי או בגיל 20 וחצי כמו שהיא עשתה. הפיקדון מהצבא מממן את כל הלימודים, יש משרות שניתן להרוויח בהן מספיק כסף (בעיקר משרות עם טיפים) כדי לממן לעצמך מגורים ומחיה בסיסי ואת השאר אפשר להשלים עם הלוואות פה ושם. בטח כשמדובר באזור כמו חיפה שהשכירות זולה בהרבה מבמרכז (וגם המשכורות נמוכות יותר אבל זה לא רלוונטי למשרות של מלצרות \ באמנים \ שליחים וכו).

h a j b i

New member
כמו שאנחנו מתמודדים עם הזיהום אוויר הזה

שנקרא ההודעות שלך, ככה אתה תתמודד עם התגובות שלי. זכותו של אדם להיות ממורמר מחייו אבל במקרה שלך, אתה מסתובב בפורומים כאלה ואחרים ומנסה להוציא על אחרים את המירמור והתיסכול שלך וכל עוד תמשיך לעשות זאת, תמשיך לקבל ממני תגובות.

זיהום אוויר תקרא לאימא שלך, אחי

ואם אין לך מה לעשות חוץ מלהגיב להודעות מרמור שלי, אז מצבך קשה. זוגיות יש לך? חיי חברה? לא נראה ככה.

spaysi8

New member
סליחה?

אם אמרתי שאני עצמאית כנראה שהתכוונתי לעצמאית,
אני משלמת על ה-כ-ל לבד מעבר לקניה הראשונית של הרכב שעל זה הצהרתי מההתחלה,
אני ממש לא חייבת פה הסברים ובעיקר לא שכולכם תבואו ותזלזלו כי אני כולה בת 20, אני עובדת כל החיים שלי (מגיל 13 וחצי) ואני יודעת טוב מאוד לכלכל את עצמי, תודה רבה לכם שנכנסתם לי לכיס.

קונדסבא

New member
קודם כל אני רוצה להבדיל את עצמי מהבחור ההוא

כמו שציינתי גם קודם, אני לא מבין מה הקטע שלו לתקוף ככה ואם הוא באמת סקרן אפשר גם לשאול בצורה יפה.
זה באמת ראוי להערכה שבגיל כל כך צעיר אפשר להיות עצמאית, ואני לא אומר את זה סתם. ובלי קשר לצורה המזלזלת שבה הוא שאל את השאלה, זאת שאלה לגיטימית שנובעת נטו מסקרנות. זה יפה לראות בן אדם שבגיל כל כך צעיר כבר עצמאי, וזה מסקרן לדעת איך הוא עושה את זה, במיוחד כשרובנו כנראה יכולים להעיד שבגיל יותר מבוגר אנחנו עוד לא השגנו עצמאות מוחלטת.
דרך אגב משום מה חשבתי שאת לומדת כבר, ועכשיו הבנתי שעוד לא התחלת, כך שההודעה הקודמת שלי בכלל לא רלוונטית. הקושי העיקרי מתחיל כשמתחילים ללמוד ואז אין לך זמן לעבוד במשרה מלאה, ולצערנו בארץ בשביל להחזיק דירה חצי משרה כבר לא מספיקה.

spaysi8

New member
אז תן לי לחדש לך

החבר שלי בצבא- בטח שלא מממן אותי,
אני מממנת את עצמי לגמרי לבדי, זה לא עניין איך וכמה ולמה.

Black Balloon

New member
עזבי, אל תתייחסי אליו

את יודעת מה טוב בשבילך וזה מה שחשוב.
בעיניי זה מאוד ראוי להערכה

תהייה

בואי תסבירי לי איך ילדה בת 20.5 מצליחה לשכור דירה לבד.
האם את עובדת? מה השכר שאת מרוויחה? מהו שכר הדירה? מהם החשבונות? האם את במינוס?
פשוט מעניין אותי ההתנהלות שלך, אולי אני אצליח ללמוד.

קונדסבא

New member
קודם כל תיקון קל שצורם לי

ואני מניח שלכל מי שעשה קרבי חח...
"אתה הכי עצמאי בצבא", משפט יותר שגוי מזה אני לא מצליח לעלות בדעתי, בשביל רובנו רמת החופש במהלך השירות היא של אסיר בבית כלא

אבל עזבי שטויות! יש דבר הרבה יותר חשוב- אני לא יכול לתאר במילים את גודל ההמלצה שלי אליך לארוז תרמיל ולצאת לחרוש את דרום אמריקה/הודו/סין/מדינות אחרות, (תלוי למה את הכי מתחברת). מההודעה שלך זה נשמע שזה פשוט תפור עליך, גם אם את לא יודעת את זה. אני תמיד אמרתי שלא חוויתי חופש בחיים שלי עד שנסעתי ל"טיול הגדול", והכי מצחיק שלא ידעתי את זה בכלל. לא משנה עד כמה מישהו מרגיש חופשי פה בארץ בחיי היומיום, כשאתה יוצא לטיול מהסוג הזה אתה מבין שבארץ היית כבול לכל כך הרבה דברים ולא באמת היית חופשי. בקיצור, תכלס לא משנה לי בכלל מה הייתה ההודעה המקורית, לדעתי תשובה לכל שאלה בפורום עשרים פלוס צריכה להתחיל במשפט "עוף לדרום אמריקה, אחרי זה נדבר".

ובנימה קצת יותר ריאלית וקצת יותר קשורה להודעה שלך, להתחיל ללמוד זאת אחלה אופציה (אחרי הטיסה!!!!). גם ריחוק מההורים, גם חיי החברה של סטודנט, הנאה מהלימודים...קיצר כל מה שאת צריכה כנראה.

yairs33

New member
מזדהה לגמרי. העניין בסוף הוא רק כלכלי

אני במצב דומה, אולי אפילו קצת יותר קיצוני... אחרי ש"ש חזרתי לשרת יומיות (מאז השתחררתי), שזה גם לא כזה תענוג מכל בחינה. הצבא לא נתן לי מגורים או השתתפות בשכ"ד אז חזרתי הביתה בגיל 20. לחזור לכמה שנים ברצף בבית אחרי שיצאתי ממנו זה באמת קשה וקצת מוזר.

בסוף מה שצריך זה... כסף שחסכת ועבודה קבועה. שום דבר אחר. לי יש כרגע רק את סעיף 2, בסעיף 1 אין לי יותר מדי בשביל לצאת. לכן אני מתחיל שנה א' של אוני' בבית.
זה נוח ולא נוח ביחד. אבל בעיקר זמני. אני מקציב לעצמי יעד של שנה מהיום + טיול קצר עד שאני יוצא. תציבי לך גם דד ליין מסוים ותנסי לעמוד בו.

Liliumit

New member
אז יאללה אחותי

תמצאי עבודה, תמצאי דירה, שותפה נחמדה, ותתחילי לחיות את החיים שתמיד חלמת עליהם.

h a j b i

New member
אם את רוצה להיות עצמאית אז תהיי עצמאית

תתחילי לממן את עצמך, תצברי קצת כסף ותעברי לגור לבד.
כמובן שיש לזה מחיר אבל אם את רוצה עצמאות תצטרכי לשלם אותו.

למעלה